Προς το περιεχόμενο

Logitech MX Vertical Review

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To MX Vertical της Logitech δεν είναι το πρώτο ποντίκι που αποφασίζει να κάνει τη δουλειά του με τρόπο διαφορετικό απ’ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ποντικιών. Οι “εργονομικές” προτάσεις ποτέ δεν έλειπαν από την αγορά άλλωστε με πλήθος εταιρειών να έχουν αποπειραθεί κατά καιρούς να προσφέρουν κάτι εναλλακτικό, πιο βολικό και λιγότερο κουραστικό στους χρήστες. Στο Insomnia έχουμε ήδη δοκιμάσει μερικές τέτοιες προσπάθειες και όταν μια καινούρια προέρχεται από ένα όνομα σαν αυτό της Logitech, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη.

Η Logitech αποτελεί μία απ’ αυτές τις εταιρείες, έχοντας στο ενεργητικό της αρκετές προτάσεις που με αφορμή το design τους έχουν τραβήξει τα βλέμματα –από το MX Ergo με την τεράστια μπάλα στα αριστερά και την πρόσθετη βάση, μέχρι τα Trackman Marble και Trackman Wheel Optical με τη χαρακτηριστική κόκκινη μπάλα κύλισης. Η περίπτωση του MX Vertical ωστόσο διαφέρει από αυτές, καθώς πρόκειται για ένα ποντίκι με κατακόρυφο προσανατολισμό που έρχεται να προσφέρει τη δική του εμπειρία για δεξιόχειρες και μόνο. 

Ξεχωριστή; Να για την Logitech γιατί μη ξεχνάμε ότι αντίστοιχης μορφής ποντίκια υπάρχουν στην αγορά εδώ και χρόνια. Εργονομική; Θα δείξει.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω σχεδον 20 χρονια οτιδηποτε εχει βγαλει η logitech σε ποντίκι με καποια αρκετα ευχαριστημένος και με αλλα οχι και τοσο. Το συγκεκριμενο δυστηχως δεν ηταν αυτο που περίμενα ο πονος απο την καθημερινή χρηση στον καρπό μεταφερθηκε στον πήχη απολυτα λογικο για την κίνηση που πρεπεθ να κανεις. Επρεπε να βαλω την ευαισθησία τοσο ψηλα που θα κανα μικρες κινήσεις για να μην πονάω. Γύρισα πισω στο p.mx και ηρεμισα. Και μου κανει εντυπωση πως ορισμενοι δεν ενοχλούνται στον πηχη παρολο που εγω τους γυμναζω με ασκησεις αρκετα χρονια με ενόχλησε.

Χρήστης sculpt ergo + mx master 2s. Δύσκολα θα αλλάξω τον συνδιασμο αυτό. Το mx vertical σίγουρα δεν είναι το επόμενο "μεγάλο" εργονομικο της logi αλλά κάτι διαφορετικο στην κατηγορία αυτή.

Δυστυχώς είμαι αριστερόχειρας οπότε.. Πάντως φαίνεται έξυπνη και βολική κατασκευή, καθώς πράγματι αν βάλουμε το χέρι μας οριζόντια, όσο ποιο άνετα γίνεται, τότε πράγματι η παλάμη δεν κοιτάει προς τα κάτω αλλά όρθια, καθώς έτσι οι τένοντες του καρπού τεντώνονται λιγότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα δούλεψε το Kensington expert mouse. Τέλος οι πόνοι, τα πιασίματα και τα μουδιάσματα για διάρκεια χρήσης υπολογιστή >12h/day. Εννοείται ότι τελείωσαν και οι πειραματισμοί μαζί με αυτό.

Επεξ/σία από me00016

Ακούστε και την δική μου πρόταση...

Πριν απο χρόνια μου παρουσιάστηκε πρόβλημα στο δεξί μου χέρι με πόνο αρχικά στον καρπό και μετά στον πήχη, χρησιμοποιώντας το ποντίκι για περίπου 10 ώρες την μέρα, στη δουλειά και στο σπίτι. Μετά απο θεραπεία μου συνέστησε ο γιατρός, αν μπορώ να δουλεύω το ποντίκι και με το αριστερό. Μου φάνηκε περίεργο, αλλά μπροστά στο πρόβλημα και τον πόνο, το δοκίμασα. Μέσα σε 1 βδομάδα εμαθα να το χρησιμοποιώ πολύ καλά και με τα δυο χέρια. Μέχρι σήμερα δεν ξαναπονεσα.

Εγώ έχω πάρει ένα αντίστοιχο της Anker και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το δουλεύω στη δουλειά για 8 ώρες και δεν έχω πια ενοχλήσεις που είχα με το συμβατικό.

Βέβαια δεν κάνουν για gaming εκτός ίσως από point-and-click & turn-based.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...