newlynx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Dantε είπε Βρες μου απο youtube που στο κανει παντως να το δοκιμασω και εγω για να δουμε εαν ειναι οντως θεμα της οθονης η κατι αλλο. Δες αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=_q51LZ2HpbE&t=1m27s Εκεί που υπάρχουν τα γράμματα δεν πρέπει να πάρεις το παρακάτω (δική μου εικόνα) ως αποτέλεσμα.
Dantε Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Υπαρχει ,αλλα νομιζω λιγοτερο απο το δικο σου. Το κανει και η καμερα χειροτερα παντως. Παντως σε ταινιες παιχνιδια κτλ δεν εχω παρατηρησει κατι. Νομιζω το παραψαχνουμε βασικα.Αν ψαξουμε σχεδον ολες οι οθονες θα εχουν καπου.Το θεμα ειναι να μη βγαζει ματι και να εμφανιζεται με το παραμικρο.
flokiman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να πως φαινεται απο το δικο μου IPS πανελ. Ισχυει οτι η καμερα το κανει αρκετα χειροτερο. Newlynx περιμενω νεα απο τη δοκιμη με AMD. Παντως μεταξυ της φωτο του newlynx κ του Dante δε βλεπω καμμια διαφορα. Υπαρχει banding ξεκαθαρα.(στου dante ισως λιγο λιγοτερο, αλλα ειναι και πιο φωτεινη η εικονα του newlynx). Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από flokiman
newlynx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δείτε και την παρακάτω εικόνα, δεν πρέπει να έχει κοκκινίλες
flokiman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, newlynx είπε Δείτε και την παρακάτω εικόνα, δεν πρέπει να έχει κοκκινίλες μας τρολαρεις; τι υποτιθεται οτι πρεπει να δουμε; Εγω βλεπω μια μαυριλα σκετη
newlynx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 47 λεπτά πριν, flokiman είπε μας τρολαρεις; τι υποτιθεται οτι πρεπει να δουμε; Εγω βλεπω μια μαυριλα σκετη Εγώ βλέπω και κοκκινίλες όμως....😥
Dantε Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Κοψε λιγο κοκκινο απο τις ρυθμισεις. Εγω τα ψιλοπειραξα τα χρωματα για να τα φερω στα μετρα μου. Το καλυτερο φυσικα ειναι calibration tool,αλλα εφοσον δε διαθετω τετοιο,παω με το ματι.
flokiman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, Dantε είπε newlynx, τελικα σε amd την δοκιμάσες;
newlynx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, flokiman είπε newlynx, τελικα σε amd την δοκιμάσες; Ναι και δεν είχε διαφορά, επίσης από ότι φαίνεται ούτε το DP παίζει ρόλο σε σχέση με το hdmi, θα το δοκιμάσω όμως μόλις πάρω ένα. Είπα σε φίλο μου που έχει δώσει 500€ για την Dell Alienware AW2518H να κάνει τους παραπάνω ελέγχους και πήρε τα ίδια αποτελέσματα με τα δικά μου. Αν δεν του έλεγα κάτι (όπως και αντίστοιχα για μένα αν δεν έκανες αυτές τις ερωτήσεις) δεν είχε πάρει είδηση το θέμα τους τελευταίους μήνες, του φάνηκε περίεργο αλλά όχι δεν έδωσε παραπάνω σημασία. Επίσης και από άλλες κριτικές σε skroutz και αλλού οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το θέμα και για αυτό γράφουν και τα καλύτερα. Για να πας σε αντίστοιχο IPS θες άλλα 200€ (ελάχιστο ποσό) και παλεύεις με IPS glow και backlight bleed ανάλογα με τη λοταρία του panel.
flokiman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, Dantε είπε μμμαλιστα...αρα το banding σε tn είναι αναποφευκτο, ακομα κ στα πιο ακριβά πανελ. αρα τα όνειρα για ένα ακεραιο χωρίς χοντραδες μονιτορ δεν υπαρχουν. η tn με banding, η IPS glow με lag κ το πολύ 75hz, η va με ghosting k blur παντου. η ξεφτίλα είναι ότι κάποια μόνιτορ κοστίζουν όσο ένα καλο pc. υπάρχουν tn μόνιτορ 144hz, 1080p, 24" κ κόστιζουν 500 ευρω. σε τι amd καρτα το δοκιμασες;
Dantε Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Το τελειο μονιτορ δεν υπαρχει,μη το ψαχνετε. Εδω υπαρχουν χοντροτερα ελαττωματα σε μονιτορ των 1000 και 2000 ευρω. Κοιτατε τι χρειαζεστε,τα ζυγιζετε και αναλογα συμβιβαζεστε η οχι. Το θεμα ειναι στη χρηση που κανεις να μη σε ενοχλει και να μη δημιουργει προβλημα.
flokiman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Dantε είπε Το τελειο μονιτορ δεν υπαρχει,μη το ψαχνετε. Εδω υπαρχουν χοντροτερα ελαττωματα σε μονιτορ των 1000 και 2000 ευρω. Κοιτατε τι χρειαζεστε,τα ζυγιζετε και αναλογα συμβιβαζεστε η οχι. Το θεμα ειναι στη χρηση που κανεις να μη σε ενοχλει και να μη δημιουργει προβλημα. Dante, εσυ τι χρηση το κανεις κυριως;
Dantε Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Browsing,καμια ταινια-σειρα και gaming. Και πιο σπανια τιποτα word-excel κτλ.
flokiman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 39 λεπτά πριν, Dantε είπε Browsing,καμια ταινια-σειρα και gaming. Και πιο σπανια τιποτα word-excel κτλ. Τα 144hz σε browsing/ταινια δε θα χρησιμοποιεις νομιζω. Μονο στο gaming και σε συγκεκριμενα παιχνιδια που αξιζει (κυριως σε FPS) Γμτ ημουν σχεδον σιγουρος οτι το banding το προκαλουσαν οι nvidia στα ΤΝ πανελ, αλλα ο newlynx ειπε οτι το δοκιμασε σε amd και δεν ειδε καμμια διαφορα. Εκανα βολτες σε ιντερνετ καφε. Στην αρχη με αποπηραν γιατι τους εξηγησα τι θελω και τους φανηκα τρελος και περιεργος Καθησα σε μια Samsung 27'' VA κυρτη: Μια χαρα glow ειχε και οι γραμματοσειρες ηταν για κλαματα, επισης ειχε banding κανονικοτατο. Καθησα σε μια 27''αρα AOC agon, αλλα δεν ξερω αν ηταν IPS η ΤΝ. Αν ηταν ΤΝ ειχε τρομερα χρωματα και γωνιες θεασης. Ειχε banding σαφως οχι εξωφρενικο ομως. Μετα καθησα σε μια AOC Ε277s φτηνιαρα 27αρα 1080p. Εκει ειδα και χαλια χρωμα και παααρα πολυ κακο και εξωφρενικο banding. Μια ASUS που εχει η κοπελια μου, 100 ευρω black friday απο public, 24'' IPS 60hz, νομιζω εχει το ελαχιστο banding που εχω δει. Το banding ειναι τρελο σπασιμο, πχ σε παιχνιδια οπως το limbo, dying light, αλλα και ταινιες σειρες θα χαλαει ολη την εμπειρια. Παντως το ιντρο του westworld ειναι το καλυτερο κριτηριο (αν και σιγουρα εχει το αρχειο απο μονο του banding λογω της συμπιεσης του)
Dantε Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Μη το ψαχνεις πολυ σου ειπα... Αν δε σε χαλανε τα χρωματα παρε τη dell.Αλλιως προχωρα σε καποιο IPS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα