kjtzemis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα και καλες γιορτες να εχουμε. Υπαρχει κανεις εδω μεσα που να συλλεγει ταινιες?ειτε απλα dvd/bluray ειτε διαφορες collectors edition? Αν ναι περιμενω να δειξετε τις συλλογες σας και να κανουμε κουβεντουλα και παραλληλα να χαζεψουμε. Επισης μπας και γνωριζετε κανα καλο site απο Ελλαδα να διαθετει collectors edition και τιποτα συλλεκτικες φιγουρες απο ταινιες?
firepc Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Καλο ειναι να παιρνουμε τις ταινιες που γουσταρουμε σε dvd γτ σε λιγο καιρο δεν θα μπορεις να τις βρεις πουθενα. Οι streaming υπηρεσιες δεν βαζουν παλιες ταινιες γτ δεν πουλανε τοσο πια. Και οταν λεω παλιες, μη φανταστειτε τπτ ασπρομαυρες. Μιλαμε για ταινιαρες του ΄80 ΄90 ΄00 και δεν τις εχουν!
papoys1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί σε ένα τέτοιο φόρουμ που θα έχουν βασικές συλλογές π.χ. 007 , Νονός , Άρχοντα των δαχτυλιδιών, πολύ σκληρός για να πεθάνει , Άλιεν, Πειρατές της Καραιβικής, Ρόκυ , Ράμπο , Ιντιάνα Τζόουνς , Μad Max , κ.λ.π. Τι συλλέκτης θα λέγεται κάποιος αν δεν έχει τα βασικά. Edit. Δεν μιλάω βέβαια για dvd αλλά περισσότερο για ψηφιακά αποθηκευμένα σε άλλα μέσα. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2018 από papoys1 1
kjtzemis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Γιαυτο έκανα το τοπικ μήπως υπάρχει κάποιος που συλλέγει σε φυσική μορφή τις ταινίες και Οχι σε ψηφιακή. σε ψηφιακή αλίμονο. 1
firepc Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Μην περιμενεις και πολυ κινηση στο νημα. Το 99% του site πιρατευει, ειδικα στις ταινιες. 1
panagos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Ξεκίνησα τη συλλογή μου το 1998, αγοράζοντας το πρώτο μου DVD με την ταινία "The rock". Το μοναδικό DVD που στα μισά της ταινίας, σταματούσε και έπρεπε να το γυρίσεις από την άλλη πλευρά για να συνεχίσει😂. Η δεύτερη μου αγορά ήταν το "Mission Impossible", το οποίο είχα πληρώσει 20.000 δραχμές!!! (με γδάρανε κανονικά). Από τότε συνέχισα σταθερά να εμπλουτίζω τη συλλογή, με αποκορύφωμα τα χρόνια που υπήρχε το play.com που είχε πολύ καλές τιμές και δωρεάν αποστολή. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα τότε το Jurassic Park 3 είχε 35 ευρώ και το είχα πάρει από play με 12. Στη συνέχεια άρχισα να επενδύω σε Criterion DVDs, κάτι που ποτέ δεν μετάνιωσα. Μέχρι να βγουν τα Blu-ray είχα ήδη πάνω από 1000 DVD. Το 2008 αναβάθμισα το home cinema που είχα, με ένα PS3 και τον πρώτο μου HD προβολέα Sony VPL-VW60. Εξαιρετικός προβολέας, μου έπεφταν τα σαγόνια στο πάτωμα. Κάπου εκεί σταμάτησα να αγοράζω DVD και άρχισα τα Blu-ray. Κρυστάλλινη εικόνα, φανταστικός ήχος. Αναγκάστηκα και αγόραζα πάλι ταινίες που λάτρευα και είχα σε DVD, σε Blu-ray. Κάποια στιγμή έκλεισε το play.com και ποτέ δεν βρήκα ισάξιο site με ταινίες. Έχουμε φτάσει σήμερα σε μια εποχή όπου έχουμε μεν γρήγορο ineternet, έχουμε streaming services όπως Netflix κτλ αλλά έχουμε θυσιάσει την ποιότητα. Και οι περισσότεροι έχουν συμβιβαστεί με αυτό. Όσα codecs κιαν βγουν, όσο και να βγαίνουν καλύτερα formats και συμπιέσεις, τίποτα δεν αγγίζει την ποιότητα του Blu-ray. Ίσως στο laptop να μην είναι αισθητή η διαφορά, στο πανί όμως δεν υποφέρεται. 5
Bourdoulas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, panagos είπε Ξεκίνησα τη συλλογή μου το 1998, αγοράζοντας το πρώτο μου DVD με την ταινία "The rock". Το μοναδικό DVD που στα μισά της ταινίας, σταματούσε και έπρεπε να το γυρίσεις από την άλλη πλευρά για να συνεχίσει😂. Η δεύτερη μου αγορά ήταν το "Mission Impossible", το οποίο είχα πληρώσει 20.000 δραχμές!!! (με γδάρανε κανονικά). Από τότε συνέχισα σταθερά να εμπλουτίζω τη συλλογή, με αποκορύφωμα τα χρόνια που υπήρχε το play.com που είχε πολύ καλές τιμές και δωρεάν αποστολή. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα τότε το Jurassic Park 3 είχε 35 ευρώ και το είχα πάρει από play με 12. Στη συνέχεια άρχισα να επενδύω σε Criterion DVDs, κάτι που ποτέ δεν μετάνιωσα. Μέχρι να βγουν τα Blu-ray είχα ήδη πάνω από 1000 DVD. Το 2008 αναβάθμισα το home cinema που είχα, με ένα PS3 και τον πρώτο μου HD προβολέα Sony VPL-VW60. Εξαιρετικός προβολέας, μου έπεφταν τα σαγόνια στο πάτωμα. Κάπου εκεί σταμάτησα να αγοράζω DVD και άρχισα τα Blu-ray. Κρυστάλλινη εικόνα, φανταστικός ήχος. Αναγκάστηκα και αγόραζα πάλι ταινίες που λάτρευα και είχα σε DVD, σε Blu-ray. Κάποια στιγμή έκλεισε το play.com και ποτέ δεν βρήκα ισάξιο site με ταινίες. Έχουμε φτάσει σήμερα σε μια εποχή όπου έχουμε μεν γρήγορο ineternet, έχουμε streaming services όπως Netflix κτλ αλλά έχουμε θυσιάσει την ποιότητα. Και οι περισσότεροι έχουν συμβιβαστεί με αυτό. Όσα codecs κιαν βγουν, όσο και να βγαίνουν καλύτερα formats και συμπιέσεις, τίποτα δεν αγγίζει την ποιότητα του Blu-ray. Ίσως στο laptop να μην είναι αισθητή η διαφορά, στο πανί όμως δεν υποφέρεται. Και το Blu Ray συμπίεση κάνει. Υπάρχουν τέλεια rips με 40-60 mbps bitrate που δεν υπολείπονται σε τίποτα από τα Blu ray.
kjtzemis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, firepc είπε Μην περιμενεις και πολυ κινηση στο νημα. Το 99% του site πιρατευει, ειδικα στις ταινιες. Ναι το γνωριζω αλλα ειπα μπας και.... 8 ώρες πριν, panagos είπε Ξεκίνησα τη συλλογή μου το 1998, αγοράζοντας το πρώτο μου DVD με την ταινία "The rock". Το μοναδικό DVD που στα μισά της ταινίας, σταματούσε και έπρεπε να το γυρίσεις από την άλλη πλευρά για να συνεχίσει😂. Η δεύτερη μου αγορά ήταν το "Mission Impossible", το οποίο είχα πληρώσει 20.000 δραχμές!!! (με γδάρανε κανονικά). Από τότε συνέχισα σταθερά να εμπλουτίζω τη συλλογή, με αποκορύφωμα τα χρόνια που υπήρχε το play.com που είχε πολύ καλές τιμές και δωρεάν αποστολή. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα τότε το Jurassic Park 3 είχε 35 ευρώ και το είχα πάρει από play με 12. Στη συνέχεια άρχισα να επενδύω σε Criterion DVDs, κάτι που ποτέ δεν μετάνιωσα. Μέχρι να βγουν τα Blu-ray είχα ήδη πάνω από 1000 DVD. Το 2008 αναβάθμισα το home cinema που είχα, με ένα PS3 και τον πρώτο μου HD προβολέα Sony VPL-VW60. Εξαιρετικός προβολέας, μου έπεφταν τα σαγόνια στο πάτωμα. Κάπου εκεί σταμάτησα να αγοράζω DVD και άρχισα τα Blu-ray. Κρυστάλλινη εικόνα, φανταστικός ήχος. Αναγκάστηκα και αγόραζα πάλι ταινίες που λάτρευα και είχα σε DVD, σε Blu-ray. Κάποια στιγμή έκλεισε το play.com και ποτέ δεν βρήκα ισάξιο site με ταινίες. Έχουμε φτάσει σήμερα σε μια εποχή όπου έχουμε μεν γρήγορο ineternet, έχουμε streaming services όπως Netflix κτλ αλλά έχουμε θυσιάσει την ποιότητα. Και οι περισσότεροι έχουν συμβιβαστεί με αυτό. Όσα codecs κιαν βγουν, όσο και να βγαίνουν καλύτερα formats και συμπιέσεις, τίποτα δεν αγγίζει την ποιότητα του Blu-ray. Ίσως στο laptop να μην είναι αισθητή η διαφορά, στο πανί όμως δεν υποφέρεται. Ειναι αλλη φαση ρε φιλε, τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω...αλλο να εχω κατι χειροπιαστο στο χερι/συλλογη μου και να το βλεπω και να το καμαρωνω και αλλο κατι ψηφιακο....το ιδιο "προβλημα" εχω και με τα games...ποτε δεν χωνεψα τα digital, εχω παρει εννοειτε αρκετα μονο και μονο επειδη η τιμη ηταν χωμα και παλι οταν τα εβρισκα σε καλη τιμη retail τα ξανα επαιρνα ή τα προτυμουσα εξαρχης αν η διαφορα ηταν μικρη. Εχεις καμια φωτο απο την συλλογη σου να χαζεψουμε? 4 ώρες πριν, firepc είπε Τσιμπησα καποιες παλιες αγαπημενες Σωραιος, μεγεια. Σε λιγο θα ανεβασω και εγω καποια πολυ λιγα κομματια που εχω στην συλλογη μου. Edit:Αυτα ειναι ολα οσα εχω στην κατοχη μου, λιγα πραγματα σιγουρα, αλλα με δυσκολευει λιγο το οτι πρεπει να χτυπαω παραγγελιες απο εξωτερικο. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2018 από kjtzemis 1
firepc Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δεν ειναι μονο το θεμα, " Θελω να τις εχω στησυλλογη μου και στο ραφι μου" Το θεμα ειναι οτι ειδικα στις ταινιες, αν θες να ξαναδεις καποια, δεν θα την βρισκεις πουθενα. Ουτε στις streaming υπηρεσιες γτ δεν πουλανε στη μαζα. Το κρατημα πειρατικων σε σκληρους δισκους θα αποτελει παρελθον γτ οι σκληροι δισκοι χαλανε καποτε 3000% οι ταινιες στα τορεντ μενουν χωρις seeds και δεν θα μπορεις να κατεβασεις Το physical ειδικα στις ταινιες θα γινει χρυσαφι τα επομενα χρονια
kjtzemis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Εχεις ενα point σε αυτο που λες. Ειδη παρατηρω σε ελληνικο site και ακομα και για καινουριες ταινιες πανε τα sold out σε αλλο τοπο (καλα δεν μιλαω για τις συλλεκτικες εκδοσεις, αυτες πριν καν βγουν), επισης παρατηρησα πως σε ταινιες του 17/18 ουτε καν σε blueray δεν τις εχουν παρα μονο σε dvd.
firepc Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Μπορει τα DVD να πουλανε πιο πολυ απ τα BR αλλα δεν το ξερω και σιγουρα
firepc Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Βρηκα αυτο στο ιντερνετ Οκ, το DVD παραμενει ο βασιλιας ακομα και σημερα Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι μονο το 2,6% παιρνει ταινιες σε 4Κ
panagos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, kjtzemis είπε Ειναι αλλη φαση ρε φιλε, τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω...αλλο να εχω κατι χειροπιαστο στο χερι/συλλογη μου και να το βλεπω και να το καμαρωνω και αλλο κατι ψηφιακο....το ιδιο "προβλημα" εχω και με τα games...ποτε δεν χωνεψα τα digital, εχω παρει εννοειτε αρκετα μονο και μονο επειδη η τιμη ηταν χωμα και παλι οταν τα εβρισκα σε καλη τιμη retail τα ξανα επαιρνα ή τα προτυμουσα εξαρχης αν η διαφορα ηταν μικρη. Εχεις καμια φωτο απο την συλλογη σου να χαζεψουμε? Το μόνο πράγμα που κάνει ελκυστικό το πειρατικό, είναι προφανώς οτι είναι τσάμπα, και η αμεσότητα που σου δίνεται να το έχεις. Ήθελες να δεις μια ταινία; Έμπαινες YTS και σε 10-15 λεπτά την είχες, σε σχετικά καλή ποιότητα (προσωπικά ποτέ δεν με κάλυψε η ποιότητα των torrents). Τώρα βέβαια τα τορρεντάδικα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, κάτι που δικαιολογώ ως ένα σημείο. Τα υπέρ του DVD/Blu-ray δεν είναι μόνο η ποιότητα, αλλά και τα έξτρα που θέλει κάθε σινεφίλ. Κομμένες σκηνές, bloopers, πώς γυρίστηκε η ταινία, συνεντεύξεις και ένα σωρό άλλα. Τα δε Criterion, έχουν ολόκληρα βιβλία μέσα αφιερωμένα στην ταινία. Αυτά δύσκολα θα μπορέσει να σου τα προσφέρει μια ψηφιακή υπηρεσία, νόμιμη και μη. Θα βάλω φώτο αύριο. Ύστερα από μια μετακόμηση που έκανα πριν 2 χρόνια, τα περισσότερα είναι ακόμα μέσα στις κούτες, στην αποθήκη.. 6 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Και το Blu Ray συμπίεση κάνει. Υπάρχουν τέλεια rips με 40-60 mbps bitrate που δεν υπολείπονται σε τίποτα από τα Blu ray. Θα διαφωνήσω. Σε οθόνη 180 ιντσών, το μαύρο πάει περίπατο και οτιδήποτε έχει λεπτομέρεια (σύννεφα πχ) χάνει πολύ. Όπως επίσης χάνει και ο ήχος. Αισθητή η διαφορά από το δισκάκι.
kjtzemis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, firepc είπε Βρηκα αυτο στο ιντερνετ Οκ, το DVD παραμενει ο βασιλιας ακομα και σημερα Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι μονο το 2,6% παιρνει ταινιες σε 4Κ Τόσο μεγάλη διαφορά;;;; μια τα έπαιρνα σε dvd κάποια γτ έχουν εννοείτε και καλύτερες τιμές αλλα «δυστηχως» εχουμε καλομάθει με πολύ καλή εικόνα και ήχο και είναι το μόνο που σκέφτομαι. στην ποιότητα το dvd είναι 720 και το blueray 1080 σωστά;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα