pontez2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πήρα ένα τηλέφωνο, γνωστό μου που είναι αρμοδιος για τέτοια ζητήματα (για προφανείς λογους δεν αναφέρω υπηρεσία) Παιδικό κάθισμα σε μπροστινή θέση επιτρέπεται κανονικά Παιδί άνω των 5 ετών επιτρέπεται σε δίκυκλα, μόνο με παιδικό κράνος (Τόνισε πως αν το παιδί φοράει άλλο κράνος, ενηλίκου που είναι σύνηθες, δεν επιτρέπεται) Για το παιδί μπροστά στο μηχανάκι. Εάν δεν υπάρχει κράνος, απευθείας αυτόφωρο. Δεν υπάρχει μέριμνα στον ΚΟΚ για γονεις που βάζουν μπροστά το παιδί με κράνος. ΟΜΩΣ το όργανο μπορει να κρινει ότι υπάρχει επικινδυνότητα και να πάει δικαστικά τον οδηγό. Όχι όμως αυτόφωρο (παρακάτω υπάρχει παράδειγμα) 2 ενήλικοι και παιδί πάνω σε δίκυκλο, με πλήρη εξάρτηση, είναι αυτόφωρο. Η άδεια γράφει μέχρι 2 άτομα σε κάθε δίκυκλο Σημείωση: Παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο η κρίση του όργανου της τάξης. Έχει πάει δικαστικά οδηγός που οδηγουσε σε αγροτικη περιοχή με 70 και ειχε παιδί 6 ετων πίσω του με πλήρη εξάρτηση. Ηταν εντός ορίου Δεν έχει πάει αυτόφωρο γονιός με 4χρονο, διοτι το παιδάκι ειχε κράνος και ήταν δεμένο στον πατέρα του, ενώ πήγαινε ακρη άκρη με 20 km/h. Παρόλο που το σύστημα συγκράτησης δεν ηταν εγκεκριμένο, το όργανο έκρινε πως υπήρχε καλή πρόθεση από τον πατέρα να ακολουθήσει τον νόμο και προέβη σε απλή παρατήρηση Α, ναι. Τα οργανα πολλές φορές κάνουν τα στραβά μάτια στα τρικάβαλα με κράνη ανάλογα με το πως κινουνται και οι οδηγοι. Πχ οδηγός με 20, ακρη στον δρομο, θα φάει παρατήρηση. Δυσκολα εξαντλουν την αυστηρότητά τους, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσκολες ημέρες που ζουμε. Αντιθετα την εξαντλουν σε κοκκινα, οταν δεν υπαρχει κράνος κτλ Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2018 από pontez2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, ManFromEarth είπε ειπα ξεκαθαρα οτι απεχουμε απο το ιδεατο. δεν εχει εκλειψει το φαινομενο δυστυχως. αυτο ομως που γινοταν τις δεκαετιες 80 και 90 δεν ειχε προηγουμενο. ποσο πιο χαλια ηταν δηλαδη? σοβαρα ρωταω, γεννηθης του 91 ειμαι, αρα αναμνησεις εχω ελαχιστες πριν το μιλλενιουμ
ManFromEarth Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε ποσο πιο χαλια ηταν δηλαδη? σοβαρα ρωταω, γεννηθης του 91 ειμαι, αρα αναμνησεις εχω ελαχιστες πριν το μιλλενιουμ βασικα δεν υπηρχαν παιδικα καθιμαστα. τοσο απλο. η εικονα "μανα με περμαναν, βατες και παιδι αγκαλια" ηταν η πιο συνηθισμενη εικονα του συνοδηγου. γι αυτο και τα πιο πολλα χειρουργια σε παιδικα κεφαλακια αφορουσαν τροχαια. τωρα δεν αφορουν τροχαια αλλα αλλα προβληματα της εποχης. υ.γ. στην παραπανω αλλαγη φυσικα παιζει ρολο και η αυξημενη οδικη ασφαλεια των νεων δρομων της ελλαδας, αλλα και των αυτοκινητων.
Narayan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Ειλικρινά σου μιλάω, δεν έχω διάθεση να μπω στη διαδικασία να ανοίξω κουβέντα για το πως οδηγώ εγώ Θα σου πω ότι είμαι της άποψης ότι δεν παίζει να υπάρχει οδηγός που δε κάνει παράβαση του ΚΟΚ Οπότε πριν αρχίσεις να μοιράζεις καρκίνους από δω κι από εκεί, σκέψου εσύ αν περνάς τα 50 χλμ σε κατοικημένη περιοχή, αν έχεις παρκάρει ποτέ σου πιο κοντά σε φανάρι ή stop από ότι λέει ο νόμος κλπ κλπ κλπ Μετά τα ξαναλέμε 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε το αμα ειναι νομιμο ή οχι ειναι αλλη ιστορια, αν και στην ελλαδα απλα δε προβλεπεται, δε μπορεις ομως να περνεις ισα κ ομοια ολους οσους κανουν φιλτραρισμα, που στη τελικη αμα γινει με ασφαλεια δε σ ενοχλει και σε κατι. οπως σ ειπα δυσκολα να το κανω στη κινηση, προτιμω στα φαναρια προσεκτικα. οταν πας και στριμωχνεσαι στο διπλα ρευμα μονο εμενα που οδηγω με προσοχη θα κοψεις, αντιθετα ο καμικαζι θα περασει οπως ειναι και θα σου ξηλωσει και το καθρεφτη. Δεν είναι στις προθέσεις μου να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, στο κάτω-κάτω ενήλικες είμαστε και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του ενώπιον του νόμου. Απλά θέλω να σχολιάσω πως όσο τέτοιες δικαιολογίες είναι ευρέως διαδεδομένες -επειδή δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι από τους οποίους τις ακούω- τόσο θα είναι "άρρωστη" χώρα κυκλοφοριακά η Ελλάδα. Η θεραπεία υπάρχει και αναφέρθηκε νωρίτερα στο τόπικ, 100% εφαρμογή των ποινών που προβλέπει ο Κώδικας, κι ας δούμε μετά αν θα συνεχίσουν με τις γενικεύσεις όσοι παρανομούν και κάνουν τη ζωή δύσκολη στους υπόλοιπους οδηγούς.
Stamer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ποσο πιο χαλια ηταν δηλαδη? σοβαρα ρωταω, γεννηθης του 91 ειμαι, αρα αναμνησεις εχω ελαχιστες πριν το μιλλενιουμ Θυμάμαι ο πατέρας μου (δεν θυμάμαι ηλικία ακριβώς) με έβαζε στο χωριό στα πόδια του να οδηγάω (έχοντας τα χέρια του βέβαια και αυτός) για λίγη απόσταση μέχρι το σπίτι... Κάτι που εγώ ποτέ δεν θα κάνω στους γιούς μου. Και γενικά ότι είπε ο ManFromEarth, αυτή η... "όμορφη" εικόνα (βάτες κ.λ.π. OMG)
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Narayan είπε Δεν είναι στις προθέσεις μου να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, στο κάτω-κάτω ενήλικες είμαστε και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του ενώπιον του νόμου. Απλά θέλω να σχολιάσω πως όσο τέτοιες δικαιολογίες είναι ευρέως διαδεδομένες -επειδή δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι από τους οποίους τις ακούω- τόσο θα είναι "άρρωστη" χώρα κυκλοφοριακά η Ελλάδα. Η θεραπεία υπάρχει και αναφέρθηκε νωρίτερα στο τόπικ, 100% εφαρμογή των ποινών που προβλέπει ο Κώδικας, κι ας δούμε μετά αν θα συνεχίσουν με τις γενικεύσεις όσοι παρανομούν και κάνουν τη ζωή δύσκολη στους υπόλοιπους οδηγούς. ναι αλλα τη συγκεκριμενη περιπτωση δε τη προβλεπει επισης σε καποιες χωρες επιτρεπεται και αλλες οχι, οποτε δεν ειναι ασπρο μαυρο το θεμα. αν μη τι αλλο αν εφαρμοστει ο κοκ, τοτε δε με νοιαζει κ να απαγορευσουν το φιλτραρισμα, διοτι δε θα μεινει αμαξι στην αθηνα. θα τα χουν σηκωσει ολα, διοτι τα μισα ειναι παρανομα παρκαρισμενα.
pontez2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε διοτι τα μισα ειναι παρανομα παρκαρισμενα Βασικά το 99% ειναι Σκέψου...δεν επιτρέπεται 5 μέτρα απο στενό, 5 μέτρα απο εισοδο πάρκινκ, 2 μέτρα απο θέση ανάπηρου, 2 μέτρα απο κάδο κτλ κτλ. Μιλάμε οτι αν εφαρμοζόταν ο ΚΟΚ κατά γραμμα στην Ελλάδα, θα υπήρχε χάος Σκέφτομαι επισης και άλλη μια "ομορφη" εικονα. Μια μαμά με το παιδάκι της στο ποδήλατο. Τι ωραία εικόνα, πόσο νομιμο. Και πόσο επικινδυνο. Στην Ολλανδία ξέρουν και ηταν έτοιμοι να το απαγορέψουν. Οι αντιδράσεις του κόσμου και το γεγονος οτι δε θέλουν να στρέψουν τον κοσμο στο αυτοκινητο ειναι που δε τους αφηνει να πάρουν μέτρα.
Narayan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ναι αλλα τη συγκεκριμενη περιπτωση δε τη προβλεπει επισης σε καποιες χωρες επιτρεπεται και αλλες οχι, οποτε δεν ειναι ασπρο μαυρο το θεμα. αν μη τι αλλο αν εφαρμοστει ο κοκ, τοτε δε με νοιαζει κ να απαγορευσουν το φιλτραρισμα, διοτι δε θα μεινει αμαξι στην αθηνα. θα τα χουν σηκωσει ολα, διοτι τα μισα ειναι παρανομα παρκαρισμενα. Σε άλλες χώρες δεν ξέρω τι κάνουν, στη συγκεκριμένη χώρα είναι ξεκάθαρο, απαγορεύεται εκτός κι αν η μηχανή είναι σε κόκκινο φανάρι και προωθείται ανάμεσα στα σταματημένα οχήματα. Επίσης αν εφαρμοστεί ο Κ.Ο.Κ. θα εξαφανιστούν και οι μισές μηχανές μέχρι να μάθουν όλοι να φοράνε το μαμημένο το κράνος, οπότε δεν θα έχουμε τόσα προβλήματα διήθησης και οι οδηγοί τετράτροχων
vagos789 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, pontez2 είπε Σκέψου...δεν επιτρέπεται 5 μέτρα απο στενό, 5 μέτρα απο εισοδο πάρκινκ, 2 μέτρα απο θέση ανάπηρου, 2 μέτρα απο κάδο κτλ κτλ. Μιλάμε οτι αν εφαρμοζόταν ο ΚΟΚ κατά γραμμα στην Ελλάδα, θα υπήρχε χάος Lol, οταν ζεις σε μια αρρωστη κατασταση τελικα αδυνατεις να δεις εξω απο αυτην. Αν εφαρμοζοταν κατα γραμμα ο ΚΟΚ θα ηταν ολα πιο ανετα. Γιατι ειτε θα εβαζες το αυτοκινητο σε parking επι πληρωμη ειτε δεν θα ειχες αυτοκινητο ή θα χρησιμοποιουσες πολυ περισσοτερο ΜΜΜ ή ποδηλατο. Αυτες θα ηταν οι ..χαοτικες συνεπειες της εφαρμογης του ΚΟΚ
Narayan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, pontez2 είπε Σκέφτομαι επισης και άλλη μια "ομορφη" εικονα. Μια μαμά με το παιδάκι της στο ποδήλατο. Τι ωραία εικόνα, πόσο νομιμο. Και πόσο επικινδυνο. Στην Ολλανδία ξέρουν και ηταν έτοιμοι να το απαγορέψουν. Οι αντιδράσεις του κόσμου και το γεγονος οτι δε θέλουν να στρέψουν τον κοσμο στο αυτοκινητο ειναι που δε τους αφηνει να πάρουν μέτρα. Ολλανδία και Δανία φίλτατε έχουν πολύ σωστή αντιμετώπιση στο θέμα του ποδηλάτου. Και ειδικοί ποδηλατόδρομοι υπάρχουν, και συγκεκριμένες απαιτήσεις για το παιδικό κάθισμα στη σχάρα για τις μαμάδες. Όποτε οδηγώ στην Κοπενγάγη με αυτοκίνητο νιώθω σαν παρείσακτος με τόσα ποδήλατα που οδηγούν χωρίς να γίνει το παραμικρό. Βέβαια δεν θα δεις ποτέ έναν ποδηλάτη να κινείται ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2018 από Narayan
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Narayan είπε Σε άλλες χώρες δεν ξέρω τι κάνουν, στη συγκεκριμένη χώρα είναι ξεκάθαρο, απαγορεύεται εκτός κι αν η μηχανή είναι σε κόκκινο φανάρι και προωθείται ανάμεσα στα σταματημένα οχήματα. Επίσης αν εφαρμοστεί ο Κ.Ο.Κ. θα εξαφανιστούν και οι μισές μηχανές μέχρι να μάθουν όλοι να φοράνε το μαμημένο το κράνος, οπότε δεν θα έχουμε τόσα προβλήματα διήθησης και οι οδηγοί τετράτροχων δε θα υπαρχουν οδηγοι τετραχρονων, οποτε ξεκινα το ποδηλατο να εξασκηθεις 😋 επιμενεις ομως να χωριζεις σε "εμεις" κ "εσεις". ισως αμα οδηγουσες λιγο απ ολα να βλεπες οτι ολοι σκατα ειναι και κανενας δε μπορει να δειξει τον αλλο
skiabox Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Με δυο λόγια οι νεοέλληνες είναι ο λαός με την μεγαλύτερη τάση για αναρχία. Δωστου αραλίκι ναι αναρχία και πάρτου την ψυχή. Αυτά τα θέματα λύνονται μόνο με μηχανογράφηση παντού (κάμερες παντού να καταγράφουν τα πάντα και τέτοια). 1
babality Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε Kαταρχην το βιντεο ειναι του 2004. αυτο που το πας. τωρα στο 2018 ειναι ολα τελεια στο δρομο. προχτες μαζευανε καλτσες παλι πανω απτο δρομο οδηγου. απαισιες εικονες γιατι καποιοι δεν εχουν υπομονη στο δρομο.
pontez2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, vagos789 είπε Γιατι ειτε θα εβαζες το αυτοκινητο σε parking επι πληρωμη ειτε δεν θα ειχες αυτοκινητο ή θα χρησιμοποιουσες πολυ περισσοτερο ΜΜΜ ή ποδηλατο. Αυτες θα ηταν οι ..χαοτικες συνεπειες της εφαρμογης του ΚΟΚ Αυτά που λες θα ισχυαν, εαν υπήρχαν περισσότερα πάρκινκ επι πληρωμη ή μη, εαν υπήρχε σωστη συγκοινωνία και εαν υπήρχαν ποδηλατόδρομοι. Οσο οι υποδομές αυτές δεν υπάρχουν, η εφαμοργή του ΚΟΚ θα έχει χαοτικές συνέπειες. Οταν θα υπάρξουν σαφως και τα πράγματα θα ειναι καλύτερα. Βασικά θα ειναι άχρηστο το αυτοκίνητο στη πόλη. Μεταξυ μας ομως...συμφέρει το κράτος να αναβαθμισει τις συγκοινωνίες και να καταργησει ο κόσμος το αμάξι? ΝΟ!! Και αυτος ειναι ο λογος που τιποτε δε θα αλλάξει. Καθαρά η εισπραξη. 7 λεπτά πριν, Narayan είπε Και ειδικοί ποδηλατόδρομοι υπάρχουν, και συγκεκριμένες απαιτήσεις για το παιδικό κάθισμα στη σχάρα για τις μαμάδες. Και πάλι, δεν παυουν να υπάρχουν ατυχήματα. Το θέμα της Ολλανδίας δε το ανέφερα τυχαία. Ειδικά το θέμα των ατυχημάτων ποδηλάτων με τραμ δεν έχει ξεπεραστει, όπως επισης και ποδηλάτων με τουρίστες. Βάλε ένα Ολλανδικο ποδήλατο με το παιδάκι μπροστά να οδηγήσει οχι στην Αθηνα αλλά σε επαρχιακή πόλη. Ειναι επιφοβο? Σαφως και ειναι. Διοτι δεν υπάρχει η υποδομη για αυτο οπως έγραψες.
fuz10n Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 επιτελους το thread που θα πω τον πονο μου περι γνωσης του ΚΟΚ και τηρησης διαγραμμισεων κλπ. θα τρακαρω καποια στιγμη στο παρακατω σημειο, και αντε βρες δικιο. Βρισκόμαστε τέλος Αχαρνων μετά τον Αγ. Ελευθέριο, και φτάνουμε στο σημείο που μπαίνεις εθνικη είτε προς πειραια είτε λαμια. Με εχουν βρισει μεχρι στιγμης 3 (ΤΡΕΙΣ) ενας με αμαξι και 2 με μηχανακι διοτι κινουμενος στην αριστερή λωριδα, συνεχίζω προς λαμια... οι με τις μηχανες κάθονται κολλητα δεξια μου και θεωρουν πως θα ανεβω στη γεφυρα προς πειραια. αναγκαζονται και φρεναρουν αποτομα για να περασουν πισω μου, να επιταχυνουν και να με βρισουν ασυστολα ανεβαινοντας τη γεφυρα... τι να προλαβεις να πεις. Κατι παρομοιο συνεβαινε και σε ενα φαναρι της Εθ. Αντιστάσεως προς Ν.Ιωνία, που χινοταν ενας χαμος με το ποιο πανε ευθεια και ποιοι στριβουν, με αποτελεσμα να μπαινουν 3 λωριδες σε 2. τελικα αλλαξαν τη διαγραμμιση με αυτο που ασυναισθητα εκανε ο κοσμος (τουλαχιστον εγινε κατι και τωρα δε γινεται μπαχαλο). Ειναι ομως ενα παραδειγμα του οτι δε μπορει ολος ο κοσμος απλα λογω νοοτροπιας να ειναι ΟΚ στο δρομο, χρειαζεται αυστηρη επιβολη προστιμων και ερχεται σταδιακα η κουλτουρα κεντρικης ευρωπης (μεγαλη συζητηση) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα