Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε dpolal, όπως έγραψε και ο φίλος Pleo, έχω αγοράσει ήδη ηχομπάρα κατόπιν συμβουλής και π.μ. που είχα με τον Pleo. 
Έχω πάρει αυτήν https://www.jbl.com/bar-series/JBL+BAR+2.1.html στα 299 ευρώ από το mediamartk και την έχω τοποθετήσει όπως περιγράφεις στο μήνυμα σου. 
Δίχως να έχω γνώσεις, μου φάνηκε πολύ δύσκολο να μοιράσω σωστά τον ήχο με σύστημα 5,1, με τη διαμόρφωση που έχει ο χώρος μου. 
Μόλις καταφέρω και ρυθμίσω τον ήχο, θα σας πω και εντυπώσεις. 
Υπάρχει ένα μεγάλο για μένα, κακό σε αυτή την ηχόμπαρα που δεν έχει οδηγίες χρήσης στα ελληνικά, παρότι είναι υποχρεωτικό δεκαετίες τώρα, αλλά στο ελλαδιστάν, κανείς δεν ασχολείται με τέτοια θέματα. 
Με την εταιρεία που επικοινώνησα μου είπαν πως οι οδηγίες είναι στη διαδικασία της μετάφρασης και σε λίγες μέρες θα με ενημερώσουν.
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Και με την ευκαιρία μη μαλώνεται.                                                                                                                                                                                                                                                              Εδώ μέσα όπως και σε κάθε χώρο συζητήσεων κατά κανόνα οι περισσότεροι ψάχνουμε η δίνουμε βοηθεια. Ανεβάζω δυό φωτογραφίες για να δείτε πως είναι ο χώρος, από που βλέπω τηλεόραση (δειχνουν τα βελάκια) και ο τρόπος που τοποθέτησα την ηχομπάρα.

20190202_145014.jpg

20190202_1449092.jpg

Επεξ/σία από ΓΙΩΡΓΟΣ-2
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συνεπώς, θέλεις να ακούς τον ήχο της TV καλύτερα όταν κάνεις διάδρομο και όταν κάθεσαι στην πολυθρόνα και φυσικά χωρίς να μετακινηθεί από εκεί η TV που βρίσκεται. Να λοιπόν γιατί οι ηχομπάρες έχουν ανάπτυξη ως είδος.

Διότι πάντα τα μηχανήματα προσαρμόζονται στον τρόπο της ζωής μας και όχι το αντίθετο. <----- Επαγγελματική εμπειρία δεκαετιών speaking.

Από την αρχή φάνηκε ότι δεν θα σου έκανε 5.1 και ευτυχώς που δεν μπήκες στη διαδικασία για κάτι τέτοιο. Σε άλλη περίπτωση φυσικά και θα ήταν προτιμότερη η λύση του 5.1 με ξεχωριστό ενισχυτή AV, ηχεία και sub.

Σημ. Σε τέτοιου είδους θέματα δεν μαλώνω ποτέ. Γνωρίζω από πριν τι ισχύει για τη χρήση κάθε προτεινόμενης λύσης ανά εξάρτημα, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, και επιλέγω την καταλληλότερη πρόταση. Just sayin'... . 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pleo είπε

Συνεπώς, θέλεις να ακούς τον ήχο της TV καλύτερα όταν κάνεις διάδρομο και όταν κάθεσαι στην πολυθρόνα και φυσικά χωρίς να μετακινηθεί από εκεί η TV που βρίσκεται. Να λοιπόν γιατί οι ηχομπάρες έχουν ανάπτυξη ως είδος.

Διότι πάντα τα μηχανήματα προσαρμόζονται στον τρόπο της ζωής μας και όχι το αντίθετο. <----- Επαγγελματική εμπειρία δεκαετιών speaking.

Από την αρχή φάνηκε ότι δεν θα σου έκανε 5.1 και ευτυχώς που δεν μπήκες στη διαδικασία για κάτι τέτοιο. Σε άλλη περίπτωση φυσικά και θα ήταν προτιμότερη η λύση του 5.1 με ξεχωριστό ενισχυτή AV, ηχεία και sub.

Σημ. Σε τέτοιου είδους θέματα δεν μαλώνω ποτέ. Γνωρίζω από πριν τι ισχύει για τη χρήση κάθε προτεινόμενης λύσης ανά εξάρτημα, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, και επιλέγω την καταλληλότερη πρόταση. Just sayin'... . 

πράγματι η τηλεόραση όταν βλέπω εγώ δεν αλλάζει θέση, μόνο στην περίπτωση που έρθουν φίλοι την γυρίζω στον τοίχο για να μπορούμε να βλέπουμε όλοι. 

επίσης η ηχόμπαρα όπως έκανα τη βάση μετακινείται ταυτόχρονα με την τηλεόραση, το sub ειναι σταθερά κάτω στη γωνία. 

Δημοσ.

Το sub είναι ασύρματο και λόγω της φύσης των χαμηλών συχνοτήτων που δεν είναι κατευθυντικές, έχει σχετικά καλή ελευθερία τοποθέτησης στο χώρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι μεγάλο πλεονέκτημα που δε θέλει καλώδια, το βάζεις σε μια πρίζα και τελείωσες. 

ελπίζω όταν έρθουν οι οδηγιες να καταφέρω να το βάλω σε λειτουργία σωστά.

εννοώ πως τώρα η καλύτερη ποιότητα που έχω πετύχει, είναι με το βύσμα των 3,5 χιλιοστών, ενώ θα έπρεπε να είναι με την οπτική ινα η με το hdmi. 

είναι πολύ υποδεέστερη κάτω η ένταση του ήχου και των ακουστικών εφέ με οπτική ινα η με hdmi. 

δε μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να φταίει.

λοιπόν έκανα το εξής.

άνοιξα το ηχομετρο από το κινητό τηλέφωνο και το έβαλα ακίνητο σε μία θέση συγκεκριμένη.

η ένταση ήταν στο 22 και έβαλα να παίξει η ίδια ακριβώς σκηνή, με οπτική Ίνα και με καρφάκι, με οπτική ίνα το μέγιστο ήταν 62,6 ντεσιμπέλ και με το καρφάκι 76,1 ντεσιμπέλ.

με την ένταση στο 40 οι ενδείξεις ήταν με οπτική ίνα 76,1 ντεσιμπέλ, και με το καρφάκι 82 ντεσιμπέλ. 

γενικά ισχύει πως όσο ανεβάζω την ένταση της ηχομπάρας, τόσο μειώνεται η διαφορά των ντεσιμπέλ μεταξύ των δύο συνδέσεων. 

δε ξέρω ισως να ειναι και λαθος μου που το ψάχνω τόσο, τι λετε κι εσείς;

Επεξ/σία από ΓΙΩΡΓΟΣ-2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαιρετικά ακριβό σπορ το ασύρματο για τα surround. Δεν προτείνεται για πάρα πολλούς λόγους οικονομικούς αλλά και ποιοτικούς.

Μπορώ ωστόσο να δείξω μια όσο το δυνατό πιο οικονομική λύση έτσι να υπάρχει για όποιον νομίζει ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και θέλει οπωσδήποτε ασύρματα τα ηχεία surround. Φυσικά μικρή ισχύς, μόνο για εισαγωγικά set-up με πολύ χαμηλή ισχύ και όχι για παραπάνω.

https://www.marmitek.com/en/audio/transmitters/surround-anywhere-221-wireless-digital-audio-transmitter-for-rear-speakers/

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.

Προς θεου φιλε μου μην παρεις εισχυτη που δεν ειναι 16Κ διοτι δε θα ακους τα νεα υπερ format ηχου (τα οποια ετσι κι αλλιως δεν ακους σωστα λογω χωρου)

Επισης μην παρεις sub που δεν κατεβαινει στα 10 Hz διοτι το λεει το νεο format αλλα οπως μαντεψες δεν θα ακους λογω χωρου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, elgol είπε

Προς θεου φιλε μου μην παρεις εισχυτη που δεν ειναι 16Κ διοτι δε θα ακους τα νεα υπερ format ηχου (τα οποια ετσι κι αλλιως δεν ακους σωστα λογω χωρου)

Επισης μην παρεις sub που δεν κατεβαινει στα 10 Hz διοτι το λεει το νεο format αλλα οπως μαντεψες δεν θα ακους λογω χωρου

Για πες πως θα τον χρησιμοποιούσε με την 4Κ TV που έχει, αν υποθέταμε ότι άλλαζε τελείως την χωροταξία. Προφανώς ξεχνάς τη σύνδεση με HDMI και πας ας πούμε με έξοδο οπτικής από την TV και όλες τις πηγές επάνω στην TV, αφού αν έβαζες πηγή εξωτερική 4K θα είχες από τον ενισχυτή ΖΟΝΚ! Κατόπιν πως θα χρησιμοποιούσε το bass management που έχει με μονό κοινό σημείο;

Για να σε δώ...

Επεξ/σία από Pleo
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, 

Θέλω να μου πείτε την άποψη σας λίγο για σύστημα 5.1.   έκανα κάποιες αλλαγές στο σαλόνι τώρα και ψάχνω να αναβαθμίσω λίγο και τον ήχο. Δεν σας γράφω προς το παρόν μπάτζετ γιατί δεν ξέρω τι τιμές παίζουν ... (Νταξ να μην παμε πάνω από 1000). Η μόνη προϋπόθεση είναι πως θέλω να είναι ΑΣΥΡΜΑΤΑ  τα ηχεία. Δεν μπορώ να τραβήξω καλωδια. Στις θέσεις όμως που θα μπουν τα ηχεία υπάρχει πρίζα ρεύματος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο σε ηχομπάρα θα βρεις. Για κανονικό ενισχυτή AV + ασύρματα, θες πάνω από χιλιάρικο μόνο για τον ενισχυτή και για τα δύο surround. Κοινώς θα ξοδέψεις κανα διχίλιαρο για να έχεις χειρότερο σύστημα από ένα του χιλιάρικου ενσύρματο σε 5.1.

Οι δύο καλύτερες ηχομπάρες της αγοράς με ασύρματα πίσω ηχεία είναι η JBL Bar 5.1 και Polk Audio MagniFi Max SR. 750€ και 850€ αντίστοιχα. Αναλόγως τι θέλεις από προσφερόμενες ευκολίες, διαλέγεις τη μια ή την άλλη.

Μην κοιτάξεις άλλες. Δεν παίζουν δυνατά, τρίζουν, ασθμαίνουν κλπ αν ανεβάσεις ένταση.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.

Τα jbl τα έχω δει γενικά απλά με χαλάει πως πρέπει αν τα βάζω στην ηχομπαρα να φορτίζουν και γενικά ότι έχουν μπαταρία και θα τελειώνει κτλ. Την Polk δεν την ξέρω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, G-pal είπε

Τα jbl τα έχω δει γενικά απλά με χαλάει πως πρέπει αν τα βάζω στην ηχομπαρα να φορτίζουν και γενικά ότι έχουν μπαταρία και θα τελειώνει κτλ. Την Polk δεν την ξέρω. 

Να πας να την ακούσεις την Polk τότε, είναι πλήρες σύστημα Home Cinema για σαλόνι και δυνατή. Τα πίσω ηχεία μπαίνουν σε πρίζα όπως έχεις τώρα. Και έχει και WiFi αυτή και Googlecast που σημαίνει ότι έχεις τελειώσει με τις μουσικές υπηρεσίες. Υποστηρίζονται όλες και μάλιστα απ' ευθείας.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην ομαδα,θελω την γνωμη σας για αγορα 5.1 .Καταρχην θα μπει σε δωματιο κ οχι σε σαλονι (οποτε ο χωρος κ οι αποστασεις δεν ειμαι μεγαλες) κ θα συνδεθει πανω του pc για ταινιες κ gaming το οποιο ειναι συνδεμενο σε 55αρα 4κ tv. Αυτη την στιγμη εχω τα logitech z5500. Σκεφτομαι να παω σε ξεχωριστο ενισχυτή AV με ηχεια γυρω στα 500-550ε.Λογικα η ποιοτητα ηχου κ λεπτομερεια που θα παρω θα ειναι αρκετα ανωτερη απο τα z5500 απλα δεν ξερω λογο δωματιου μηπως δεν εχει τοση διαφορα κ αν τελικα αξιζει αυτη η αλλαγη. Eπισης μια τετοια λυση ειναι καλη? https://www.skroutz.gr/s/4098746/Harman-Kardon-HD-COM-1515.html

https://www.skroutz.gr/s/10112356/Pioneer-HTP-074.html

https://www.skroutz.gr/s/9304078/Onkyo-HT-S3800.html

η να παω καλυτερα σε κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/9003821/Pioneer-VSX-330.html

https://www.skroutz.gr/s/15070648/Denon-AVR-X250BT.html

με αυτα τα ηχεια πχ  https://www.skroutz.gr/s/4640370/Onkyo-SKS-HT528-Black.html

https://www.skroutz.gr/s/16195558/Yamaha-NS-P41-Black.html

Ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σε οποιον μου απαντησει

Επεξ/σία από timeg6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ' όλα όσα έβαλες, μόνο ο Denon δεν είναι "ξεχασμένο του skroutz". 😁

Θέλεις τουλάχιστον διπλάσιο budget για κανονικό Home Cinema με ενισχυτή AV, ηχεία και ενεργό subwoofer.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με τα playmobil της Logitech που έχεις τώρα.

Επεξ/σία από Pleo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...