Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, turbat0s είπε

Ας με βοηθήσει κάποιος με αυτό.

Τί ακριβώς βοήθεια προσφέρει το να σου πει κάποιος έναν αριθμό πινακίδας?

Μπορείς να αποδείξεις υπαιτιότητα κάποιου, ισχυριζόμενος απλά ότι κάποιος είδε την πινακίδα του?  

Ακόμη και αν βρεις το τηλέφωνό του θα σου πει "φίλε κάνεις λάθος ήμουν Κοζάνη χτες".

χωρίς να μου έχει τύχει ποτέ υποθέτω θα αναλάβει η νομική προστασία της ασφαλιστικής σου. γιατί ok, μπορεί να ήσουν Κοζάνη αλλά πάνω σου έχεις είτε χρώμα από το δικό μου όχημα, είτε γρατζουνιά στο σημείο που φαινομενικά έγινε η επαφή...οπότε φαντάζομαι σε βάθος χρόνου θα βρεθεί λύση... 

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, pananton είπε

χωρίς να μου έχει τύχει ποτέ υποθέτω θα αναλάβει η νομική προστασία της ασφαλιστικής σου. γιατί ok, μπορεί να ήσουν Κοζάνη αλλά πάνω σου έχεις είτε χρώμα από το δικό μου όχημα, είτε γρατζουνιά στο σημείο που φαινομενικά έγινε η επαφή...οπότε φαντάζομαι σε βάθος χρόνου θα βρεθεί λύση... 

Πολύ δύσκολα μου φαίνονται όλα αυτά. Πρέπει να συντρέχουν πολλές προϋποθέσεις για να ευοδωθεί κάτι τέτοιο και το βασικότερο να θέλει να συνεργαστεί ο άλλος. Για να μην σκεφτώ ότι μπορεί να σου γυρίσει και μπούμερανγκ.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
Μόλις τώρα, turbat0s είπε

Πολύ δύσκολα μου φαίνονται όλα αυτά. Πρέπει να συντρέχουν πολλές προϋποθέσεις για να ευοδωθεί κάτι τέτοιο και το βασικότερο να θέλει να συνεργαστεί ο άλλος.

πάντως χίλιες φορές να έχεις μία πινακίδα γιατί έτσι κάτι θα κυνηγήσεις...αλλιώς τίποτα..απλά πληρώνεις την ζημιά μόνος σου.

ας πει όμως και κανείς αν έχει τέτοιου είδους εμπειρία τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που έχουμε ΜΟΝΟ την πινακίδα ...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pananton είπε

πάντως χίλιες φορές να έχεις μία πινακίδα γιατί έτσι κάτι θα κυνηγήσεις...

Σωστό ακούγεται αρκεί να υπάρχει στρατηγική, αλλιώς μην κυνηγάμε ανεμόμυλους.

Δημοσ.

Το πρόβλημά του είναι να μη μαθευτεί, δηλαδή  καθαρά οικογενειακό , έψαξε και ψάχνει να τον βρει για να μην πάρει έκταση με την ασφάλεια διότι ο ιδιοκτήτης δεν οδηγούσε το όχημα και δεν ξέρει τίποτα . Πόσο χρονών είναι και πότε έβγαλε δίπλωμα ; είναι δηλωμένος με έχτρα ασφάλιστρο λόγω ηλικίας;       

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Μπορείς να αποδείξεις υπαιτιότητα κάποιου, ισχυριζόμενος απλά ότι ένας γείτονας είδε την πινακίδα του?  

Ακόμη και αν βρεις το τηλέφωνό του θα σου πει "φίλε κάνεις λάθος ήμουν Κοζάνη χτες".

Να σου πω πως έγινε, με χτύπησαν το είδε ο γειτονας πηρε νουμερα. Εν συνεχεία μου χτύπησε κουδουνι κάλεσα αστυνομία και ο γείτονας κατέθεσε ότι είδε το ταδε όχημα να με χτυπάει. Κάλεσα φυσικά και την ασγαλιστική η οπόια ήρθε και έβγαλε φωτο. Απο εκει και πέρα δεν ασχολήθηκα. Τα κανόνισε όλα ο ασφαλιστής. Προφανώς αυτός που με χτύπησε το παραδέχθηκε και δεν είχαμε τρεχάματα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cons1985 είπε

Προφανώς αυτός που με χτύπησε το παραδέχθηκε και δεν είχαμε τρεχάματα. 

Ναι είναι το ενδεχόμενο που προείπα, ότι ο άλλος θέλει να συνεργαστεί.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, turbat0s είπε

Μπορείς να αποδείξεις υπαιτιότητα κάποιου, ισχυριζόμενος απλά ότι ένας γείτονας είδε την πινακίδα του?  

Αν εχεις μαρτυρα και πινακαιδα και τηλεφωνο μαρτυρα οπως εγω σιγουρα μπορεις .Εγω σταθηκα τυχερος με το τηλεφωνο που βρηκα ευκολα . Αλοιως μηνυση.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν εχεις μαρτυρα και πινακαιδα και τηλεφωνο μαρτυρα οπως εγω σιγουρα μπορεις .Εγω σταθηκα τυχερος με το τηλεφωνο που βρηκα ευκολα . Αλοιως μηνυση.

Και πώς τεκμηριώνεις τον ισχυρισμό ότι ο τάδε με χτύπησε (έχοντας απλά ένα μάρτυρα και μια πινακίδα)?

Δηλαδή αν σου τηλεφωνήσουν και σου πούν "φίλε έχω και μάρτυρα που μου είπε ότι μου έξυσες τον προφυλακτήρα" τί θα του πεις? Βεβαίως έλα να τα βρούμε?

Δημοσ.

Έχω πληρὼσει πάνω απο 2000ε στα δικά μου αυτοκίνητα , επειδή κάποιος καραγκίοζης με χτύπησε και έφυγε χωρίς κανένα σημείωμα.

Λες και θα τα βάλουν απο την τσέπη τους. Εγώ μία φορά ακούμπησα κάποιον , του έκανα μία μικρή γρατζουνιά , του άφησα σημείωμα και με πήρε να μου πεί ευχαριστώ για το σημείωμα δεν θέλω καν να ασχοληθούμε. Έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε ευχαριστώ σε κάποιον που μας κάνει ζημιά.

Τώρα για τον TS , μπορούσες να καλέσεις τροχαία για να καταγράψει το συμβάν , έτσι ώστε αν είχε παρκάρει ο άλλος παράνομα να είσαι και εσύ καλλυμένος.

Όποιος σχολιάζει περι αγίους κτλ. σημαίνει ότι το έχει κάνει και ο ίδιος. Εύχομαι να το πάθετε να δούμε τι ωραία είναι ξαφνικά να πρέπει να δώσετε 1000ε για να το φτιάξετε , και να χάσει αυτόματα και μεταπωλητική αξία το όχημα σας γιατί μετά θα το βρίσκουν όλοι τρακαρισμένο λόγω βαψίματος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγαλώνοντας είδα αρκετές αλλαγές πάνω μου. Και τα μαλλιά που έφυγαν (μερικώς) και τα μυαλά που άλλαξαν.

Πολλές φορές δίνω ελαφρυντικά σε ανθρώπους για γνήσια λάθη ή για προσπάθεια επανόρθωσης. Από την άλλη όμως είμαι καχύποπτος σε κάποια πράγματα.

Καλώς ή κακώς το αρχικό post έχει την κλασσική (παιδική) δομή όπου κάποιος αγωνιά και θέλει να πάρει πληροφορίες για κάτι αλλά για να γλυτώσει το όποιο κράξιμο ξεκινάει με αυτά που νομίζει ότι θέλουμε να ακούσουμε. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος που έχει θέμα να το πει στην οικογένεια (προφανώς μικρός σε ηλικία ή οικονομικά εξαρτημένος) θα μπορέσει να πληρώσει τη ζημιά όταν , όπως ήδη ειπώθηκε, ακόμα και ένα μικρό ακούμπισμα που δεν δείχνει οπτικά κάτι μπορεί να έχει κόστος κάποιες εκατοντάδες ευρώ αν έσπασαν οι βάσεις του προφυλακτήρα και χρειάζεται αντικατάσταση, βάψιμο και τα ρέστα. Και βέβαια για την οδό μέσω της ασφαλιστικής δεν το κοιτάει αφού το αυτοκίνητο είναι στο όνομα άλλου. Συνεπώς δεν πείθομαι (όχι πως έχει σημασία για κάποιον) ότι έχει μεγάλη φαγούρα για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Για την ερώτησή σου (ts) τώρα , δυστυχώς (to "δυστυχώς" όχι με κακία και όχι απέναντι σε σένα αλλά απέναντι σε όλους τους ευθυνόφοβους που δεν κάνουν το αυτονόητο ακόμα και αν δεν πρόκειται να τους στοιχίσει κάτι-ασφαλιστική γαρ) τώρα είναι μάλλον απίθανο να σε βρουν, για πολλούς λόγους. Και γιατί λόγω περασμένης ώρας μπορεί να μην σε είδανε ή να προλάβανε να σημειώσουνε τον αριθμό. Και γιατί ίσως ο παθών να πάρει χαμπάρι την ζημιά κάποια άλλη μέρα κάπου αλλού και να μην ξέρει που να ρωτήσει και τι να ψάξει.

ΥΓ Ξέρω ότι το ξεχειλώνω αλλά πραγματικά περιμένουμε από αυτόν που φεύγει από το σημείο της μικρής ή μεγάλης ζημιάς με την όποια δικαιολογία ("τα πήρα γιατί παρκάρισε έτσι") να παραμείνει στην περίπτωση σοβαρότερου τροχαίου, ειδικά αν νομίζει ότι δεν τον είδαν;

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μικρη μεγάλη ζημιά δεν παύει να έγινε, ακόμα και μια γρατζουνιά να  δεν σου φταίει τίποτα ο άλλος να τα πληρώσει από την τσέπη του. Το ότι δεν το είδες την επόμενη μπορεί να σημαίνει ότι ο άνθρωπος το πήγε να το φτιάξουν και να το δεις μετά από μερικές ημέρες φτιαγμένο και να πεις ωραία δεν έγινε τίποτα. 

Επειδή είσαι μικρός στατιστικά θα σου τύχει πολλές φορές και αλοιμονο αν κάθε φορά που μας νευριάζει κάποιος η κάτι χτυπάμε και φεύγουμε και μετά έχεις τύψεις όχι για τον άνθρωπο αλλά το πως θα το καλύψεις. Ένα χαρτάκι με τα στοιχεία σου και μια συγγνώμη στους δικούς σου ότι έγινε μαλακια και δεν υπολογισες σωστά θα ήταν αρκετό.  Επειδη όλοι λίγο πολύ κάναμε τα ανδραγαθήματα μας στην ηλικία σου για κάποιο λόγο όταν προσπαθούσαμε να καλύψουμε κάτι με ψέμα και δικαιολογίες πάντα κατο γινόταν και το ένα ψέμα έφερνε το άλλο και στο τέλος χάναμε το τόπι 😛 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Φίλε adsl2 24 χρονών είμαι αδηγώ απο 18 με δίπλωμα ασφάλειες και τα πάντα νόμιμα. Επίσης θέλω να ξέρεις οτι δουλεύω πανω απο 4 χρόνια μαζί με σπουδές και έχω την δυνατότητα το 15κ αμάξι που μου παρέχουν αν θέλω να το πετάξω στον γκρεμό και και να τους αγοράσω το καινούριο μοντέλο την επόμενη μέρα. Επίσης αν τους έλεγα τι πραγματικά έγινε δεν θα άκουγα τίποτα απολύτως οπότε αυτά περι εξετάσεων στην οικογένεια ξανασκεφτείτε τα καλύτερα.  Έχει να κάνει με εμένα το οτι δεν το είπα και με την εντύπωση που δεν έλω να δημιουργήσω. Επειδή γενικά προσπαθώ να είμαι σωστός σε οτι κάνω και τέτοια πράγματα με πειράζουν πολύ, σκέφτηκα αμέσως οτι δεν του αξίζει ετσι οπως ειχε παρκάρει να του φτιάξω καμία ζημιά. Μετά μιλώντας με φίλους μου είπαν οτι παίζει να με εχουν δει κτλ. Το ερώτημα μου είναι πόσες μέρες εχει αυτος να ψάξει το θέμα. Έχουν περάσει ήδη 5 μέρες, αν ήταν θα ειχαν πάρει ηδη απο ασφαλιστική ?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Και πώς τεκμηριώνεις τον ισχυρισμό ότι ο τάδε με χτύπησε (έχοντας απλά ένα μάρτυρα και μια πινακίδα)?

Δηλαδή αν σου τηλεφωνήσουν και σου πούν "φίλε έχω και μάρτυρα που μου είπε ότι μου έξυσες τον προφυλακτήρα" τί θα του πεις? Βεβαίως έλα να τα βρούμε?

Το παλικαρι που λεω μου ειπε οτι αν χρειστει θα ερθει μαρυτρας.Νομιζω οτι εφτανε.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ffffm είπε

Καλησπέρα. Φίλε adsl2 24 χρονών είμαι αδηγώ απο 18 με δίπλωμα ασφάλειες και τα πάντα νόμιμα. Επίσης θέλω να ξέρεις οτι δουλεύω πανω απο 4 χρόνια μαζί με σπουδές και έχω την δυνατότητα το 15κ αμάξι που μου παρέχουν αν θέλω να το πετάξω στον γκρεμό και και να τους αγοράσω το καινούριο μοντέλο την επόμενη μέρα. Επίσης αν τους έλεγα τι πραγματικά έγινε δεν θα άκουγα τίποτα απολύτως οπότε αυτά περι εξετάσεων στην οικογένεια ξανασκεφτείτε τα καλύτερα.  Έχει να κάνει με εμένα το οτι δεν το είπα και με την εντύπωση που δεν έλω να δημιουργήσω. Επειδή γενικά προσπαθώ να είμαι σωστός σε οτι κάνω και τέτοια πράγματα με πειράζουν πολύ οπότε σκέφτηκα αμέσως οτι δεν του αξίζει ετσι οπως ειχε παρκάρει να του φτιάξω καμία ζημιά. Μετά μιλώντας με φίλους μου είπαν οτι παίζει να με εχουν δει κτλ. Το ερώτημα μου είναι πόσες μέρες εχει αυτος να ψάξει το θέμα. Έχουν περάσει ήδη 5 μέρες, αν ήταν θα ειχαν πάρει ηδη απο ασφαλιστική ?

Άρα, από αυτά που καταλαβαίνω, δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις το "σωστό". άπλα θες  να μάθεις στις πόσες μέρες θα είσαι σίγουρος ότι δεν σε είδαν!!

Δεν παίζει κανένα ρόλο ποσά βγάζεις και πόσα χρόνια οδηγείς και πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η ζημιά. Έτσι και αλλιώς η ασφαλιστική θα πληρώσει......

Ελπίζω να μην σου συμβεί, αλλά αν σου συμβεί να μην σκεφτούν ότι αυτός έχει λεφτά και ότι μπορεί να αγοράσει άλλο αμάξι αύριο και να σου αφήσουν στοιχεία......

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...