flokiman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Ειδα αυτο το βιντεο για την DELL 2719DGF Βλεπω ghosting κανονικοτατο σωστα;
Dantε Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Tιποτα δεν ειναι αυτο,μην ανησυχεις.Εβγαλα στα 960 και τη δικια μου και φαινεται πιο πολυ φαντασου,αλλα ingame δεν υπαρχει ιχνος ghosting. Αυριο κατα 90% θα παω στο καταστημα να τη δω. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2018 από Dantε
RedPanda Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, flokiman είπε Καταρχην να πω πως δεν εχω εμπειρια ο ιδιος απο VA πανελ. Εχω διαβασει ομως πολυ πραμα, ρεβιουζ, βιντεο κτλ, και ημουν ετοιμος για την AOC C27G1. -Καταρχην οι VA δεν εχουν την πιστοτητα χρωματων των IPS. -Ειναι πανω απο τις TN, αλλα οχι κοντα στις IPS. -Το μοναδικο τους πλεονεκτημα εναντι ολων των panel ειναι το contrast ratio που φτανει τις 3000:1 εων TN πασχιζουν για το 1000:1 ενω οι IPS ειναι εκει γυρω στο 1000:1. -Εχουν το χαμηλοτερο response time και απο IPS και απο ΤΝ. Ολα αυτα τα γκατζολικια για 1ms ειναι αρκουδιες με κοστος στην φωτεινοτητα και στην ανεση των ματιων. Ειδικα σε σκουρες περιοχες υπαρχει ghosting αλλα και smearing οτι και αν κανεις. -Οι γωνιες θεασης, αν και το θεωρω ανουσιο κριτηριο (εκτος απο multimonitor setup) ειναι οκ, οχι σαν τις IPS , αλλα πανω απο τις TN. Αλλα ξαναλεω: ποιος καθεται να παιξει στα πλαγια; -Επισης μπορει να μην εχει IPS glow, αλλα θα εχεις VA glow δηλαδη μια απο τα ιδια. Σιγουρα εχουν το πιο σκοτεινο μαυρο οι VA απο τα 3 πανελ, αλλα true black θα δεις μονο σε OLED. -Υπαρχουν φαινομενα black crush, δηλαδη στο κεντρο της οθονης χανεται η λεπτομερεια σε σκοτεινα σημεια. -Οι τα γραμματα σε κειμενα/browsing φαινονται θολα και περιεργα -Σχεδον ολες ειναι curved που δεν ειναι απαραιτητα προσον. Για μενα που κανω γραφιστικα ειναι μεγαλο μειον. Σαν σειρα πως τα βαζω: Το πιο safe bet ειναι οι IPS. Το IPS glow το βλεπεις σχεδον μονο σε πολυ σκοτεινα σκηνικα, ενω με το αξιοπρεπες contrast και τα αριστα χρωματα, αποδιδει την καλυτερη οπτικη εμπειρια. Και απο Response time, μπορει να μην ειναι τα διαολια των TN, αλλα με 4ms και με λιγο overdrive και μερικα hz παραπανω θα εισαι υπερκομπλε, με παρα πολυ ωραια χρωματα και ελαχιστο συμβιβασμο σε blur/ghosting. Ειναι το καλυτερο panel για ολα ακομα και για gamers. Γιατι μπορω να ζησω με ενα απειροελαχιστο blur, αλλα να βλεπω αληθινα χρωματα και να βυθιζομαι στο τοπιο. Μέτα βάζω ενα καλό TN panel (true 8-bit) απο καλη εταιρεια (οπως η DELL). Εκει θα έχεις οκ χρωματα μετα απο λιγο ψαξιμο και ρυθμισεις (εαν δε τα συγκρινεις με IPS δε σε χαλανε καθολου), ετσι και ετσι μαυρα (χωρις glow ομως) , με χαμηλη αντίθεση δυστυχως. Τα μεγαλα κακα των TN ειναι μη σου κατσει color banding/dithering (για αυτο πονταρεις σε 8bit), και το tint σε αποχρωσεις οταν δε καθεσαι τελειως ευθεια η εχεις πολυ μεγαλη οθονη μπροστά σου. Απο ταχυτητες και response time ειναι οτι καλυτερο, τωρα θα βγει και 0.5 ms αποκριση, οπως ghost και blur τα ξεχνας σε υψηλα HZ. Ειναι ενα average panel για πολυ απαιτητικους σε καθαροτητα κινησης, κ δε θα ενοχλησει αυτους που δεν ειναι απαιτητικοι στα χρωματα. Συνηθιζονται μια χαρα. Τελευταιες ειναι οι VA: Χρωματα; μμμ ντααξει, Γωνιες θέασης?? μμμ νταξει...Αποκριση/ταχυτητα: FAIL. Μονο ενα contrast ration εχουν να δωσουν. Κυρτοτητα? FAIL. Διαβασα πολυ κοσμο που την πατησε και τα επεστρεψε για μια ΤΝ. Ειδα 2-3 κυρτες, και δεν ενιωσα καθολου immersion που λενε. Ισα - ισα που αλλαζε η αποχρωση στις ακρες και με εκνευριζε. Για το μονο πραγμα που ισως αξιζουν οι VA ειναι για ταινιες λογω κοντραστ. Εξαλλου οι τιμες τα μαρτυρανε ολα. IPS>TN>VA Οι VA εινα πιο φτηνες και απο ΤΝ πανελ. Ειναι μια ενδιαμεση λυση μεν μεταξυ TN κ IPS, που μαζευει ομως τα κουσουρια και των δυο. Εαν η καρτα σου δεν ειναι τουμπανη (1070 και πανω)και δεν ματωνεις στα FPS, θα προτεινα ενα IPS πανελ με 75 hz και freesync. Αν σηκωνει η τσεπη πας και σε 27αρα 2Κ IPS με 75hz. (Στην οποια ειμαι και γω σε φαση να ψαχνω καμμια καλη με 8bit πανελ κτλ) Γνωμη λεω παντα, εαν κανω λαθος δεχομαι καθε διορθωση. Για την dell S2719DGF εχω μια απορια/φοβια https://downloads.dell.com/manuals/all-products/esuprt_display_projector/esuprt_display/dell-s2719dgf-monitor_users-guide_en-us.pdf Εδω λεει τις αναλυσεις και τα αντιστοιχα hertz που πιανει. Με προβληματιζει γιατι στ 1080p λεει οτι πιανει μονο 60ΗΖ. Ενω τα 144 hz τα πιανει μονο σε αναλυση 2κ. Ειναι δυνατον; Οκ, αυτά τα θεωρητικά τα ξέρω και εγώ αλλά στην πράξη η IPS μου βγήκε φόλα. Το glow και η παντελής απουσία μαύρου απλά την έκανε άχρηστη. Τώρα θέλω να μάθω από άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει πρόσφατες VA όπως BenQ EW277HDR. εδιτ για δώσε καμιά πηγή για αυτό "-Οι τα γραμματα σε κειμενα/browsing φαινονται θολα και περιεργα". Φαίνεται ενδιαφέρον. Το έχει προσέξει κανένας ? 20 ώρες πριν, Dantε είπε Πολυ ghosting,ξεβαμμενα χρωματα.Οι γωνιες θεασης στο πανελ που επεσα,ηταν καλες αλλα αρκετα VA εχουν και εκει θεμα. Γενικα προσωπικα δε θα προτεινα VA.Τα μαυρα του παντως δε με ενθουσιασαν για να πω οτι θα το προτιμησω για αυτο το λογο. Ποιά οθόνη είχες ; Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2018 από RedPanda
Dantε Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, RedPanda είπε εδιτ για δώσε καμιά πηγή για αυτό "-Οι τα γραμματα σε κειμενα/browsing Ποιά οθόνη είχες ; Lenovo y27g πηρα. Μου αρεσει που τη πουλανε και 600 ευρω ενω με το ζορι δικαιολογει τα 300 οταν ηταν προσφορα. Τωρα εχω ενα 24mp59gp. Αυτο για το blur το λενε σε πολλές οθονες,συνηθως σε φορουμ αλλα εγω δε το εχω διαπιστωσει οποτε τα θεωρω υπερβολες.
RedPanda Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δεν είχες πρόβλημα με text, αλλά το ghosting ήταν τόσο ορατό που σε έκανε να την επιστρέψεις ? Με δυσκολεύεις, είχα πιστεί από βιντεάκια στο youtube πως οι νέες VA ήταν καλές για gaming.
flokiman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 14/12/2018 στις 6:50 ΠΜ, Lezantas26 είπε αυτό με το ips glow κ το φωτεινό μαύρο, το κατάλαβανεις μονο οταν ή οθόνη δείχνει πολυ μαύρο. Όλα είναι θεμα αντιθεσης, δηλαδη παρα πολυ σκοτεινο μαυρο, αλλα κ παρα πολυ αδυναμο λευκο δεν έχει κανενα νοημα. οι va είναι οι τοπ σε αντίθεση, φτσνουν 3000 :1αλλά έχουν κουσουρια , ενώ tn κ ips ματωνουν για το 1000:1 . ανάλογα με τη χρήση. βάλε σε ποσοστα ποσο % παίζεις παιχνίδια, βλέπεις ταινίες με καλή αναλυση γιατι οι ονλαιν είναι μετριοκακες σε ποιοτητα, ποσο browsαρεις στο ιντερνετ, κ αν ασχολείσαι με σχεδιασμό, οχι autocad, αλλα photoshop, η illustrator. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από flokiman
Dantε Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μολις πηγα και ειδα το Dell S2719DGF. Αρκετα ομορφο μονιτορ. Ανοιξα της lagom τα τεστ.Banding δεν υπαρχει κανενα. Ghosting απο της ufo το τεστ,επισης ηταν οκ.Μπορουσε και καλυτερα αλλα δεν υπηρχε.Φυσικα επιφυλλασομαι ,γιατι ηταν συνδεδεμενο σε λαπτοπ και δε θυμαμαι αν το ξανατρεξα οταν το αλλαξα στα 144hz.Υπενθυμιζω οτι παει και μεχρι 155 hz με DP. Τα χρωματα ηταν οκ,σιγουρα πιο ξεθωριασμενα απο IPS και σχεδον σα του VA που ειχα. Γωνιες θεασης πολυ καλες.Ναι οταν πηγαινα πλαι τελειως,ειχε μικρη παραμορφωση αλλα και παλι φαινοταν μια χαρα.Σε γωνιες δηλαδη μεχρι 140 μοιρες δε φαινοταν σχεδον καμια αλλοιωση. Γενικα με ψηνει πολυ να το παραγγειλω.Μου ειπαν παραλαμβανουν αυριο. Ειμαι αναμεσα σε αυτο και το VG270UP που βγαινει απο Γερμανια κανα 50αρι παραπανω.Αλλα φοβαμαι για το lottery του panel εκει... 2
flokiman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 22 λεπτά πριν, Dantε είπε Μολις πηγα και ειδα το Dell S2719DGF. Αρκετα ομορφο μονιτορ. Ανοιξα της lagom τα τεστ.Banding δεν υπαρχει κανενα. Ghosting απο της ufo το τεστ,επισης ηταν οκ.Μπορουσε και καλυτερα αλλα δεν υπηρχε.Φυσικα επιφυλλασομαι ,γιατι ηταν συνδεδεμενο σε λαπτοπ και δε θυμαμαι αν το ξανατρεξα οταν το αλλαξα στα 144hz.Υπενθυμιζω οτι παει και μεχρι 155 hz με DP. Τα χρωματα ηταν οκ,σιγουρα πιο ξεθωριασμενα απο IPS και σχεδον σα του VA που ειχα. Γωνιες θεασης πολυ καλες.Ναι οταν πηγαινα πλαι τελειως,ειχε μικρη παραμορφωση αλλα και παλι φαινοταν μια χαρα.Σε γωνιες δηλαδη μεχρι 140 μοιρες δε φαινοταν σχεδον καμια αλλοιωση. Γενικα με ψηνει πολυ να το παραγγειλω.Μου ειπαν παραλαμβανουν αυριο. Ειμαι αναμεσα σε αυτο και το VG270UP που βγαινει απο Γερμανια κανα 50αρι παραπανω.Αλλα φοβαμαι για το lottery του panel εκει... Εισαι θεος! Αρα λες να παιξουμε Dell Ε? Εγω αν δεν εκανα γραφιστικα θα το ειχα παραγγειλει ηδη. Γιατι ενα 8bit TN με καλυπτει φουλ σε παιχνιδια, βιντεο και online ταινιες. Επισης ολα συνηθεια ειναι. Μονο στη γραφιστικη κομπλαρω λιγο μην παω να βαλω αλλο χρωμα rgb/cmyk και δω αλλο. Αν και εχει 106% καλυψη sRGB και ενα τιμιο 71% adobe RGB. Τα IPS εχουn 107% SRGB και 73% adobe RGB. Την χρωματικη καλυψη την συγκρινα με αλλα μονιτορ ΤΝ οπως Benq Zowie XL2430Z, Viewsonic Xg2530, Viewsonic XG 2401, ακομα και το ASUS to PG258Q. Αρα συγκριτικα με αλλα εμπορικα TN Απο ολα αυτα το Dell εχει την καλυτερη καλυψη. Εκει που χανει λιγο ειναι στο Absolute Lag (29), ενω τα αλλα κυμαινονται απο 20-27. Απο response time ειναι στα 7ms, ενω τα αλλα ΤN ειναι απο 6-8. Αρα το λες οκ. Το Gama του ειναι μετριο, το Delta E ειναι οριακα καλο 1.9 (πρεπει να ναι κατω απο 2 και οσο το λιγοτερο τοσο το καλυτερο). Εδω καποια αλλα ΤΝ χτυπησαν 1.15 (zowie), ενω η προηγουμενη εκδοση του Dell (2416DG) εφτασε στο 3.23 που ειναι κακο. Αρα απο αποψη χρωματικης αποκλισης ειναι μια χαρα. Οχι ουαου. Απο uniformity επισης δεν τα παει καλα με αποκλιση 13% ενω τα αλλα κυμαινονται γυρω στο 8-10%. Επισης το contrast ratio του ειναι μονο 802 μετα απο calibration στα 200nits, ενω τα αλλα ηταν γυρω στο 850-970 (PQ258Q) Τέλος σε θεματα Gama Deviation, και greyscale error ηταν το καλυτερο απο τα υπολοιπα. Αρα συμπερασματικα το DEll s2719DFG αν εξαιρεσεις το κοντραστ του και συνυπολογισεις την αριστη χρωματικη καλυψη(σαν του IPS), και την αξιοπρεπεια στα υπολοιπα, μαζι με την λογικη τιμη των 370 ευρω, ειναι η πιο τιμια επιλογη για μονιτορ 27'', 2Κ αναλυση, 144 hertz. To Vg270up δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ειναι καλυτερο. Πιστευω θα εχει σιγουρα παραπανω blur και ghosting απο το DELL. Το ign στο review του Vg270up λεει στο τελος "καλυτερα να παρετε το Dell s2719dgf" Ειναι και τα δυο καινουρια μονιτορ σχετικα και δεν υπαρχουν και πολλα reviews. Επισης το ghosting ειναι και θεμα ποσο override εχεις βαλει στο response time. Αν το ειχε στο τερμα fast, λογικο να εχει γκοστινγκ. Νομιζω στο νορμαλ θα ειναι σουπερ. Γενικα στα 370 ειναι το πιο value for money αν σκεφτεις οτι δινει 27'' με 2Κ αναλυση +144hz +αξιοπρεπεστατο ΤΝ και ποιοτητα οβεραλ της DEll.
Dantε Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μεχρι αυριο θα αποφασισω γιατι μου ειπε οτι φευγουν και κατευθείαν. Αν ειχε το Acer το αμαζον,θα έπαιρνα το acer γιατι ηξερα οτι θα ημουν καλυμμενος σε ρμα. Ομως το caseking ειναι μεν καλο μαγαζι αλλα στα μονιτορ δε ξερω τι πολιτικη έχει. Με βλεπω για dell ομως.
flokiman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Dantε είπε Μεχρι αυριο θα αποφασισω γιατι μου ειπε οτι φευγουν και κατευθείαν. Αν ειχε το Acer το αμαζον,θα έπαιρνα το acer γιατι ηξερα οτι θα ημουν καλυμμενος σε ρμα. Ομως το caseking ειναι μεν καλο μαγαζι αλλα στα μονιτορ δε ξερω τι πολιτικη έχει. Με βλεπω για dell ομως. 370 κανει είπαμε; κ δωρεάν μεταφορικά; δεν τα λες κ υπερλιγα, αλλα οκ. τυχερος που μένεις Αθήνα. θα την πάρεις από το μαγαζι ετοιμοπαραδοτη; Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από flokiman
Dantε Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Ναι 368 με δωρεαν μεταφορικα. Θα τη παραγγειλω απο site αν ειναι για να μη κουβαλαω.Να εχω και τη καλυψη της υπαναχωρησης αν κατι γινει.
flokiman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Εν τω μεταξυ, η ACER στο επισημο site της πουλαει δινει την XF270HU .. μονο 360 δολλαρια! Δυστυχως δεν στελνουν Ελλαδα. Αυτο και αν θα ηταν σουπερ αγορα! Αποφασισες για Dell ε? Σκληροοος πας για ΤΝ. Αλλα δεν ασχολεισαι με photoshop κτλ οποτε θα εισαι υπερκαλυμενος.
Dantε Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μη κοιτας της αμερικης τα σαιτ.Εχουν αστειες τιμες οι οθονες εκει. Κοιτα για browsing τη θελω και gaming. Ωραια τα χρωματα της IPS δε λεω,αλλα να δωσω παραπανω λεφτα ,να εχω χειροτερη αποδοση στο gaming και να παιξω λαχειο με το πανελ,ε παραπαει... Με τρωει το χερι να πατησω τη σκανδαλη
flokiman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Dantε είπε Μη κοιτας της αμερικης τα σαιτ.Εχουν αστειες τιμες οι οθονες εκει. Κοιτα για browsing τη θελω και gaming. Ωραια τα χρωματα της IPS δε λεω,αλλα να δωσω παραπανω λεφτα ,να εχω χειροτερη αποδοση στο gaming και να παιξω λαχειο με το πανελ,ε παραπαει... Με τρωει το χερι να πατησω τη σκανδαλη Σκανδαλη για αγορα ε; Εγω δεν ξερω ακομα. Ισως μεινω με την LG που εχω, Ειναι οκ μωρε, IPS, 24'' απλα αυτο το 60hz με ξενερωνει φουλ. Θα θελα ετσι λιγο να δω με freesync παιχνιδακια με 80-100 fps ισως και παραπανω σε πιο παλια να τσουλανε ομορφα στην οθονη, χωρις θολουρες και φαντασματα. Απο την αλλη για την DELL διαβαζω για τις προηγουμενες g-sync εκδοσεις πολλα κακα και αν δωσω 370 και φαω στη μαπα τετοιες στεναχωριες παιζει να αυτοκτονησω. Διαβαζω για text inversion (https://www.overclock.net/forum/44-monitors-displays/1577511-dell-s2716dg-1440-144-hz-g-sync-owners-thread-6.html )και color banding το οποιο λενε δε φαινεται απαραιτητα στο lagom test. Ειδα απο κοντα μια TN στο Plaisio (δε θυμαμαι μαρκα παιζει να ηταν κ Turbo X) που ειχε ενα βιντεο να παιζει και ηταν παναγια και χριστε. Τα παντα Color Banding. Λες και παιζω σε amiga 8bito παιχνιδι του 1988, απορω πως δεν ντρεποταν να την πουλανε. Να παω σε IPS 24'' 1080p 75 hz, παλι το θεωρω πεταμα λεφτων γιατι με overclock εχω ηδη 70hz. Για 5hz/fps ουτε 100 ευρω δεν αξιζει να δωσω. Απο την αλλη η rx 580 αντε να φτανει βαρια 80-90 fps σε μεγαλους τιτλους (που δεν τους παιζω), αλλα σε ραλλακια και ποδοσφαιρακια πιστευω θα πιανει 100+. Ειδικα στο richard burns που ειναι του 2005 και το λιωνω ισως πιανω και 144. Αυτο θελω να το ζησω. Να παω σε 27αρα 2Κ? σε 2Κ αναλυση η rx 580 θα παλευει για τα 60fps και δε θα το φτανει κιολας... αρα να απολαμβανω 2Κ αναλυση που; σε ταινιες ονλαιν που ειναι με το ζορι 720p? η στο facebook? 27'' με 1080p? θα βλεπω το πιξελ σαν φασολι. Οποτε αυτο που ψαχνω μαλλον δεν υπαρχει. Ενα IPS, η ενα ΤΝ 24''-25'' monitor με αριστο 8βιτ πανελ, με 144hz+freesync και καλο gamut, χωρις banding/inversion ktl. Αυτο με το IPS lottery δεν το καταλαβα ποτε. Εν τω μεταξυ η λυση της AOC G24G1 που ηταν και η πρωτη μου επιλογη στα 215 ευρω ειναι ελκυστικοτατη η ρουφιανα. Γενικα ειμαι σε ενα μεταβατικο σταδιο, μεχρι πριν 1-2 μηνες ημουν φανατικος με το gaming, τωρα εχω να πιασω παιχνιδι 20-30 μερες, αλλα ισως επειδη περιμενω το νεο pc να ερθει.
Dantε Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Το banding πολυ καλα φαινεται στο intro του westworld. Το ειδα καπου και το δοκιμασα και εχει ελαχιστο φαντασου το ips μου,ενω το ΤΝ που εχω διπλα για dual monitor,δεν εχει!Και ειναι 12 ετιας οθονη,οποτε σε ολα το πανελ μετραει.Ασε που εχει και πολυ καλες γωνιες θεασης. Να πω την αληθεια και εγω δε καιγομαι για οθονη μιας και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το lg μου. Απλα αν το δωσω κιολας μετα,θα βγει σχετικα οικονομικα η αναβαθμιση... Μετα βεβαια θα ζηταει το υπολοιπο συστημα και μενα αλλα δε με νοιαζει να κοβω και κανα setting. Να σου πω την αληθεια,αμα με βγαλει ο δρομος μου θα παω να δοκιμασω το ιντρο του westworld και στη dell.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα