_Vagg_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά, έχω έναν Yamaha RX-V2067 και συνδεδεμένα πάνω σε αυτόν τέσσερα NS-777 ένα NS-C444 και δύο subwoofers αυτοενισχυόμενα (Soavo-900SW και YST-SW1500). Το θέμα που έχω είναι ότι μετά από την αύξηση της έντασης περίπου στο + 1.0 dB και έπειτα (η ένταση ξεκινάει από το -80 dB και τερματίζει στο +16.5 dB) ο ενισχυτής γονατίζει και κλείνει και αναρωτιέμαι αν φταίει ο ενισχυτής και δε μπορεί να τα σηκώσει όλα αυτά μαζί ή θέλει κάτι άλλο όπως αλλαγή καλωδίων; Η αγορά ενός τελικού ως βοηθητικός ενισχυτής πάνω στον RX-V2067 θα βοηθούσε την κατάσταση, τι λετε;
Pleo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ελπίζω να τα έχεις δηλώσει small τα ηχεία. Αν έχεις κάνει σωστό bass management και ο ενισχυτής συνεχίζει το ίδιο βιολί, πας για άλλον. Κάνε μια δοκιμή και στείλε κάμποσες ρευματοβόρες συχνότητες να παίζουν στα sub. Δυο οκτάρια γούφερ το καθένα τα εμπρός και τα surround, αν είναι δηλωμένα large θα ζητάνε από τον ενισχυτή την Άρτα και τα Γιάννενα σε ρεύμα μη σου πω ότι θα χρειαστεί και μεταγραφή δανεικό από το κοσλοντούι.... Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από Pleo 1
xrhstosiak Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 τι χωρο θες να καλυψεις και αναγκαζεσαι να πηγαινεις τον ενισχυτη τοσο ψηλα; μιλαμε για ρεαλιστικες σταθμες ή απλα θες να κανεις rave party ; με τι πηγη εισαι ; μηπως εχεις δεν οδηγεις σωστα τον ενισχυτη σου ; δοκιμασε και με αλλες πηγες και με ψηφιακο και αναλογικο σημα καλωδια ειναι ολα ιδια , τυπος και μηκος; ειχαμε στο πανεπιστημιο εναν marantz μικροτερο στα χαρτια απο τον δικο σου ιδια ευαισθησία ηχεια και παιζαμε και γεμιζαμε χωρο 100 τετραγωνικα για προβολη με 60 θεσεις
Pleo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό με τις ρεαλιστικές στάθμες που "απλά" δεν είναι rave party πολύ μου άρεσε. Γενικώς και ειδικώς τα Home μηχανήματα δεν κάνουν για πάρτυ. Τα υπόλοιπα άνευ σχολιασμού (και διότι στερούνται ουσίας). Δες λιγάκι μήπως έχεις δηλώσει τα ηχεία large και προσπαθεί να οδηγήσει ο ενισχυτής κάτι πέραν των δυνατοτήτων του. Αυτό είναι το ζουμί. Αν ναι, τον δυσκολεύεις πολύ και είναι λογικό να κλείνει λόγω θερμικής προστασίας. Αν όχι, έχεις άλλο θέμα και πρέπει να τον δει τεχνικός. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από Pleo
_Vagg_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά, ιδιαίτερα τον Pleo που φαίνεται να το κατέχει το άθλημα και μου απάντησε και στο άλλο post που είχα κάνει σε άλλο forum Όντας άσχετος να πω ότι μόλις τσέκαρα τις ρυθμίσεις και όντως φίλε Pleo τα είχα δηλώσει ως LARGE, πράγμα που το είχα θεωρήσει ως φυσιολογικό όταν είχα κάνει το setup μιας και τα ηχεία είναι όντως μεγάλα (large) και όχι μικρά (small). Ακόμα παρατήρησα στις ρυθμίσεις ότι στο Power Amp Assign η επιλογή είναι στο "5chBi-AMP + FPR πράγμα που δεν έχω ιδέα τι σημαίνει και αν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο, αλλάζω την επιλογή αυτή; Τώρα για το bass management και τις ρευματοβόρες συχνότητες δεν καταλαβαίνω γρι να είμαι ειλικρινής Επίσης θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει αυτό με τα "Zones" τι είναι και σε τί χρησιμεύουν; Ευχαριστώ γκάιζ. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από _Vagg_
Pleo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Bass Management το λένε στα ελληνικά. Ανακατεύθυνση χαμηλών συχνοτήτων μεταφράζεται στα αρχαία. Τον ρούφηξαν τον ενισχυτή τα ηχεία αφού του είπες του ίδιου επί της ουσίας να τα οδηγεί με ό,τι του ζητήσουν από ρεύμα. Και επειδή είναι και πολλά και μεγάλα ηχεία (καλά ρε συ ακόμα και τα surround έβαλες δαπέδου με 8άρια γούφερ; ) έχουν και μεγάλη όρεξη σε ρεύμα. Ενώ δεν χρειάζεται αφού έχεις sub για τη δουλειά αυτή με δικό τους ενισχυτή το καθένα. Το άλλο με τις ζώνες είναι απλό. Του έχεις πει του ενισχυτή να κάνει διενίσχυση τα εμπρός ηχεία. Ούτε κι αυτό χρειάζεται και αν δεν χρησιμοποιείς το έκτο και έβδομο κανάλι απλά στέλνεις τσάμπα τάση στις εξόδους αυτές. To ίδιο συμβαίνει και για τα τερματικά των F(ront) PR(esence) ηχείων. Αυτά που η Yamaha σου λέει να βάλεις εμπρός ψηλά τέλος πάντων. Τέλος, τα κανάλια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια δεύτερη ανεξάρτητη του κυρίως συστήματος ζώνη. Για παίξε μπάλα τώρα. Ρίξε και μια ρυθμισούλα στο crossover να παίζουν τα ηχεία μέχρι τα 80Hz (για αρχή) τώρα που τα δήλωσες small. Μάλλον τώρα δεν θα "κόβει" ο ενισχυτής. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από Pleo
_Vagg_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Καλά εεε.. είσαι μέγας διδάσκαλος, από ότι φαίνεται αυτό πρέπει να ήταν το θέμα καθώς ξεπέρασε τα 4.0 dB (δεν τόλμησα να το αυξήσω παραπάνω για ευνόητους λόγους ) Στο Power Amp Assign η επιλογή στο "5chBi-AMP + FPR είναι η σωστή; Έχω πολλές απορίες γενικά αλλά δε θέλω να πρίζω, μόνο να ρωτήσω τι κάνει το Adaptive drc και το Volume Trim; Και ακόμα λες να βοηθούσε ένας τελικός ενισχυτής γενικά;
Pleo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Για να δουλέψουν όσο πιο σωστά γίνεται τα DSP του Yamaha, πρέπει να επιλέξεις την επιλογή εκείνη που ανταποκρίνεται σωστά στο layout των ηχείων που έχεις. Αν ας πούμε του πεις ότι έχεις περισσότερα ηχεία από αυτά που έχεις, θα στέλνει πληροφορία σε ανύπαρκτα ηχεία και έτσι δεν θα την ακούς. Κατά πως διαβάζω το manual, η πιο σωστή επιλογή μου φαίνεται το 5chBi-Amp χωρίς το FPR. 5 ηχεία και 2 sub συνολικά δεν έχεις; Απλώς πρέπει να πεις στον Yamaha που να στέλνει τα έξτρα 2 κανάλια που διαθέτει, χωρίς να τα στέλνει κάπου που θα χάσεις πληροφορία. Ψιλοχαζό που δεν μπορείς να κλείσεις τελείως το 6ο και το 7ο κανάλι, αλλά έτσι λειτουργούν γενικότερα οι Yamaha. Το Volume Trim αυτό που κάνει είναι να ρυθμίζει τη στάθμη εισόδου μεταξύ των συνδεμένων πηγών. Άμα η στάθμη από την TV ας πούμε είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με εκείνη του Blu-ray player, το φέρνεις στα ίσα. Το Adaptive DRC είναι δυναμικό Loudness. Σημαντικό για να μη χάνεις πληροφορία στο μπάσο όταν ακούς σε χαμηλή στάθμη. Στο On αυτό, εκτός αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί, οπότε στο off. Τελικούς; Παίξε πρώτα τώρα με τις νέες ρυθμίσεις που έχεις και βλέπεις κατόπιν αν θα πας σε τελικούς.
_Vagg_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Φίλε Pleo σε υπερευχαριστώ πραγματικά, ήσουν απόλυτα κατανοητός. Ναι 5 ηχεία και 2 sub και όντως είναι χαζό που δε μου δίνεται η δυνατότητα να κλείσω το 6ο και το 7ο κανάλι οπότε χάνω πληροφορία θέλω δε θέλω, υπάρχει κάποιος τρόπος να το ρυθμίσω; Για τελικό ποιον θα μου πρότεινες στην περίπτωσή μου;
Pleo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Θέλεις δηλαδή να οδηγείς γεμάτα τα εμπρός τουλάχιστον και να ελαφρύνει τον ενισχυτή από τα δύσκολα; Δες τον Advance Acoustic X-A160. Οικονομικός και hi-fi και θα τα πάει πριόνοκορδελα τα ηχεία.
_Vagg_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, Pleo είπε Θέλεις δηλαδή να οδηγείς γεμάτα τα εμπρός τουλάχιστον και να ελαφρύνει τον ενισχυτή από τα δύσκολα; Δες τον Advance Acoustic X-A160. Οικονομικός και hi-fi και θα τα πάει πριόνοκορδελα τα ηχεία. 🤣🤣🤣 Έλεγα κάποιον από αυτούς στο λινκ ΑΝ τελικά αγοράσω, τί λες; https://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes_hifi/m/287/Yamaha.html?o=yamaha&order_by=pricevat&order_dir=asc
dchris18 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 56 λεπτά πριν, _Vagg_ είπε 🤣🤣🤣 Έλεγα κάποιον από αυτούς στο λινκ ΑΝ τελικά αγοράσω, τί λες; https://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes_hifi/m/287/Yamaha.html?o=yamaha&order_by=pricevat&order_dir=asc Αυτοί που κοιτάς είναι ολοκληρωμένοι και όχι τελικοί, εσύ θες τελικό ενισχυτή 1
TEOKOS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για τελικό ενισχυτή πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη . Αξιοπρεπής φθηνός εδώ https://www.odes.gr/el/crown-xls-1502.html Για καλύτερο μεταχειρισμένο 3κάναλο Rotel δες αγγελία μου εδώ στο insomnia Για δικαναλο Rotel δες αγγελίες του avsite. Μετά πας πολύ ψηλά Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από TEOKOS
Pleo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, _Vagg_ είπε 🤣🤣🤣 Έλεγα κάποιον από αυτούς στο λινκ ΑΝ τελικά αγοράσω, τί λες; https://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes_hifi/m/287/Yamaha.html?o=yamaha&order_by=pricevat&order_dir=asc Μόνο ένας είναι τελικός από αυτούς στο link. Ο οποίος είναι πολύ ακριβότερος, και με μικρότερη ισχύ/κανάλι από εκείνον που σου πρότεινα. Τσεκάρισε λίγο προσεκτικότερα τη δική μου πρόταση: https://advance-acoustic.com/en/hifi-elements/stereo-power-amp/21-x-a160 Αν και εν τέλει θεωρώ ότι δεν θα χρειαστείς τελικό κατόπιν των ρυθμίσεων που έκανες. Εκτός εάν αναζητάς περισσότερο headroom. Στην πράξη και τώρα μια χαρά είσαι. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από Pleo
_Vagg_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, είμαι νουμπάς το παραδέχομαι Pleo σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως, θα παίξω με το yamaha προς το παρόν μιας και φαίνεται ότι έστρωσε μετά απο τις ρυθμίσεις που μου υπέδειξες, για οτιδήποτε θα επανέλθω, και πάλι ευχαριστώ 😎
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα