Προς το περιεχόμενο

VA? IPS? TN ... πανικος;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ελλαδα οχι δε την εχω βρει και εαν ερθει λογικα στην αρχη θα ειναι και πιο ακριβη.

Και γνωμη μου,καλυτερα απο εξω οθονη.Αν πεσεις σε BLB κτλ πιο ευκολα θα στην αλλαξουν.Εδω ελλαδα δε ξερουν καν τι ειναι αυτα οι μισοι.

Θα το παω ενα βημα παραπερα κιολας και θα σου πω,οθονη μονο και απο αμαζον οπου οι αντικαταστασεις γινονται χωρις πολλα πολλα.Αλλα ειναι αρκετα ακριβοτερη εκει.

Θα παω να δω το dell στο καταστημα τους να σου πω την αληθεια.Εαν οι γωνιες θεασης παλευονται,μπορει να το τσιμπησω.

Επιμενω παντως οτι επεσες σε κακο ips.Το δικο μου εχει μηδενικο ghosting και φαντασου εχει μετριους χρονους αποκρισης κτλ.Και εγω απο ΤΝ πηγα σε αυτο και επαθα πλακα με τα χρωματα.

Πηγαινε και δες την Dell και πες μου εντυπωσεις ρε συ (ειμαι απο Λαρισα). Τα κυριοτερα που  θελω να κοιταξεις (αν μπορεις κ σ'αφηνουν) ειναι 
1. color banding/dithering (ισως το πιο σημαντικο)
2. γενικη αισθηση χρωματικης αποδοσης
3. και ποσο tint λογω μεγεθους εχει.

Βασικα σε εμπιστευομαι. ακουγεσαι διαβασμενος φουλ κ εμπειρος.
320 ευρω βγαινει λογικα το μαλλι αν την παρω απο τη DELL, και δεν ξερω ποσο θα ναι τα μεταφορικα.
Η Vg270Up βγαινει 420 (αν τα μεταφορικα τα υπολογιζουν σωστα).

100 ευρω διαφορα, για γωνιες θεασης (κλαιν μαιν) και λιγο πιο εντονα χρωματα δεν νομιζω οτι αξιζουν. 

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αμα ειχε 320 καλα θα ηταν,θα το παιρνα τωρα :P

https://www.exclusivestores.gr/dell/dell_product_details/209-80-DEMSS2719DGF/DELL-Monitor-S2719DGF-27''-Gaming-LED-1ms-QHD-155Hz-HDMI-Display-Port-Height-Adjustable-AMD-FreeSync-3YearsW-

Ενα 50αρικο βγαινει η διαφορα απο την acer.Θα παω να το δω μεσα στη βδομαδα λογικα.

Δημοσ.

Εδω τι φαση ρε συ? 245 ευρω μονο? Ε?

https://www.bestbuy.com/site/searchpage.jsp?st=dell+s2719dgf&_dyncharset=UTF-8&id=pcat17071&type=page&sc=Global&cp=1&nrp=&sp=&qp=&list=n&af=true&iht=y&usc=All+Categories&ks=960&keys=keys

Πρεπει να σπερνει για ΤΝ γιατι διαβαζω τυπους να λενε οτι την βαζουν διπλα σε IPS και δε βλεπουν διαφορα.

Δημοσ.

Με την 580 δεν θα παιζεις ΑΑΑ τιτλους στα 144fps χωρις να πας στα medium ή εστω με fine tuning στα game settings, αλλα μην το πας στο αλλο ακρο οτι μονο 10ετιας games θα βγαζουν τοσα.

Εγω με την 480 και παιζω 120+Fps στο CoD/BF1 και 100 στο PUBG χωρις να εχω κανει τρελες υποχωρησεις στα γραφικα..

Οποτε τα παιχνιδια που παιζεις δεν νομιζω να σε δυσκολεψουν στα fps εκτος και αν τα θες ολα max.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sistah είπε

Με την 580 δεν θα παιζεις ΑΑΑ τιτλους στα 144fps χωρις να πας στα medium ή εστω με fine tuning στα game settings, αλλα μην το πας στο αλλο ακρο οτι μονο 10ετιας games θα βγαζουν τοσα.

Εγω με την 480 και παιζω 120+Fps στο CoD/BF1 και 100 στο PUBG χωρις να εχω κανει τρελες υποχωρησεις στα γραφικα..

Οποτε τα παιχνιδια που παιζεις δεν νομιζω να σε δυσκολεψουν στα fps εκτος και αν τα θες ολα max.

Ουτε καν ! Counter Strike GO, FIFA 19, PES 19, Dirt Rally, Ride 3 και πολλα indie.
Επισης Mortal KOmbat XL, Tekken 7, Soul Calibur 6. Πιστευω αυτα θα τα πιανει 100αρι.
Α σκεφτομαι να απολαυσω και το GTA 5 και το Doοm το τελευταιο.
+ Οτι αλλο βγει στην πορεια.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, flokiman είπε

Εδω τι φαση ρε συ? 245 ευρω μονο? Ε?

https://www.bestbuy.com/site/searchpage.jsp?st=dell+s2719dgf&_dyncharset=UTF-8&id=pcat17071&type=page&sc=Global&cp=1&nrp=&sp=&qp=&list=n&af=true&iht=y&usc=All+Categories&ks=960&keys=keys

Πρεπει να σπερνει για ΤΝ γιατι διαβαζω τυπους να λενε οτι την βαζουν διπλα σε IPS και δε βλεπουν διαφορα.

Εκει παιζουν τρελες προσφορες.

Εδω δε παιζουν ποτε τετοιες η παρα πολυ σπανια και για ελαχιστα κομματια.

Δημοσ.

Να πω και εγω τον πονο μου με τις TN:
Ειχα 2 χρονια την κλασικη LG IPS 75Ηz 23MP68VQ και αποφασισα να παω σε budget 144αρα. Πηρα την AOC g2590px και ενω ειναι καλη (εχει και καλα reviews), τρομαξα με το TN panel ως panel.
Με adjusting τα χρωματα στρωνουν κατα πολυ και μετα απο 3 μερες δεν θα σε ενοχλει τιποτα αλλα εφοσον δουλευεις με γραφικα, στην θεση σου θα κρατουσα διπλα την IPS ωστε να δουλευω εκει.
Αν δεν εχεις χωρο μπορεις να τις κανεις mount στον τοιχο, εγω αυτο εχω κανει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, sistah είπε

Να πω και εγω τον πονο μου με τις TN:
Ειχα 2 χρονια την κλασικη LG IPS 75Ηz 23MP68VQ και αποφασισα να παω σε budget 144αρα. Πηρα την AOC g2590px και ενω ειναι καλη (εχει και καλα reviews), τρομαξα με το TN panel ως panel.
Με adjusting τα χρωματα στρωνουν κατα πολυ και μετα απο 3 μερες δεν θα σε ενοχλει τιποτα αλλα εφοσον δουλευεις με γραφικα, στην θεση σου θα κρατουσα διπλα την IPS ωστε να δουλευω εκει.
Αν δεν εχεις χωρο μπορεις να τις κανεις mount στον τοιχο, εγω αυτο εχω κανει.

πολυ σημαντική η απάντηση σου, γιατί κ μένα η ips παρομοιο μοντέλο με τη δικιά σου  είναι.

οποτε η καινούρια TN σε τρομαξε ε;

τοσο πολυ;

το μοντέλο που πήρες το είχα στα υποψην, αλλά διαβάσα για interlace artifacts κ την απερριψα

νομιζω η dell θα είναι καλύτερη από άποψη ποιότητας χρωμάτων

χωρος δεν υπάρχει δυστυχώς

Επεξ/σία από flokiman
Δημοσ.

E ειναι αισθητη η διαφορα οπως και να το κανουμε αλλα ειναι γνωστες οι διαφορες IPS vs TN και στον βωμο των 144hz κανεις υποχωρησεις. Οπως ειπα, σου ερχεται λιγο αποτομο ερχομενος απο IPS και ειδικα αν σε νοιαζουν τα σωστα χρωματα αλλα μετα συνηθιζεις,  παρ' ολα αυτα εγω δεν εχω παρατηρησει interlace artifacts, εχεις καπου το review?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dantε είπε

Εγω απο IPS πηγα σε VA και η διαφορα σε χρωματα ηταν αρκετη.Ποσο μαλλον να πας και σε ΤΝ που υποτιθεται ειναι ακομα χειροτερο.

Το VA το γυρισα μετα απο 1 μερα λογω και αλλων προβληματων και απλα δε ξανακοιταω VA.

Για πες τα άλλα προβλήματα γιατί σκεφτόμουν να πάρω μία VA. Τις IPS τις έχω αποκλείσει πια πλήρως λόγο glow και ανύπαρκτων μαύρων και διαβάζω για VA panel της AUO που έχουν χαμηλό response time για games.

Δημοσ.

Πολυ ghosting,ξεβαμμενα χρωματα.Οι γωνιες θεασης στο πανελ που επεσα,ηταν καλες αλλα αρκετα VA εχουν και εκει θεμα.

Γενικα προσωπικα δε θα προτεινα VA.Τα μαυρα του παντως δε με ενθουσιασαν για να πω οτι θα το προτιμησω για αυτο το λογο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, RedPanda είπε

Για πες τα άλλα προβλήματα γιατί σκεφτόμουν να πάρω μία VA. Τις IPS τις έχω αποκλείσει πια πλήρως λόγο glow και ανύπαρκτων μαύρων και διαβάζω για VA panel της AUO που έχουν χαμηλό response time για games.

Καταρχην να πω πως δεν εχω εμπειρια ο ιδιος απο VA πανελ. Εχω διαβασει ομως πολυ πραμα, ρεβιουζ, βιντεο κτλ, και ημουν ετοιμος για την AOC C27G1.

-Καταρχην οι VA δεν εχουν την πιστοτητα χρωματων των IPS
-Ειναι πανω απο τις TN, αλλα οχι κοντα στις IPS.
-Το μοναδικο τους πλεονεκτημα εναντι ολων των panel ειναι το contrast ratio που φτανει τις 3000:1 εων TN πασχιζουν για το 1000:1 ενω οι IPS ειναι εκει γυρω στο 1000:1.
-Εχουν το χαμηλοτερο response time και απο IPS και απο ΤΝ. Ολα αυτα τα γκατζολικια για 1ms ειναι αρκουδιες με κοστος στην φωτεινοτητα και στην ανεση των ματιων.
Ειδικα σε σκουρες περιοχες υπαρχει ghosting αλλα και smearing οτι και αν κανεις. 
-Οι γωνιες θεασης, αν και το θεωρω ανουσιο κριτηριο (εκτος απο multimonitor setup) ειναι οκ, οχι σαν τις IPS , αλλα πανω απο τις TN. Αλλα ξαναλεω: ποιος καθεται να παιξει στα πλαγια;
-Επισης μπορει να μην εχει IPS glow, αλλα θα εχεις VA glow δηλαδη μια απο τα ιδια. Σιγουρα εχουν το πιο σκοτεινο μαυρο οι VA απο τα 3 πανελ, αλλα true black θα δεις μονο σε OLED.
-Υπαρχουν φαινομενα black crush, δηλαδη στο κεντρο της οθονης χανεται η λεπτομερεια σε σκοτεινα σημεια.
-Οι τα γραμματα σε κειμενα/browsing φαινονται θολα και περιεργα
-Σχεδον ολες ειναι curved που δεν ειναι απαραιτητα προσον. Για μενα που κανω γραφιστικα ειναι μεγαλο μειον.

Σαν σειρα πως τα βαζω:

Το πιο safe bet ειναι οι IPS. Το IPS glow το βλεπεις σχεδον μονο σε πολυ σκοτεινα σκηνικα, ενω με το αξιοπρεπες contrast και τα αριστα χρωματα, αποδιδει την καλυτερη οπτικη εμπειρια.
Και απο Response time, μπορει να μην ειναι τα διαολια των TN, αλλα με 4ms και με λιγο overdrive και μερικα hz παραπανω θα εισαι υπερκομπλε, με παρα πολυ ωραια χρωματα και ελαχιστο συμβιβασμο σε blur/ghosting. Ειναι το καλυτερο panel για ολα ακομα και για gamers. Γιατι μπορω να ζησω με ενα απειροελαχιστο blur, αλλα να βλεπω αληθινα χρωματα και να βυθιζομαι στο τοπιο.

Μέτα βάζω ενα καλό TN panel (true 8-bit) απο καλη εταιρεια (οπως η DELL). Εκει θα έχεις οκ χρωματα μετα απο λιγο ψαξιμο και ρυθμισεις (εαν δε τα συγκρινεις με IPS δε σε χαλανε καθολου), ετσι και ετσι μαυρα (χωρις glow ομως) , με χαμηλη αντίθεση δυστυχως. Τα μεγαλα κακα των TN ειναι μη σου κατσει color banding/dithering (για αυτο πονταρεις σε 8bit), και το tint σε αποχρωσεις οταν δε καθεσαι τελειως ευθεια η εχεις πολυ μεγαλη οθονη μπροστά σου. Απο ταχυτητες και response time ειναι οτι καλυτερο, τωρα θα βγει και 0.5 ms αποκριση, οπως ghost και blur τα ξεχνας σε υψηλα HZ.
Ειναι ενα average panel για πολυ απαιτητικους σε καθαροτητα κινησης, κ δε θα ενοχλησει αυτους που δεν ειναι απαιτητικοι στα χρωματα. Συνηθιζονται μια χαρα.

Τελευταιες ειναι οι VA: Χρωματα; μμμ ντααξει, Γωνιες θέασης?? μμμ νταξει...Αποκριση/ταχυτητα: FAIL. Μονο ενα contrast ration εχουν να δωσουν. Κυρτοτητα? FAIL. Διαβασα πολυ κοσμο που την πατησε και τα επεστρεψε για μια ΤΝ.
Ειδα 2-3 κυρτες, και δεν ενιωσα καθολου immersion που λενε. Ισα - ισα που αλλαζε η αποχρωση στις ακρες και με εκνευριζε.
Για το μονο πραγμα που ισως αξιζουν οι VA ειναι για ταινιες λογω κοντραστ.

Εξαλλου οι τιμες τα μαρτυρανε ολα.  IPS>TN>VA
Οι VA εινα πιο φτηνες και απο ΤΝ πανελ. Ειναι μια ενδιαμεση λυση μεν μεταξυ TN κ IPS,  που μαζευει ομως τα κουσουρια και των δυο. 

Εαν η καρτα σου δεν ειναι τουμπανη (1070 και πανω)και δεν ματωνεις στα FPS,   θα προτεινα ενα IPS πανελ με 75 hz και freesync.
Αν σηκωνει η τσεπη πας και σε 27αρα 2Κ  IPS με 75hz. (Στην οποια ειμαι και γω σε φαση να ψαχνω καμμια καλη με 8bit πανελ κτλ)
Γνωμη λεω παντα, εαν κανω λαθος δεχομαι καθε διορθωση.

Για την dell S2719DGF εχω μια απορια/φοβια
https://downloads.dell.com/manuals/all-products/esuprt_display_projector/esuprt_display/dell-s2719dgf-monitor_users-guide_en-us.pdf

Εδω λεει τις αναλυσεις και τα αντιστοιχα hertz που πιανει. 
Με προβληματιζει γιατι στ 1080p λεει οτι πιανει μονο 60ΗΖ.
Ενω τα 144 hz τα πιανει μονο σε αναλυση 2κ.
Ειναι δυνατον;

Επεξ/σία από flokiman
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, flokiman είπε

Καταρχην να πω πως δεν εχω εμπειρια ο ιδιος απο VA πανελ. Εχω διαβασει ομως πολυ πραμα, ρεβιουζ, βιντεο κτλ, και ημουν ετοιμος για την AOC C27G1.

-Το μοναδικο τους πλεονεκτημα εναντι ολων των panel ειναι το contrast ratio που φτανει τις 3000:1 εων TN πασχιζουν για το 1000:1 ενω οι IPS ειναι εκει γυρω στο 1000:1.
-Εχουν το χαμηλοτερο response time και απο IPS και απο ΤΝ. Ολα αυτα τα γκατζολικια για 1ms ειναι αρκουδιες με κοστος στην φωτεινοτητα και στην ανεση των ματιων.
Ειδικα σε σκουρες περιοχες υπαρχει ghosting αλλα και smearing οτι και αν κανεις. 
-Οι γωνιες θεασης, αν και το θεωρω ανουσιο κριτηριο (εκτος απο multimonitor setup) ειναι οκ, οχι σαν τις IPS , αλλα πανω απο τις TN. Αλλα ξαναλεω: ποιος καθεται να παιξει στα πλαγια;
-Επισης μπορει να μην εχει IPS glow, αλλα θα εχεις VA glow δηλαδη μια απο τα ιδια. Σιγουρα εχουν το πιο σκοτεινο μαυρο οι VA απο τα 3 πανελ, αλλα true black θα δεις μονο σε OLED.
-Υπαρχουν φαινομενα black crush, δηλαδη στο κεντρο της οθονης χανεται η λεπτομερεια σε σκοτεινα σημεια.
-Σχεδον ολες ειναι curved που δεν ειναι απαραιτητα προσον. Για μενα που κανω γραφιστικα ειναι μεγαλο μειον.

Σαν σειρα πως τα βαζω:

Το πιο safe bet ειναι οι IPS. Το IPS glow το βλεπεις σχεδον μονο σε πολυ σκοτεινα σκηνικα, ενω με το αξιοπρεπες contrast και τα αριστα χρωματα, αποδιδει την καλυτερη οπτικη εμπειρια.
Και απο Response time, μπορει να μην ειναι τα διαολια των TN, αλλα με 4ms και με λιγο overdrive και μερικα hz παραπανω θα εισαι υπερκομπλε, με παρα πολυ ωραια χρωματα και ελαχιστο συμβιβασμο σε blur/ghosting. Ειναι το καλυτερο panel για ολα ακομα και για gamers. Γιατι μπορω να ζησω με ενα απειροελαχιστο blur, αλλα να βλεπω αληθινα χρωματα και να βυθιζομαι στο τοπιο.

Μέτα βάζω ενα καλό TN panel (true 8-bit) απο καλη εταιρεια (οπως η DELL). Εκει θα έχεις οκ χρωματα μετα απο λιγο ψαξιμο και ρυθμισεις (εαν δε τα συγκρινεις με IPS δε σε χαλανε καθολου), ετσι και ετσι μαυρα (χωρις glow ομως) , με χαμηλη αντίθεση δυστυχως. Τα μεγαλα κακα των TN ειναι μη σου κατσει color banding/dithering (για αυτο πονταρεις σε 8bit), και το tint σε αποχρωσεις οταν δε καθεσαι τελειως ευθεια η εχεις πολυ μεγαλη οθονη μπροστά σου. Απο ταχυτητες και response time ειναι οτι καλυτερο, τωρα θα βγει και 0.5 ms αποκριση, οπως ghost και blur τα ξεχνας σε υψηλα HZ.
Ειναι ενα average panel για πολυ απαιτητικους σε καθαροτητα κινησης, κ δε θα ενοχλησει αυτους που δεν ειναι απαιτητικοι στα χρωματα. Συνηθιζονται μια χαρα.

Τελευταιες ειναι οι VA: Χρωματα; μμμ ντααξει, Γωνιες θέασης?? μμμ νταξει...Αποκριση/ταχυτητα: FAIL. Μονο ενα contrast ration εχουν να δωσουν. Κυρτοτητα? FAIL. Διαβασα πολυ κοσμο που την πατησε και τα επεστρεψε για μια ΤΝ.
Ειδα 2-3 κυρτες, και δεν ενιωσα καθολου immersion που λενε. Ισα - ισα που αλλαζε η αποχρωση στις ακρες και με εκνευριζε.

Οι VA εινα πιο φτηνες και απο ΤΝ πανελ. Ειναι μια ενδιαμεση λυση μεν μεταξυ TN κ IPS,  που μαζευει ομως τα κουσουρια και των δυο. 

Εαν η καρτα σου δεν ειναι τουμπανη (1070 και πανω)και δεν ματωνεις στα FPS,   θα προτεινα ενα IPS πανελ με 75 hz και freesync.
Αν σηκωνει η τσεπη πας και σε 27αρα 2Κ  IPS με 75hz. (Στην οποια ειμαι και γω σε φαση να ψαχνω καμμια καλη με 8bit πανελ κτλ)

https://downloads.dell.com/manuals/all-products/esuprt_display_projector/esuprt_display/dell-s2719dgf-monitor_users-guide_en-us.pdf

Ειναι δυνατον;

οχι. αμα εχει το bandwidth να καλυψει 2Κ στα 144ΗΖ δε παιζει να μη μπορει στα 1080Ρ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, flokiman είπε

Σαν σειρα πως τα βαζω:

Ειναι δυνατον;

Στη σελίδα 14 λέει :
Refresh rate Native 1920x1080/120Hz (HDMI 1/ HDMI 2/DP)

2560x1440/60Hz (HDMI 1)

2560x1440/144Hz (HDMI 2/DP)

Refresh rate Overclock 1920x1080/144Hz (HDMI 1/ HDMI 2/DP)                                                       

2560x1440/155Hz (DP)

Επεξ/σία από nikos16717

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...