Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα από εμένα!

Ειχα ανοίξει πριν καιρό θέμα για δημιουργία Desktop μέχρι 1600 ευρώ και δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγο της διαθεσιμότητας των προϊόντων και κατέληξα σε λαπτοπ(βολεύει και η φορητότητα του)

Εν ολίγοις κατέληξα εδώ και 2 μήνες σε ένα λαπτοπ της MSI (GP-73 Leopard 8RD) αγορασμένο από Κωτσόβολο. 

Το λαπτοπ λόγω δουλειάς δεν το δοκίμασα στα άκρα του μέχρι προχθές.

Του έτρεξα ένα video render, όχι αμαν βαρύ και είδα την ταχύτητα του επεξεργαστή να ανεβοκατεβαίνει.

Γνωστο φαινόμενο είτε για λόγω θερμοκρασίας είτε για λόγω τροφοδοσιας(σε λαπτοπ).

Ανοιξα το HWMonitor και έκανα ένα Stress Test μέσω ThrottleStop και η θερμοκρασία μετά από 10 δευτερόλεπτα εκτοξεύτηκε στους 95-96 βαθμούς Κελσίου!! 

Επικοινώνησα με αλλά άτομα που έχουν το ίδιο λαπτοπ και μου είπαν ότι το δικό τους δουλεύει στους 65-75max και εκεί είπα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το λαπτοπ από κάτω έχει αρκετό χώρο να ”αναπνεύσει”, όποτε δεν είναι κάτι βουλωμένο ώστε να το εμποδίζει.

Ηρθα σε επικοινωνία με την MSI (γιατί ο Κωτσόβολος μου είπε τι δεν είναι εξουσιοδοτημένο σέρβις για MSI, μόνο για HP) και πήρα απάντηση που δεν ήθελα να πάρω.

Μου είπε ένας υπάλληλος τους πως δεν υπάρχει πρόβλημα που δουλεύει εκεί(πράγμα που δεν ισχύει) και πως ακόμα και αν θέλω να προβώ σε αλλαγή παστας να το πάω στο σέρβις

Στην αναζήτηση μου για εξουσιοδοτημένο κατάστημα για MSI στην Ελλάδα μέσω της σελίδας τους μου έβγαλε στην Πολωνία. Επικοινώνησα μαζί του πίσω και μου είπε ”ναι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε εξουσιοδοτημένο σέρβις και το κατάστημα στην Πολωνία θα σε εξυπηρετήσει.” 

Οποτε τώρα έχω μείνει με δεμένα χέρια γιατί δεν βαστάω να το ζορισω το λαπτοπ μετά τις θερμοκρασίες που είδα και δεν έχω και τον υπαρκτό χρόνο να περιμένω 2-4 εβδομάδες για να πάει και να έρθει στην Πολωνία. 

Γνωρίζετε κάτι επίσης του θέματος;

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από LeonS3
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To throttlestop θα σου επιτρεψει να κανεις undervolting -> τουλαχιστον θα σε βοηθησει
μεχρι να βρεις ισως το χρονο να το ψαξεις παραπανω, η να το στειλεις και για service?
😎

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

To throttlestop θα σου επιτρεψει να κανεις undervolting -> τουλαχιστον θα σε βοηθησει
μεχρι να βρεις ισως το χρονο να το ψαξεις παραπανω, η να το στειλεις και για service?
😎

Δοκίμασα με Undervolt και οι θερμοκρασίες σε Stress είναι ίδιες.

Γνωρίζεις επί του θέματος αν υπάρχει κάποιο εξουσιοδοτημένο σέρβις για MSI στην Ελλάδα;

πχ. Αν σου έχει τύχει παρόμοια κατάσταση και γνωρίζεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, LeonS3 είπε

Δοκίμασα με Undervolt και οι θερμοκρασίες σε Stress είναι ίδιες.

Eιναι δυσκολο να πιστεψω πως δεν αλλαζει, εστω λιγο!
Εκτος και ειναι ιδιαιτερα "κακη περιπτωση" ο i7-8750h...
https://community.acer.com/en/discussion/546499/undervolting-i7-8750h

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, sil_unique είπε

Δεν έχει στην Ελλάδα αυτή την περίοδο εξουσιοδοτημένο σέρβις.

Για να πάει εξωτερικό τα μεταφορικά τα καλύπτει η εγγύηση;

Δεν ρώτησα αν τα καλύπτει η εγγύηση η αλήθεια είναι.

Έχω βρει αυτή την εταιρεία που παρουσιάζονται ως εξουσιοδοτημένο σέρβις για MSI.

Γνωρίζετε αν ισχύει ή απλά είναι μια "πατάτα" ; 

31 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Eιναι δυσκολο να πιστεψω πως δεν αλλαζει, εστω λιγο!
Εκτος και ειναι ιδιαιτερα "κακη περιπτωση" ο i7-8750h...
https://community.acer.com/en/discussion/546499/undervolting-i7-8750h

Όπως προ ανάφερα επικοινώνησα και με άλλα άτομα που έχουν το ίδιο λαπτοπ και οι θερμοκρασίες τους είναι στους 65-75 Κέλσιου σε Full Load.

Μάλιστα, ένας μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα η πάστα θέλει αλλαγή και έτσι ξεκίνησε η ιστορία.

Το μόνο θετικό που έχω με Undervolt είναι να εξασφαλίσω χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά -5 ως -10 βαθμούς από ότι είχα πριν, σε Idle μορφή. 

Σε Full Stress ότι και να του κάνω πάει εκεί. Άλλοτε πιο αργά και άλλοτε ακαριαία.

Δημοσ.

Πάντως για 20-30 βαθμούς παραπάνω από αντιστοιχα δύσκολο μου φαίνεται να είναι μόνο η πάστα, οι υπόλοιποι στρεσάρουν τον επεξεργαστή όπως εσύ ή  βάζουν κάνα παιχνίδι που ζορίζει περισσότερο την κάρτα γραφικών;

Μπορεί να είναι και κάνα heatpipe αν όντως έχει θέμα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, sil_unique είπε

Πάντως για 20-30 βαθμούς παραπάνω από αντιστοιχα δύσκολο μου φαίνεται να είναι μόνο η πάστα, οι υπόλοιποι στρεσάρουν τον επεξεργαστή όπως εσύ ή  βάζουν κάνα παιχνίδι που ζορίζει περισσότερο την κάρτα γραφικών;

Μπορεί να είναι και κάνα heatpipe αν όντως έχει θέμα.

Παραπάνω λεπτομέρειες δυστυχώς δεν διαθέτω. 

Μαντεύω Stress την cpu.

In-game (far cry 5 στα ultra) έχω gpu 65c max και cpu 83c max. Το τεστ έγινε μέσα σε 1 ώρα παιχνιδιού.

Αρα προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορία για εξουσιοδοτημένο σέρβις στη Ελλάδα. Τέλεια!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sil_unique είπε

Μια και έχεις MSI για πες, από ποιότητα ήχου πώς τα πάει;

Ακούς άνετα μουσική ή δεν λέει;

Από θέμα ήχου τα σπάει! 

Ειναι λες και πήρες ηχεία κανονικά και τα έβαλες σε λαπτοπ. 

Σε καμία περίπτωση δεν ακούγονται σαν τα κλασικά ηχεία των λαπτοπ.

Τωρα ότι και να σου πω αν δεν το ακούσεις από μόνος σου δεν θα το πιστευεις. 

• Like 1
Δημοσ.

δεν υπαρχει πλεον εξουσιοδοτημενο service... Παλια η MSI ειχε 14 ημερες απ την παραλαβη για να το επισκευασει.. ρωτα αν ισχυει το ιδιο και πραξε αναλογα.

Δημοσ.

Γενικά όποιος αποφασίσει να τρέξει τον 8750H , πρέπει να ξέρει πολύ καλά τι κάνει...

Day One repaste με kryonaut , προαιρετικά αλλαγή και συμπλήρωμα στα thermal pad των VRM , Undervolt+Underclock στα 3.7 ( το πολύ ) 6c boost. 

Οι 90 βαθμοί είναι πιθανοί σε όλα τα λαπτοπ με απαρχαιωμένο σύστημα ψύξης. Μόνο τα αρκετά ακριβά μοντέλα έχουν αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση.

Κάνε τα στάνταρ της συντήρησης μόνος σου και δεν θα έχεις θέμα , εκτός αν μιλάμε για άσχημα λειασμένη ψύκτρα ή προβληματικό επεξεργαστή. Συνήθως (lenovo και dell που έχω εμπειρία) , αδιαφορούν για το repaste , μιας και το λαπτοπ έχει φτιαχτεί για να αναβαθμίζεται. 

Δημοσ.
Στις 16/12/2018 στις 11:17 ΠΜ, ma3stros είπε

δεν υπαρχει πλεον εξουσιοδοτημενο service... Παλια η MSI ειχε 14 ημερες απ την παραλαβη για να το επισκευασει.. ρωτα αν ισχυει το ιδιο και πραξε αναλογα.

Οι τύποι που μίλησα με τα κεντρικά έχουν πολύ πλάκα!

Παρατήρησα έναν περίεργο ήχο από το λαπτοπ σαν να τσιρίζει κάτι. 

Με πολύ ψάξιμο και σύγκριση ήχων κατέληξα ότι κατά πασα πιθανότητα έχω cool whine, διότι όταν ο επεξεργαστής αγγίξει την μεγίστης συχνότητα βγαινει αυτός ο ήχος. 

Τους το ανάφερα και άρχισαν να μου λένε ότι διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο γιατί έχει να κάνει με το ποσό μπορεί να λάβει κάποιος κάποιες ψηλές συχνότητες.. Γελοίο..!

Επισης αυτό με τις 14 μέρες δεν είναι εφικτό γιατί πέρασαν 2 μήνες από την αγορά του λαπτοπ.

21 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Γενικά όποιος αποφασίσει να τρέξει τον 8750H , πρέπει να ξέρει πολύ καλά τι κάνει...

Day One repaste με kryonaut , προαιρετικά αλλαγή και συμπλήρωμα στα thermal pad των VRM , Undervolt+Underclock στα 3.7 ( το πολύ ) 6c boost. 

Οι 90 βαθμοί είναι πιθανοί σε όλα τα λαπτοπ με απαρχαιωμένο σύστημα ψύξης. Μόνο τα αρκετά ακριβά μοντέλα έχουν αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση.

Κάνε τα στάνταρ της συντήρησης μόνος σου και δεν θα έχεις θέμα , εκτός αν μιλάμε για άσχημα λειασμένη ψύκτρα ή προβληματικό επεξεργαστή. Συνήθως (lenovo και dell που έχω εμπειρία) , αδιαφορούν για το repaste , μιας και το λαπτοπ έχει φτιαχτεί για να αναβαθμίζεται. 

90 βαθμοι με τέτοιο σύστημα ψύξης; 

Με κάποιους κατέχοντες που μίλησα μου είπαν ότι το δικό τους τρέχει max 65-75.

Τωρα να γίνει undervolt+underclock είναι καλή ιδέα; Είναι σαν να έχεις ένα αμάξι 300 άλογα και να το προγραμματίσεις να έχει 200 άλογα. Δεν πιστεύω θα το έκανε κανείς.

Εκτός αν μιλάμε καθαρά όταν τρέχει βαριές εργασίες όπως rendering για παράδειγμα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Το δουλευεις εως την εγγυηση (2 ετη λογικα). Με το περας της εγγυησης κανεις undervoltage και underclock.

Σεβαστή η γνώμη σου αλλά εννοείται πως οχι. 

Ειναι κάτι που δεν πρέπει να δουλεύει έτσι και πρέπει να επισκευαστεί. 

Το λαπτακι δεν ήταν φθηνό για να πω εντάξει δεν πειράζει..!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...