Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το εξής θέμα και δεν μπορώ να θυμηθώ καμιά λύση

Έχω τα Logitech Z-5500 στο δεύτερο γραφείο στο οποίο έχω ένα μόνιτορ της Lg IPS το έχω εδώ και κάτι χρόνια και με ένα hdmi switch έχω κουμπώσει πάνω ένα Xbox One, 360, PS4, Nintendo Switch και σκέφτομαι και άλλα.

Το θέμα μου όμως είναι με τον ήχο. Πήρα και μια εξωτερική κάρτα Creative Sound Blaster G5, την οποία θα ήθελα να συνδέσω με τα ηχεία. Το πρόβλημα μου είναι ότι θα ήθελα με κάποιο τρόπο όλες οι κονσόλες που έχω να βγάζουν ήχο δίχως να βγάζω το ένα καλώδιο και να βάζω το άλλο.

Δυστυχώς κάτι έπαθε και το καλώδιο των ηχείων ή το μόνιτορ βασικά διότι όταν έκανα σύνδεση με το πράσινο καλώδιο στο μόνιτορ είχα ήχο -- έπαιρναν δηλ τα ηχεία ως είσοδο το μόνιτορ -- αλλά πλέον όταν τα συνδέω ακούγεται ένα βουητό.

Μετά προσπάθησα να συνδέσω με ένα 3.5 optical το μόνιτορ με τα Z-5500 και τίποτα δεν δίνει ήχο. Βασικά ούτε καν ανάβει κόκκινο το optical άρα δεν δίνει σήμα.

Μετά κοίταξα μέσω της κάρτας ήχου Creative Sound Blaster G5 να βάλω έξοδο στα ηχεία και είσοδο με 3.5 στο μόνιτορ, να παίρνει δηλαδή τον ήχο μέσω του μόνιτορ που θα ήταν και το καλύτερο, αλλά μόνο παράσιτα ακούγονται .

Ξέρω τα είπα πολύ μπερδεμένα αλλά αν είχε κάνεις καμιά λύση, θα με βοηθούσε. 

Επεξ/σία από Praetorian
sanity edit
Δημοσ.

Σκέφτηκα να αγοράσω κι ένα ακόμη hdmi switch με ενσωματωμένη έξοδο optical αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψει να συνδέσω τα hdmi εκεί να βγάζει έξοδο στον ήχο από την οπτική ίνα να το συνδέσω στην κάρτα ήχου και την κάρτα ήχου στα ηχεία. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φιλαράκι χρειάζεσαι μία εξωτερική κάρτα ήχου με πολλούς εισόδους, δηλαδή optical audio port, rca κτλπ. Από εκεί με μία έξοδο συνδέεις στα ηχεία σου και είσαι άρχοντας.

Αν οι είσοδοι δεν φτάνουν για όλες τις κονσόλες σου υπάρχουνε rca και optical audio port multi switchers. B)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να πάρεις είτε κάρτα ήχου πολλαπλών εισόδων ή ράδιο ενισχυτή με εξίσου μπόλικες εισόδους. Δεν έχεις άλλες λύσεις για το θέμα. 

Εναλλακτικά αν το monitor έχει 3.5" jack τότε συνδέεις με hdmi ότι έχει στο μόνιτορ και συνδέεις τα ηχεία απευθείας εκεί. 

Επεξ/σία από ikaruga24
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παραγγειλα τελικά ένα multi switch εδώ και μέρες το οποίο είναι hdmi και βγάζει έξοδο optical και rca όπου εκεί θα βάλω σκέφτομαι την κάρτα ήχου g5 creative και από εκεί από την κάρτα ήχου θα κουμπωσω τα ηχεία με optical. 

59 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Μπορείς να πάρεις είτε κάρτα ήχου πολλαπλών εισόδων ή ράδιο ενισχυτή με εξίσου μπόλικες εισόδους. Δεν έχεις άλλες λύσεις για το θέμα. 

Εναλλακτικά αν το monitor έχει 3.5" jack τότε συνδέεις με hdmi ότι έχει στο μόνιτορ και συνδέεις τα ηχεία απευθείας εκεί. 

Έχει 3.5 αλλά τελευταία κάτι παθαίνει το μόνιτορ αλλά εντάξει έχω παραγγείλει ένα switch hdmi με έξοδο optical και rca. 

1 ώρα πριν, Padaz Bloody είπε

Φιλαράκι χρειάζεσαι μία εξωτερική κάρτα ήχου με πολλούς εισόδους, δηλαδή optical audio port, rca κτλπ. Από εκεί με μία έξοδο συνδέεις στα ηχεία σου και είσαι άρχοντας.

Αν οι είσοδοι δεν φτάνουν για όλες τις κονσόλες σου υπάρχουνε rca και optical audio port multi switchers. B)

Έχω 4 κονσόλες πάνω και περιμένω και άλλη συνολικά 5 κονσόλες και σκέφτηκα και παραγγειλα ένα switch hdmi με έξοδο hdmi και rca πάνω ελπίζω με αυτό να κάνω την δουλειά μου όταν έρθει θα το κοιτάξω. 

Κάρτα ήχου έχω την creative g5 αλλά βγάζει μια έξοδο in optical και μια out με αποτέλεσμα να μην κάνει αλλά τώρα με το switch όταν έρθει θέλω να δω αν μπορώ να την κουμπωσω επάνω και από εκεί ως εξοδο στα ηχεία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...