Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Στο σπιτι μου υπαρχει μονο μια θυρα τηλεφώνου (στο σαλονι), την οποια εριξα εγω κατευθειαν κατω στο κουτι γιατι το σπιτι ηταν παλιο και δεν ειχε. Τωρα που εβαλα ιντερνετ ομως, το ρουτερ βρισκεται στο σαλονι και οι χωροι των δυο δωματιων που ειναι απτην αλλη μερα δεν εχουν σημα. Θελω να κανω το σημα να πηγαινει εκει και θελω τη βοηθεια σας ως προς τις εναλλακτικες.

1.Powerline το απορριπτω λογω μεγαλου κοστους. Ειδικα για ζευγος που να υποστηριζει ασύρματο αλλα και να μην σου τρωει πριζα, θες πολλα λεφτα.

2.Reapeter το απορριπτω επισης λογω κοστους αλλα και γιατι η ενταση της Η/Μ ακτινοβολιας ειναι αρκετα δυνατη ακομα και απο ρουτερ θεωρω συμφωνα με χαρακτηριστικά τους που διαβαζα.

3.Σκεφτομαι να ριξω ενα μεγαλο σε μηκος utp καλωδιακι συριζα με τον τοιχο στο ταβάνι μεχρι το ενα δωματιο και εκει με μια δευτερη συσκευη ρουτερ (εχω παλια) να την εχω συνδεμενη με το πρωτο ρουτερ με το καλωδιο και να την ρυθμισω ως επεκταση του σηματος. Ειναι καλη λυση, τι λετε?

Γενικα ακουω ιδεες, γνωμες.

Επεξ/σία από Lost_Horizon
Δημοσ.

Μια χαρά γίνεται έτσι όπως το περιγράφεις. Απλά συνήθως το περνάμε χαμηλά στον τοίχο πάνω από το σοβατεπί, είτε σε μικρό αυτοκόλλητο καναλάκι (υπάρχουν σε διάφορα χρώματα) είτε με θερμόκολλα.

Δημοσ.

Σκεφτηκα ψηλα γιατι ουτως η αλλως αρχικα θα το ανεβασω ψηλα για να περασει εναν θερμοσσυσωρευτη και την κουζινα και μετα αν το κατεβασω κατω θα πρεπει να περασει την εξωπορτα ή απεναντι την πορτα του μπανιου, διακοπτεται δλδ η διαδρομη του, οποτε ειπα να το παω ολο πανω και ισως το βαλω σε καναλακι κιολας. Απλα, ειναι καλη λυση αυτη σε σχεση με τις αλλες, υστερει καπου?

Οσον αφορα το πως κανω ενα δευτερο ρουτερ access point βρηκα αυτο:

http://kouloukith.blogspot.com/2014/05/wifi-router.html?m=1

Θελει τιποτα αλλο να προσεξω ή γινεται τοσο εύκολα?

Δημοσ.

Δεν θα έχεις κανένα θέμα και ποτέ δεν υπάρχει σε ενσύρματη σύνδεση. Καμία άλλη δεν συγκρίνεται με αυτή, σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Όπως τα λέει είναι απλά σε κάποιες συσκευές δεν υπάρχει αυτή η αναφορά Gateway ή Router στο Advanced Routing.

Χοντρικά σε όλα , κλείνουμε τον DHCP, ορίζουμε να έχει ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο με το κύριο router, αλλά αχρησιμοποίητη (καλύτερα έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP) και ρυθμίζουμε το ασύρματο όπως επιθυμούμε. Τέλος συνδέονται οι 2 συσκευές μεταξύ τους LAN-LAN.

Δημοσ.

Kι ομως δεν πετυχε. Βρηκα αναλυτικους οδηγους σε φορουμ, βιντεο, συζητησεις για το πως γινεται και στα ρουτερ μου αλλα και σε αλλα μοντελα, εκανα οτι λενε και τιποτα..

Δημοσ.

edit: τα καταφερα αφου εκτος των αλλων, ρυθμισα τη δευτερη συσκευη να λειτουργει ως bridge. ωστοσο οταν συνδεω μια συσκευη με το δευτερο ρουτερ (το access point μου πλεον), αργει να μπει στο ιντερνετ καποια λεπτα. χωρισα τα δικτυα wifi σε 2. Ενα που το λεω saloni και ειναι το wifi απτο πρωτο ρουτερ και ενα που το λεω domatio και ειναι απο το δευτερο και τα δυο με ιδιο κωδικο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...