Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλήτες εκει στην Apple, μας εκμεταλεύονται, έτσι κάνουν σε σας τα κορόιδα fanboys... Ωπα μισό.. δεν είναι η Apple αυτή...??? 

hahahah

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Conspicuous consumption λέγεται.

Το λάθος που κάνει η Samsung είναι αυτή η τρύπα στην οθόνη που το κάνει άσχημο και μη πρακτικό.

Δλδ εσένα σου αρέσει το notch? 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, billdanos είπε

Qtec 9000. 999 ευρώ έδωσα στα τοτε (2005) fnac. 

Ευκαιρία το πήρες.

Εγώ 1050 € από Πλαίσιο. 

Κάτι μπαταρίες 3300ma από expansys, κάτι θήκες, κάτι sd  1½ k έφτασε το άτιμο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stormrain είπε

Wait what now? Ποτε εβαλε η Apple OLED και ποτε η Samsung? Ποσες αναφορες λοιπον θα βρεις για burn-in στη μια και ποσες στην αλλη? Προφανως αναλογες του χρονου χρησης της? 

Το οτι πριν 10 χρονια αρνουνταν να χρησιμοποιησει flash player ΕΠΕΙΔΗ 10 χρονια μετα τα περισσοτερα sites θα το ειχαν δεν στεκει ως επιχειρημα, φανταζομαι το καταλαβαινεις.

Εννοεις θετοντας το notch, σωστα? Δηλαδη ο σωστος τροπος να χρησιμοποιησεις ΟLED οθονη ειναι αυτος? Το οποιο ειναι σωστο επειδη...?

Φιλε μου ειναι η φύση της OLED για burn in, δεν παιζει ρολο ο χρονος υπαρξης στο συνολικο χρονο. απο s3 μεχρι s9. το καθε μοντελο χωριστα εχει αναφορες πολλες, και το μονο π παιζει ρολο ειναι η χρηση της καθε οθονης στο χρονο ζωής της. Κατι το οποιο στο Χ δεν υπαρχει.

Δεν αρνουνταν 10 χρονια φίλε μου, το 2009-2010 ειχε πολυ εξαρση το flash και με hw accelerated, και καπου στο '13 επεσε στο 25-30% οταν το εκανε detach το utube. και μετα ηρθαν δηλωσεις της adobe κτλ..

Βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος, Θελω να πω πως η αππλε απορροφάει και ενσωματωνει τεχνολογιες που ειναι ηδη ετοιμες ή τις κανει ετοιμες οταν το θεωρήσει ή τις απορριπτει οπως το flash και εκανε ετοιμο το html5, οπως επισης υπηρχαν κατι μοτορολα εποχη touch-id , iphone 5s, αλλα η υλοποιηση δεν ηταν καλή, αξιόπιστη, γρήγορη. αλλα οταν εβαλε η αππλε touch id ακολούθησαν. υπήρχε υλοποίηση face recognition, απο πολυ παλιά, πριν και απο s8 αλλα δν ηταν καλη, βασιζονταν σε μοντελο δημιουργημενο απο φωτογραφιες, δεν υπηρχε ο infared dot projector, μεχρι που τον ενσωματωσε.

Το notch δεν μ αρεσει ουτε εμενα, αλλα και παλι χανεις το δασος. Για να μπορεσει η οθονη να παει γυρω γυρω, ηθελε καποια κατασκευαστική αλλαγή.

Ο προφανης λογος των αλλων smartphones με οχι edge του edge ηταν η καμερα, το ακουστικο και κτλ, και προφανως ειναι αληθεια. Ο πραγματικος λογος υπαρξης χωρο πανω και ΚΑΤΩ μερικες φορες ειναι ο controller της oled που η αππλε εβαλε κατω απ την οθονη, ενω στους αλλους εμπαινε πανω ή κατω.

Μην με κανεις να επεκταθώ ποσο πρόβατα ειναι ΟΛΕΣ οι εταιρίες κινεζικες και μη, που κατα πληοψηφεία αντιγραφουν αππλε. τοσο σε σχεδιαστικό κομματι, οσο και σε "κακα" πραγματα. google, xiaomi, huawai, one plus. που βγαλαν σε πολλες συσκευες headphone jack.

Η σαμυ εβγαλε ασυρματα ακουστικα στο σχημα (earpods 2012, airpods 2016) που καποτε χαρακτηρισε inconvenient.. για δες συμπτωση.

ΟΛΕΣ ανεξερετως πηγαν σε οθονες 18:9 χωρις καποιον προφανη λογο αξιοποίησης. προβατα ειναι αυτο! Βασικα αυτο ειναι θεμα μαρκετινγκ για αυτους που νομιζουν οτι more is better. και αυτο ειναι κακο! δν κερδιζω ΤΙΠΟΤΑ να βλεπω black bars σε ολα τα βιντεο. ακομη και αυτα π τραβαει η συσκευη μου! ή να κανω "enchased view" και να μου κροππαρει απο πανω και κατω.

3 ώρες πριν, evkar είπε

Το πρωτόκολλο NVme δεν ενσωματωθηκε στα Android phones για λόγους κόστους. Σίγουρα υπερτερεί του UFS αλλά το ότι δίνει, θεωρητικά, περισσότερο bandtwith, δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται αντιληπτό και στην χρήση. Αν αρχίσουν να ενσωματώνουν και τέτοιες τεχνολογίες οι τιμές θα φτάσουν στο Θεό. Αν και δεν ξέρω αν έχει νόημα το NVme σε  Αndroid. 

Δεν νομιζω να εχει διοτι δεν θα υπαρχει υποστήριξη.

Στο transfer μεταξυ ram και storage οταν θελει να ανοιξει κατι απο κει που το αφησε, ή να αφήσει κατι παιζει! Οταν πατας μια εφαρμογή ή ενα αρχειο 4k να το φερει μεσα σε ενα προγραμμα πχ adobe premiere clip που υπαρχει και στα δυο. ναι εχει!

Δημοσ.
1 hour ago, oceanborngr said:

Εμεις φταιμε σαν καταναλωτες που ενα ευτελες αντικειμενο οπως το κινητο το εχουμε κανει status symbol

Εσύ λοιπόν που είσαι αφυπνισμένος και ξέρεις ότι είναι ακριβό (και) για να νιώθουν μερικοί αγοραστές ότι είναι κάποιοι, γιατί ζορίζεσαι;

Ειλικρινής απορία, δε διαφωνώ μαζί σου.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vagvalas είπε

Φιλε ασε το μαχαιρι γιατι τα κοβεις χοντρα.

Αν συγκρινω την Σαμσυνγκ με την Αππλε με ποια θα την συγκρινω; και επανέρχομαι σε ολα οσα συγκρινες.

Λες για μνήμες; Γνωρίζεις;

Γνωριζεις πως η apple χρησιμοποιει πρωτόκολλο NVmE, δλδ θεωρητικό bandwidth 32Gbps, σε σχεση με UFS απαρχαιομενο της σαμυ 2,9 Gbps? Υπαρχουν τεστ read/write ψαξα και λιγο πριν γραψεις.

Ειπες για επεξεργαστες ΤΟΠ😂

Ακου λιγο να σ πω πως εχουν τα πραγματακια. Η σαμυ δεν εχει δικους της επεξεργαστες, εχει snapdragon και Exynos, παιρνουν τα σχεδια απ την ARM καθε χρονο και αναβάζουν συχνοτητα και πυρηνες, μετα τα αγοραζει η σαμυ τα βαζει τον τελευταιο 845, 945, 1045 στο S14 και λεει καινουριος! 

Η αππλε απ την αλλη παιρνει επισης τα σχεδια απ την ARM, και με ΔΙΚΟΥΣ της μηχανικους κανει αλλαγές στο ARM σχεδιο εκει που θέλει επειδη (ξερεις γιατί;) επειδή εχει το ΔΙΚΟ της software και ξερει και πως να το κανει optimize οσο της χρειάζεται. Αντιθετα να τα λεμε, η Σαμυ πληρωνει license (αν δν ξερεις googlareτο) στην Google, (ειρωνία) για το software το οποιο στους ορους αναφέρει, πως η εφαρμογες της γοογλε ΔΕΝ μπορουν να απεγκατασταθούνε, μαζευου διαφημιστικα δεδομένα ακομη και αν δεν χρησιμοποιούνται. και συνεπως αποκαλείτε bloatware (πολλες αγνωστες λεξεις), και βαρενουν ηδη τον 2045 snapdragon.

Μιλησες και για οθονες, γνωριζεις (im not sure) και γνωριζω πως η αππλε αργησε να υιοθετήσει τις OLED! ΔΕΝ γνωριζεις αλλα γνωρίζω πως η Apple αρνουνταν κατηγορηματικά το 2009-2010 να χρησιμοποιησει flash player στα κινητα της, και πιστευε στην αναπτυξη του html5. για κανε μια βολτα στο 92% των sites σημερα, τι εχουν; 

Οταν λοιπόν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει OLED οθόνες, το εκανε σωστα. Πατένταρε και καταφερε να βρει τροπο να κανει edge to edge οθονη χωρις την αναγκη καποιου ελαχιστου χωρου πανω ή κατω για τον controller της οθονης. Επίσης, ψαξε λιγο και βρες ποσα reports υπαρχουν για burn-in (σορρυ κ αλλη αγνωστη λεξη) σε samsung, διότι η αππλε με software καταφερε να μειώσει αποτελεσματικά την πιθανότητα για burned in pixels σε OLED οθονες.

Δεν ξερω αν το ξερεις αλλα η οθόνη του X χαρακτηρίστηκε the most accurate representation of real colors, και ας μην εχει αναλυση 8192χ4096.... Ειναι ουδέτερα χρώματα, δίχως over saturated (σορρυ θα προσπαθησω για τις λεξεις) πρασινα και κόκκινα..

Αν ακόμη δεν εχει πιστεί για την διαφορά της εταιρίας στο Κουπερτινο με τους Ιαπωνες μπορεις να δεις ΟΣΑ geekbench score θέλεις (δηλωση απ τον CEO του geekbench, οτι ειναι ασφαλες να συγκρινουμε geekbench σκορ σε ολες τις πλατφορμες που τρέχει, ακομη και pc με mobile device, μιας και οι διεργασίες συγκρισης ειναι πανομοιότυπες.)

Δες αυτο το βιντεακι αν ακομη δεν: https://youtu.be/OgqUjqbXMZA

και παρε και ενα ρητό απ τους παλιούς:

1980, People who are really serious about software, should make their own hardware.

Alan Kay.

πω πω κάτι μεγάλες λέξεις και δύσκολους όρους που χρησιμοποιείς. ο γκουρού της τεχνολογίας είσαι φίλος. λίγο άσχετος αλλά εντάξει που θα πάει άλλα 10 youtube tutorials να δεις θα μάθεις και άλλες λέξεις.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yokki είπε

πω πω κάτι μεγάλες λέξεις και δύσκολους όρους που χρησιμοποιείς. ο γκουρού της τεχνολογίας είσαι φίλος. λίγο άσχετος αλλά εντάξει που θα πάει άλλα 10 youtube tutorials να δεις θα μάθεις και άλλες λέξεις.

Φιλε μου ολο μου το κειμενο είχε επιθετικότητα και μεγαλη δόση ειρωνείας προς τον BorrowedTime ο οποιος δεν βλεπω και να εχει και κατι να πει. παρα ενα σχόλιο που καθεται στην πρωτη σελιδα με ελειπη τοποθέτηση και χωρις επιχειρήματα.

Αντιθετως εσύ ειρωνεύεσαι εμενα, που ειρωνεύομαι με επιχειρηματα το αρχικο ποστ, διχως ομως ουτε εσυ να εχει κατι να πεις και συ σε αυτα που αναφέρω.

Και για να σου λυθεί η απορία, το απο πότε ασχολούμαι εγω με την τεχνολογία και τι γνώσεις εχω δεν το ξερεις, δεν το φαντάζεσαι και δεν σ αφορά κιόλας, παρά μόνο αυτα που σου παραθέτω επι του ζητήματος. Αν εχεις κατι να πεις περι αυτών ναι! Αλλιως τουμπεκί or watch Unboxholics😂😂🔫🔫🔫🔫

• Confused 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, kousant είπε

κραζετε την samsung για τα 1800 ευρω s10+ με 1tb και τα λοιπα και τα λοιπα

η samsung ομως προσφερει και κινητα απο 200 € εως 1800 € , κανεις δεν σας αναγκαζει να παρετε το κινητο με τα 1800 αν οντως δεν εχει διαφορες με το κινητο των 1800 καλυτερα για σας παρτε αυτο με τα 200 και ειστε μια χαρα τι καθεστε και κραζετε οποιος εχει λεφτα και θελει να παρει κινητο με 1800 ας το παρει   κουμαντο στην τσεπη του καθενως θα κανετε

γιατι δεν κραζετε και τις εταιρειες αυτοκινητων που πουλανε το ιδιο μοντελο απο μια αρχικη τιμη 10.000€ εως και 40.000€ αναλογα με το τι θες , στο τελος αμαξια ειναι και τα δυο 4 ροδες εχουν στην πολη με 50χλμ πηγαινεις σε εθνικη με 130 πηγαινεις δεν βλεπω κανεναν να βγαινει να κραζει που δεν πουλανε τα αμαξια ολε ςοι εταιρειες στα 10.000€

Άντε πάλι το άστοχο παράδειγμα των αυτοκινήτων, μα πόσες φορές θα το πούμε ότι όταν σε ένα αυτοκίνητο δινεις παραπάνω λεφτά δεν παίρνεις μόνο εξοπλισμό αλλά και άλογα, και βέβαια και στα αυτοκίνητα δε χρειάζεται να δώσεις 50κ για να πάρεις Μερσεντές δίνεις 35κ και 40κ με ίδια άλογα και πολυτέλεια. Πες Μ τι κάνει πιο καλά ενα σαμσουνγκ με 845snap σε σχέση με ένα xiaomi με 845snap?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagvalas είπε

Φιλε μου ολο μου το κειμενο είχε επιθετικότητα και μεγαλη δόση ειρωνείας προς τον BorrowedTime ο οποιος δεν βλεπω και να εχει και κατι να πει. παρα ενα σχόλιο που καθεται στην πρωτη σελιδα με ελειπη τοποθέτηση και χωρις επιχειρήματα.

Αντιθετως εσύ ειρωνεύεσαι εμενα, που ειρωνεύομαι με επιχειρηματα το αρχικο ποστ, διχως ομως ουτε εσυ να εχει κατι να πεις και συ σε αυτα που αναφέρω.

Και για να σου λυθεί η απορία, το απο πότε ασχολούμαι εγω με την τεχνολογία και τι γνώσεις εχω δεν το ξερεις, δεν το φαντάζεσαι και δεν σ αφορά κιόλας, παρά μόνο αυτα που σου παραθέτω επι του ζητήματος. Αν εχεις κατι να πεις περι αυτών ναι! Αλλιως τουμπεκί or watch Unboxholics😂😂🔫🔫🔫🔫

"επιχειρήματα", "αχολούμαι με την τεχνολογία".

επίσης ότι ασχολείσαι με κάτι καιρό δεν λέει κάτι για τον βαθμό γνώσεων επί του αντικειμένου, παρά μόνο για τον χρόνο ενασχόλησης.

Δημοσ.

Το νέο πεδίο ανταγωνισμού δε θα είναι απ ότι φαίνεται η τεχνολογία ή οι επιδόσεις αλλά η τιμή. Θα ανταγωνιζονται ποιος θα βγάλει το πιο ακριβό κινητό. 

Έλεος.. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, torm23 είπε

Το νέο πεδίο ανταγωνισμού δε θα είναι απ ότι φαίνεται η τεχνολογία ή οι επιδόσεις αλλά η τιμή. Θα ανταγωνιζονται ποιος θα βγάλει το πιο ακριβό κινητό. 

Έλεος.. 

Αφού μόνο έτσι μπορούν οι εταιρίες να αποδείξουν ποια είναι η πιο premium... 

Δημοσ.
5 hours ago, oceanborngr said:

Η διαφορα του XS η του S10 με ενα κινητο των 400 ευρω ομως δεν ειναι αυτη της ferrari με ενα hyundai.

Κουβέντα να γίνεται, αλλά.

Εγώ προσωπικά, σε ένα θέμα που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, το θέμα της κάμερας, νομίζω ότι η διαφορά ανάμεσα στα 400 ευρώ και τα flagships από Google, Samsung, Apple, είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στη Ferrari και το Hyundai.

Το ένα είναι ας το πούμε κορυφή, το άλλο θα σε καλύψει απόλυτα αλλά μόνο αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, defacer είπε

Κουβέντα να γίνεται, αλλά.

Εγώ προσωπικά, σε ένα θέμα που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, το θέμα της κάμερας, νομίζω ότι η διαφορά ανάμεσα στα 400 ευρώ και τα flagships από Google, Samsung, Apple, είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στη Ferrari και το Hyundai.

Το ένα είναι ας το πούμε κορυφή, το άλλο θα σε καλύψει απόλυτα αλλά μόνο αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Γιατί, μήπως η διαφορά στην οθόνη είναι μικρότερη;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...