Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απελπιστικη η κατασταση στους δρομους και κανεις δε νοιαζεται 

Δειτε στο 1,29'' το δολοφονο

Επεξ/σία από adi32
  • Like 3
  • Sad 4
  • Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, adi32 είπε

Απελπιστικη η κατασταση στους δρομους και κανεις δε νοιαζεται 

Δειτε στο 1,29'' το δολοφονο

Σε γενικές γραμμές τα λεει καλα ΑΛΛΑ αν παρακολουθήσεις το βιντεο θα δεις οτι και αυτος κάνει αρκετές παραβάσεις που ειναι επικίνδυνες , για τον ίδιο, για τους αλλους οδηγους και για πεζους. Εχω σταματήσει συνειδητά να οδηγώ μηχανή χρονια, πριν χρειαστεί να πάω στο κατ, απο δική μου ή ετερου υπαιτιότητα. 

Στο 2ο βιντεο με το 1:29 ο χτυπος με το κοπέλι ειναι τραγικός, αλλά καραηλιθιος για μενα που δε φορουσε κράνος.   

• Like 14
  • Thanks 2
Δημοσ.

Στην Ελλάδα ποτέ δεν φεύγεις με το που ανάψει το πράσινο.

Δίνεις τον αναγκαίο χρόνο σε όσους από τους  άλλους  γουστάρουν να περάσουν  με κόκκινο που αφού σιγουρευτείς ότι πέρασαν όλοι ξεκινάς.:P

• Like 11
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

οντως στο ατυχημα του δευτερου βιντεο στο 1.29 φαινεται οτι μεχρι το 1.26 ειναι κοκκινο και τα υπολοιπα οχηματα σταματημενα (για λογο που δεν καταλαβα μαλιστα εχουν σταματησει πολυ πριν το φαναρι)

1.27 αναβει πρασινο,τα οχηματα ακομα ακινητοποιημενα και ερχεται ο αλλος με το μηχανακι περνωντας απο δεξια τα οχηματα και με πολλα χιλιομετρα

ναι μεν ειχε πρασινο και εφταιγε ο αλλος που περασε με κοκκινο αλλα και αυτος που περασε με πρασινο οριακα οδηγουσε σαν να πηγαινε γυρευοντας

Δημοσ.

Ειμαι Γερμανία τωρα για λίγες μερες,και πραγματικά έχω ησυχάσει να οδηγώ. Είναι χαώδης η διαφορα με Ελλάδα.Απο αυτά που υπαρχουν στα βίντεο πιο πανω,τα οποία είναι η καθημερινότητα,εδώ αποτελούν εξαίρεση.

Ούτε παραβιάσεις Stop,φαναριών, ούτε συνέχεια ο κάθε καγκουρας σταματημενος με αλαρμ για να πάρει καφέ κόβωντας τη κυκλοφορία, σεβασμός στις διαβάσεις πεζών και θέσεων ΑΜΕΑ,κανένας σε ράμπες και και και.Μην πείτε γιατί δεν κάθομαι τότε εδώ,είναι άλλοι λόγοι.

Και μια φωτό από το τεράστιο φουλ γεμάτο πάρκινγκ του τοπικου μηχανολογικού,

IMG_20181214_223453.jpg

Δημοσ.

Χτες μπροστα μου πηγαινε μηχανακι οπου ο μπαμπας ειχε μπροστα του το παιδακι του και ο ιδιος καπνιζε ταυτοχρονα 

Διασταυρωθηκε με περιπολικο και ουτε καν του ειπαν τιποτα 

Προχωρω παρακατω και σε φαναρι διασταυρωσης οπου απαγορευεται η αναστροφη ξεκιναει γερος με σαραβαλο περναει με κοκκινο και κανει αναστροφη οπου παραλιγο να συγκρουστει με τους απεναντι 

Στη διασταρωση αυτη υπηρχε περιπολικο με τροχονομο που δεν εδωσε καν σημασια 

Σε καθε φαναρι περνανε 2-3 με πρασινο οταν ξυπνησουν και μετα αλλοι 4-5 με κοκκινο

Φλας δε βγαζει κανεις, ειδικα αυτοι που εχουν smart νομιζουν οτι εχουν μηχανακι  .....

Σαραβαλα κυκλοφορουν φορτωμενα στην οροφη με εργαλεια κρεβατια μπαουλα ...

Ασε οι αλλοι που ερχονται και παρκαρουν πισω σου στο χιλιοστο ενω ολος ο δρομος ειναι αδειος 

Ειναι και θεμα ασχετοσυνης, αχρηστιας κυριως απο μπαρμπαδες χουφταλα και γυναικες αλλα και 

θεμα γαιδουριας του στυλ μπαινω αναποδα στο μονοδρομο σταματαω οπου θελω και κοφτε το λαιμο σας, κανω σφηνες και χωνομαι διπλη σειρα στο φαναρι γιατι ειμαι εξυπνος και εσεις κοροιδα 

Καπως πρεπει να μπει μια ταξη γιατι θα καταληξουμε Ινδια

• Like 18
Δημοσ.
6 ώρες πριν, jmmys είπε

Ειμαι Γερμανία τωρα για λίγες μερες,και πραγματικά έχω ησυχάσει να οδηγώ. Είναι χαώδης η διαφορα με Ελλάδα.Απο αυτά που υπαρχουν στα βίντεο πιο πανω,τα οποία είναι η καθημερινότητα,εδώ αποτελούν εξαίρεση.

Ούτε παραβιάσεις Stop,φαναριών, ούτε συνέχεια ο κάθε καγκουρας σταματημενος με αλαρμ για να πάρει καφέ κόβωντας τη κυκλοφορία, σεβασμός στις διαβάσεις πεζών και θέσεων ΑΜΕΑ,κανένας σε ράμπες και και και.Μην πείτε γιατί δεν κάθομαι τότε εδώ,είναι άλλοι λόγοι.

Και μια φωτό από το τεράστιο φουλ γεμάτο πάρκινγκ του τοπικου μηχανολογικού,

IMG_20181214_223453.jpg

Μελαγχολώ με αυτό που βλέπω , βλέποντας την δική μας καθημερινή εικόνα σε ειδικές θέσεις πάρκινγκ.

5 ώρες πριν, isay είπε

Στη Γερμανια δεν ειναι η "διαφορα" στον ανθρώπινο τρόπο σκέψης, αλλά η τεράστια διαφορά στην εφαρμογή του νόμου απο τα εκτελεστικά όργανα και αυτο σιγα σιγα γινεται συνήθεια. 

Εγώ νομίζω πως απλά είναι η διαφορά στον ανθρώπινο τρόπο σκέψης και τίποτε άλλο.Μπορεί και εδώ να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που να σκέφτεται σωστά αλλά στο τέλος αγανακτεί και πάει με την πλειοψηφία.:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, isay είπε

Στη Γερμανια δεν ειναι η "διαφορα" στον ανθρώπινο τρόπο σκέψης, αλλά η τεράστια διαφορά στην εφαρμογή του νόμου απο τα εκτελεστικά όργανα και αυτο σιγα σιγα γινεται συνήθεια. Και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοι ανθρωποι που δεν παρκάρουν ακριβώς μπροστά στο μαγαζι, σταματάνε στις διαβάσεις, σεβονται τον ΚΟΚ, αλλά χάνονται στη μάζα της ασυδοσίας και στο τέλος αναγκάζονται να παρανομουν (εστω και λιγοτερο) γιατί νοιώθουν πάρα πολύ λαμακες με το μπαχαλο. Ακομα και οι μηχανοβιοι προσέχουν πως οδηγουν.

Με δυο λογια, στη Γερμανια πρεπει να να εισαι πάρα πολύ τυχερός για να μη φας κλήση απο παρανομια, ενω στην Ελλαδα πρεπει να εισαι τρεις Μητσοτάκηδες για να φας κλήση απο παρανομια. 

Να πουμε όμως και μια αλλη τεράστια διαφορα, που ειναι τα ΜΜΜ. Η ποιοτητα, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ειναι 10 χρονια μπροστά σε σχέση με Ελλαδα και αμα συγκρίνουμε και μικροτερες επαρχιακές πολεις, εκει μιλάμε για αιώνα. 

Έτσι ακριβώς

Δεν είναι ότι σε μια μαγική χώρα υπάρχουν καταπληκτικοί άνθρωποι κι εδώ όλα τα αποβράσματα. Απλά, όπως αναφέρει ο φίλος, εφαρμόζεται ο νόμος με τις όποιες κυρώσεις στους παρανομούντες. Και φυσικά σιγά-σιγά γίνεται συνήθεια το να προσέχει ο μέσος πεζός/οδηγός να εφαρμόζει αυτά που πρέπει και ίσως, μετά από 1-2 γενιές, γίνεται και συνείδηση.

Αν και πάντα μου "άναβαν τα λαμπάκια" σε ατάκες του στυλ "δεν είμαστε λαός. που να δείτε στην Χ ή την Ψ χώρα", έχοντας κάνει κάποια οδικά ταξιδάκια στην Ευρώπη δυστυχώς η σύγκριση είναι απογοητευτική. Και για αυτούς που θα σπεύσουν να απαντήσουν ότι χρειάζονται 10ετίες μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο, βαλκανικές χώρες (έχει σημασία το βαλκανικές αφού δεν μιλάω για κάποιο "άπιαστο" βορειοευρωπαϊκό όνειρο) έχοντας περάσει πρόσφατα λίγο ή πολύ πολεμικές περιόδους έχουν άψογες συμπεριφορές οδηγών/πεζών. Μάλιστα κάποιες άρχισαν να εφαρμόζουν τους σχετικούς νόμους τα τελευταία 6-7 χρόνια με άριστα αποτελέσματα. Βέβαια, καλώς ή κακώς, η παρουσία των όποιων δημοτικών ή κανονικών αστυνομικών, μέσα και έξω από τις πόλεις είναι πραγματικά υπαρκτή και συνήθως κάνουν αυτά για τα οποία είναι εντεταλμένοι.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, adi32 είπε

Χτες μπροστα μου πηγαινε μηχανακι οπου ο μπαμπας ειχε μπροστα του το παιδακι του και ο ιδιος καπνιζε ταυτοχρονα 

Διασταυρωθηκε με περιπολικο και ουτε καν του ειπαν τιποτα 

Προχωρω παρακατω και σε φαναρι διασταυρωσης οπου απαγορευεται η αναστροφη ξεκιναει γερος με σαραβαλο περναει με κοκκινο και κανει αναστροφη οπου παραλιγο να συγκρουστει με τους απεναντι 

Στη διασταρωση αυτη υπηρχε περιπολικο με τροχονομο που δεν εδωσε καν σημασια 

Σε καθε φαναρι περνανε 2-3 με πρασινο οταν ξυπνησουν και μετα αλλοι 4-5 με κοκκινο

Φλας δε βγαζει κανεις, ειδικα αυτοι που εχουν smart νομιζουν οτι εχουν μηχανακι  .....

Σαραβαλα κυκλοφορουν φορτωμενα στην οροφη με εργαλεια κρεβατια μπαουλα ...

Ασε οι αλλοι που ερχονται και παρκαρουν πισω σου στο χιλιοστο ενω ολος ο δρομος ειναι αδειος 

Ειναι και θεμα ασχετοσυνης, αχρηστιας κυριως απο μπαρμπαδες χουφταλα και γυναικες αλλα και 

θεμα γαιδουριας του στυλ μπαινω αναποδα στο μονοδρομο σταματαω οπου θελω και κοφτε το λαιμο σας, κανω σφηνες και χωνομαι διπλη σειρα στο φαναρι γιατι ειμαι εξυπνος και εσεις κοροιδα 

Καπως πρεπει να μπει μια ταξη γιατι θα καταληξουμε Ινδια

χωρις να μαι σιγουρος, αλλα πιστευω οτι μπορεις να ζητησεις τα στοιχεια του αστυνομικου/τροχονομου και μετα να κανεις αναφορα στην υπηρεσια.

τωρα θα μου πεις και τι φταινε αυτοι που ειναι ολη μερα στο δρομο και ποιον να πρωτοπιασουν που παμε ολοι σα κανιβαλλοι. ακομα και το παιδι που τραβαει τα βιντεο τα θελει ο πισινος του που παει με 70+ στο περιστερι που πεταγονται σα π@@τσες (fun fact, το μοναδικο τρακαρισμα που χω ηταν στο περιστερι και εφταιγα κι ολας 😔)

Δημοσ.

Βγήκα για μια διαδρομή 10 λεπτών. 

3 μπήκαν ανάποδα στο μονόδρομο. Καμία 30αρια αλλαγές πορείας χωρίς φλας. 

5 πέρασαν με κόκκινο. Καμία τριανταριά παρκαρισμενοι παράνομα..... 

Επίσης ο παππούς με το μηχανάκι στη φώτο που έμοιαζε να έχει βγει από την παλαιά διαθήκη πήγαινε στη μέση του δρόμου κρατώντας και πράγματα στα χέρια του. 

Στη δεύτερη φώτο ο κύριος με το σαράβαλο suv είπε να κάνει μετακομιση. 

P81215-120133_1.jpg

P81215-120144_1.jpg

• Sad 2
Δημοσ.

Αυτό με τα μηχανάκια στις άλλες χώρες δεν υπάρχει.

Δηλαδή το μηχανάκι καταλαμβάνει όσο χώρο και το αυτοκίνητο και δεν στριμώχνετε για να περάσει πρώτο. Είναι πίσω από ένα αυτοκίνητο θα παραμείνει πίσω απο ένα αυτοκίνητο δεν θα εμβολίσει ανάμεσα σε 2 για να περάσει.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαστε από τους χειρότερους και όσο πάμε χειροτερεύουμε, γνωστό αυτό. Πάντως brake check σαν τους βαλανιδοφάγους δεν το συνηθίζουμε..

Επεξ/σία από G.TH.
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Hapatingo είπε

Αυτό με τα μηχανάκια στις άλλες χώρες δεν υπάρχει.

Δηλαδή το μηχανάκι καταλαμβάνει όσο χώρο και το αυτοκίνητο και δεν στριμώχνετε για να περάσει πρώτο. Είναι πίσω από ένα αυτοκίνητο θα παραμείνει πίσω απο ένα αυτοκίνητο δεν θα εμβολίσει ανάμεσα σε 2 για να περάσει.

Έλα;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...