Προς το περιεχόμενο

VA? IPS? TN ... πανικος;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Το banding πολυ καλα φαινεται στο intro του westworld.

Το ειδα καπου και το δοκιμασα και εχει ελαχιστο φαντασου το ips μου,ενω το ΤΝ που εχω διπλα για dual monitor,δεν εχει!Και ειναι 12 ετιας οθονη,οποτε σε ολα το πανελ μετραει.Ασε που εχει και πολυ καλες γωνιες θεασης. ;)

Να πω την αληθεια και εγω δε καιγομαι για οθονη μιας και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το lg μου.

Απλα αν το δωσω κιολας μετα,θα βγει σχετικα οικονομικα η αναβαθμιση...

Μετα βεβαια θα ζηταει το υπολοιπο συστημα και μενα αλλα δε με νοιαζει να κοβω και κανα setting.

Και μενα η LG βγαζει banding στο ιντρο του wasteworld! Αλλα σε lagom και σε αλλα τεστ βγαζει μηδενικο, ουτε στο illustrator που χρησιμοποιω φουλ gradient.
ΤΝ 12ετιας κ εχει μηδενικο banding? Ψςςς ...
Εσυ με τη 1070 που εχεις την παλευεις για 2Κ ρε ανετα. Οχι ανετα βασικα, αλλα αξοπρεπως. Νομιζω θα την χαρεις φουλ την DELL.
Μια αλλη απορια. Τι θα φαινεται χειροτερο? Mia 27'' με 1080p αναλυση (max) η μια 27''αρα 2K ρυθμισμενη σε 1080p?

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα πηρα 27αρα 1080ρ και δε φαινεται ασχημα.Ειδικα στο gaming δε το παιρνεις πρεφα.

Σε γραφειου δουλειες ναι θα φαινεται ασχημα.

Παντως 27αρα 2Κ σε 1080ρ θα φαινεται πιο ασχημα.

• Like 1
Δημοσ.

Κατι αλλο που διαβασα απο αρκετους.
Λενε οτι οσο περισσοτερα τα hertz σε ενα μονιτορ τοσο χειροτερη ποιοτητα χρωματων/εικονας.
Αυτο επειδη overclockαρουν το πανελ. 
Πολλοι με TN monitor οταν τρεχουν στα 144HZ τα χρωματα ξεθωριαζουν τελειως, γιατι η οθονη ξελιγωνεται να προλαβει τα HZ και δεν αποδιδει το χρωμα.
Ετσι σε ενα ΤΝ (ισως να ισχυει κ στα υπολοιπα) με οσο λιγοτερα χερτζ παιζεις τοσο καλυτερα ποιοτητα θα εχεις.
Ισως για αυτο τα επαγγελματικα IPS κτλ δεν πανε πανω απο 60HZ.
Αυξανονται οι φοβιες μου τωρα που εχω εχω IPS 60hz να σκασω 370 στη Dell.
Επισης δε βρηκα πουθεαν 24αρα TN με 8bit πανελ. Ολες 6bit+frc.
Τα καλυτερα λογια για 24αρα TN τα διαβασα για την Benq ΧL2430T, οτι εχει χρωματικη αποδοση και εικονα πολυ κοντα σε IPS και χανει μονο σε γωνιες θεασης.
Πλεον αυτο το μοντελο δε βγαινει, βγαινει το Zowie XL2430T, το οποιο δεν ειναι καθολου φτηνο. 378 στο σκρουτζ! Και μιλαμε για 24''αρα 1080p με 6bit πανελ!
Νομιζα θα εχει κανα 200-250.
Με 10 ευρω λιγοτερα παιρνεις τη dell με 2K 27'' + 8bit πανελ.
Τι γινεται ρε παιδια? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, flokiman είπε

ρε παιδιά η dell2717h, για 168 ευρώ δεν λέει;

27 ιντσες, ips, freesync, 75hz, εμφανιση dell...

Αν σε καλύπτει το FHD στις 27' ...

Δημοσ.

ρε παιδιά η dell2717h, για 168 ευρώ δεν λέει;

27 ιντσες, ips, freesync, 75hz, εμφανιση dell...

Αφού δεν έχεις μόνο gaming, στις 27 ίντσες θες περισσότερη ανάλυση.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Αν σε καλύπτει το FHD στις 27' ...

Κοιτα πως το βλεπω. Τωρα εχω IPS 24 60hz χωρις τπτ ουτε freesync κτλ
Η τσεπη σηκωνει να δωσω μεχρι 400 ευρω, αλλα για κατι δυνατο. Το μονο που αξιζει ειναι η Dell S2719dgf, αλλα με τρομαζει φουλ το TN πανελ της.
Οποτε αν δωσω 180 ευρω και αποκτησω λιγο μεγαλυτερο μεγεθος, +15 hz/FPS (εξαλλου rx 580 εχω μονο) + Freesync, ειναι τιμιο value.
Απο το να δωσω 500+ για 144hz που δε θα φτασω ποτε, ενω θα παλευω καθημερινα με τον πονο του ΤΝ, το προτιμω...νομιζω.
Καθομαι περιπου στα 70-80 εκ απο την οθονη, εχω και λιγο αστιγματισμο, νομιζω δε θα εχω τρελο θεμα. Θα απολαμβανω games σε μεγαλυτερη επιφανεια ομως.

Το 2Κ στα παιχνιδια δε θα το αντεξει η καρτουλα μου, οποτε που; μονο στο browsing? Και εφοσον ειπε ο Dante οτι προτιμοτερο native 1080p σε 27αρα, παρα 1080p σε 27αρα που ειναι κανονικα 2Κ, ισως ειναι το safe bet, με το χαμηλοτερο κοστος μια 27αρα FHD.
Οποτε η λιστα ειναι:

Dell 2717H

Acer Nitro Rg270

LG 27MK430H-B

AOC 27V2Q

Acer B277

Τωρα ποια ειναι καλυτερη, πιο γρηγορη, κτλ δεν εχω ιδεα. Λιγα reviews με μετρησεις δυστυχως.
H dell ελκυστικη, αλλα παλιο μοντελο.

Δημοσ.

εγω προτεινω να κρατησεις την τωρινη σου οθονη για browsing,δουλειες γραφειου και αφου θες γρηγορη οθονη και μεγαλυτερη πηγαινε προς ενα ΤΝ 1080p 27" οπου φυσικα δε θα βολευει για τις προηγουμενες εργασιες αλλα για παιχνιδια θα εισαι οκ,παλια και αργα μοντελα τα συγκεκριμενα ips.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα πως το βλεπω. Τωρα εχω IPS 24 60hz χωρις τπτ ουτε freesync κτλ
Η τσεπη σηκωνει να δωσω μεχρι 400 ευρω, αλλα για κατι δυνατο. Το μονο που αξιζει ειναι η Dell S2719dgf, αλλα με τρομαζει φουλ το TN πανελ της.
Οποτε αν δωσω 180 ευρω και αποκτησω λιγο μεγαλυτερο μεγεθος, +15 hz/FPS (εξαλλου rx 580 εχω μονο) + Freesync, ειναι τιμιο value.
Απο το να δωσω 500+ για 144hz που δε θα φτασω ποτε, ενω θα παλευω καθημερινα με τον πονο του ΤΝ, το προτιμω...νομιζω.
Καθομαι περιπου στα 70-80 εκ απο την οθονη, εχω και λιγο αστιγματισμο, νομιζω δε θα εχω τρελο θεμα. Θα απολαμβανω games σε μεγαλυτερη επιφανεια ομως.

Το 2Κ στα παιχνιδια δε θα το αντεξει η καρτουλα μου, οποτε που; μονο στο browsing? Και εφοσον ειπε ο Dante οτι προτιμοτερο native 1080p σε 27αρα, παρα 1080p σε 27αρα που ειναι κανονικα 2Κ, ισως ειναι το safe bet, με το χαμηλοτερο κοστος μια 27αρα FHD.
Οποτε η λιστα ειναι:

Dell 2717H

Acer Nitro Rg270

LG 27MK430H-B

AOC 27V2Q

Acer B277

Τωρα ποια ειναι καλυτερη, πιο γρηγορη, κτλ δεν εχω ιδεα. Λιγα reviews με μετρησεις δυστυχως.
H dell ελκυστικη, αλλα παλιο μοντελο.

Εγώ είχα μέχρι πριν 2 εβδομάδες την Dell U2312hm και πήρα την Dell alienware aw2518hf. Είναι Dell (που μετράει σαν όνομα κατά τη γνώμη μου), ανέβηκα μόνο 2 ίντσες βέβαια, αλλά  δεν υπήρχε περίπτωση να πάω σε 27 1080, ήθελα μόνο 1440 αν πήγαινα σε 27'. Αλλά έχω και εγώ μια ταπεινή RX 580, πότε είπα να μείνω στις περισσότερες δυνατές ίντσες για 1080p.

Είναι 240hz (νομίζω ότι και 144hz θα καταλάβαινα μεγάλη διαφορά, στα 60hz ήμουν) Σε CS που παίζω αυτό τον καιρό είναι μια χαρά και με όλα τέρμα τα πιάνει άνετα τα 240hz , μιλάμε βέβαια για πολύ ελαφρύ παιχνίδι. Δεν έχω δει ακόμα τι γίνεται σε πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Τη χρησιμοποιώ κατά 60% για παιχνίδια, 30% ταινίες και 10% excel, word...

Το "κακό" της είναι ότι είναι Tn, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αρχικά την είχα συνδέσει δίπλα-δίπλα με την 23' IPS και έβαζα να παίζει κανένα βίντεο και είδα και εικόνες για να τις συγκρίνω.

Σαφώς η IPS ήταν καλύτερη, με πιο ζωντανά χρώματα, αλλά δεν είχαν καμιά φοβερή διαφορά. Βέβαια είχα διαβάσει από πριν σε reviews ότι είναι σχετικά καλοστημένη οθόνη για Tn πάνελ.

Τις πρώτες 1-2 μέρες όταν άνοιγα τον υπολογιστή καταλάβαινα ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό στην απεικόνιση αλλά το συνήθισα και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά τίμιο για Tn ως προς το πανελ του.

Ούτε γραφίστας είμαι ούτε έχω κάποια ιδιαίτερη εμπειρία από οθόνες, άλλωστε βρίσκομαι Χίο και μόνο στα "τυφλά" και μέσω reviews και αξιολογήσεων αγοραστών την διάλεξα.

Επίσης δε σου γράφω για να σου προτείνω την aw2518hf, αλλά για να σου πω την γνώμη μου για τη δική μου μετάβαση από IPS σε TN (που τη φοβόμουν πάρα πολύ, αλλά πλεον είμαι ικανοποιημένος για τα δικά μου κριτήρια πάντα).

Το ιδανικό θα ήταν 27' IPS 144hz 1440p με την ανάλογη κάρτα βέβαια

Επεξ/σία από nikos16717
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τη παραγγελια μου για την Dell παντως την εριξα.

Αναμονη για εντυπωσεις.

να τοςςςς δεν κρατηθηκες ε?  Θελω αναλυτικες εντυπωσεις! γιατι με τρωει το δαχτυλο
Ποτε την περιμενεις?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, flokiman είπε

να τοςςςς δεν κρατηθηκες ε?  Θελω αναλυτικες εντυπωσεις! γιατι με τρωει το δαχτυλο
Ποτε την περιμενεις?

Λογικα αυριο,μεθαυριο θα την εχω.

Εννοειται θα γραψω αναλυτικα εντυπωσεις.

Ειπα οτι αφου μπορω να τη παρω τωρα,ας τη παρω.Γιατι αν περιμενα και μαλλον θα δινα περισσοτερα και παλι θα αγοραζα αμφιβολο προιον,ετσι οπως ειναι τα 27αρια ips.

Το πολυ αν δε μου αρεσει τη πουλαω,θα χασω και 30Ε,κατι εγινε :P

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Λογικα αυριο,μεθαυριο θα την εχω.

Εννοειται θα γραψω αναλυτικα εντυπωσεις.

Ειπα οτι αφου μπορω να τη παρω τωρα,ας τη παρω.Γιατι αν περιμενα και μαλλον θα δινα περισσοτερα και παλι θα αγοραζα αμφιβολο προιον,ετσι οπως ειναι τα 27αρια ips.

Το πολυ αν δε μου αρεσει τη πουλαω,θα χασω και 30Ε,κατι εγινε :P

ε ναι ρε. ολοκαινουριο κομματι dell ειναι. ante na doume Dante na doume...
τοσο πολυ αμφιβολα κομματια οι IPS ε?
παντως κ η δικια μου η LG εχει banding κ ας ειναι IPS.  Λιγο μεν αναλογα οπου της καπνισει, αλλα εχει. Τωρα δεν ξερω αν ειναι 8bit η 6+FRC κ αν αυτο παιζει τοσο ρολο πια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δικια μου ips ειναι 6bit +frc.

Το παλιο το ΤΝ ιδεα δεν εχω,που να βρεις κιολας.

Παντως ηταν απο τα καλα ΤΝ τοτε μιας και εχει και ρυθμιση υψους ,pivot κτλ.

Αν δηλαδη και το dell ειναι αναλογο αυτουνου η καλυτερο,τοτε θα ειναι μια χαρα.Αφου το εχω διπλα διπλα με το ips και δεν εχει καμια ιδιαιτερη διαφορα στα χρωματα.Το ασπρο το κιτρινιζει μονο λιγακι αλλα οχι κατι ιδιαιτερα ενοχλητικο.

ΥΓ.Η οποια κιτρινιλα,εκατσα και ρυθμισα τα χρωματα και εφυγε.Ηταν χαλια η στοκ ρυθμιση της οθονης.Πλεον μικροδιαφορες σε σχεση με το IPS εχει το ΤΝ του 06!

Επεξ/σία από Dantε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...