Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/12/2018 στις 6:51 ΜΜ, Pleo είπε

Απαράδεκτο είναι αυτό το Sony ειδικά. Ούτε δυνατά παίζει. H JBL Bar 2.1 εκτός από αρκετά πιο δυνατή έχει και μια επιπλέον είσοδο HDMI εκτός της ARC.
Και όλες οι είσοδοι να είναι επάνω στο σώμα της ηχομπάρας και όχι στο sub όπως το Sony που βλέπεις. Το Sub αν είναι ασύρματο αλλά πρέπει να κάνεις τις συνδέσεις επάνω του, είναι σαν να ακυρώνεις ότι είναι ασύρματο.

Πάρε την Bar 2.1 με κλειστά μάτια και μας ευχαριστείς αργότερα.

καλημέρα. 

βλέπω πως γνωρίζεις αρκετά σχετικά με τον ήχο.

θέλω λοιπόν τη γνώμη σου, μιας και εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.

έχω μια τηλεόραση Sony KD-55XD8505 και θέλω να βελτιώσω τον ήχο.

μπορώ να διαθέσω 300 ευρώ και αν υπάρχει κάτι πολύ εξαιρετικό να φτάσω τα 400.

η χρήση θα είναι ταινίες και τραγούδια, από την τηλεόραση και από το διαδίκτυο.

θα ήθελα επίσης να χειρίζομαι τον ήχο από το χειρηστήριο της τηλεόρασης.

τι μου προτείνεις;

ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Επεξ/σία από ΓΙΩΡΓΟΣ-2
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΓΙΩΡΓΟΣ-2 είπε

καλημέρα. 

τι μου προτείνεις;

ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Δες την ηχομπαρα jbl bar 2.1 κι εσύ. Από το τ/Χ της tv γίνεται ο χειρισμός εφ όσον γίνει σύνδεση με HDMI ARC.

Δεν υπάρχει πιο δυνατή σε αυτό το budget. Σου προτείνω όμως να την ακούσεις πρώτα, όπως πάντα. Να σου γίνει σωστή παρουσίαση των δυνατοτήτων και του ήχου της. Αυτό έχε υπ όψη ότι δεν σημαίνει βάζω Bluetooth να ακούσω από το κινητό. Σημαίνει να σου γίνει demo σε ταινία με ήχο Dolby.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ΓΙΩΡΓΟΣ-2 είπε

καλημέρα. 

τι μου προτείνεις;

ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Πρέπει να πείς τί χώρο έχεις, τετραγωνικά, σχήμα κλπ και αν θες λύση compact τύπου ηχομπάρας ή αν σε πέρνει χωροταξικά για discrete ηχεία.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, dpolal είπε

Πρέπει να πείς τί χώρο έχεις, τετραγωνικά, σχήμα κλπ και αν θες λύση compact τύπου ηχομπάρας ή αν σε πέρνει χωροταξικά για discrete ηχεία.

ο χώρος είναι 30 μέτρα όμως η τηλεόραση είναι στη μέση σχεδόν του χώρου 

δηλαδή περίπου 15 τετραγωνικά και βλέπω σχεδόν από τα 2,5 -3 μέτρα.

πιστεύω πως ένα σύστημα 5,1 θα ήταν καλύτερα, αν μπορούσα να μοιράσω τα ηχεία σωστά.

ομως δε γίνεται. 

δες τις εικόνες που ανεβάζω, η τηλεόραση ειναι στερεωμένη σε βάση πατέντα δική μου περιστρεφόμενη μήκους ενός μέτρου. 

20171230_184438.jpg

ΚΑΤΟΨΗ-2.jpg

Επεξ/σία από ΓΙΩΡΓΟΣ-2
αλλαγή εικόνας
Δημοσ.

Απο την εξοδο line out οχι των ακουστικων παιρνεις σημα και δινεις σε Bluetooth transmitter  10-20€ ebay

Το σημα φτανει σε Bluetooth receiver 10-20€ ebay /πηγαινει σε ενισχυτη ακουστικων 30€ ebay/ και μετα σε ακουστικα 70€ ebay

(Τιμες ενδεικτικες vfm υλικων)

Εναλλακτικα καλα ασυρματα ακουστικα

Πολυ καλυτερος ηχος απο ηχομπαρα σε λαθος χωρο διοτι και να την ακουσεις αλλου δεν θα ειναι το ιδιο σπιτι σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, elgol είπε

Απο την εξοδο line out οχι των ακουστικων παιρνεις σημα και δινεις σε Bluetooth transmitter  10-20€ ebay

Το σημα φτανει σε Bluetooth receiver 10-20€ ebay /πηγαινει σε ενισχυτη ακουστικων 30€ ebay/ και μετα σε ακουστικα 70€ ebay

(Τιμες ενδεικτικες vfm υλικων)

Εναλλακτικα καλα ασυρματα ακουστικα

Πολυ καλυτερος ηχος απο ηχομπαρα σε λαθος χωρο διοτι και να την ακουσεις αλλου δεν θα ειναι το ιδιο σπιτι σου

Ό,τι νάναι.

Από ακουστικά σωστά ακούς μόνο binaural ηχογραφήσεις. Fact, και δεν χωρά αμφισβήτηση. Όποιος πει το αντίθετο απλά δεν έχει ιδέα τι ακούει.

Ο άνθρωπος θέλει ήχο στο χώρο του. Τι του προτείνεις ακουστικά.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε μου εχεις δικιο για τα ακουστικα σε αυτο που λες αλλα σε λαθος χωρο οπως αυτος 1000000€ ηχεια και ενισχυτη να βαλεις παλι λαθος θα ακους

Εγω το προτεινα απο αποψη κοστους αποτελεσματος

Τωρα και 10€ ηχεια μπορει να βαλει και να του αρεσει το αποτελεσμα αλλωστε πολλοι ακουν με +/- 15 db σε καποια τμηματα του φασματος και δεν το καταλαβαινουν

Επεξ/σία από elgol
Μηλα κι αχλαδια
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, elgol είπε

Φιλε μου εχεις δικιο για τα ακουστικα σε αυτο που λες αλλα σε λαθος χωρο οπως αυτος 1000000€ ηχεια και ενισχυτη να βαλεις παλι λαθος θα ακους

Εγω το προτεινα απο αποψη κοστους αποτελεσματος

Τωρα και 10€ ηχεια μπορει να βαλει και να του αρεσει το αποτελεσμα αλλωστε πολλοι ακουν με +/- 15 db σε καποια τμηματα του φασματος και δεν το καταλαβαινουν

Επειδή δεν γνωρίζεις, καλό είναι να κρατάς μια πισινή γενικότερα. Η ηχομπάρα θα μπει με ειδική κατασκευή κάτω ακριβώς από την TV. Ο φίλος θέλει να ακούγεται η TV στο χώρο. Τα ακουστικά είναι εντελώς άσχετα με το θέμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/1/2019 στις 1:44 ΜΜ, ΓΙΩΡΓΟΣ-2 είπε

ο χώρος είναι 30 μέτρα όμως η τηλεόραση είναι στη μέση σχεδόν του χώρου 

δηλαδή περίπου 15 τετραγωνικά και βλέπω σχεδόν από τα 2,5 -3 μέτρα.

πιστεύω πως ένα σύστημα 5,1 θα ήταν καλύτερα, αν μπορούσα να μοιράσω τα ηχεία σωστά.

ομως δε γίνεται. 

δες τις εικόνες που ανεβάζω, η τηλεόραση ειναι στερεωμένη σε βάση πατέντα δική μου περιστρεφόμενη μήκους ενός μέτρου. 

20171230_184438.jpg

ΚΑΤΟΨΗ-2.jpg

Όντως πολύ «δύσκολος» ο χώρος σου φίλε.
Υποθέτω ότι στο πατάρι είναι κάποιος καναπές και κάθεσαι εκεί να παρακολουθήσεις την τηλεόραση ή όχι ;;

To ποιό γρήγορο θα ήταν να στήσεις μία ηχομπάρα κάτω από την τηλεόραση και δίπλα στον φίκο να μπεί το sub της και έτσι έχεις σχετικά αξιοπρεπή ήχο και ξεμπερδεύεις εύκολα.

Αλλά, αν το σπίτι είναι δικό σου και σε πέρνει για ψιλομαστοριλίκια μπορείς να κάνεις το εξής σε 5.1 discrete ηχεία με ενισχυτή.
Ο φίκος φεύγει και εκεί κάτω στήνεις έναν av ενισχυτή (τραπεζάκι, ράφι, whateva) μαζί με το κεντρικό ηχείο είτε επάνω στον ενισxυτή, είτε με βάση στον τοίχο ακριβώς κάτω από την τηλεόραση.
Εκεί δίπλα μπαίνει και ένα sub.
Παίζεις μετά με ηχεία τοποθετημένα στην οροφή περιμετρικά που θα τα στήσεις σε βάσεις και θα «κοιτάνε» προς τα κάτω εκεί που κάθεσαι.
Δηλαδή στην γωνία του τοίχου πίσω από το φυτό τρέχεις με κανάλι 4 καλώδια μέχρι το ταβάνι, πίσω από την τηλεόραση και μετά ανά δύο δεξιά/αριστερά για να τροφοδοτήσεις τα ηχεία στις αντίστοιχες θέσεις.
H μία θέση είναι περίπου επάνω από την πόρτα, η άλλη δίπλα στο ντουλάπι της κουζίνας και τα 2 πίσω ηχεία στις γωνίες του σπιτιού όπως φαίνεται στο σχέδιο.
Γίνεται και το έχει κάνει φίλος με παρόμοιες δυσκολίες και μία πολύ περίεργη σύζυγο :D πριν από λίγα χρόνια.
Aν τoποθετήσεις μικρό λεπτό κανάλι όλα κρύβονται και δεν φαίνεται τίποτα. (έτσι το έχω κάνει εγώ που έτρεξα 2 καλώδια περιμετρικά στο σαλόνι του σπιτιού μου)
Το κόστος θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο αλλά θα έχεις απείρως καλύτερη απόδοση και ήχο που θα σου έρχεται από τα σωστά σημεία.

Ξεχνάς καταρχήν τις π@π@ρίτσες έτοιμα συστήματα τύπου samsung, lg, κλπ και είτε κοιτάς σετ με κανονικά ηχεία/ενισχυτή, ενδεικτικά κάτι σαν αυτό: https://www.skroutz.gr/s/4098746/Harman-Kardon-HD-COM-1515.html  είτε παίζεις με ενισχυτή και όποια ηχεία σου αρέσουν (ή αντέχει η τσέπη σου) π.χ. πάλι ενδεικτικά: https://www.skroutz.gr/s/4125558/JBL-Cinema-510-Black.html και έναν μικρός Denon ή Pionner.

To ωραίο με τα μικρά ηχειάκια όπως τα JBL είναι πως μπορείς να τα τοποθετήσεις στον τοίχο χαμηλά στο ύψος του κεφαλιού σου όταν κάθεσαι. ;)

Το καλό με το 5.1 σύστημα είναι πως μπορείς να το στήσεις και κομμάτι κομμάτι αν δε σε πέρνει οικονομικά, π.χ. ο ενισχυτής αν δεν βρεί π.χ. κεντρικό ηχείο στέλνει τους διαλόγους στα δεξιά/αριστερά ενώ αν δεν πάρεις sub σετάρεις τα ηχεία σαν large (να αναπαράγουν και τις χαμηλές συχνότητες) κλπ κλπ κλπ. ;)

Έχεις λύσεις αν ψαχτείς και αν σου αρέσει να παρακολουθείς ταινίες ή περιεχόμενο με πολυκάναλο ήχο. :)
Επίσης είναι ταμάμ για πάρτυ κλπ εκδηλώσεις. :D

Τέλος κοιτάς και στις αγγελίες σαν π.χ. αυτή:

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και συμφωνώ σε όσα λές. Διαφωνώ με την αγγελία. Ενισχυτή AV παίρνουμε ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τρέχων μοντέλο γιατί σε αυτήν την κατηγορία οι εξελίξεις είναι τόσο καταιγιστικές που καλό είναι να έχουμε κάτι όσο πιο futureproof γίνεται, όχι για να είμαστε και καλά μπροστά, αλλά για να απολαύσουμε περισσότερο καιρό την τεχνολογία που θα είναι ώριμη.

Ο ενισχυτής αυτός είναι αρκετά παρωχημένος σε πολλά σημεία. Αν θες μπορώ να στα απαριθμήσω. Ουτε καν συμβατός με 4Κ δεν είναι, ούτε δίκτυο, ούτε MusicCast έχει και πολλά ακόμα.

Επίσης, ο φίλος ήδη έχει πάρει ηχομπάρα.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Pleo είπε

Αν και συμφωνώ σε όσα λές. Διαφωνώ με την αγγελία. Ενισχυτή AV παίρνουμε ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τρέχων μοντέλο γιατί σε αυτήν την κατηγορία οι εξελίξεις είναι τόσο καταιγιστικές που καλό είναι να έχουμε κάτι όσο πιο futureproof γίνεται, όχι για να είμαστε και καλά μπροστά, αλλά για να απολαύσουμε περισσότερο καιρό την τεχνολογία που θα είναι ώριμη.

Ο ενισχυτής αυτός είναι αρκετά παρωχημένος σε πολλά σημεία. Αν θες μπορώ να στα απαριθμήσω. Ουτε καν συμβατός με 4Κ δεν είναι, ούτε δίκτυο, ούτε MusicCast έχει και πολλά ακόμα.

Επίσης, ο φίλος ήδη έχει πάρει ηχομπάρα.

Σχετικά είναι όλα.
Στις αγγελίες κοιτάμε όταν το μπάτζετ είναι υπερβολικά σφικτό και πέρα από τις ευκολίες που δεν διαθέτει ένα παλιότερο μοντέλο ενισχυτή έχει πολύ καλύτερη ηχητική απόδοση από μια απλή ηχομπάρα.
Τεχνολογικά πάντως και η ηχομπάρα δεν παρέχει τίποτα το ιδιαίτερο.

Από πού προκύπτει ότι ο φίλος έχει ηχομπάρα ;;
Δεν ανέφερε κάτι σχετικό.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, dpolal είπε

Σχετικά είναι όλα.
Στις αγγελίες κοιτάμε όταν το μπάτζετ είναι υπερβολικά σφικτό και πέρα από τις ευκολίες που δεν διαθέτει ένα παλιότερο μοντέλο ενισχυτή έχει πολύ καλύτερη ηχητική απόδοση από μια απλή ηχομπάρα.
Τεχνολογικά πάντως και η ηχομπάρα δεν παρέχει τίποτα το ιδιαίτερο.

Από πού προκύπτει ότι ο φίλος έχει ηχομπάρα ;;
Δεν ανέφερε κάτι σχετικό.

To χρέπι της αγγελίας έχει πάρα πολλές ελλείψεις. Δεν είναι καθόλου σχετικό τίποτε. Είναι απόλυτο ότι του λείπουν σχεδόν τα πάντα που σήμερα θεωρούνται must σε ενισχυτή AV.
Εκτός όλων των υπολοίπων, για να παίξει σωστά 5.1 εκεί μέσα πρέπει να γίνουν ακροβατικά. Εάν θελήσει να αλλάξει το χώρο, να είσαι σίγουρος ότι θα προτιμήσει ένα σύγχρονο ενισχυτή AV και όχι το σκουπίδι που μας έδειξες, το οποίο δεν έχει καν ξεχωριστή ρύθμιση crossover ανά ομάδα ηχείων. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση αναλόγως επιλογής ηχείων να παίζει χειρότερα κι από ηχομπάρα.

Αυτά στα λέω όχι για να σε πικάρω. Αλλά για να προστατέψω τους υπόλοιπους από κινδύνους τους οποίους δεν έχουν υπ' όψη και που μπορεί να βρεθούν μπροστά τους.

Τι ακριβώς δεν προσφέρει η ηχομπάρα δεν κατάλαβα; Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Κάθε τι έχει τη θέση του αναλόγως χρήσης. Αν δεν πρόσφερε τίποτε η ηχομπάρα γιατί πουλάει σαν τα ζεστά ψωμάκια η κατηγορία της ηχομπάρας;
Σκέψου πριν γράψεις κάτι. Εκτίθεσαι.

Το ότι δεν έχει αναφέρει ο φίλος κάτι δεν σημαίνει τίποτε. Επίσης δεν έχει αναφέρει ότι η ηχομπάρα θα μπει κάτω από την TV. Και τα δυο όμως ισχύουν πλέον.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Pleo είπε

To χρέπι της αγγελίας έχει πάρα πολλές ελλείψεις. Δεν είναι καθόλου σχετικό τίποτε. Είναι απόλυτο ότι του λείπουν σχεδόν τα πάντα που σήμερα θεωρούνται must σε ενισχυτή AV.
Εκτός όλων των υπολοίπων, για να παίξει σωστά 5.1 εκεί μέσα πρέπει να γίνουν ακροβατικά. Εάν θελήσει να αλλάξει το χώρο, να είσαι σίγουρος ότι θα προτιμήσει ένα σύγχρονο ενισχυτή AV και όχι το σκουπίδι που μας έδειξες, το οποίο δεν έχει καν ξεχωριστή ρύθμιση crossover ανά ομάδα ηχείων. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση αναλόγως επιλογής ηχείων να παίζει χειρότερα κι από ηχομπάρα.

Αυτά στα λέω όχι για να σε πικάρω. Αλλά για να προστατέψω τους υπόλοιπους από κινδύνους τους οποίους δεν έχουν υπ' όψη και που μπορεί να βρεθούν μπροστά τους.

Τι ακριβώς δεν προσφέρει η ηχομπάρα δεν κατάλαβα; Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Κάθε τι έχει τη θέση του αναλόγως χρήσης. Αν δεν πρόσφερε τίποτε η ηχομπάρα γιατί πουλάει σαν τα ζεστά ψωμάκια η κατηγορία της ηχομπάρας;
Σκέψου πριν γράψεις κάτι. Εκτίθεσαι.

Το ότι δεν έχει αναφέρει ο φίλος κάτι δεν σημαίνει τίποτε. Επίσης δεν έχει αναφέρει ότι η ηχομπάρα θα μπει κάτω από την TV. Και τα δυο όμως ισχύουν πλέον.

Χρέπι της αγγελίας, σκουπίδι, μιλάμε ξεχειλίζεις από ευγένεια,
Πήγαινε να γράψεις και σχόλια στην αγγελία του ανθρώπου, για να τον στηρίξεις, φαίνεται εξάλλου ότι είσαι «ειδικός».

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, dpolal είπε

Χρέπι της αγγελίας, σκουπίδι, μιλάμε ξεχειλίζεις από ευγένεια,
Πήγαινε να γράψεις και σχόλια στην αγγελία του ανθρώπου, για να τον στηρίξεις, φαίνεται εξάλλου ότι είσαι «ειδικός».

Ούτε καν ασχολούμαι με αγγελίες. Εσύ έφερες στην κουβέντα την αγγελία. Δεν σου φταίει κανείς. Την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός. Ό,τι φέρνεις επί τάπητος θα κρίνεται επί του θέματος που συζητείται. Ας πρόσεχες.

Τώρα αν προσβλήθηκε ο ενισχυτής, ας έρθει με τα τρανζίστορ του παρέα να μου ζητήσει το λόγο ο ίδιος. Κάνε μας τη χάρη που θα απευθυνθούμε ευγενικά σε άψυχο αντικείμενο κι από πάνω. Ούτε παρανοικός δεν τα λέει αυτά τα πράματα.

Και μου τη λες κι από πάνω βάζοντας το ειδικός σε εισαγωγικά, ενώ δεν ήξερες καν τα βασικά του bass management και πόσο ελλιπές είναι το χρέπι που προτείνεις.
Γελάνε και τα εμπριμέ κατσίκια.

Επεξ/σία από Pleo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...