Cyberdemon87 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα! Έχω έναν εξωτερικό Western Digital Elements 2TB και θα με ενδιέφερε αν γίνεται να τον μετατρέψω σε εσωτερικό και να τον συνδέσω με SATA III 6GBPS αν υποστηρίζει. Η κύρια χρήση θα είναι αποθήκευση αρχείων και εγκατάσταση παιχνιδιών. Θα προτείνατε να γίνει κάτι τέτοιο με τον συγκεκριμένο δίσκο; Είναι εύκολο και ασφαλές ή να το αφήσω καλύτερα; Και κάποιες ακόμη απορίες, γιατί αν δεν παίξει το από πάνω, λέω να πάω λίγο αργότερα σε έναν εσωτερικό 4TB. 1. Να κοιτάξω μόνο από 7200rpm και πάνω; 2. Πόσο cache; Θα δω διαφορά αν έχει μεγάλη; 3. Πολλοί δίσκοι σε αυτά τα μεγέθη λένε για χρήση NAS, Server, DVR... Τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω και σε τι επηρεάζουν; 4. Για την χρήση που το θέλω εγώ, θα πρέπει μήπως να κοιτάω μόνο όσους γράφουν για χρήση Desktop; Σας ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Μπορείς άνετα να τον κάνεις εσωτερικό. Ανάλογα με το κουτί σου ίσως χρειαστείς brackets ώστε να τον τοποθετήσεις σωστά. Για τα υπόλοιπα που ρωτάς: 1) Αν θες τον δίσκο μόνο για αποθήκευση δεν χρειάζεται να πας σε 7.200. Στα 7.200 έχεις καλύτερες ταχύτητες αλλά και μεγαλύτερο θόρυβο. 2) Αυτό είναι fixed, δεν το επιλέγεις και δεν πρόκειται επίσης να δεις διαφορά αν τον χρησιμοποιείς μόνο για αποθήκευση. Η cache έχει νόημα αν έχεις συνεχή read/writes. 3) Αν θες δίσκο για αποθήκευση παίρνεις NAS. Αν τον θες για κύριο δίσκο παίρνεις Server ή Desktop, οι Server έχουν μεγαλύτερη εγγύηση και στοιχίζουν αρκετά περισσότερα. Το DVR είναι για δίσκους που τοποθετούνται σε καταγραφικά. 4) Για αποθήκευση μπορείς να πάρεις όποια κατηγορία θες, με εξαίρεση τους DVR. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cyberdemon87 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω όταν τον ανοίξω; Εκτός από αποθήκευση, είτε τον εξωτερικό που θα γίνει εσωτερικός, είτε αν πάρω κάποιον 4TB, πιο πολύ βασικά θα το χρησιμοποιώ για games και emulators, έπρεπε να το διευκρινίσω περισσότερο πριν. Οπότε τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Παρε έναν desktop ή server σε αυτή την περίπτωση καθώς έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες και μάλλον κοιτάς για ταχύτητα περιστροφής στις 7.200 rpm. Κατά τα λοιπά, δεν έχω ανοίξει ποτέ θήκη για να αφαιρέσω δίσκο οπότε δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω για την διαδικασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cyberdemon87 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 11/12/2018 στις 11:12 ΜΜ, elorant είπε Παρε έναν desktop ή server σε αυτή την περίπτωση καθώς έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες και μάλλον κοιτάς για ταχύτητα περιστροφής στις 7.200 rpm. Κατά τα λοιπά, δεν έχω ανοίξει ποτέ θήκη για να αφαιρέσω δίσκο οπότε δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω για την διαδικασία. Πιστεύεις πως ο Western Digital Red NAS 4TB θα ήταν καλή επιλογή για αυτό που θέλω, παρόλο που η χρήση του είναι NAS; Απλά, βλέπω καλές κριτικές γι'αυτό το σκέφτομαι. https://www.skroutz.gr/s/3870224/Western-Digital-Red-NAS-4TB.html Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2018 από Cyberdemon87 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Ο Red σίγουρα είναι αξιόπιστος αλλά είναι και αργός. Προσωπικά θα έπαιρνα έναν Black ή τους καινούργιους Gold. Βέβαια στοιχίζουν κι αρκετά περισσότερο οπότε κρίνεις ανάλογα με το budget σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cyberdemon87 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, elorant είπε Ο Red σίγουρα είναι αξιόπιστος αλλά είναι και αργός. Προσωπικά θα έπαιρνα έναν Black ή τους καινούργιους Gold. Βέβαια στοιχίζουν κι αρκετά περισσότερο οπότε κρίνεις ανάλογα με το budget σου. Πιστεύεις πως είναι αρκετά αργός για να τρέχουν games από εκεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δεν παίζω παιχνίδια οπότε δεν έχω ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cyberdemon87 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Σε σχέση με τον red που λέγαμε παραπάνω, ο blue είναι κατώτερος; Είναι και οι δύο στις 5200 στροφές πάντως ρε γμτ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για κάθε μοντέλο. Καλύτερα να ανοίξεις ένα νέο θέμα αν θες να ρωτήσεις ειδικά για συγκεκριμένα μοντέλα ώστε να σου απαντήσουν όσοι γνωρίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα