Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, birel-motosport είπε

https://www.amazon.co.uk/AOC-AG322QC4-31-5-Inch-Gaming-Monitor/dp/B07D2VFL34/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1545477111&sr=8-1&keywords=AOC+AG322QC4

Καλησπέρα φίλε από το Amazon αγόρασα γιατί με τα ελληνικά καταστήματα Απλώς δεν έβγαλα ποτέ άκρη

Gaming εντυπώσεις θέλουμε...

Δημοσ.
Στις 22/12/2018 στις 7:53 ΜΜ, leros2004 είπε

Gaming εντυπώσεις θέλουμε...

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω γιατί ακόμα δεν έχει έρθει η κάρτα γραφικών για να τεστάρω την οθόνη

σαν πρώτη άποψη που την έβαλα σε μία 970 η οθόνη ανταποκρίνεται πολύ καλά ωραία χρώματα ωραίες γωνιές Η ανάλυση για τις ίντσες είναι πολύ καλή

Μόλις έρθει η κάρτα θα τη δοκιμάσω σε παιχνίδια και θα σας πω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2018 στις 2:49 ΜΜ, flokiman είπε

Αποφυγετε τα VA πανελ.

Καλό είναι να μην παραπληροφορειτε τον κόσμο. Ιδίως χωρίς καν αιτιολογία. 

🤔

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Καλό είναι να μην παραπληροφορειτε τον κόσμο. Ιδίως χωρίς καν αιτιολογία. 

🤔

Ε οχι και χωρις αιτιολογια.
Εχω παραθεσει ολοκληρο δοκιμιο 

Και εδω:

Τέλος απο κοντα ειδα 3 οθονες VA και δοκιμασα σε ιντερνετ καφε αλλες 2 και η γνωμη μου παραμενη η ιδια.
Ειδα ξεθωριασμα, γραμματοσειρες περιεργες σε ασπρο φοντο και ghosting.
Διαβασα, ελεγξα, ειδα απο κοντα, οποτε εχω δικαιωμα να εκφερω γνωμη σωστα;

Επεξ/σία από flokiman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν στο post σου είχες τα άρθρα θα ήταν καλύτερα. 

Πέρα από αυτό. Όλα τα panels έχουν τα + και τα - τους. Το ότι εσένα δεν σου αρέσουν τα VA Panel (χωρίς να έχεις δει από κοντά παο ότι κατάλαβα) δεν σημενει ότι πρέπει να απωθείς τον κόσμο από αυτά. Γιατί μπορεί εσένα να σε ενόχλει το ghosting (το οποίο διαφέρει από VA σε VA οθόνη) αλλά κάποιον άλλον να δίνει προτεραιότητα στο άριστο μαύρο που προσφέρει. 

Άλλος παράδειγμα δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρα το 1ms response time και πάει καρφι για TN. 

Και εγω υπέρ των IPS είμαι (υπόψιν) 

EDIT: τώρα διάβασα ότι είδες και από κοντά. Όμως όπως είπα δεν είναι όλες οι οθόνες ίδια όπως και δεν είναι όλα τα μάτια ίδια.

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Αν στο post σου είχες τα άρθρα θα ήταν καλύτερα. 

Πέρα από αυτό. Όλα τα panels έχουν τα + και τα - τους. Το ότι εσένα δεν σου αρέσουν τα VA Panel (χωρίς να έχεις δει από κοντά παο ότι κατάλαβα) δεν σημενει ότι πρέπει να απωθείς τον κόσμο από αυτά. Γιατί μπορεί εσένα να σε ενόχλει το ghosting (το οποίο διαφέρει από VA σε VA οθόνη) αλλά κάποιον άλλον να δίνει προτεραιότητα στο άριστο μαύρο που προσφέρει. 

Άλλος παράδειγμα δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρα το 1ms response time και πάει καρφι για TN. 

Και εγω υπέρ των IPS είμαι (υπόψιν) 

Μα εγραψα σαφως οτι ειδα και δοκιμασα απο κοντα VA πανελ, και σε κωστοβολο, και σε πλαισιο, αλλα και με την ησυχια μου σε internet cafe.
Και επειδη επαιξα μια alienware με TN πανελ διπλα σε μια samsung VA, η alienware ηταν πολυ καλυτερη παντου.
Εξαλλου γνωμη λεω, οταν προτρεπω καποιον να "αποφυγει τα VA". Οτιδηποτε κ αν γραψει καποιος, εινια γνωμη του.
Και γω προς IPS τεινω, αν και ειδα πανελ ΤΝ που ειναι αστερι (alienware) που εντελει, χωρις το IPS glow ειχε καλυτερη εμπειρια απο το IPS.
Το μονο που με απωθει απο TN ειναι το color banding.

Τα VA εχουν το VA glow (μπορειτε να το googlarete), θολες γραμματοσειρες, (ψαξτε το, εχει να κανει με την τοποθετηση των στοιχειων στην οθονη), και το πιο αργο response time.
Αρα για browsing και word office, δεν προτεινονται, για gaming λογω ghosting/χαμηλου response time δεν προτεινονται...τι αλλο μενει; Ταινιες μονο.
Αυτο εγραψα και ξαναλεω ημουν ετοιμος να παραγγειλω την AOC 24G1, ετοιμος και ηρεμος και σιγουροτατος.

Η προσωπικη μου χρηση ειναι browising στο ιντερνετ + ταινιες κατα 40%, 30% γραφιστικά (οχι επεξεργασια φωτογραφιας, αλλα δημιουργια λογοτυπων κτλ), 30% gaming (οχι FPS, ελαχιστα, κυριως παιζω sports/racing/fighting και indie). Για αυτο αν και ημουν απολυτα σιγουρος μετα για την S2719DGF που ειναι μια κουκλα 27αρα , 2Κ, με TN πανελ, ειπα να αποφυγω το ΤΝ και να ψαξω κατι σε IPS, εστω κ με 75hz. Εξαλλου η καρτα μου η rx 580 δεν ειναι και για παραπανω.

Επεξ/σία από flokiman
  • Like 1
Δημοσ.

Καλά flokiman, η προστακτική δεν εντάσσεται στην κατηγορία "εκφράζω την γνώμη μου", αλλά τέλος πάντων, τα μαθήματα ελληνικών μπορούμε να τα κάνουμε σε άλλο φόρουμ.

Birel, πες μας για την καθημερινή αίσθηση που δίνει.Εκτος gaming κυρίως. Και μεγειές κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/12/2018 στις 2:26 ΜΜ, 3DJIN είπε

η δικια μου γνωμη ειναι οτι και οι τρεις βασικοι τυποι πανελ ειναι της πλακας,απο κει και περα αναλογα τι θελει να κανει ο καθενας και εκ των προτερων γνωριζοντας οτι θα συμβιβαστει τοτε επιλεγει,αυτο για το browsing οποιος το εγραψε και το διαβασες απλα ειναι επικινδυνος και ασχετος και λογικα θα ειχε κανει καποιου ειδους strech στην οθονη.

Ε τότε πες μας έναν μη βασικό τύπο να πάμε εκεί.

Δημοσ.

flokiman καλά εντάξει μη συγκρίνεις οθόνες των 200 ευρώ με οθόνες των 500

Παιδιά ακόμα δεν έχω βγάλει συμπέρασμα γιατί την χρησιμοποίησα μόνο τρεις μέρες στο μαγαζί σε ένα PC που είχε απάνω μία gtx970 και μετά την έχω βάλει στην άκρη.

Σε σε πρώτη άποψη έχει πάρα πολύ ωραία χρώματα δεν έχω παρατηρήσει κάποια θολούρα σε γράμματα όπως αναφέρει ο φίλος ίντσες με την ανάλυση θεωρώ ότι είναι μία χαρά δεν είναι πολύ μεγάλα τα γράμματα και τα εικονίδια όπως είναι αντίστοιχα πχ σε μία 27 1080p 

Αυτό αυτό που ξενίζει λίγο είναι ότι η οθόνη είναι λίγο ψηλή εν συγκρίσει με τα κλασικά μόνιτορ που έχουμε συνηθίσει .

Σε σε παιχνίδια που τη δοκίμασα όσο μπορούσε να κρατήσει πάνω από 80 frames η 970 ήτανε μία χαρά δεν παρατήρησα κάποιο ελάττωμα πρόβλημα που να με προβληματίζει περιμένω να δω πότε θα ρθει η AMD η κάρτα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη από το freesync και τα hz φυσικά δεν πιστεύω ότι θα με απογοητεύσει καθόλου και με κάτι τέτοια μόνιτορ κάθομαι και αναρωτιέμαι γιατί κάποια στοιχίζουν 1200 ευρώ πχ το dell alienware που έχω στο σπίτι πέρα από τις ίντσες δεν μπορώ να πω τι προσφέρει κάτι το τρομερό για να υπάρχει αυτή η διαφορά τιμής

Δημοσ.
Στις 25/12/2018 στις 10:09 ΠΜ, flokiman είπε

Μα εγραψα σαφως οτι ειδα και δοκιμασα απο κοντα VA πανελ, και σε κωστοβολο, και σε πλαισιο, αλλα και με την ησυχια μου σε internet cafe.
Και επειδη επαιξα μια alienware με TN πανελ διπλα σε μια samsung VA, η alienware ηταν πολυ καλυτερη παντου.
Εξαλλου γνωμη λεω, οταν προτρεπω καποιον να "αποφυγει τα VA". Οτιδηποτε κ αν γραψει καποιος, εινια γνωμη του.
Και γω προς IPS τεινω, αν και ειδα πανελ ΤΝ που ειναι αστερι (alienware) που εντελει, χωρις το IPS glow ειχε καλυτερη εμπειρια απο το IPS.
Το μονο που με απωθει απο TN ειναι το color banding.

Τα VA εχουν το VA glow (μπορειτε να το googlarete), θολες γραμματοσειρες, (ψαξτε το, εχει να κανει με την τοποθετηση των στοιχειων στην οθονη), και το πιο αργο response time.
Αρα για browsing και word office, δεν προτεινονται, για gaming λογω ghosting/χαμηλου response time δεν προτεινονται...τι αλλο μενει; Ταινιες μονο.
Αυτο εγραψα και ξαναλεω ημουν ετοιμος να παραγγειλω την AOC 24G1, ετοιμος και ηρεμος και σιγουροτατος.

Η προσωπικη μου χρηση ειναι browising στο ιντερνετ + ταινιες κατα 40%, 30% γραφιστικά (οχι επεξεργασια φωτογραφιας, αλλα δημιουργια λογοτυπων κτλ), 30% gaming (οχι FPS, ελαχιστα, κυριως παιζω sports/racing/fighting και indie). Για αυτο αν και ημουν απολυτα σιγουρος μετα για την S2719DGF που ειναι μια κουκλα 27αρα , 2Κ, με TN πανελ, ειπα να αποφυγω το ΤΝ και να ψαξω κατι σε IPS, εστω κ με 75hz. Εξαλλου η καρτα μου η rx 580 δεν ειναι και για παραπανω.

Η πλάκα είναι ότι για την χρήση που λες ότι κανείς, ταιριάζει γάντι το va panel...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/1/2019 στις 1:40 ΠΜ, BlueBlood7 είπε

Ε τότε πες μας έναν μη βασικό τύπο να πάμε εκεί.

δεν ξερω τα γουστα σου και που θα ηθελες να συμβιβαστεις πχ χρωμα,ταχυτητα,ομοιομορφια πανελ

Δημοσ.

το safe bet νομιζω ειναι το IPS, με το μονο ρισκο το IPS glow / backlight bleed.
Για το μαυρο που ειναι σκουρο μπλε το καταλαβαινεις σε παρα πολυ σκοτεινες περιοχες

10 ώρες πριν, leros2004 είπε

Η πλάκα είναι ότι για την χρήση που λες ότι κανείς, ταιριάζει γάντι το va panel...

οχι μωρε, ετσι νομιζα και γω και ημουν σφαιρα για την AOC g24c1, αλλα ειδα απο κοντα αλλα VA panel διαβασα και πολλες κριτικες και τελικα το σταματησα.
Μονο και μονο που εχει το υψηλοτερο response time σχετικα με TN και IPS ειναι no-go για μενα. 
Δε θα αντεξω στο Pes 19 να βλεπω την μπαλα να θολώνει σε σουτ και πασες (blur) και η αληθεια ειναι οτι με ζαλιζει κιολας.
Η IPS lg που εχω με 5ms σκεψου μου προκαλει ελααχιστα (το εχω συνηθισει) μια ζαλουρα σε γρηγορη κινηση, για αυτο τρεμω τις VA.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, flokiman είπε

το safe bet νομιζω ειναι το IPS, με το μονο ρισκο το IPS glow / backlight bleed.
Για το μαυρο που ειναι σκουρο μπλε το καταλαβαινεις σε παρα πολυ σκοτεινες περιοχες

οχι μωρε, ετσι νομιζα και γω και ημουν σφαιρα για την AOC g24c1, αλλα ειδα απο κοντα αλλα VA panel διαβασα και πολλες κριτικες και τελικα το σταματησα.
Μονο και μονο που εχει το υψηλοτερο response time σχετικα με TN και IPS ειναι no-go για μενα. 
Δε θα αντεξω στο Pes 19 να βλεπω την μπαλα να θολώνει σε σουτ και πασες (blur) και η αληθεια ειναι οτι με ζαλιζει κιολας.
Η IPS lg που εχω με 5ms σκεψου μου προκαλει ελααχιστα (το εχω συνηθισει) μια ζαλουρα σε γρηγορη κινηση, για αυτο τρεμω τις VA.

Το blur οφείλεται και στα hz της οθόνης. Αν το παιχνίδι τρέχει με 120fps υπάρχει μεγάλη βελτίωση στις γρήγορες σκηνές 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Το blur οφείλεται και στα hz της οθόνης. Αν το παιχνίδι τρέχει με 120fps υπάρχει μεγάλη βελτίωση στις γρήγορες σκηνές 

με rx 580 νομιζω ελαχιστα παιχνιδια συγχρονα θα τρεχουν στα 120fps.
Για αυτο πονταρω σε μια με 75hz και freesync και παιζω το safe bet της IPS. 
Τωρα δυστυχως επειδη θελω και 27'' και για να μην βλεπω το πιξελ σαν φακη παω αναγκαστικα σε 1440p.
Αρα 27''+IPS+1440p+75hz+Vsync πολυ δυσκολος συνδυασμος και η τιμη δεν πεφτει κατω απο 400.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...