broxopios Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα. Θέλω να δημιουργήσω μια μικρού μήκους ταινία ερασιτεχνική. Η κάμερα που έχω είναι η Sony DSC-SR290E. Κοινώς μια πολύ απλή κάμερα. Κατά την επεξεργασία υπάρχει κάποιο visual effect που μπορώ να βάλω ώστε να φαίνεται το βίντεο περισσότερο επαγγελματικό; Και από ποιο πρόγραμμα;
micos000 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μπορείς να κάνεις κάποια τρικ όπως να κροπάρεις το βίντεο στα 21:9 που είναι και το κινηματογραφικό καρέ, αλλά πρέπει να το προσέξεις στην κινηματογράφηση για να μην κόβεις κεφάλια και πόδια. Επίσης μπορείς να εφαρμόσεις ένα απαλό soft γιατί οι ψηφιακές κάμερες δίνουν πολύ sharp εικόνα και διάφορα τέτοια. Θα πρέπει όμως να προσέξεις και το μοντάζ. Μόνο cut και crossfade (και αυτά μετρημένα), άντε κανένα fade from white ή from black και τραβάς από την αρχή Χ σε οποιοδήποτε transition. Η κάμερα όσο το δυνατόν χωρίς zoum in-out και μετρημένα panning/traveling. Όσο για εφέ, νομίζω ότι υπάρχουν camera shake fx για να δίνουν κούνημα στην κάμερα που είναι της μόδας στον Αμερικάνικο κινηματογράφο, εκτός αν είσαι της Βρετανικής σχολής με την κάμερα καρφωμένη στον τρίποδα χωρίς καμία κίνηση. Γενικά έχει πολλά να ψαχτείς στο google π.χ. για how to create cinema visuals with digital cameras. -> https://www.google.com/search?client=firefox-b&q=how+to+create+cinema+visuals+with+digital+cameras 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα