Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kjtzemis είπε

Τόσο μεγάλη διαφορά;;;;

μια τα έπαιρνα σε dvd κάποια γτ έχουν εννοείτε και καλύτερες τιμές αλλα «δυστηχως» εχουμε καλομάθει με πολύ καλή εικόνα και ήχο και είναι το μόνο που σκέφτομαι.

στην ποιότητα το dvd είναι 720 και το blueray 1080 σωστά;;;

DVD 576p

BR 1080p

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panagos είπε

Το μόνο πράγμα που κάνει ελκυστικό το πειρατικό, είναι προφανώς οτι είναι τσάμπα, και η αμεσότητα που σου δίνεται να το έχεις. Ήθελες να δεις μια ταινία; Έμπαινες YTS και σε 10-15 λεπτά την είχες, σε σχετικά καλή ποιότητα (προσωπικά ποτέ δεν με κάλυψε η ποιότητα των torrents). Τώρα βέβαια τα τορρεντάδικα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, κάτι που δικαιολογώ ως ένα σημείο.

Τα υπέρ του DVD/Blu-ray δεν είναι μόνο η ποιότητα, αλλά και τα έξτρα που θέλει κάθε σινεφίλ. Κομμένες σκηνές, bloopers, πώς γυρίστηκε η ταινία, συνεντεύξεις και ένα σωρό άλλα. Τα δε Criterion, έχουν ολόκληρα βιβλία μέσα αφιερωμένα στην ταινία. Αυτά δύσκολα θα μπορέσει να σου τα προσφέρει μια ψηφιακή υπηρεσία, νόμιμη και μη. 

Θα βάλω φώτο αύριο. Ύστερα από μια μετακόμηση που έκανα πριν 2 χρόνια, τα περισσότερα είναι ακόμα μέσα στις κούτες, στην αποθήκη.. 

Θα διαφωνήσω. Σε οθόνη 180 ιντσών, το μαύρο πάει περίπατο και οτιδήποτε έχει λεπτομέρεια (σύννεφα πχ) χάνει πολύ. Όπως επίσης χάνει και ο ήχος. Αισθητή η διαφορά από το δισκάκι.

Βασικά εγω αναφέρομαι μόνο για την ποιότητα. Εννοείται ότι για έναν σινεφίλ το blu Ray είναι μονόδρομος. 

Το πιθανότερο είναι τα rip που κατέβαζες να είναι τα κλασσικά των 8-9 mbps, οπότε λογικο αυτό που αναφέρεις για το μαύρο. Δες ένα στα 60 mbps με σωστό encoding και οι διαφορές δεν θα είναι ορατές. 

Δημοσ.

Εκεί που ψαχνόμουν από Ελλάδα και από αμαζον μπήκα zavvi και είδα εχει πολύ πράγμα και πολλα boxset σε παρά πολύ καλες τιμές...το κακό είναι ότι δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους...

το γράφω για όποιον ενδοαφερεται και ψάχνει διαφορά κομμάτια.

εγω μια επίσκεψη εκεί έφυγε το 100€

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι καθόλου έτσι, όπως βλέπω να γράφουν μερικοί, τα πράγματα όσων αφορά τα τορεντάδικα και τις ποιότητες ή την ποικιλία των ταινιών που μπορεί να κατεβάσει κανείς. Υπάρχουν πριβε τορεντάδικα θησαυροί σκέτοι με κοινότητες διαμάντια όπου βρίσκεις σχεδόν κάθε έκδοση ταινίας με όλα τα extras σε όλες τις ποιότητες κλπ  ...άλλα που κάνουν υποτιτλισμό σε σπάνιες ταινίες από όλο τον κόσμο και παράγουν τρομερό έργο. Προφανώς εσείς λέτε τα δημόσια... εκεί δεν θα έχει τα πάντα και οι ποιότητες των rip (scene κλπ) δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Τώρα αν κάποιος έχει φετίχ να έχει το κουτάκι, να το ανοίγει, να βγάζει το dvd/bluray και να το βάζει στο player κλπ... δεκτό, και προφανώς δεν μπορεί να το βρει στα τορεντάδικα αυτό. Όμως πολύ αμφιβάλλω πως αυτό είναι κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό όσων αφορά τον κινηματογράφο. Η ουσία του κινηματογράφου είναι στο περιεχόμενο το ίδιο, όχι στο κουτί και το εξώφυλλο του. Στο σινεμά που θα πας να δεις την ταινία στην καλύτερη πιθανή της μορφή δεν σου δίνουν και το κουτί του dvd στην είσοδο για να έχεις την ολοκληρωμένη εμπειρία.

Μπορεί να ακούγομαι μηδενιστής, αλλά αν έβρισκα τον λόγο μπορεί και εγώ να αγόραζα περιστασιακά καννα dvd/bluray. Μόνο στην περίπτωση της μουσικής έχω βρει λόγους να αγοράσω βινύλια ή cd ακόμα και τώρα. π.χ. Υπάρχουν αξιόλογα άλμπουμ που ποτέ δεν έχουν βγει σε cd, υπάρχουν καλλιτέχνες σε κάποια μουσικά είδη (π.χ. τζαζ. παραδοσιακή Ελληνική μουσική κλπ) που πρέπει να αγοράσεις τον δίσκο αλλιώς δεν θα το ακούσεις ποτέ σε ποιότητα της προκοπής. Ας μην μπούμε καν στη συζήτηση περί διαφορετικού ήχου του βινυλίου γιατί άκρη δεν θα βρεθεί.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Υπάρχουν πριβε τορεντάδικα θησαυροί σκέτοι με κοινότητες διαμάντια όπου βρίσκεις σχεδόν κάθε έκδοση ταινίας με όλα τα extras σε όλες τις ποιότητες κλπ  ...άλλα που κάνουν υποτιτλισμό σε σπάνιες ταινίες από όλο τον κόσμο και παράγουν τρομερό έργο.

Τρομερο εργο επειδη παρεχουν πειρατικες ταινιες στο κοσμο? Δεν νομιζω φιλε

Τώρα αν κάποιος έχει φετίχ να έχει το κουτάκι, να το ανοίγει, να βγάζει το dvd/bluray και να το βάζει στο player κλπ... δεκτό, και προφανώς δεν μπορεί να το βρει στα τορεντάδικα αυτό.

Δεν λεγεται φετιχ φιλε. Λεγεται, θελω να ειμαι νομιμος και δεν κλεβω.

αν έβρισκα τον λόγο μπορεί και εγώ να αγόραζα περιστασιακά καννα dvd/bluray

Μηπως να σταματουσαν οι πειρατες να κλεβουν ειναι ενας λογος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, firepc είπε

Τρομερο εργο επειδη παρεχουν πειρατικες ταινιες στο κοσμο? Δεν νομιζω φιλε

Μου φαίνεται πως δεν διαβάζεις σε τι απαντάς κι'ολας. Τρομερό έργο επειδή υπάρχουν πολλές ταινίες για τις οποίες δεν υπάρχουν υπότιτλοι και αυτοί τις υποτιτλίζουν. π.χ. Υπάρχουν, όπως υπήρχε παλιά και στην Ελλάδα, σε διάφορες χώρες θαυμάσιοι παλιοί (πριν τους πατήσει κάτω το χόλιγουντ με διάφορες μεθοδεύσεις) λαϊκοι κινηματογράφοι για τους οποίους δεν υπάρχουν υπότιτλοι, δηλαδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δει κανείς την ταινία και να καταλάβει τι βλέπει.

34 λεπτά πριν, firepc είπε

Δεν λεγεται φετιχ φιλε. Λεγεται, θελω να ειμαι νομιμος και δεν κλεβω.

Εγώ στην Ελλάδα των μνημονίων που με το ζόρι περισσεύουν τα χρήματα να πάω για έναν καφέ σίγουρα δεν θα λυπηθώ το Χόλιγουντ. Τώρα για το ανεξάρτητο ή όχι Χολιγουντιανό κινηματογράφο γενικότερα το παρακολουθώ όσο μπορώ (εξαρτάτε απ'την παρέα, τα χρήματα, και αν φέρουν την ταινία στην Ελλάδα κλπ κλπ) στο σινεμά. Βέβαια πρώτη φορά το αναφέρεις αυτό στο θέμα, ενώ έχεις γράψει διάφορα άκυρα περί απουσίας ποικιλίας στα τορεντάδικα κλπ κλπ ενώ η πραγματικότητα είναι το άκρως αντίθετο απουσία ποικιλίας στα physical υπάρχει.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.

Τσπ, αν θες να πανηγυριζεις για την πειρατια, μπικοζ υποτιτλοι οπως λες, τοτε βγες στο μπαλκονι σου και καντο.

Εδω ο ts ανοιξε το νημα για να ποσταρουμε και να συζητησουμε για συλλογες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, firepc είπε

Τσπ, αν θες να πανηγυριζεις για την πειρατια, μπικοζ υποτιτλοι οπως λες, τοτε βγες στο μπαλκονι σου και καντο.

Εδω ο ts ανοιξε το νημα για να ποσταρουμε και να συζητησουμε για συλλογες

Ποστάρετε για ο,τι θέλετε, δεν σας εμπόδισα ποτέ εγώ.  Όπως έγραψα αν κάποιος το έχει το, κατά την γνώμη μου πάντα, φετίχ τότε δεκτό. Εγώ απλά ήθελα να απαντήσω σε μερικά αντικειμενικά λάθη που διάβασα (και απο'σενα) και να προσφέρω μια άλλη οπτική. Επίσης σε μια συζήτηση υπάρχουν διαφωνίες, αυτό είναι φυσικό, αν θέλεις όλοι να συμφωνούν μαζί σου τότε τράβα σε ένα βουνό και φώναζε την άποψη σου για να την ακούς σε αντίλαλο.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.

Και μετά το διάλειμμα τεστοστερόνης, ας συνεχίσουμε την κουβεντούλα μας. 

16 ώρες πριν, kjtzemis είπε

Εκεί που ψαχνόμουν από Ελλάδα και από αμαζον μπήκα zavvi και είδα εχει πολύ πράγμα και πολλα boxset σε παρά πολύ καλες τιμές...το κακό είναι ότι δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους...

το γράφω για όποιον ενδοαφερεται και ψάχνει διαφορά κομμάτια.

εγω μια επίσκεψη εκεί έφυγε το 100€

Δεν το είχα υπόψιν μου αυτό. Όντως έχει καλές τιμές. Στάμπαρα το Planet Earth 2. Σίγουρα είναι εξαιρετική παραγωγή. Θυμάμαι όταν είχε βγει το πρώτο, καθώς και το Life, πόσο φοβερή δουλειά είχε γίνει. Γενικά τα ντοκυμαντέρ του Attenborough είναι φάση shut up and take my money. 

Δημοσ.

Παντως και στο e-shop βλεπω πολλες ταινιες DVD με 5€ και με 6€

Αλλα οκ, σιγουρα μπορεις απο εξωτερικο να βρεις περισσοτερα πραγματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβα

Καλυτερα να παει να αγορασει καποιος blu ray και dvd , μεσω της xe, απο videoclub που κλεινουν η απο ιδιωτες που βαρεθηκαν ολοκληρες συλλογες

Οσο για το φυσικο μεσο, χιλιοειπωμενο το εργο.Αλλος θελει να βλεπεις και να χαιδευει τους δισκους βινυλιου, αλλος τα cd, αλλος τα games , αλλος να ξεφυλλιζει και να μυριζει τα βιβλια ,αλλος τα dvd και τα bd,αλλος να χαζευει τα εξωφυλλα οπως τα βγαζει ο media player η τις λιστες στο steam , η τα pdf των ebooks.Αλλος δεν θελει τιποτα , απλα να βλεπει την ταινια :D

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Αλλος θελει να βλεπεις και να χαιδευει τους δισκους βινυλιου, αλλος τα cd, αλλος τα games , αλλος να ξεφυλλιζει και να μυριζει τα βιβλια ,αλλος τα dvd και τα bd,αλλος να χαζευει τα εξωφυλλα οπως τα βγαζει ο media player η τις λιστες στο steam , η τα pdf των ebooks

Τπτ απ αυτα δεν ισχυει για μενα. Απλα, θελω να εχω την ταινιουλα μου στο ραφι και οταν μια στο τοσο εχω ορεξη να την δω, να βαζω μεσα το δισκακι και να την βλεπω.

Ουτε θελω να τα μυριζω, ουτε να κοιμαμαι μαζι τους το βραδυ

Δημοσ.

Ενω αν ειναι η ταινια η η μουσικη στο σκληρο η στην streaming υπηρεσια και δεν χρειαζεται καποιος καν να σηκωθει δεν βλεπει και δεν ακουει ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bluesattack είπε

Ενω αν ειναι η ταινια η η μουσικη στο σκληρο η στην streaming υπηρεσια και δεν χρειαζεται καποιος καν να σηκωθει δεν βλεπει και δεν ακουει ?

Τα εχουμε γραψει αυτα πιο πανω...

Τα τορεντς ειναι παρανομα και πολλες παλιες ταινιες εχουν μεινει χωρις seeds και δεν κατεβαινουν.

Οι streaming υπηρεσιες δεν εχουν πολλες παλιες ταινιες

Μη λεμε ολη την ωρα τα ιδια και τα ιδια...

Δημοσ.

Παλι την καραμελα της νομιμοτητας ?

Αφου υπαρχουν νομιμες υπηρεσιες για αγορα μουσικη και ταινιας σε ψηφιακη μορφη

Και στο κατω κατω , μπορει καποιος να θελει να αγορασει το δισκακι , να το βαλει στο υπογειο, στο μπαουλο με τα σεμεδακια και να βλεπει το νομιμο ψηφιακο backup του για προσωπικη χρηση .Αφου δεν ειναι φετιχ το κουτι με τα ραφια δεν υπαρχει καμμια διαφορα, ετσι δεν ειναι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...