Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω φτιαξει μια σελιδα που σε ενα σημειο, φτιαχνεται ενας δυναμικος πινακας με μια foreach στην php. Μερικα <td> φτιαχνονται με δεδομενα απο την mysql (πχ <?php echo $row[‘title’] ?>) και μερικα φτιαχνονται απο διαφορους υπολογισμους μεσα στην σελιδα (πχ <?echo $apotelesma ?>.

Αυτο που θελω να κανω, ειναι να βαλω ενα κουμπι ωστε να μπορει να κατεβασει καποιος τον πινακα σαν excel. Εψαξα στο internet αλλα δεν εβγαλα ακρη. Μπορει να προτεινει καποιος κατι σχετικα ευκολο για να το καταφερω αυτο? Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

άλλο html, άλλο excel.

Είτε θα το κάνεις μέσω Javascript στο front-end (δες πχ εδώ) είτε θα φτιάχνεις το αρχείο excel μέσω PHP στο backend (δες πχ εδώ) και θα το σερβίρεις ως αρχείο

Δημοσ.
Στις 15/12/2018 στις 1:58 ΠΜ, pmav99 είπε

άλλο html, άλλο excel.

Είτε θα το κάνεις μέσω Javascript στο front-end (δες πχ εδώ) είτε θα φτιάχνεις το αρχείο excel μέσω PHP στο backend (δες πχ εδώ) και θα το σερβίρεις ως αρχείο

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με php δεν βρήκα λύση. Δοκίμασα διαφορα αλλά δεν. Με JS δοκίμασα κάποιες λύσεις (και αυτή που πρότεινες), αλλά το αρχείο κατεβαίνει με ένα τυχαίο όνομα και χωρίς extension. π.χ. DF6wh73

Αυτό που μου έχει δουλέψει μέχρι στιγμής και κατεβαίνει ένα excel με δεδομένα, είναι αυτό που περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο, με αυτά τα αρχεία.

Η λύση αυτή δουλέυει, όμως.......

α) Όπου έχω Ελληνικά (η σελίδα έχει και meta tag για utf-8), βγαίνει με παράξενη κωδικοποίηση.

thumbnail_image.png.02ae2ccaa45e78b10841467463bc237b.png

β) Τα κουμπιά, όπου και να τα βάλω μέσα στην σελίδα (εμφανίζονται πάντα στο 1row/1cell του html πίνακα). Πως μπορώ να τα βάλω αλλού και αν χρειάζεται να τα σβήσω τα άλλα κουμπιά, μόνο το excel θέλω

thumbnail_image.png.cc20958949c81cd6e392602150a2ae1d.png

Αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος σε αυτά τα 2 προβλήματα, του είμαι ευγνώμων.

Το tutorial είναι:

Δημοσ.

Για να γίνει σωστά αυτό που θέλεις σου προτείνω να το φτιάξεις μέσω php - backend και να βάλεις να γίνεται download από ένα φάκελο που θα του έχεις ορίσει όπου θα σώζεται από το σύστημα.

Δες εδώ: https://github.com/PHPOffice/PhpSpreadsheet

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...