Liam Lawrence Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Θέλω να μάθω, σχετικά γρήγορα (όσο χρονο και αν μου κοστίσει) assembly x86 και x86_64. Γνωρίζετε κάποιο καλο βιβλιο; κάποια καλα tutorials? Εχω βρει καποια πράγματα αλλα μαλλον με μπερδεψαν περισσότερο. Ευχαριστώ.
vel0city Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αναλόγως, για τι χρήση το θες, τι σχετικές υπαρχουσες γνώσεις έχεις και τι βρήκες και δε σου άρεσε? Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2018 από vel0city
παπι Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Εχω ανοιξει ενα θεμα "υπολογιστης απο το μηδεν", αν το καταλαβεις, τοτε για να μαθεις assembly δεν θες τιοοτα αλλο εκτος απο το doc της καθε assembly.
vel0city Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω οτι είναι πολύ σχετικό... επίσης η x86 είναι αρκετα περίπλοκη αρχιτεκτονική, άρα και generic assembly (η καποια απλή) να μάθει δε θα βοηθήσει και πολύ εκτός και άν είναι εντελώς αρχάριος. Προφανώς εξαρτάται το πόσο θέλει να εμβαθύνει, και που. Εξ'ου και οι ερωτήσεις μου πάνω. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2018 από vel0city
Liam Lawrence Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Θελω να μαθω για ενα internship σε μια εταιρεια που στα προαπαιτουμενα λεει x86 or x86_64 assembly skills...αυτοι μου ειχαν πει οτι στη συνέντευξη δίνουν ενα κομματι κωδικα σε assembly και σε ρωτανε αν μπορείς να βρεις το λαθος στο κώδικα η κατι τετοιο
vel0city Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οκ άρα θες reading skills, έχεις δοκιμάσει τα άρθρα εδω? https://en.wikibooks.org/wiki/X86_Assembly Επίσης δες https://en.wikipedia.org/wiki/X86_calling_conventions (το έχει η παραπάνω σελίδα αλλά είναι στα τελευταία). Τέλος, προτείνω ανεπιφύλακτα το https://godbolt.org, όπου μπορείς να πειραματιστείς βλέποντας σε τι γινεται compile ο κώδικας που του δίνεις (δοκiμαζε και optimization flags να δεις τη διαφορά, μπορεί ναι φτάσει απο εκατοντάδες γραμμές x86 σε μόνο μια). Απίστευτα χρήσιμο για να μάθεις γρήγορα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από vel0city
Liam Lawrence Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Σίγουρα μονο reading skills? Και με αυτα που προτείνεις ειμαι καλυμμένος;
vel0city Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εξαιρουμένης της περίπτωσης η εταιρία να ζητά θέση για compiler developer (η κάτι άλλο τόσο niche), που το θεωρώ απίθανο να ισχύει χωρίς να το ξέρεις ήδη, ναι μονο reading skills. Αυτό για να περάσεις το interview. Το να διαβάζεις assembly προφανώς δεν είναι είτε μπορείς είτε όχι, υπάρχουν διάφορα επίπεδα όπως και στα περισσότερα skills. Και πολλά πράγματα τα μαθαίνεις κάνοντας, όχι απο guides/tutorials όπως το πρώτο link. Για παράδειγμα, έχε στο νου σου οτι σε πρακτικές εφαρμογές θα συναντήσεις instructions απο extensions που δεν σου μαθαίνει επαρκώς το guide. Αυτά, και when in doubt, δες είτε google, είτε στο ξακουστό SDM της Intel (μόνο 5k σελιδες!). Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2018 από vel0city 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα