firepc Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, bluesattack είπε Παλι την καραμελα της νομιμοτητας ? Αφου υπαρχουν νομιμες υπηρεσιες για αγορα μουσικη και ταινιας σε ψηφιακη μορφη Και στο κατω κατω , μπορει καποιος να θελει να αγορασει το δισκακι , να το βαλει στο υπογειο, στο μπαουλο με τα σεμεδακια και να βλεπει το νομιμο ψηφιακο backup του για προσωπικη χρηση .Αφου δεν ειναι φετιχ το κουτι με τα ραφια δεν υπαρχει καμμια διαφορα, ετσι δεν ειναι ? οτι πεις ετσι ειναι εχεις 1000% δικιο
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Βεβαιως και εχω δικιο.Εγω και οι μεγαλυτεροι κατασκευαστες ηλεκτρονικων συσκευων που εχουν προσθεσει σε κανα συσκευη σχεδον την δυνατοτητα αναπαραγωγης αρχειων απο την usb και την δυνατοτητα streaming υπηρεσιων.
Vangelis_D9 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 14/12/2018 στις 11:24 ΜΜ, firepc είπε Βρηκα αυτο στο ιντερνετ Οκ, το DVD παραμενει ο βασιλιας ακομα και σημερα Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι μονο το 2,6% παιρνει ταινιες σε 4Κ Δεν καταλαβαίνω γιατί σας προβληματίζει ο πίνακας, είναι εύλογος. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που η θέαση της ταινίας γίνεται μέσω φτηνού λάπτοπ (κυρίως χαμηλής ανάλυσης οθόνη) και ακόμα και σμάρτφον/τάμπλετ (έλεος!) το ποσοστό του dvd είναι προφανές.Το blu-ray προϋποθέτει ακόμα και τώρα πολύ υψηλό κόστος εξοπλισμού εξ ου και η σχετική αποτυχία του. Ακριβώς τα ίδια που στον ήχο πάτωσαν τα κάθε λογής dvd-audio και SACD λόγω του υπερβολικού κόστους αναβάθμισης και της απαίτησης των συνοδών μηχανημάτων να είναι υπερυψηλής πιστότητας. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από Vangelis_D9
firepc Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί σας προβληματίζει ο πίνακας, είναι εύλογος. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που η θέαση της ταινίας γίνεται μέσω φτηνού λάπτοπ (κυρίως χαμηλής ανάλυσης οθόνη) και ακόμα και σμάρτφον/τάμπλετ (έλεος!) το ποσοστό του dvd είναι προφανές.Το blu-ray προϋποθέτει ακόμα και τώρα πολύ υψηλό κόστος εξοπλισμού εξ ου και η σχετική αποτυχία του. Ακριβώς τα ίδια που στον ήχο πάτωσαν τα κάθε λογής dvd-audio και SACD λόγω του υπερβολικού κόστους αναβάθμισης και της απαίτησης των συνοδών μηχανημάτων να είναι υπερυψηλής πιστότητας. Σωστος. Βασικα το μονο που με προβληματισε λιγο ειναι οι 4Κ πωλησεις ταινιων επειδη εχει γεμησει ο τοπος με 4Κ τηλεορασεις. Απο την αλλη ομως οι 4Κ ταινιες ειναι και πανακριβες (30€ - 40€ η μια!) οπότε παιζει κι αυτο το ρολο του
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Kαι επειδη εχει γεμισει 4Κ ? Oι.... 9/10 ουτε που ξερουν τι ειναι, ουτε που νοιαζονται, ουτε που ξερουν που θα το βρουν , απλα αγορασαν <future proof> , επειδη ετσι τους ειπε ο πωλητης, οπως παλιοτερα τους ειπε για το 3d , η την αγορασαν πανω στον καταναλωτικο εκπτωτικο οργασμο του mountial , του black friday και απλα ετυχε να ειναι..4κ, επειδη πολυ απλα αυτες κυριαρχουν στα καταστηματα .Τεχνολογικη εξελιξη λεγεται και μαρκετινγκ.
kjtzemis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, firepc είπε Σωστος. Βασικα το μονο που με προβληματισε λιγο ειναι οι 4Κ πωλησεις ταινιων επειδη εχει γεμησει ο τοπος με 4Κ τηλεορασεις. Απο την αλλη ομως οι 4Κ ταινιες ειναι και πανακριβες (30€ - 40€ η μια!) οπότε παιζει κι αυτο το ρολο του Τι γίνετε μόνο εγώ δεν έχω αναβαθμιστεί ακόμα σε 4k 👀
firepc Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Ενα βιντεο 8 λεπτων οπου ο τυπος περιγραφει πολυ απλα τις αναλυσεις και τα σχετικα * Στην ουσια οι 4Κ ταινιες ειναι 2Κ σε upscale Δειτε το
Vangelis_D9 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 55 λεπτά πριν, firepc είπε Απο την αλλη ομως οι 4Κ ταινιες ειναι και πανακριβες (30€ - 40€ η μια!) οπότε παιζει κι αυτο το ρολο του Πανάκριβα να πεις τα βινύλια των 180 gr. Να σου εξηγήσω αν προσέξεις και σκεφτείς. Παράδειγμα τις προάλλες στην στοά Όπερας ενθουσιάστηκα που είδα μια κλασική ηχογράφηση συμφωνίας Μάλερ που γνώρισε πιένες στα 70'ς μέχρι και 90'ς, σε cd αναπαράχθηκε δεκάδες φορές ακόμα και σε προσφορές σε εφημερίδες. Τον βλέπω τώρα το δίσκο στα... 35 ευρώ! Λέω φωναχτά στο μαγαζί "μα αφού αυτός ο δίσκος έχει βγάλει τα πολλαπλάσια σε λεφτά, τί τον κοστολογούν τόσο;" αφού το κόστος και για 180 gr είναι σχετικά αμελητέο, με το ζόρι 5 ευρώ το τεμάχιο που ούτε καν τόσο. Υπόψη μιλάμε για ορχήστρα 100 ατόμων και τον αστέρα μαέστρο. Γιατί και τώρα τόσο ακριβά; Πνευματικά δικαιώματα θα μου πεις, αμ δε. Όλοι οι συντελεστές καθεμιάς παραγωγής, μηδενός εξαιρουμένου, δουλεύουν πάντοτε επ αμοιβή χωρίς καμία εξαίρεση εκτός της παραγωγού εταιρείας. Στον καλλιτέχνη εξαρτάται από το κάθε συμβόλαιο που έχει συνάψει με την εταιρεία - κι αν είναι μακαρίτης ακόμη χειρότερα. Να λοιπόν γιατί ένα blu-ray θεωρητικά δεν είναι τόσο ακριβό με τους εκατοντάδες συντελεστές αλλά αν λάβεις υπόψη το κόστος παραγωγής τότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι ατιμίες πέφτουν κι εκεί αν μιλάμε για πάρα πολλές χιλιάδες εργατοώρες εκατοντάδων συντελεστών που δεν έχουν να πάρουν κάτι περισσότερο από μια χαμηλή αμοιβή, τα συμβόλαιά τους έτσι είναι. Γι αυτό, όσο και να το θέλω, έχω τρομερή αλλεργία σε τύπους one man show, σαν τον αρχιψωνάρα Nick Cave ή και τον Tom Waits μέχρι και τον πολύ Bono που με το ελάχιστο δυνατό κόστος παραγωγής θησαυρίζουν ασύστολα όλα αυτά τα χρόνια με τις εξωφρενικές τιμές τους. Και μετά τους φταίει η πειρατεία.
konnak Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παλιά (πριν 10-15 χρόνια) είχα μανία να μαζεύω DVD από ταινίες. Σινεφίλ φοιτητής, εποχές που έβλεπες 4-5 ταινίες την εβδομάδα (ή και κάθε μέρα ακόμα), αγόραζα ΣΙΝΕΜΑ μόνο και μόνο για τα "ψαγμένα" DVD που έβαζε και που (όντως) δεν μπορούσες να βρεις αλλού. Έπαιρνα αμπάριζα τα βίντεο κλαμπ να βρω μια ταινία που τα άλλα δεν είχαν, έψαχνα με τις ώρες στο play.com να βρω εκδόσεις με ελληνικούς υπότιτλους ή ειδικές εκδόσεις γενικά, κάποιες ταινίες τις έβρισκες δύσκολα ακόμα και μόνο με αγγλικούς. Είχα (και κάπου την έχω ακόμα) μια μεγάλη συλλογή με πολλά διαμαντάκια, όντως, αλλά και κάποια άλλα που τελικά τα αγόρασα μόνο και μόνο για την ικανοποίηση του χόμπι/φετίχ όπως πολύ σωστά το περιγράφει ο Sanjuro. Κάποια στιγμή όμως συνειδητοποίησα το εξής, και νομίζω ήταν περίπου τη στιγμή που άρχισαν να βγαίνουν τα BluRay: δεν έχει κανένα νόημα. Ο αρχικός συλλογισμός ήταν ότι όλα αυτά τα DVD που με τόση επιμέλεια και φροντίδα συγκέντρωνα ήταν υποδεέστερα σε ποιότητα πλέον και ξεπερασμένα. Δεν ήταν λάθος ο συλλογισμός: αρκεί να βάλεις να δεις ένα DVD σε μία >=50" τηλεόραση, ακόμα και απλά Full HD (δεν μιλάω καν για 4Κ) για να καταλάβεις ότι αυτό το χόμπι δεν είναι για τους high fidelity σινεφίλ. Αντ' αυτού, υπάρχουν πλέον οι περισσότερες ταινίες για αγορά και download online σε καταπληκτική ποιότητα, σαφώς καλύτερη από το απαρχαιωμένο DVD. Τώρα, αν κάποιος άρχισε να αλλάζει τη συλλογή του σε BluRay, τότε μιλάμε για πολλά χρήματα εις διπλούν, και κάτι που τότε δεν σκεφτόμουν, το πρακτικό: όλα αυτά θέλουν χώρο να τα βάλεις. Τότε, σαν φοιτητής, θεωρούσα ότι το σπίτι μου σε 10 χρόνια θα ήταν τέτοιο που θα μπορούσα να τα έχω στο σαλόνι, να διαλέγω τι θέλω να δω και να τα βλέπω. Πλέον, έχοντας φτάσει εκεί, ζώντας σε ένα μεγάλο σπίτι με γυναίκα και παιδί έχω καταλάβει ότι εκτιμώ τον μινιμαλισμό. Η ψηφιακή εποχή εμένα προσωπικά με ικανοποιεί πάρα πολύ. Έχω στήσει έναν home server που πλέον έχει τη συλλογή μου, έχω συνδέσει ένα wifi android tv box στην 50άρα, και όποτε βρω την όρεξη και την επιθυμία να δω π.χ. τους 12 Ενόρκους για 10η φορά, το Interstellar για 5η ή κάποια ψαγμένη ταινία που θυμήθηκα προχτές που είχαμε βγει με κάτι φίλους, γυρνάω στο hdmi 2 και μέσα σε δευτερόλεπτα παίζει ασύρματα χωρίς να σηκωθώ καν από τον καναπέ. Αυτή έχει φτάσει να είναι η γνώμη μου για όλες τις συλλογές: είναι κάτι σημαντικό μέχρι να μεγαλώσεις και να καταλάβεις τι έχει αξία στη ζωή και δεν αγοράζεται, και αυτό είναι ο χρόνος. Βλέποντας πίσω σε εκείνη την εποχή της αθωότητας πιστεύω πως έχω περάσει πολύ χρόνο χτίζοντας εκείνη τη συλλογή η οποία τώρα μαζεύει σκόνες σε κάποιο χαρτοκούτι στο πατρικό μου. Δεν απορρίπτω την έννοια της συλλογής ταινιών αλλά κυρίως των χειροπιαστών μέσων όπως DVD και BluRay που κάποιοι υπερασπίζονται με θέρμη (ίσως και επειδή ακριβώς έχουν αφιερώσει όλον αυτόν τον χρόνο και την ενέργεια στο να την χτίσουν - η υπεράσπιση βγαίνει υποσυνείδητα). Το μικρόβιο με τον κινηματογράφω δεν το έχω χάσει, μπορεί να κάτσω στη 1 τη νύχτα να δω μια ταινία που θυμήθηκα ή που πέτυχα τυχαία στο OTE TV , κι ας ξυπνάω το πρωί στις 8. Η συλλογή που πλέον είναι ψηφιακή είναι ακόμα πιο σημαντική καθώς πλέον δεν βγαίνουν ποιοτικές ταινίες με τον ρυθμό που έβγαιναν. Τέλος, θεωρώ ότι τα οπτικά μέσα τύπου DVD και BluRay είναι μια έννοια που δεν θα τα γνωρίσουν τα παιδιά μας. ΥΓ: Ίσως κάτσω να κάνω μια λίστα με τα DVD που έχω και να την βάλω εδώ (αν όντως υπάρχουν ακόμα), μπορεί για κάποιους να έχουν αξία. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από konnak 4 2
bluesattack Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Το ραφακι ειναι πρωτιστως φετιχ (δεν ειναι κακο ) .Τα περισσοτερα δισκακια δεν βλεπουν ουτε καν το φως του ηλιου , απλα ξαποσταινουν αγρατζουνιστα , ανεγγιχτα, προς τερψη του ιδιοκτητη τους.Αν καποιος θελει να τα βλεπει ανα πασα στιγμη , τοτε τα ριπαρει και τα βλεπει απο την πολυθρονα του , εκτος βεβαια αν εχει φθασει σε καποιες χιλιαδες.Βεβαια οταν εχει φθασει σε καποιες χιλιαδες παλι... δεν τα ξαναβλεπει.
liakinen Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Digital και πάλι Digital. Τεράστια συλλογή από 1080p internal encodes (hdbits οι περισσότερες) που ανανεώνονται με νέες καλύτερες εκδόσεις όταν βγουν και backup σε σκληρούς εξωτερικούς.
bluesattack Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, konnak είπε Δεν απορρίπτω την έννοια της συλλογής ταινιών αλλά κυρίως των χειροπιαστών μέσων όπως DVD και BluRay που κάποιοι υπερασπίζονται με θέρμη (ίσως και επειδή ακριβώς έχουν αφιερώσει όλον αυτόν τον χρόνο και την ενέργεια στο να την χτίσουν - η υπεράσπιση βγαίνει υποσυνείδητα). Οχι μονο χρονο και ενεργεια αλλα κι λεφτα.Ξερεις τι ειναι να εχεις δωσει μια περιουσια , να εχεις μαζεψει ολοκληρη δισκοθηκη/ταινιοθηκη , να εχεις αποκτησει και ενα ..κοινωνικο στατους και να ερχεται ο πιτσιρικας με 2 ευρω το μηνα και να σου μιλαει για το οικογενειακο spotify η το netflix και το vpn ? 😆 Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από bluesattack
kjtzemis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Οσοι λετε για digital αγορασμενα εννοειτε (και αν ναι μπορειτε να αναφερετε τα site?) ή μεσω καποιας υπηρεσιας οπως πχ netflix?
tonypapadovic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Και γω είμαι από αυτούς που γούσταρα και συνεχίζω να γουστάρω να αγοράζω τα δισκάκια. Kαταλαβαίνω τον konnak και τους προβληματισμούς του, όντως υπάρχουν διάφοροι πρακτικοί λόγοι που και με μένα με έκαναν να κάνω λίγο πίσω. Εκτός αυτού, το θέμα του τι είναι σημαντικό/προτεραιότητα είναι υποκειμενικό και σίγουρα και αυτό έπαιξε τον ρόλο του και σε μένα μεγαλώνοντας. Πάντως το βάζω το BD εγώ στο PS4, δεν τα έχω όλα να κάθονται να είμαι ειλικρινής. Θα δω και 3D μία στο τόσο στην TV. Έχω βέβαια και κάμποσα σφραγισμένα συλλεκτικά που όντως η αξία τους είναι μεγάλη πλέον καθώς είχαν κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα (<1000) και είχαν εξαντληθεί μέσα σε λεπτά (πχ steelbooks από Ασία). Κατά καιρούς κάνω κάποιες εκκαθαρίσεις ώστε να αδειάσει λίγο ο χώρος (έχω πολλά steelbooks που δεν νομίζω ότι τα θέλω όλα :P) Τα απλά DVD μου πρέπει να ψάξω να τα βρω στο πατρικό Τότε μάλιστα, 10-15 χρόνια πίσω βγαίναν και στην Ελλάδα αρκετές συλλεκτικές εκδόσεις ταινιών με αγαλματίδια κ.λπ.
liakinen Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, kjtzemis είπε Οσοι λετε για digital αγορασμενα εννοειτε (και αν ναι μπορειτε να αναφερετε τα site?) ή μεσω καποιας υπηρεσιας οπως πχ netflix? Νομίζω οι περισσότεροι λέμε για Blu-ray Rips/Encodes που τα φέρνει ο θείος μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα