haris013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! θέλω τη βοήθεια σας για επιλογή load balancer όπου θα πέσουν 3 wan (1 μισθωμένη 10αρα, 1 οπτική ίνα 30/30 και μια vdsl) οι πάροχοι έχουν τερματίσει και αφήσει εξοπλισμό για την μισθώμενη και την οπτική και αυτό που χρειάζομαι είναι ένα αξιόπιστο load balancer όπου θα πετάξω τις γραμμές πάνω και θα κάνει traffic shape. οι χρήστες είναι γύρω στους 30 και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι σχετικά απλό στο setup ή τουλάχιστον να έχει step by step documentation. Ξέρω τα mikrotik οτι είναι μια καλή λύση αλλά δεν μπορώ να τα σετάρω, τα κρατάμε σαν τελευταία επιλογή λοιπόν. Το ίδιο και τα cisco asa. υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο appliance (αμα είναι και utm παράλληλα ώστε να στήσω firewall και content inspection ακόμα καλύτερα). Έχετε καμια πρόταση υπόψιν; budget θα βόλευε να μέναμε στα 600 ευρώ περίπου αλλά είμαι γενικά ανοικτός σε προτάσεις. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από haris013
coffeex Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν θέλεις κάτι έτοιμο δες αυτό Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από coffeex
haris013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, coffeex είπε Αν θέλεις κάτι έτοιμο δες αυτό το έχεις χρησιμοποιήσει; στα site των τραπεζών (web banking) έχεις θέματα; πχ σε άλλα load balancer δεν αφήνουν τα site των τραπεζών την ομαλή πρόσβαση και χρήση καθώς αναγνωρίζουν οτι αλλάζει η εξωτερική ip όταν γίνεται balance στο δίκτυο.
coffeex Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, haris013 είπε το έχεις χρησιμοποιήσει; στα site των τραπεζών (web banking) έχεις θέματα; πχ σε άλλα load balancer δεν αφήνουν τα site των τραπεζών την ομαλή πρόσβαση και χρήση καθώς αναγνωρίζουν οτι αλλάζει η εξωτερική ip όταν γίνεται balance στο δίκτυο. Όχι, συνήθως χρησιμοποιώ λύσεις με pfsense, openwrt κτλ ανάλογα την περίσταση. Αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα, σου δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσεις από την x WAN να περνάει ένα συγκεκριμένο site κτλ. 2
haris013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, coffeex είπε Όχι, συνήθως χρησιμοποιώ λύσεις με pfsense, openwrt κτλ ανάλογα την περίσταση. Αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα, σου δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσεις από την x WAN να περνάει ένα συγκεκριμένο site κτλ. pfsense εχω δουλέψει και εγώ αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θέλω κάτι custom(σερβερ με συγκεκριμένα nic κλπ) γιαυτό ψάχνω κάτι έτοιμο με όσο το δυνατόν λιγότερο maintenance. αφού λοιπόν έχει επιλογή για δρομολόγηση sites από συγκεκριμένη wan το vigor νομίζω με καλύπτει!
coffeex Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, haris013 είπε pfsense εχω δουλέψει και εγώ αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θέλω κάτι custom(σερβερ με συγκεκριμένα nic κλπ) γιαυτό ψάχνω κάτι έτοιμο με όσο το δυνατόν λιγότερο maintenance. αφού λοιπόν έχει επιλογή για δρομολόγηση sites από συγκεκριμένη wan το vigor νομίζω με καλύπτει! Δες εδώ έχει και live demο, οπότε δες τι ρυθμίσεις κτλ έχει και αποφασίζεις αν σου κάνει ή όχι. 1
haris013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, coffeex είπε Δες εδώ έχει και live demο, οπότε δες τι ρυθμίσεις κτλ έχει και αποφασίζεις αν σου κάνει ή όχι. ωραίος! ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Αντίστοιχα οικονομικότερα μοντέλα έχει και η TP-Link. Έχει emulator για το καθένα (στο Support κάθε συσκευής) για να δεις ρυθμίσεις κι επιλογές.
M@dB0x Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Εγω δε βρισκω λογο να μη βαλει ενα 951G στα 80 ευρω και να κανεις παπαδες σιγα σιγα.
jkoukos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Θα συμφωνήσω αρκεί να υπάρχουν γνώσεις. Διαφορετικά είναι μεγάλο παίδεμα, όταν η άλλη λύση είναι plug&play.
kostello Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 εγω θα πηγαινα με pfsense. αλλα να ρωτησω κατι ετσι για το story. γιατι θελεις load balancing και traffic shaping για 30 χρήστες και μάλιστα με 3 καλές συνδέσεις? να πω ότι το ήθελες για εκατοντάδες wifi χρηστες οκ...
haris013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostello είπε εγω θα πηγαινα με pfsense. αλλα να ρωτησω κατι ετσι για το story. γιατι θελεις load balancing και traffic shaping για 30 χρήστες και μάλιστα με 3 καλές συνδέσεις? να πω ότι το ήθελες για εκατοντάδες wifi χρηστες οκ... Λογο συγκεκριμένου επαγγέλματος πρέπει να κάνουν αρκετό upload καθημερινά πολλοί χρήστες παράλληλα γι'αυτό και έχουν μισθωμενες και οπτική. Σκέφτηκα pfsense αλλά ποιος θα τους υποστηρίζει μετα; εγώ μπορώ να το στήσω αλλά μετά δεν μπορώ να τους υποστηρίξω.. γι'αυτό κοιτάω όσο ποιό δυνατόν plug and play λύση ώστε να στηθεί να και να μην ασχοληθούν στο άμεσο μέλλον. Το drytek φαίνεται τέλειο για all in one solution και αρκετά σταθερό από προηγούμενη εμπειρία που είχα με vigor . Κοιτάω μια και τα tp link παρόλο που δεν τα έχω καθόλου σε εκτίμηση στην small business και enterprise σειρά τους Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από haris013
kostello Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, haris013 είπε Λογο συγκεκριμένου επαγγέλματος πρέπει να κάνουν αρκετό upload καθημερινά πολλοί χρήστες παράλληλα γι'αυτό και έχουν μισθωμενες και οπτική. Σκέφτηκα pfsense αλλά ποιος θα τους υποστηρίζει μετα; εγώ μπορώ να το στήσω αλλά μετά δεν μπορώ να τους υποστηρίξω.. γι'αυτό κοιτάω όσο ποιό δυνατόν plug and play λύση ώστε να στηθεί να και να μην ασχοληθούν στο άμεσο μέλλον. Το drytek φαίνεται τέλειο για all in one solution και αρκετά σταθερό από προηγούμενη εμπειρία που είχα με vigor . Κοιτάω μια και τα tp link παρόλο που δεν τα έχω καθόλου σε εκτίμηση στην small business και enterprise σειρά τους Τα tp-link έχω ακούσει ότι στις σειρές enterprise είναι παρα πολύ καλά και δεν έχουν καμία σχέση με τα tp-link που ξέρουμε. και είναι πολύ οικονοικα σε σχεση με αλλους vendors . Δεν τα έχω δουλέψει απλά αυτό έχω ακούσει απο μεγάλο εγκαταστάση που τα έχει χρησιμοποιήσει σε large bussiness εγκατάσταση. Έχεις εξετάσει το γεγονός αντί να είχες όλες αυτές τις γραμμές, να είχες μια 50αρα dedicated οπτική? και απο θέμα κόστους και απο θέμα ποιότητας και ταχύτητας.
haris013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Φίλε μου δεν έκανα εγώ την μελέτη ούτε παρότρυνα για τις γραμμές. Έτσι ήρθα και τα βρήκα και απλά κάνω μια εξυπηρέτηση να τους διευκολύνω με ένα balancer που μου ζήτησαν να βάλλουν . Σαφώς και αν ήταν να κάνουν μια εγκατάσταση από την αρχή θα τους συμβούλευα να πάρουν μεγάλο bandwith από οπτική και να γίνει καλό management Με qos και rules ώστε να μπουν οι κατάλληλες προτεραιότητες στα πακέτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα