flokiman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα. Μολις πηρα νεο pc (ryzen 2600+rx 580 gb) και λεω να παρω και μια οθονη. Εχω διαβασει ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ, και καταλαβα οτι οσο διαβαζω, τοσο χανομαι. Λοιπον παιζω games, κυριως ποδοσφαιρακια και racing . Ta FPS δεν ηταν ποτε το φορτε μου, αλλα δε λεω οχι σε κανα Counter Strike πολυ σπανια ομως. Η LG 24'' IPS 5ms 60hz που εχω τωρα μπορω να πω οτι ειναι οκ, αλλα εχει blur σε γρηγορες πασες / σουτ κτλ. Στην αρχη με ζαλιζε, τωρα τη συνηθισα. Επισης ασχολουμαι με γραφιστικη, οχι κατι εξωφρενικο (λογοτυπα, καρτες, πινακιδες, αυτοκολλητα, μπλουζες κτλ) Επισης και στο ιντερνετ χαζευω αρκετα, γενικα ενα 10ωρο+ το περναω μπροστα στο PC. Και τωρα που ειπα να παρω οθονη, αρχισε το μακελειο.... Καταρχην το budget ειναι 300 ευρω. Ζαχαρωνω 144hz αν και ξερω πως η rx 580 δε θα φτασει ποτε 144 fps, χωρις τρελες εκπτωσεις σε settings. Αλλα με ενα 90-100 hz με freesync ειμαι κομπλε! Επισης απο μεγεθος θελω 24''-27'', ενω με αναλυση FHD (1920Χ1080) ειμαι μια χαρα! Πρωτη σκεψη ηταν η AOC C24G1, κυρτη με VA πανελ (την προτιμησα απο MSI MAG241C και Samsung c24fg73) Διαβαζω διαφορα για τις VA και με τρομαζει η μεταβιβαση απο IPS σε VA. Διαβαζω για τρελο ghosting, για θολα γραμματα, για black crush (στο κεντρο της οθονης αλοιωση των σκουρων αποχρωσεων), για VA glow κτλ. Το IPS πανελ που εχω ειναι φουλ ικανοποιητικο χρωματικα, απλα το χρωμα μαυρο δεν υπαρχει ουσιαστικα, ειναι σκουρο μπλε/ασημι. Επισης απο την AOC και τα αντιστοιχα πανελ με απομακρυνει λιγο η κυρτοτητα, γιατι ισως με ενοχλησει στην γραφιστικη. Δευτερη σκεψη ηταν να παω σε IPS πανελ, αλλα πανω απο 75 HZ οι τιμες ειναι απλησιαστες (500 ευρω). Τέλος, σκεφτομαι και τις TN. Απο κοντα που ειδα, δε με ενοχλησε κατι, οι γωνιες θεασης μου ειναι αδιαφορες τελειως. Τωρα χρωματικα δεν μπορω να κρινω αφου στο Πλαισιο ειναι μια μουφα βιντεο ουτε καν σε 1080p να παιζει. Η Viewsonic XG2402 ειναι μια προταση, αλλα διαβαζω για εξωφρενικα χαμηλο κοντραστ. Επισης με τρομαζει το 6bit+FRC γιατι προκαλει dithering και banding το οποιο ειναι οτι χειροτερο. Τουλαχιστον η AOC poy ανεφερα ειανι 8bit. Ποια ΤΝ εχει τα καλυτερα χρωματα και αντιθεση (οσο γινεται)? Εχει κανενας εμπειρια απο μεταβαση απο IPS σε ΤΝ? Τουλαχιστον (θελω να πιστευω) οτι στα παιχνιδια θα ειναι βουτυρο η κινηση, ομαλη χωρις blur και ghosting. Να παρω τη AOC C24G1? Η θα κλαιω με τα κουσουρια της και την ανουσια κυρτοτητα της; Να παω σε TN ρε παιδια? H θα φαω την ξενερα της ζωης μου; Ειναι κ η γραφιστικη στη μεση, αλλα ποσο πια χαλια χρωματα; Αν η οθονη ειναι 27'' και καθομαι σε μια αποσταση 60-70 ποντους, τοτε θα βλεπω αλλοιωσεις στις ακρες; Εχετε καποια αλλη ιδεα; Να περιμενω να κυκλοφορησει κατι καινουριο? Αναμενεται κατι hot που θα με καλυψει; Ονειρο θα ηταν οι OLED, αλλα θα ειναι απλησιαστες. Υπαρχει καποια οθονη IPS με 100HZ?
Dantε Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Γιατι δε πας σε 27αρι 1080ρ 75hz? Και φθηνα και εχει ολα αυτα που θες. Ναι χανεις τα 144hz αλλα για τα παιχνιδια που παιζεις,δε νομιζω να σε ενοχλησει ιδιαιτερα. 2
flokiman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Dantε είπε Γιατι δε πας σε 27αρι 1080ρ 75hz? Και φθηνα και εχει ολα αυτα που θες. Ναι χανεις τα 144hz αλλα για τα παιχνιδια που παιζεις,δε νομιζω να σε ενοχλησει ιδιαιτερα. Αν σου πω οτι αυτο κοιταω τωρα? χαχαχα Επισης δεν γινεται να κανω ενα overclock? να το παω πχ απο 75 hz στα 90? Θέλω λοιπον 24-27αρες με 75hz, αλλα εφοσον μπορω να δωσω μεχρι 300, αν γινεται να ειναι εμφανισιακα και χρωματικα τουμπανο. (επισης θα προτιμουσα gloss coating, η κατι πολυ απαλο οχι heavy) Αυτη τη λεει? https://www.skroutz.gr/s/14765447/Acer-B277.html#reviews Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από flokiman
Dantε Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Το oc σε οθονες ειναι λαχειο και συνηθως πολυ μικρο αν τελικα παιρνει κιολας. Θα σου προτεινα και αυτη που εχω ,το 27αρι μοντελο βεβαια,που εχει μηδενικο ghosting και γενικα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος για τα λεφτα της. https://www.skroutz.gr/s/11885397/LG-27MP59G-P.html Βεβαια εχεις αρκετες επιλογες.Δες review και αποφασισε https://www.skroutz.gr/c/43/othones-upologiston/f/187048_489066_681618_690568/toulachiston-fhd-1920-x-1080-27-FreeSync-IPS.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
3DJIN Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Για τη χρηση που θες σου παει γαντι ενα TN 1080p 144,σε ips va αμα κοβει λιγο το ματι σου θα το παρατηρεις το ghosting,παρολο που σου προτεινω βεβαια ΤΝ εγω προσωπικα θα παω σε VA γιατι δεν ειναι για μενα deal breaker .
flokiman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 31 λεπτά πριν, Dantε είπε Το oc σε οθονες ειναι λαχειο και συνηθως πολυ μικρο αν τελικα παιρνει κιολας. Θα σου προτεινα και αυτη που εχω ,το 27αρι μοντελο βεβαια,που εχει μηδενικο ghosting και γενικα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος για τα λεφτα της. https://www.skroutz.gr/s/11885397/LG-27MP59G-P.html Αυτη κοιταω τωρα που εχει και motion blur reduction, οποτε με 75hz και αυτο θα ειμαι σιγουρα πολυ καλυτερα απο αυτη που εχω τωρα. Εκεινο που με χαλαει ειναι η εμφανιση που ειναι τερμα γκουμουτσοειδης της σειρας, με στυλ 10ετιας. Εδωσα 95 ευρω για κουτι phantes p400s να ειναι κουκλακι, και να κοτσαρω διπλα αυτον τον ψυγειοκαταψυκτη ιρανου κρεοπωλη; Κριμα δεν ειναι; Το δευτερο που με ανησυχει ειναι η ποιοτητα χρωματων επειδη δεν ειναι 8bit αλλα ειναι 6bit+FRC και φοβαμαι για φαινομενα dithering. Σ'ευχαριστω παντως πολυ για τις απαντησεις.
Dantε Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Εμφανισιακα γιατι σε προβληματιζει? Μικρα σχετικα bezel εχει και η βαση ειναι ωραια. Το MBR αν το ενεργοποιησεις μαλλον θα γινεις επιληπτικος.Στα 75 hz ολα αυτα με το strobing,ειναι πρακτικα αχρηστα. Banding στο δικο μου δεν εχω παρατηρησει παρολο που ειναι 6bit+frc. Παντως αν βρεις καποιο που να ειναι 8bit,σιγουρα καλυτερα θα ειναι.
flokiman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Dantε είπε Εμφανισιακα γιατι σε προβληματιζει? Μικρα σχετικα bezel εχει και η βαση ειναι ωραια. Το MBR αν το ενεργοποιησεις μαλλον θα γινεις επιληπτικος.Στα 75 hz ολα αυτα με το strobing,ειναι πρακτικα αχρηστα. Banding στο δικο μου δεν εχω παρατηρησει παρολο που ειναι 6bit+frc. Παντως αν βρεις καποιο που να ειναι 8bit,σιγουρα καλυτερα θα ειναι. A με strobe light γινεται το Motion blur στην Lg... Το δοκιμασες σε 75hz και ειδες διαφορα; Κουραζει; Η σε τρελαινει στο flicker?
Dantε Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Σχεδον σε ολα,αυτες οι τεχνολογιες γινονται με strobing. Δεν εχει flicker αλλα κουραζει αρκετα.Ισως in game να συνηθιζεται,αλλα σε office χρηση σε τρελαινει. Συνηθως δουλευουν σωστα σε υψηλοτερες ανανεωσεις.Παντως το οτι εχει διαφορα,εχει.Σιγουρα φαινεται πιο γρηγορη η αποκριση.Αλλα και χωρις αυτο μια χαρα ειναι η οθονη.Δεν εχει ghosting κτλ για να πεις οτι ειναι απαραιτητο.
flokiman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 nixeus edg 27'' φαίνεται να δινει τρελο πακέτο, 2Κ, Ips, 144hz...κ πολυ φτηνές. άραγε θα την βρω πουθενά; υπάρχει κ η pixio px277 στα ίδια κυμαίνεται... επίσης κάτι κορεατικες crossover ... θηρια ανημερα, σε τιμες παμφθηνες... μολις μαθευτηκαν τις ξαφρισαν ολες.
Dantε Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δε τις φερνουν Ελλαδα αυτες. Καλα της AUO το πανελ εχει. Αν ειναι δες και την VG270UP.Νεο μοντελο με το ιδιο πανελ.Κανα 400αρι βγαινει.
flokiman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 25 λεπτά πριν, Dantε είπε Δε τις φερνουν Ελλαδα αυτες. Καλα της AUO το πανελ εχει. Αν ειναι δες και την VG270UP.Νεο μοντελο με το ιδιο πανελ.Κανα 400αρι βγαινει. Αυτη ειναι η μονη που αξιζει 400 ευρω για αυτα που προσφερει, την εχω bookmarkαρει και αυτη. Θενκιου κ παλι Dante!
Dantε Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Να σου πω την αληθεια αυτη παραφυλαω να παρω και εγω και εαν τη πετυχω εκει στο 350αρι τελικη τιμη,θα τη τσιμπησω.
flokiman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, Dantε είπε Να σου πω την αληθεια αυτη παραφυλαω να παρω και εγω και εαν τη πετυχω εκει στο 350αρι τελικη τιμη,θα τη τσιμπησω. Βγηκε κανα review? Εγω ειδα ενα review για ενα αλλο μοντελο της φετινης σειρας Vg0 της ACER και λεει οτι απο lag και response time δε τα παει καθολου καλα.
Dantε Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Tα αλλα μοντελα ειναι αλλα πανελ,οποτε δεν εχουν σχεση. Ενας απο το oc.net που το πηρε λεει οτι δεν εχει ghosting οτι εχει ελαχιστο blb και glow και οτι γενικα ειναι μια βελτιωση του XF270HUA που το παραμονευα και αυτο και βλακεια μου που δε το πηρα στα 320Ε που το ειχε το αμαζον πριν το bf και το ξεστοκαρε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα