Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Αγιος δεν ειναι κανενας...απλα θεωρω οτι ολοι πρεπει να προσπαθουμε να ειμαστε προσεκτικοι και σωστοι απεναντι στους αλλους οδηγους για να ειναι και αυτοι απεναντι μας. Και ας μην συμβαινει συχνα αυτο...Καλως η κακως ομως τα μηχανακια το εχουν παρακανει.Δεν εχω δει πολλα αυτοκινητα,και ας ειναι οπως λες 10πλασια απο τα μηχανακια, να μπαινουν αναποδα σε στενα, ουτε να οδηγανε στα πεζοδρομια,ουτε να κοβουν νησιδες στην μεση απο κει που περνανε οι πεζοι για να πανε στην αντιθετη κατευθυνση, ουτε να ελεγχουν το φαναρι να δουν αν περναει κανεις και να φευγουν με κοκκινο, ουτε να μπαινουν αναμεσα απο αυτοκινητα και να δημιουργουν ουσιαστικα δικη τους 3η λωριδα πανω στην γραμμη, ουτε εχω δει πολλα αμαξια σε δρομο μια λωριδας να πατανε και να περνανε την ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ γραμμη για να περασουν αυτοκινητα που κινουνται πιο αργα...

Καλημέρα ,χρόνια πολλά.

Αν όντως πιστεύεις αυτό που λες τότε προφανώς δεν οδηγάς  ή έστω δεν είσαι καθημερινός επισκέπτης των δρόμων της όμορφης πόλης μας.

Τα αυτοκίνητα που οδηγάνε ανάποδα,πατάνε την διπλή ,παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και άλλα πολλά όμορφα είναι πάρα πολλά.Αν τυχον ήσουν από τους τυχερούς που βγήκαν έξω πρωί προς μεσημέρι ανήμερα Χριστουγέννων ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ να μην το είδες.

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jmmys είπε

Η κλασσική ελληνική οδηγική νοοτροπία.Αφού όλοι παραβάσεις κάνουν, ε τότε που το πρόβλημα να κάνω και εγώ.

Σχετικα με το φανάρι.Το μποτιλιαρίσμα γίνεται επειδή ενω βλέπει ο άσχετος οδηγός,ασχετα που εχει πρασινο,οτι μετα τη διασταύρωση έχει αμάξια,προχωράει,κλείνει τη διασταύρωση, ανάβει το πρασινο για τους αλλους και γίνεται το χάος.

Η ζούγκλα στο δρόμο έχει να κάνει κυρίως με την ασχετοσυνη και την σταρχιδιστικη ελληνική οδηγική παιδεία των Ελλήνων και λιγότερο με τον αριθμο οχημάτων,την ελλειψη αστυνόμευσης,τις υποδομές κλπ.

Και μην μου πείτε οτι και εξωτερικο έτσι είναι, γιατι δεν είναι σε τέτοιο βαθμο ουτε κατα διάνοια. Εκτός αν πας στο Κάϊρο

Ωραία τα λες, για πες μας όμως, εσύ όταν βρίσκεσαι σε αντίστοιχες περιπτώσεις τι κάνεις 

Περιμένεις κάνα τρίωρο ή βγαίνεις ; 

Δημοσ.

Περιμένω,δεν είναι ποτέ πάνω από 2-3 λεπτα στο φαναρι.Το μποτιλιαρίσμα το τρώω ετσι και αλλιως μετα τη διασταύρωση, αλλά δεν θα κλείσω την διασταύρωση.

Είπαμε,Ελλάδα ειμαι,δεν περιμένω και ιδιαίτερη νοημοσύνη από τον μέσο Έλληνα οδηγό, οποτε δεν νευριαζω ποτέ.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, jmmys είπε

Περιμένω,δεν είναι ποτέ πάνω από 2-3 λεπτα στο φαναρι.Το μποτιλιαρίσμα το τρώω ετσι και αλλιως μετα τη διασταύρωση, αλλά δεν θα κλείσω την διασταύρωση.

Είπαμε,Ελλάδα ειμαι,δεν περιμένω και ιδιαίτερη νοημοσύνη από τον μέσο Έλληνα οδηγό, οποτε δεν νευριαζω ποτέ.

Πάμε πάλι, γιατί ή δε καταλαβαίνεις ή δε θες να καταλάβεις...

Περιμένεις, αλλά όταν ανάψει κόκκινο για σένα έρχονται από την άλλη και σου κλείνουν τη διασταύρωση, με αποτέλεσμα τη στιγμή που θα ανάψει πράσινο για σένα να μη μπορείς να περάσεις 

Ξαναπεριμένεις, ανάβει κόκκινο, τσουλάνε λίγο μπροστά, αλλά στο ενδιάμεσο σε έχουν κλείσει πάλι

Ανάβει ξανά πράσινο, αλλά αν πας μπροστά θα κλείσεις τη διασταύρωση 

Περιμένεις πάλι, and the story goes on 

Τι κάνεις εκεί ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Εδώ γελάμε...

Χτες έκανα 3 φορές το τετράγωνο στο σπίτι της μάνας μου για να παρκάρω και 2 φορές μπήκαν στο στενό ανάποδα αμάξια...

Δεν έχεις δει αμάξι να σφάζει (ελεγχόμενα, δε λέω, ούτε μιλάω για την Πανεπιστημίου) κόκκινο ; 

Δεν έχεις δει αμάξι να πατάει διπλή διαχωριστική ή να κινείται ακριβώς στη μέση από 2 λωρίδες ; 

Μα που κυκλοφορείτε εσείς ρε παιδί μου... 

ολα τα παραπανω τα εχω δει...Ομως σε πολυ μικροτερο ποσοστο απο το μηχανακι. Γιατι το μηχανακι ειναι η ευκολη λυση. Σιγα και αν μπω αναποδα χωνομαι,σιγα και να πατησω διπλη τι εγινε..Στο αμαξι ειναι πιο λιγα τα περιστατικα. Και ολα αυτα ενω παραδεχομαστε οτι τα αυτοκινητα ειναι ΠΟΛΛΑ περισοτερα και αρα τετοιου ειδους παραβασεις θα επρεπε να ειναι πιο πολυπλυθεις σε αυτα...Αλλα...Τα μηχανακια ειναι οι εξυπνοι...

3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Υπάρχουν διασταυρώσεις που το πρωί αν δεν κλείσεις τους άλλους θα κάνεις 2~3 ώρες να περάσεις, γιατί όσο έχεις πράσινο μπροστά σου είναι όλα κλεισμένα, ενώ όταν ανάβει κόκκινο έρχονται από την άλλη και σε κλείνουν με αποτέλεσμα όταν ξανανάψει πράσινο να μη μπορείς να προχωρήσεις και ούτω καθεξής

Φυσικα και υπαρχουν και φυσικα εχω βρεθει...Περιμενεις περιμενεις, περναει 1-2-3-4-5-6-7 ο 10ος θα σε λυπηθεις. Μην φοβασαι δεν θα αργησεις να πας οπουδηποτε για αυτον τον λογο. Η απλα ξεκινα 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτα νωριτερα. Το οτι σε καθυστερει η κινηση σε δρομο που δεν εχεις προτεραιωτητα δεν δικαιολογει ουτε να παρανομεις ουτε να βγαζεις μουρη σιγα σιγα για να πιεσεις τους αλλους να σε αφησουν...

3 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Αν όντως πιστεύεις αυτό που λες τότε προφανώς δεν οδηγάς  ή έστω δεν είσαι καθημερινός επισκέπτης των δρόμων της όμορφης πόλης μας.

και ομως καθε μερα παω στην δουλεια μου μια αποσταση 14χλμ πηγαινε και 14 ελα. Περναω απο πολλους κεντρικους δρομους και σε στενα γυρω απο το σπιτι μου.

Τα αυτοκίνητα που οδηγάνε ανάποδα,πατάνε την διπλή ,παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και άλλα πολλά όμορφα είναι πάρα πολλά

Ειπαμε πολλα αλλα πολυ λιγοτερα απο τα μηχανακια παρολο που κινουνται πολλαπλασια αυτων στον δρομο...

Αν τυχον ήσουν από τους τυχερούς που βγήκαν έξω πρωί προς μεσημέρι ανήμερα Χριστουγέννων ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ να μην το είδες.

Βγηκα γυρω στις 11 το βραδυ προς Νεα Ερυθραια - Πεντελη  για βολτα καμια σχεση με την περιοχη δεν εχω και ουτε την ξερω...Τι ειδα? 1 μ**** με αυτοκινητο να μας προσπερναει σε μονη λωριδα με διπλη διαχωριστικη γραμμη,ενα μηχανακι αναποδα σε στενο μετα απο λιγο και αυτοκινητο αναποδα σε στενο και μαλιστα μου επαιξε τα φωτα και γελαγα. Και 2 ντελιβεραδες να σφαζουν κοκκινα.

ΥΓ: Χρονια πολλα, Καλη Πρωτοχρονια και ασφαλη χλμ ευχομαι σε ολους.

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Πάμε πάλι, γιατί ή δε καταλαβαίνεις ή δε θες να καταλάβεις...

Περιμένεις, αλλά όταν ανάψει κόκκινο για σένα έρχονται από την άλλη και σου κλείνουν τη διασταύρωση, με αποτέλεσμα τη στιγμή που θα ανάψει πράσινο για σένα να μη μπορείς να περάσεις 

Ξαναπεριμένεις, ανάβει κόκκινο, τσουλάνε λίγο μπροστά, αλλά στο ενδιάμεσο σε έχουν κλείσει πάλι

Ανάβει ξανά πράσινο, αλλά αν πας μπροστά θα κλείσεις τη διασταύρωση 

Περιμένεις πάλι, and the story goes on 

Τι κάνεις εκεί ;

Αρχισες τα προσωπικά. Καλη χρονιά να έχεις. Δεν έχω το χρονο να ασχοληθω με τα αυτονόητα.Αυτά που περιγραφείς τα έχω δει άπειρες φορές. Τηρω τον ΚΟΚ στη συγκεκριμενη περιπτωση.Εσύ κάνε οτι καταλαβαίνεις.

Δημοσ.

Σήμερα ζώο βγήκε στο αντίθετο ρεύμα για να πάει πρώτος στο φανάρι δίπλα σε περιπολικό. 

Το περιπολικό απλά του άναψε την σειρήνα μια στιγμή και του είπε να κάνει πίσω αλλά δεν τον έγραψε. 

Μόνο για κάνα παρκαρισμα και κάνα μπλόκο για ταχύτητα σε άσχετα σημεία είναι η τροχαία? 

Οι υπόλοιπες 1000αδες παραβάσεις δεν τιμωρούνται? 

• Sad 2
  • Moderators
Δημοσ.
22 hours ago, AristidisZ said:

Αν στο λέει ο τροχονόμος ναι είναι οκ

Επιμένετε να εστιάζετε στις παραβατικές συμπεριφορές των δικύκλων (λες και τα αυτοκίνητα τα οποία παρεπιμπτοντως κυκλοφορούν σε αναλογία μεγαλύτερη του 10 προς 1, ειδικά τον χειμώνα, δεν κάνουν σωρεία παραβάσεων κάθε μέρα) και αρνείστε να παραδεχτείτε ότι εάν όλοι κινούμασταν σύμφωνα με τον ΚΟΚ δε θα φτάναμε ποτέ και πουθενά 

Ποσοι άγιοι είναι μαζεμένοι στο insomnia πια...

Προφανώς και οι παραβατική συμπεριφορά των αυτοκινήτων «χτυπάει» πιο άσχημα στο μάτι γιατί είναι πολύ περισσότερα και καταλαμβάνουν αρκετά μεγαλύτερο όγκο ανά μονάδα.

Κατά κανόνα πάντως, τουλάχιστον με αυτά που βλέπω εγώ έξω, η περίπτωση να συναντήσω έξω δίκυκλο που να σέβεται απόλυτα τον ΚΟΚ είναι απειροελάχιστη. Από κράνος και εξάρτυση μέχρι διηθήσεις, προσπεράσεις από δεξιά και σταμάτημα επάνω στην διάβαση πεζών στο φανάρι. Γενικά είναι ψιλοδεδομένο ότι αν οδηγάς δίκυκλο θα παραβιάζεις και τον ΚΟΚ.

Κατά τ' άλλα σου είπα, προσωπικά δεν είμαι άγιος σε καμία περίπτωση, πιθανόν να κάνω και χειρότερα από ένα random δίκυκλο. Το μόνο που είπα είναι πως είναι γελοίο να φτιάχνει βίντεο για τις παραβιάσεις του ΚΟΚ από αυτοκίνητα, όταν ο ίδιος που ανεβάζει το βίντεο κάνει τα δικά του μέσα.

Αυτά.

• Like 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Malthador είπε

Προφανώς και οι παραβατική συμπεριφορά των αυτοκινήτων «χτυπάει» πιο άσχημα στο μάτι γιατί είναι πολύ περισσότερα και καταλαμβάνουν αρκετά μεγαλύτερο όγκο ανά μονάδα.

Κατά κανόνα πάντως, τουλάχιστον με αυτά που βλέπω εγώ έξω, η περίπτωση να συναντήσω έξω δίκυκλο που να σέβεται απόλυτα τον ΚΟΚ είναι απειροελάχιστη. Από κράνος και εξάρτυση μέχρι διηθήσεις, προσπεράσεις από δεξιά και σταμάτημα επάνω στην διάβαση πεζών στο φανάρι. Γενικά είναι ψιλοδεδομένο ότι αν οδηγάς δίκυκλο θα παραβιάζεις και τον ΚΟΚ.

Κατά τ' άλλα σου είπα, προσωπικά δεν είμαι άγιος σε καμία περίπτωση, πιθανόν να κάνω και χειρότερα από ένα random δίκυκλο. Το μόνο που είπα είναι πως είναι γελοίο να φτιάχνει βίντεο για τις παραβιάσεις του ΚΟΚ από αυτοκίνητα, όταν ο ίδιος που ανεβάζει το βίντεο κάνει τα δικά του μέσα.

Αυτά.

Σαν οδηγός δικύκλου αλλά και χρήστης αυτοκινήτου κατά διαστήματα, προσωπικά και ενοχλούμαι περισσότερο από τις μαλακίες των αυτοκινήτων (π.χ. κλασσικές πονηριές σε αριστεροφάναρα, χωσίματα κτλ) και σίγουρα η απειλή που νιώθω από βλάκες αυτοκινητιστές είναι πολλαπλάσια από αυτή που μπορεί να μου "εμπνεύσει" ένα μηχανάκι 

Βέβαια σαν οδηγός που έχει περάσει και από τα 2 οδηγώ αυτοκίνητο προσπαθώντας να φυλάξω όσο περισσότερο μπορώ τα μηχανάκια, μιας και έχω την "ικανότητα" να προβλέψω πολύ πιο εύκολα τη λαλακία του κάγκουρα με το δίτροχο 

Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πρακτικά αδύνατο στην πόλη να συναντήσεις δίτροχο να μη κάνει τη παραμικρή παράβαση, όμως είμαι της άποψης ότι γενικώς υπάρχει διαβάθμιση στην παραβατικότητα

Αυτό που λέω είναι ότι υπάρχει διαφορά στο να ρολάρεις με 15-20 χαω ανάμεσα σε σταματημένα το πρωί με το να κάνεις σφήνες με 150 στην Κατεχάκη το απόγευμα 

Από τη πλευρά σου είσαι απόλυτα ειλικρινής και σωστός, παραδέχεσαι ότι και εσύ την κουτσουκέλα σου θα τη κάνεις (όπως και όλοι μας φυσικά) 

Θες θα είναι μια υπέρβαση ενός ορίου 5-10-15 χλμ, θες θα είναι ένα παρκάρισμα πιο κοντά σε Stop από ότι λέει ο ΚΟΚ, θες θα είναι μια αναστροφή σε ένα φανάρι που δεν επηρεάζει πρακτικά κάτι αλλά βλακωδώς απαγορεύεται, θες θα πατήσεις από αφηρημάδα 50 πόντους από μια διάβαση πεζών, θες θα πατήσεις διπλή διαχωριστική σε σημείο που απλά δε περνάς αν δε το κάνεις ε, εντάξει δε θα σου πάρει κανείς το κεφάλι ούτε θα σε πει χάρο, μιλάμε για πράγματα που γίνονται καθημερινά και πρακτικά δεν επηρεάζουν κάτι ούτε δημιουργούν κινδύνους 

Απλά 20 χρόνια συμπληρωμένα στο δρόμο δε μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει έστω και ένας οδηγός που ποτέ δεν έχει κάνει ποτέ του το παραμικρό, so simple :) :)

• Like 4
Δημοσ.

Κατά την οδήγηση αυτοκίνητα και δίκυκλα έχουν την επιθυμία να χωνονται ανάμεσα και εμπρός από τους άλλους η νοοτροπία είναι κοινή απλά τα αυτοκίνητα δεν χωρούν παντού ,στην Εθνική οδό με μεγάλη κίνηση την δεξιά λωρίδα ασφαλείας ποιος την παραβιάζει ;   

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aristidis,

Συμφωνώ σε αυτό, και οι παραβάσεις που λες είναι στην ουσία παντελώς ακινδυνες και δεν επηρεάζουν τίποτα ουτε εμποδίζουν κάποιον.

Στην Ελλάδα όμως παρατηρώ πολύ συχνα εγκληματικες παραβάσεις τύπου Stop,κοκκινο φανάρι,προτεραιότητα,υπερβολικη ταχύτητα εντος κατοικημένης περιοχης,

και παραβάσεις που ενοχλούν,εμποδίζουν αλλους,τύπου κλείσιμο εξόδου αυτοκινήτου ή γκαράζ, προσπέραση της ουράς στο φανάρι,διαβάσεις πεζών,είσοδο σε μονοδρομο,σταμάτημα με αλαρμ στη μέση του δρόμου για ασήμαντο λογο,κλπ,

παρκάρισμα σε θέσεις ΑΜΕΑ ή ράμπες, την οποία παραβαση την κατατασσω προσωπικά στην εγκληματική παράβαση και θα έπρεπε να τιμωρείται με πολύμηνη αφαίρεση διπλώματος, και πάρα πολύ τσουχτερό προστιμο,

και ενα σωρό αλλες, και δεν υπάρχει τιμωρία όπως θα άρμοζε ανάλογα την περιπτωση.Και όσο παει γίνεται χειρότερα λόγω ατιμωρησιας και σταρχιδισμου του μεσου έλληνα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Κατά την οδήγηση αυτοκίνητα και δίκυκλα έχουν την επιθυμία να χωνονται ανάμεσα και εμπρός από τους άλλους η νοοτροπία είναι κοινή απλά τα αυτοκίνητα δεν χωρούν παντού ,στην Εθνική οδό με μεγάλη κίνηση την δεξιά λωρίδα ασφαλείας ποιος την παραβιάζει ;   

Σπανια θα ακουσεις για θανατηφορο ατυχημα σε εθνικη οδο  (ευρωπαικων προδιαγραφων  ) με μηχανη,

Υπαρχουν βεβαια εξαιρεσεις πχ καποιος  που ηθελε να δει ποσο τελικη εχει το R1 που αγορασε προχτες...

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jmmys είπε

Αristidis,

Συμφωνώ σε αυτό, και οι παραβάσεις που λες είναι στην ουσία παντελώς ακινδυνες και δεν επηρεάζουν τίποτα ουτε εμποδίζουν κάποιον.

Στην Ελλάδα όμως παρατηρώ πολύ συχνα εγκληματικες παραβάσεις τύπου Stop,κοκκινο φανάρι,προτεραιότητα,υπερβολικη ταχύτητα εντος κατοικημένης περιοχης,

και παραβάσεις που ενοχλούν,εμποδίζουν αλλους,τύπου κλείσιμο εξόδου αυτοκινήτου ή γκαράζ, προσπέραση της ουράς στο φανάρι,διαβάσεις πεζών,είσοδο σε μονοδρομο,σταμάτημα με αλαρμ στη μέση του δρόμου για ασήμαντο λογο,κλπ,

παρκάρισμα σε θέσεις ΑΜΕΑ ή ράμπες, την οποία παραβαση την κατατασσω προσωπικά στην εγκληματική παράβαση και θα έπρεπε να τιμωρείται με πολύμηνη αφαίρεση διπλώματος, και πάρα πολύ τσουχτερό προστιμο,

και ενα σωρό αλλες, και δεν υπάρχει τιμωρία όπως θα άρμοζε ανάλογα την περιπτωση.Και όσο παει γίνεται χειρότερα λόγω ατιμωρησιας και σταρχιδισμου του μεσου έλληνα.

Εδώ όμως ξεκινάει μια περίεργη ρητορική...

Τι ορίζεται ως ακίνδυνη παράβαση ; 

Για εσένα η Α, για εμένα η Β, για τον Κώστα και η Α και η Β και για την Μαρία καμία από τις δύο 

Όπως καταλαβαίνεις δεν έχει το παραμικρό νόημα να μπούμε σε αυτή τη κουβέντα 

Απλά αυτό για το οποίο ωρύομαι τόσες σελίδες είναι ότι όλοι όσοι οδηγούμε, ειδικά στον αστικό ιστό, όλο και κάτι κάνουμε, για αυτό και καλό θα ήταν σε δημόσιο διάλογο να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς για καρκινώματα και λοιπά όμορφα 

Και μιλάω σαν ένας εκ των πλέον συντηρητικών "μηχανόβιων" (όχι ότι το κάνω γιατί σκέφτομαι απαραίτητα να είμαι σύμφωνος με το νόμο, αλλά γιατί θέλω να γυρνάω κάθε μέρα αρτιμελής σπίτι μου...)

• Like 2
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει σωστη αστυνόμευση,όχι επαρκή αλλά σωστη και οτι ο μέσος Έλληνας δεν έχει τον ανάλογο σεβασμο απέναντι στον άλλον αλλά ουτε έχει και την νοημοσύνη να καταλάβει τι τον συμφέρει στο δρόμο.

Σχετικα με τις παραβάσεις,δεν είναι όλα άσπρα μαύρα αλλά και γκρίζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...