Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι λέει ο τίτλος.

Στην python μπορείς help('kati') και να σου δώσει πληροφορίες (εάν έχει γράψει ο δημιουργός).

Παίζει να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην C# για να δω το summary ή remarks (εάν έχουν γράψει κάτι);

Επεξ/σία από tolhc1234
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Fortistis είπε

Δεν γράφεις στην Python “help(‘κάτι’)”, αλλά στην Python console. 

Τώρα έχεις και την απάντηση. 

Να το θέσω αλλιώς, έχω κάποια assemblies που θέλω να καταλάβω τι κάνουν ακριβώς κάποιες μέθοδοι και τι ακριβώς args θέλουν κάποιες (δεν υπάρχει documentation, σίγουρα όχι public αλλά με αυτά που έχω δει/ακούσει ούτε άλλες ομάδες της εταιρίας έχουν πρόσβαση στο documentation, εάν υπάρχει).

Τέλος πάντων, δοκίμασα να τα κάνω decompile με το dotPeek αλλά μάλλον είναι obfuscated γιατί μου βγάζει ότι δεν μπόρεσε να τα κάνει decompile (ενώ έχω assemblies από τον ίδιο που μπόρεσα να τα κάνω και έβγαλα κάποια άκρη).

Έτσι σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο μπας και είμαι τυχερός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ctr+click δεν σε πάει στο reference;

πχ το reference της public static void WriteLine(char[] buffer, int index, int count);

Untitled.png

Επεξ/σία από k33theod
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο παράξενο να μην έχουν γράψει τίποτα αλλά από το reference και μόνο μπορείς να καταλάβεις κάτι σχετικά με το τι παραμέτρους παίρνει.

Επεξ/σία από k33theod
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, pmav99 είπε

Αν δεν έχουν γράψει, δεν υπάρχει και κάτι για να δεις πέρα από το signature, σωστά;

Δεν το κατάλαβα αυτό;

15 λεπτά πριν, k33theod είπε

Λίγο παράξενο να μην έχουν γράψει τίποτα αλλά από το reference και μόνο μπορείς να καταλάβεις αρκετά πράγματα σχετικά με το τι παραμέτρους παίρνει.

π.χ. Στο reference έχω το εξής

public virtual object ExecuteOperation(string alias, params object[] args);

Ξέρω ότι το χρησιμοποιώ έτσι

ReturnedValue = (TypeOfReturnValue)obj.ExecuteOperation("MyAlias", ArgSomeObject, ArgSomeEnum1, ArgSomeEnum2, ArgSomeList);

Αλλά δεν θα το καταλάβαινα από το reference, μου το έδειξε κάποιος.

Ομοίως υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα που δεν ξέρω τι να περάσω στο params (και απ' ότι φαίνεται δεν θα μάθω ποτέ :P )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε κι άλλα ctr + click😂🤣 px αν κάνο ctr +click εδώ που λέει object

Untitled.png

με πάει εδώ 😂😂Untitled.png

Επεξ/σία από k33theod
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι απλά γίνεται περίπλοκο προφανώς το object είναι κάποιο object το οποίο έχει κάποια στοιχεία σχετικά με το χειρισμό του

"MyAlias"

οπότε ctr+click😂

Επεξ/σία από k33theod
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, k33theod είπε

Όχι απλά γίνεται περίπλοκο προφανώς το object είναι κάποιο object το οποίο έχει κάποια στοιχεία σχετικά με το χειρισμό του

"MyAlias"

οπότε ctr+click😂

Δεν κατάλαβα να σου πω την αλήθεια αλλά thanks?

Δημοσ.
On 15/12/2018 at 17:19, tolhc1234 said:

Δεν το κατάλαβα αυτό;

π.χ. Στο reference έχω το εξής

public virtual object ExecuteOperation(string alias, params object[] args);

Ξέρω ότι το χρησιμοποιώ έτσι

ReturnedValue = (TypeOfReturnValue)obj.ExecuteOperation("MyAlias", ArgSomeObject, ArgSomeEnum1, ArgSomeEnum2, ArgSomeList);

Αλλά δεν θα το καταλάβαινα από το reference, μου το έδειξε κάποιος.

Ομοίως υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα που δεν ξέρω τι να περάσω στο params (και απ' ότι φαίνεται δεν θα μάθω ποτέ :P )

Αυτό είναι API "του κώλου", με την έννοια ότι δίνεις σε μια strongly typed γλώσσα ένα API που συνειδητά πετάει στα σκουπίδια οτιδήποτε θα μπορούσε να υπάρχει από type information. Έχει κι αυτό τις χρήσεις του καμιά φορά, βασικά όταν θέλεις να κάνεις interop με εξωτερικό κώδικα, αλλά αν είναι έτσι και δεν υπάρχει και τεκμηρίωση δεν έχεις καμία τύχη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...