Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποτε με λιγα λογια μου λες στα λεφτα που κοιταω για ενισχυτη κ ηχεια δεν αξιζει το αποτελεσμα που θα παρω κ να παραμεινω με τα logitech? το ξερω οτι για κατι αξιολογο θελω 1000+ απλα σκεφτηκα να αναβαθμισω λιγο τον ηχο χωρις να ανεβω πολυ σε κοστος κ σκεφτηκα οτι μια λυση σαν αυτες που εγραψα θα εχουν αισθητη διαφορα

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, timeg6 είπε

Οποτε με λιγα λογια μου λες στα λεφτα που κοιταω για ενισχυτη κ ηχεια δεν αξιζει το αποτελεσμα που θα παρω κ να παραμεινω με τα logitech? το ξερω οτι για κατι αξιολογο θελω 1000+ απλα σκεφτηκα να αναβαθμισω λιγο τον ηχο χωρις να ανεβω πολυ σε κοστος κ σκεφτηκα οτι μια λυση σαν αυτες που εγραψα θα εχουν αισθητη διαφορα

Με λίγα λόγια σου λέω να δεις καμιά ηχομπάρα, γιατί κανονικό Home Cinema δεν μπορείς να έχεις με το δεδομένο budget.

Επίσης δεν υφίσταται συνθήκη έρευνας αγοράς μέσω skroutz. Από όλα αυτά που διάλεξες, μόνο ο Denon 250BT υπάρχει στην αγορά στην πραγματικότητα.

Επεξ/σία από Pleo
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ηχομπαρα 5.1 πως μπορει να παιξει με συνδεση απτην ΤV hdmi arc?

παιδευομαι τοσες μερες. υποτιθεται οτι η TV πρεπει να περασει raw AC3 στην ηχομπαρα και αυτη μετα να το διαχωρισει.

και μετα εχουμε και το λαπτοπ που συνδεεται στην tv Με hdmi. Ουτε απο κει καταφερνω να ακουσω 5.1

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Για σαλόνι 6.20χ4.5 (τηλεόραση και καναπές κατά μήκος των 6.20, σε απόσταση ~3μ) σκέφτομαι να βάλω 5.1 μιας και δεν έχω θέμα χώρου.

Η απορία μου είναι αν έχει νόημα αρχικά να περιορίσω το budget χρησιμοποιώντας κάποια ηχεία που ήδη έχω.

Συγκεκριμένα, σκέφτομαι να κρατήσω ως κεντρικό και 2 πίσω από το Z5500 που έχω στο pc και τα 2 μπροστά να είναι τα koda 988 που ήδη έχω.

Οπότε να πάω σε λογική αγοράς ενός ενισχυτή (ακόμα και μεταχειρισμένου, 1080p θα βλέπω για αρκετό καιρό) και ενός subwoofer. Σύνολο δηλαδή 200-300€.

Θα μου δώσει άραγε αξιοπρεπή ήχο αυτό το τερατούργημα ή καλύτερα στα ίδια λεφτά να πάω σε ηχομπάρα; Το αναφέρω από την άποψη ότι μπορώ σταδιακά να αναβαθμίσω τα ηχεία με ποιοτικότερα στην λύση του 5.1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν φτάνουν τα γκαφρά που λες για ενισχυτή AV και sub.

'Ντωμεταξύ το διαφορετικό κεντρικό σε σχέση με τα front είναι φάουλ. Και εδώ μιλάμε για πολύ διαφορετικό κεντρικό. Hasta na pane... .

Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι χρειάζεσαι ενισχυτή που να έχει ξεχωριστή διαχείριση ανακατεύθυνσης χαμηλών συχνοτήτων, ανά ηχείο (ή ομάδα ηχείων).

Με 300 ευρά ήδη τα 2/3 ή και παραπάνω θα τα έχεις ξοδέψει για έναν βασικό εισαγωγικό ενισχυτή AV με την παραπάνω δυνατότητα. Και μετά που να βρεις subwoofer; Θέλεις κανα 200άρι 300άρι ακόμα.

Το αποτέλεσμα με όλα αυτά θα είναι καλύτερο από ηχομπάρα, αλλά έχεις κάμποσα εμπόδια στην ολοκλήρωση.

Επεξ/σία από mitspetr
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, mitspetr είπε

Δεν φτάνουν τα γκαφρά που λες για ενισχυτή AV και sub.

'Ντωμεταξύ το διαφορετικό κεντρικό σε σχέση με τα front είναι φάουλ. Και εδώ μιλάμε για πολύ διαφορετικό κεντρικό. Hasta na pane... .

Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι χρειάζεσαι ενισχυτή που να έχει ξεχωριστή διαχείριση ανακατεύθυνσης χαμηλών συχνοτήτων, ανά ηχείο (ή ομάδα ηχείων).

Με 300 ευρά ήδη τα 2/3 ή και παραπάνω θα τα έχεις ξοδέψει για έναν βασικό εισαγωγικό ενισχυτή AV με την παραπάνω δυνατότητα. Και μετά που να βρεις subwoofer; Θέλεις κανα 200άρι 300άρι ακόμα.

Το αποτέλεσμα με όλα αυτά θα είναι καλύτερο από ηχομπάρα, αλλά έχεις κάμποσα εμπόδια στην ολοκλήρωση.

Το να κοιτάξω προς ebay για κανένα set Tannoy sfx 5.1 σε συνδυασμό με  έναν βασικό ενισχυτή πώς ακούγεται; Το λέω γιατί διάβασα καλά πράγματα για αυτά (έχοντας το ρίσκο πάντα του να πάρω γουρούνι στο σακί)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nodas_21greek είπε

Το να κοιτάξω προς ebay για κανένα set Tannoy sfx 5.1 σε συνδυασμό με  έναν βασικό ενισχυτή πώς ακούγεται; Το λέω γιατί διάβασα καλά πράγματα για αυτά (έχοντας το ρίσκο πάντα του να πάρω γουρούνι στο σακί)

Δεν ακούγεται. Ούτε οι δορυφόροι ούτε το αναιμικό sub. Υπάρχει αισθητικό θέμα και κοιτάς να συμβιβαστείς τόσο μικρά ηχειάκια;

Επεξ/σία από mitspetr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mitspetr είπε

Δεν ακούγεται. Ούτε οι δορυφόροι ούτε το αναιμικό sub. Υπάρχει αισθητικό θέμα και κοιτάς να συμβιβαστείς τόσο μικρά ηχειάκια;

Όχι απλά έπεσα σε κάτι αντίστοιχα θέματα σε ξένα φόρα που είδα να τα προτείνουν, διάβασα μερικά καλά reviews και για αυτό το σκέφτηκα,

Δεν έχω θέμα να περιοριστώ σε μικρά όχι.

Μήπως είναι πιο σοφή επιλογή να πάω σε ενισχυτή και 2 μπροστά και σιγά σιγά να συμπληρώνω;

btw: Θενξ για τις συμβουλές

Επεξ/σία από nodas_21greek
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, nodas_21greek είπε

Όχι απλά έπεσα σε κάτι αντίστοιχα θέματα σε ξένα φόρα που είδα να τα προτείνουν, διάβασα μερικά καλά reviews και για αυτό το σκέφτηκα,

Δεν έχω θέμα να περιοριστώ σε μικρά όχι.

Μήπως είναι πιο σοφή επιλογή να πάω σε ενισχυτή και 2 μπροστά και σιγά σιγά να συμπληρώνω;

btw: Θενξ για τις συμβουλές

Αν μπορείς να αποφύγεις ηχεία δορυφοράκια, απόφυγέ τα. Ο λόγος (πέρα από το ότι συνοδεύονται από μικρά sub γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι το σύστημα των ηχείων ολόκληρο για πολλά πολλά) έχεις το μειονέκτημα ότι είναι περιορισμένης απόκρισης στο κάτω μέρος του φάσματος και στην περίπτωση των SFX η Tannoy δίνει 140Ηz στα -6dB!!!
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα "κόψεις" από αρκετά ψηλότερα.

Σκέψου τι αχταρμάς λοιπόν θα είναι όταν το subwoofer θα αναγκάζεται να παίξει μέχρι ας πούμε τα 160-180Hz. Στην πραγματικότητα και λόγω μεγέθους αλλά και χαρακτηριστικών, αυτό το subwoofer είναι περισσότερο woofer, παρά τρίχα mid-bass.

Καλύτερα δες ηχεία ραφιού και sub. Απέφυγε τα σετ με δορυφοράκια εφ' όσον μπορείς.

Επεξ/σία από mitspetr
  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Επειδή δε γνωρίζω σχετικά, μπορεί να μου πει κάποιος/α αν αξίζει κάποιο από τα 3 για ταινίες/σειρές ?

1. Samsung HTJ4200 Set Home Cinema

2. Crystal Audio CASB240 Bluetooth Soundbar

3. LG SJ4

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Kagome
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

Αυτό αξίζει για 5.1 ταινίες;

https://www.skroutz.gr/s/6905758/LG-LHB625.html

Δεν ψάχνω για top ήχο απλά για μια αναβάθμιση για να μπορώ να βλέπω ταινίες.

Για τα χρηματα του καλο φαινεται. Εχει ethenet μονο θελει καλωδιο. Αν εχεις τηλεοραση LG ειναι καλυ λυση θα στο αναγνωρισει το  magic remote θα εχεις 1 τηλεκοντρολ

Και μην ξεχνας, οτι πληρωσεις παιρνεις, μην περιμενεις θαυματα. Αν θες καθαρο και δυνατο ηχο πας παραπανω σε χρηματα. Μονο για ταινιες, καλο φαινεται.

τα 1000watt μου αρεσει που γραφει τρελο μουσι. 1000watt δεν βγαζουν ουτε συστηματα με 1000€. RMS θα επρεπε να γραφαν αλλα δεν τολμανε να το αναφερουν.

ανοιξε το datasheet του συστηματος μπας και βρεις παραπανω πληροφοριες. Πληρωνεις και blue ray player απ οτι βλεπω, το χρειαζεσαι;

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το blu-ray όχι ιδιαίτερα... Επίσης τώρα βλέπω ότι δεν παίζει 4Κ υλικό.. τέσπα για τον ήχο περισσότερο ενδιαφέρομαι.

Στο manual γράφει ότι το χειριστήριο δουλεύει και σε άλλες οθόνες (samsung, sony κλπ).

Γράφει Rated Input Power 167 RMS x 6 = 1002 watt !!! και πάλι δεν το πιστεύω... ούτως ή άλλως δεν χρειάζομαι τόσα watt.

https://manualzz.com/doc/49438685/lg-lhb625-owner-s-manual

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για 5.1 που συνδέονται με 4Κ τηλεόραση που έχει μόνο optical (χωρίς τη χρήση ενισχυτή και χωρίς bluray );

Δεν έχω βρει κάτι σε αυτά τα χρήματα...

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Κοίταξε να δεις. Αυτό έχει πολλά πράματα που σου είναι άχρηστα και που αν χαλάσει ένα, πάει σουμπιτο για πέταμα.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του σε σχέση με μιας αντίστοιχης τιμής ηχομπαρα; Μόνο τα πίσω ηχεία που θα σου δώσουν ήχο surround από σημειακή πηγή. Βέβαια πρόκειται για ηχεία που ούτε καν μεγάφωνο υψηλών δεν έχουν και στην πράξη αν η ηχομπαρα έχει λιγάκι εξελιγμένα dsp, παίζει και να το ανταγωνίζεται σε πειστικότητα ήχου surround.

Η επιλογή είναι δική σου. Βρες κάτι με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο και δυνατό sub μπορείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ερώτημα είναι ποια καλή soundbar υπάρχει σε αυτά τα χρήματα;

Τα παρακάτω βλέπω κυρίως στην αγορά σε αυτά τα χρήματα:

LG Soundbar SK5 360watt (αυτό λέει έχει DTS Virtual:X), επίσης μπορεί να συνδεθεί στο μέλλον και με άλλα επιπλέον συμβατά πίσω ηχεία τα οποία βέβαια κοστίζουν +180 ευρώ...)

LG SJ4 300 watt (παρόμοιο με το πιο πάνω αλλά χωρίς επιπλέον συνδεσιμότητα με έξτρα ηχεία και χωρίς το DTS virtual)

Επίσης υπάρχουν τα CREATIVE STAGE 2.1 160 watt και Crystal Audio CASB240.

Γενικά δεν βλέπω και πολλές επιλογές στην αγορά.

Επεξ/σία από The_Judas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...