Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα laptop HP Pavilion dv6000 το οποίο έχει μια μητρική Quandas CF30 και Phoenix bios F34.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια για να κάνω partition ( με το EASUS Rartition Master 11) τον  C : με το υπόλοιπο κομμάτι του δίσκου που είχα εξαρχης ξεχωρίσει δεν έβλεπε λειτουργικό να bootαρει και επίσης το σημαντικότερο , ΔΕΝ μπορώ να εγκαταστήσω νέο λειτουργικό με USB μιας και όσό και να προσπάθησα το bios δεν διαβάζει  το USB (το οποίο είναι ελεγμένο σε άλλο pc ) !!

Με λίγα λόγια ενώ μπορώ να θέσω boot order sequence το USB Disc αυτό διαλέγει μονίμως το Notebook Disc Drive  σε όποια θέση κι αν το βάλω!

Επίσης ο σκληρός του Laptop  έχει βγεί και έχει γίνει format ... και δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση στο bios που να διαλέγεις secure boot ή κάτι αντίστοιχο.

Καμιά ιδέα για το τί φταίει? 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Όλα τα παλιά μηχανήματα έχουν ένα θεματάκι να μπουτάρουν από usb flash drive. Αφόσον έχεις dvd drive γράψε τα win σε ένα cd και μπούταρε από εκεί.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν γίνεται γιατί δεν μπορεί η μητρική να δει το DVD Drive !! Είναι θέμα της μητρικής και αυτό.... αλλά και να λειτουργούσε νομίζω πως και πάλι θα προσπαθούσε να ξεκινήσει από τον σκληρό αγνοώντας τα υπόλοιπα ....   

Δημοσ.

Προσπάθησε να φορμάρεις σωστά το φαλσάκι με FAT32 και να περάσεις σε αυτό τα win 7. Αν δεν μπορείς να το κάνεις και αυτό τότε προσπάθησε να περάσεις τα win 7 σε άλλο μηχάνημα με τον εξης τρόπο. Όταν τα win 7 θα τελειώσουν την εγκατάσταση των win και θα κάνουν επανεκκίνηση τότε θα κλείσεις το μηχάνημα και θα βγάλεις τον δίσκο. Βάλε τότε τον δίσκο στο λάπτοπ σου.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ αγια την βοήθεια αλλά γιατί τα Win 7 ? Επειδή είναι παλιό το laptop? Να σου πω ότι ήδη έχω προσπαθήσει να περάσω λειτουργικό με FAT 32  τύπο αρχείων αλλά win 8 ή 10.

Τέλος πάντων θα το προσπαθήσω και θα επανέλθω. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...