Προς το περιεχόμενο

VA? IPS? TN ... πανικος;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε συ στο newegg η ACER VG270UP εχει 419 δολλαρια.
Αρα 370 ευρω. 
Δεν εχω ξαναπαρει απο εξωτερικο κατι.
Να υποθεσω οτι ξεχναω κατι? η δεν υπολογιζω κατι;  

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

A εσυ εισαι καλος! Να το εμπιστευτο το μαγαζι;
Μεχρι να δω την απαντηση σου, ειδα αυτη
https://www.skroutz.gr/s/15928533/Dell-S2719DGF.html

Εχει απο τα καλυτερα ΤΝ πανελ, 8bit (δεν εχει FRC), το μονο που χανει ειναι λιγο στο κοντραστ.
Ως TN δε συζηταμε για αποκριση κτλ, 1ms αληθινο, χωρις γκατζολιες των IPS,  Επισης ειναι 155HZ (αχρειαστα μου ειναι με την 580rx, αλλα σε κανα παλιο παιχνιδι μπορει να φτασουν).
2Κ Φυσικα, και 27αρα. Ποσο χαλια να ναι τα ρημαδια τα χρωματα του καλυτερου ΤΝ σε σχεση με το 5ετιας IPS πανελ που εχω;

Διλλημα...

Επεξ/σία από flokiman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nαι να το εμπιστευτεις το μαγαζι,εχω παρει και εγω απο εκει.

Το κοιταγα και εγω το συγκεκριμενο μονιτορ,αλλα οι γωνιες θεασης και τα χρωματα του ,το ips δε το φτανουν.

Αν εισαι hardcore gamer παρε το ΤΝ.Για καθε αλλη περιπτωση,το αλλο.

Αλλα με τη 580 το ΤΝ με τα 155 ,τσαμπα θα το παρεις...

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.

και τα 144 της ips στο ραφι θα μείνουν με την 580, ίσως παλιά  games 10 ετιας κατι γίνει...

αλλα μπορω να το δω σαν επένδυση με βαθος χρόνου.

τι κριμα παντως που οι εταιρείες δε βγάζουν μια μεση λύση, ένα 90-100hz μόνιτορ 27'', ips με 2κ, freesync, στα 300-350 euros.

ανάρπαστο θα γινοταν.

πόσοι πια είναι οι competitive gamers που 44 hz λιγοερα θα τους κοστιζουν frags?

εδω δεν μπορεσα να βρω ips μονιτορ με 2ķ, 75hz, freesync που να έχει 8 bit πανελ κ να μην κολυμπαει στο input lag κ response time...

μας πειθουν ότι τα χουμε αναγκη, ψωνιζομαστε ότι  ειμαστε κ gamers, κ τελος. αχόρταγα οντα.

οπως με τα βατ στα τροφοδοτικα

βάζουν 750βατ μαπα ποιοτητα psu, σε μηχανημα που με 450 είναι οκ, αντί να επενδύσουν σε ποιοτητα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, flokiman είπε

Εχει απο τα καλυτερα ΤΝ πανελ, 8bit (δεν εχει FRC), το μονο που χανει ειναι λιγο στο κοντραστ.
Ως TN δε συζηταμε για αποκριση κτλ, 1ms αληθινο, χωρις γκατζολιες των IPS,  Επισης ειναι 155HZ (αχρειαστα μου ειναι με την 580rx, αλλα σε κανα παλιο παιχνιδι μπορει να φτασουν).
2Κ Φυσικα, και 27αρα. Ποσο χαλια να ναι τα ρημαδια τα χρωματα του καλυτερου ΤΝ σε σχεση με το 5ετιας IPS πανελ που εχω;

Επειδή και εγώ είμαι στη αναζήτηση οθόνης αυτή έχω βάλει στο μάτι και ο λόγος είναι το πολύ καλό TN panel που (λέγεται) έχει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, newlynx είπε

Επειδή και εγώ είμαι στη αναζήτηση οθόνης αυτή έχω βάλει στο μάτι και ο λόγος είναι το πολύ καλό TN panel που (λέγεται) έχει.

τώρα τι οθόνη έχεις;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, newlynx είπε

Μια αρχαία Samsung 1680x1050😪

ε κομπλε ρε. θα σου φανει παραδεισος η ντελ

εγώ που έχω γλυκομαθει στην ips φοβάμαι το tn..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, flokiman είπε

εγώ που έχω γλυκομαθει στην ips φοβάμαι το tn..

Απλά ανάλογα με την εταιρία παίρνεις και τη λοταρία σου στο θέμα. Η οθόνη δυστυχώς δεν είναι κάτι που βλέπει έξω για δοκιμή αλλά ακόμα και να υπήρχε δεν ξέρεις τι θα πάρεις. Για την Dell λένε καλά λόγια αν και δεν υπάρχει πολύ πληροφορία. Αναμένεις να είναι κοντά στη Gsync έκδοση που έχει καλές κριτικές 
EDIT: μάλλον οκ κριτικές https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/s2716dg

Επεξ/σία από newlynx
Δημοσ.

Εγω απο IPS πηγα σε VA και η διαφορα σε χρωματα ηταν αρκετη.Ποσο μαλλον να πας και σε ΤΝ που υποτιθεται ειναι ακομα χειροτερο.

Το VA το γυρισα μετα απο 1 μερα λογω και αλλων προβληματων και απλα δε ξανακοιταω VA.

Αν δεν ηταν το acer εκει στο 400αρι η αν επαιζε το ΤΝ πιο κατω απο τα 360,μαλλον θα παιρνα και εγω τη dell.

Αλλα δε βιαζομαι,περιμενω,ολο και κατι θα παιξει.Στην αμερικη οταν πρωτοβγηκε επαιζε προσφορα στα 299$.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, newlynx είπε

Απλά ανάλογα με την εταιρία παίρνεις και τη λοταρία σου στο θέμα. Η οθόνη δυστυχώς δεν είναι κάτι που βλέπει έξω για δοκιμή αλλά ακόμα και να υπήρχε δεν ξέρεις τι θα πάρεις. Για την Dell λένε καλά λόγια αν και δεν υπάρχει πολύ πληροφορία. Αναμένεις να είναι κοντά στη Gsync έκδοση που έχει καλές κριτικές.

Δεν ανησυχω για τη Dell τοσο.
Αν ημουν σιγουρος οτι θα παλεψω την μεταβαση απο IPS σε TN, η Dell θα ηταν σιγουρη αγορα.
Καθως τα εχει ολα. 2Κ, 144HZ , 8bit panel, καλα reviews και τιμη στο σκρουτζ 370. Υπερτιμια.
Δεν την εχει και κανενα μαγαζι τοποθετημενη να την δω ιδιοις ομμασι ρε γμτ.
Η IPS εχει σαπιο μαυρο, βασικα δεν εχει μαυρο, εχει πολυ σκουρο μπλε, αλλα αυτο δεν ειναι θεμα καθως το καταλαβαινεις μονο σε υπερσκοτεινες ταινιες, παιχνιδια και στο command των windows. 
Για την ΤΝ μπορω να ζησω με λιγο ξεθωριασμενο χρωμα, αλλα δεν μπορω να δω dithering η banding... εκει θα ξενερωσω θανασιμα.
Λαχειο; Ειναι κατι που το εχουν ολες οι ΤΝ? απο την αλλη 370 ευρω δε τα λες και λιγα.
Πριν ημουν ετοιμος για AOC C27G1, με VA πανελ, αλλα διαβασα πολλα κακα για τα VA για blur και ghosting και σε συνδυασμο με την καμπυλοτητα απορριφθηκε.
Το σιγουρο στοιχημα ειναι η VG270UP, αλλα το κοστουμι βγαινει 420+. Ξεφευγω πολυ μετα, εδωσα για το PC 1000 ευρω, να δωσω για οθονη 450?

Δημοσ.

Επισης αν αποφασισεις για το dell,παρε το απο το επισημο μαγαζι της dell.Ιδια τιμη και υποστηριξη dell.

Εγω παντως με το δικο μου ips δεν εχω τετοιο θεμα με το μαυρο.Αρα μαλλον εχεις ασχημη εμπειρια λογω κακου πανελ στην οθονη που εχεις.

Πηρα το VA και επειδη το ειχα διπλα διπλα με το IPS,δε τρελαθηκα και απο τη διαφορα στο μαυρο.

Τωρα αν θες να δεις το dell αρκετα πιθανο,εαν εισαι αθηνα ,να το εχουν στο καταστημα στο mall.

Παντως η οθονη ειναι επενδυση και ναι,αξιζει να δωσεις 450Ε οσα και αν εδωσες για το κουτι.

Μια 1440ρ,144hz οθονη θα σου μεινει για χρονια,ενδεχομενως μεχρι να πεθανει κιολας.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dantε είπε

Επισης αν αποφασισεις για το dell,παρε το απο το επισημο μαγαζι της dell.Ιδια τιμη και υποστηριξη dell.

Εγω παντως με το δικο μου ips δεν εχω τετοιο θεμα με το μαυρο.Αρα μαλλον εχεις ασχημη εμπειρια λογω κακου πανελ στην οθονη που εχεις.

Πηρα το VA και επειδη το ειχα διπλα διπλα με το IPS,δε τρελαθηκα και απο τη διαφορα στο μαυρο.

Τωρα αν θες να δεις το dell αρκετα πιθανο,εαν εισαι αθηνα ,να το εχουν στο καταστημα στο mall.

Παντως η οθονη ειναι επενδυση και ναι,αξιζει να δωσεις 450Ε οσα και αν εδωσες για το κουτι.

Μια 1440ρ,144hz οθονη θα σου μεινει για χρονια,ενδεχομενως μεχρι να πεθανει κιολας.

Iσχυει οτι ειναι επενδυση φουλ και ειναι ο τροπος να απολαυσεις το PC σου.
Εχω μπροστα μου κανα 15ημερο μεχρι να μου ερθουν ολα τα κομματια που παραγγειλα για το PC.
Ξερω πως δε θα γινει κανενα θαυμα (απο αποψη τιμης)
Η IPS LG που εχω, ενω απο χρωματα ειναι κομπλε, και οταν την εβαλα μετα την παλια TN 19'' που ειχα επαθα πλακα, μολις εβαλα να παιξω προ και φιφα ξενερωσα γιατι η κινηση ειχε blur τοσο πολυ που στην αρχη με ζαλιζε και εκανα διαλλειματα. Τωρα φυσικα την εχω συνηθισει. Θελω λιγο να δω κινηση νερακι βουτυρενιο χωρις ghosting κ blur (για αυτο απεφυγα τις VA αν και ημουν ετοιμος να παραγγειλω).
Δεν πιστευω να εχω τετοιο θεμα με την vg270up, και πιο καλο response time εχει, και πιο καινουριο πανελ και παραπανω hz. 
Ελλαδα δεν εχει ερθει ακομα ε?

Δημοσ.

Ελλαδα οχι δε την εχω βρει και εαν ερθει λογικα στην αρχη θα ειναι και πιο ακριβη.

Και γνωμη μου,καλυτερα απο εξω οθονη.Αν πεσεις σε BLB κτλ πιο ευκολα θα στην αλλαξουν.Εδω ελλαδα δε ξερουν καν τι ειναι αυτα οι μισοι.

Θα το παω ενα βημα παραπερα κιολας και θα σου πω,οθονη μονο και απο αμαζον οπου οι αντικαταστασεις γινονται χωρις πολλα πολλα.Αλλα ειναι αρκετα ακριβοτερη εκει.

Θα παω να δω το dell στο καταστημα τους να σου πω την αληθεια.Εαν οι γωνιες θεασης παλευονται,μπορει να το τσιμπησω.

Επιμενω παντως οτι επεσες σε κακο ips.Το δικο μου εχει μηδενικο ghosting και φαντασου εχει μετριους χρονους αποκρισης κτλ.Και εγω απο ΤΝ πηγα σε αυτο και επαθα πλακα με τα χρωματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...