Προς το περιεχόμενο

VA? IPS? TN ... πανικος;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, flokiman είπε

Dante, αν και οποτε μπεις πες μου για τα παρακατω:

1. Ghosting/Blur: Αν ειδες παρατηρησες, αν επαιξες με ρυθμισεις. Το εβαλα στο fast και δεν υπαρχει τιποτα πουθενα.Τελειοτητα.

2. Τα 144HZ τα απολαμβανεις και στο browsing, αλλα οταν βλεπεις βιντεακι 60fps στο youtube, δημιουργειται θεμα; Κανενα θεμα.Ισα ισα μου φαινεται οτι κυλανε και πιο ωραια σε σχεση και με τη προηγουμενη οθονη.

3. Επειδη ειναι μεγαλη η οθονη δημιουργουνται αποχρωματισμοι στις ακρες (gamma shifts/tints κτλ) Τιποτα απολυτως.Παντου ομοιομορφια.

4. Εννοειται να μου πεις πιο σιγουρη αποψη για black crush, dithering, banding Δεν εχω παρατηρησει κατι απο αυτα.Βanding οπως ειπα εχει περιπου οσο και το ips πριν.Ελαχιστον δηλαδη.Σε παιχνιδι δεν υπηρχε κανενα.Θα δω και ταινιες κιολας για να δω.Στο τεστ δε φαινοταν τιποτα.

5. Ερχομενος απο ips πως σου φανηκαν τα παιχνιδια; Την εχει καλιμπραρει η μανισια; Στα παιχνιδια ειναι απολαυση.Σιγουρα ειναι πιο ομαλη η εικονα και βοηθαει αρκετα.Ειναι καλη αναβαθμιση.Και λογω της καρτας δε πιανω και τα 155 που μπορει να παιξει.Pubg 100-120 fps εχω οποτε ουσιαστικα απο τα 75 που εφυγα,τη μιση αναβαθμιση αξιοποιω :P

6. Αυτο με το λοου gama φοβαμαι μην δειχνει ξεθωριασμενη. Και ειδικα με το χαμηλο κοντραστ....Πως ειναι; Η αληθεια ειναι οτι εχει ξεθωριασμα το εχουν τα χρωματα.Βεβαια στο lagom τα μαυρα τα εδειχνε πιο σωστα απο το ips.

7. Σε browising/reading ειναι ξεκουραστη? Σιγουρα θελει να προσαρμοστει το ματι γιατι ειναι διαφορετικα και τα χρωματα κτλ,αλλα δε με εχει απασχολησει/κουρασει κατι.Ισως με το στοκ στησιμο,να ψιλοκοκκινιζει.Εκοψα ελαχιστο απο κοκκινο/πρασινο και εδωσα μπλε και φαινεται πιο καλα,πιο κρυο.

8. Τη δοκιμασες σε 1920X 1080? Φαινεται μαπα; (επειδη μαλλον εκει θα την "παιζω¨") Τη δοκιμασα.Οκ καλα ειναι,αλλα οταν δεις το 1440ρ δε νομιζω να τη δουλεψεις ποτε σε 1080.

ΝΑ ξερεις το βραδυ που θα γυρισω σπιτι θα αραξω με το φαγητο μπροστα στην οθονη να διαβασω την κριτικη σου. 

Οσο αφορα τα χρωματα εχουν ενα ξεθωριασμα σιγουρα,αλλα ειναι λιγακι διαφορετικα κιολας.Πιστευω θα μου παρει 2-3 μερες να το συνηθισω.

Παντως οποιος ξερει τι παιρνει και γιατι το παιρνει,τοτε ειναι τελειο.Αν δηλαδη απο ips ξερεις τι να περιμενεις,δε θα απογοητευτεις.

Αν ειχε και να ρυθμισεις το γαμμα στα 2.2 θα ηταν αψογη.

Πιξελ εννοειται δεν εχει  καμμενα.

Παντως τη δουλεψα 2 ωρες,εβαλα την προηγουμενη διπλα και μου φανηκε θολη με τα 1080ρ.

Συγκρινα και το input lag με το ips.Το ips ειχε γυρω στα 4-5 ms παραπανω απο το παλιο μου ΤΝ.

Το dell εχει το ιδιο.

• Like 1
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως σου  είπα φιλε νταντε, η s2716 με καταγοητεψε, δε με χαλασε πουθενα , εκτός απο το εξωφρενικό banding  σε βίντεο. κ σε κατι στανταρακια εικονες..

μια με εναν ηλιο που ανατέλλει στο διαστημα που κατι γραφρι απο κατω

banding τρομακτικό μιλαμε, σίγουρο deal breaker.

εαν η s2719 δεν το χει, την παραγγελνω αύριο

Εαν σε αυτη την εικονα δεν εχει color banding (η s2716 ειχα πααααααααρα πολυ), τοτε ειμαι κομπλε.
d3ce51f0641546fb97de9816d6cd8d3e.jpgd3ce51f0641546fb97de9816d6cd8d3e.jpg

Επεξ/σία από flokiman
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Κανενα banding απολυτως.

Καλοριζικη :lol:

Ουυυφφφ... διαβαζω οτι στην gsync εκδοση εφταιγε αυτο και εκανε banding....
Ανοιξες τις εικονες σε πληρη οθονη κ τπτ ε, ολα γυαλι?
Παντως εμενα τα χρωματα στη 2716DG μου αρεσαν μια χαρα ρε συ. Διπλα ειχε την alienware της 25αρα με TN, σαφως πιο σκουρα μαυρα, αλλα χανοταν η λεπτομερεια (black crush).
Μια IPS που ειχε διπλα δε με εντυπωσιασε, θα ελεγα η TN ηταν "πιο ηπια" στο ματι.
Τελος ειδα και μια VA. ουτε καν. Γλιτωσα 200 ευρω απο την ΑΟC.

Δηλαδη το μονο της κουσουρι ειναι το χαμηλο gama? (ισως διορθωθει με firmware?)

Δημοσ.

Τις VA μετα την εμπειρια μου και την ερευνα ,τις εχω ξεγραψει σαν οθονες.

Ναι το εβαλα full screen και τιποτα.

Δυσκολο να φτιαχτει το gamma καθως ειναι τακτικη της dell απο οτι καταλαβα.

Ισως με καμια ρυθμιση απο software κατι να γινεται,θα το κοιταξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τις VA μετα την εμπειρια μου και την ερευνα ,τις εχω ξεγραψει σαν οθονες.

Ναι το εβαλα full screen και τιποτα.

Δυσκολο να φτιαχτει το gamma καθως ειναι τακτικη της dell απο οτι καταλαβα.

Ισως με καμια ρυθμιση απο software κατι να γινεται,θα το κοιταξω.

Και στο review του tom's hardware ως κουσουρι το χαμηλο gama ανεφερε και το σχετικα χαμηλο κοντραστ.
Τελικα αυτο το ρημαδι το banding να ηταν φαινομενο του gsync? Γιατι καποιοι λεγαν οτι φταιει το gsync, καποιο οτι φταινε οι Nvidia, καποιοι οι οθονη, καποιοι το gamma...ισως για αυτο να κλειδωσαν το gama.
Tωρα εσυ με nvidia δεν εχεις banding, αρα φτιαξαν το θεμα στο πανελ; 
Τι χαος γινεται ρε γμτ.
Τοσο ψαξιμο δεν εριξα ουτε για ολο το pc...

Επεξ/σία από flokiman
Δημοσ.

Ρολο παιζουν και τα υπολοιπα κυκλωματα του πανελ,οποτε αρκετα πιθανο να βελτιωσαν κατι και εκει.

Η ισως να ειναι revision που το φτιαξανε.

Παντως λεω να δοκιμασω να του κανω εξτρα oc να δω αν θα καταφερω να πιασω κανα 160αρι hz.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ρολο παιζουν και τα υπολοιπα κυκλωματα του πανελ,οποτε αρκετα πιθανο να βελτιωσαν κατι και εκει.

Η ισως να ειναι revision που το φτιαξανε.

Παντως λεω να δοκιμασω να του κανω εξτρα oc να δω αν θα καταφερω να πιασω κανα 160αρι hz.

Ρε απληστε θα το καψεις! που θα αξιοποιησεις 160hz?
Τελικα ταινια σε 144 hertz ειναι οπως στις τηλεορασεις 144 hz? ρεει καλυτερα;

Δημοσ.

Mπα δε καιγεται τιποτα.

Στη τελικη εχει καλη εγγυηση η dell :P

Μπα θεωρητικα δεν εχει διαφορα.

Τωρα εμενα στα 60 fps του youtube μου φανηκε λιγο πιο ομαλο.Μπορει να ναι και ιδεα μου βεβαια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Mπα δε καιγεται τιποτα.

Στη τελικη εχει καλη εγγυηση η dell :P

Μπα θεωρητικα δεν εχει διαφορα.

Τωρα εμενα στα 60 fps του youtube μου φανηκε λιγο πιο ομαλο.Μπορει να ναι και ιδεα μου βεβαια.

Λογικο. Πρεπει να παραξει το βιντεο 144 καρε ανα δευτερολεπτο.
Οι τηλεορασεις χρησιμοποιουν το interpolation, δηλαδη επεξεργαστη μεσα στην οθονη που παραγει ενδιαμεσα καρε ωστε να φαινεται πιο ομαλη η κινηση, αλλα στην ουσια ειναι 60hz.
Θα μετρουσε να γινεται αυτο στα πισι.
Στο lagomtest στο τεστ με τα μαυρα κουτακια, τα βλεπεις ολα; (στην ips μου ολα φαινονται ξεκαθαρα).

Δημοσ.

Παιδιά σας παρακολουθώ και την ψάχνω και εγώ για μία οθόνη και ειδικά για την Acer Xf270hua., περιμένοντας κάποιο review και για την καινούργια  Nitro   VG270UP~ με μία συγκριτική μάτια στα χαρακτηριστικά των δύο είδα ότι η πρώτη είναι 8-bit Ενώ η δεύτερη είναι   6 bit + Hi-FRC.

Δεν ξέρω εάν άλλαξαν πάνελ. Εάν έβαλαν "φθηνότερο" για να μειώσουν το κόστος (συν ότι τo 1ms είναι κ πιο πιασαρικο από τα 4ms της Xf270hua). 

Επίσης το stand είναι πολύ χειρότερο στην VG270UP. 

Με λίγα λόγια Δεν ξέρω αν τελικά το καινούργιο μοντέλο είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Αυτή την απορία Θα μας την λύσει μόνο κάποιο μελλοντικό review. 

Όσον αφορά την πολιτική καταστήματος του caseking, Δεν δέχονται επιστροφές  όπως μπορείς να κάνεις με το Amazon.

Σας ποστάρω την απάντηση που μου έδωσαν (προ10μερου) σε μία διευκρινηστικη ερώτηση περί αντικατάστασης αλλά και για επιλογή μεταφορικής. 

Hello,

thank you for your eMail. This really depends. For greece we recommand UPS as logistic provider because it is safer and faster compared to DHL. Please note that IPS Glow or Backlight Bleeding ist not a rma reason and we don't change the monitor in this case because there are no perfect IPS Gaming Panels on the market without any glow or bleeding. If this really bother you we would suggest to buy a monitor with a TN or VA panel in the first place.
Mit freundlichem Gruß; Best Regards

Marcel Hirsch

Caseking Service
Caseking GmbH

Δημοσ.
6 ώρες πριν, newlynx είπε

28 λεπτά πριν, logica1 είπε

Παιδιά σας παρακολουθώ και την ψάχνω και εγώ για μία οθόνη και ειδικά για την Acer Xf270hua., περιμένοντας κάποιο review και για την καινούργια  Nitro   VG270UP~ με μία συγκριτική μάτια στα χαρακτηριστικά των δύο είδα ότι η πρώτη είναι 8-bit Ενώ η δεύτερη είναι   6 bit + Hi-FRC.

Δεν ξέρω εάν άλλαξαν πάνελ. Εάν έβαλαν "φθηνότερο" για να μειώσουν το κόστος (συν ότι τo 1ms είναι κ πιο πιασαρικο από τα 4ms της Xf270hua). 

Επίσης το stand είναι πολύ χειρότερο στην VG270UP. 

Με λίγα λόγια Δεν ξέρω αν τελικά το καινούργιο μοντέλο είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Αυτή την απορία Θα μας την λύσει μόνο κάποιο μελλοντικό review. 

Όσον αφορά την πολιτική καταστήματος του caseking, Δεν δέχονται επιστροφές  όπως μπορείς να κάνεις με το Amazon.

Σας ποστάρω την απάντηση που μου έδωσαν (προ10μερου) σε μία διευκρινηστικη ερώτηση περί αντικατάστασης αλλά και για επιλογή μεταφορικής. 

Hello,

thank you for your eMail. This really depends. For greece we recommand UPS as logistic provider because it is safer and faster compared to DHL. Please note that IPS Glow or Backlight Bleeding ist not a rma reason and we don't change the monitor in this case because there are no perfect IPS Gaming Panels on the market without any glow or bleeding. If this really bother you we would suggest to buy a monitor with a TN or VA panel in the first place.
Mit freundlichem Gruß; Best Regards

Marcel Hirsch

Caseking Service
Caseking GmbH

ακριβώς τις ιδιες σκεψεις εκανα κ γω για την vg270up. μαλλον είναι ριγμενη σε σχεση με την xf, ομως δε σημαίνει ότι 6bit+frc σε ips πάνελ σημαίνει κάτι κακο, η ότι θα καταλάβεις διαφορα.

αν κ υπάρχει μια γενικη θεωρηση οτι ολες οι καινούργιες ips έχουν 8βιτ πανελ,  βλέπω ότι αυτό δεν ισχυει.

πάντως σημερα στην τάξη των 400 ευρω, 2 οθόνες αξίζουν, η dell που έχουμε υπεραναλυσει κ μαλλον οι vg270up.

η ντελ είναι δοκιμασμένη, υπαρχουν reviews, μας είπε κ ο νταντε πολυ θετικά σχόλια, οποτε πρόκειται για κάτι καλο, tn μεν, αλλα καλο.

εγώ θα πρότεινα να περιμένεις να δεις κ η acer πως τα πάει σε reviews, αν κ το ign προτρέπει στην dell ξεκαθαρα στον επιλογο του review της vg270up.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...