AtiX Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, kurkosdr είπε Οι προστιθέμενης αξίας εφαρμογές που βάζει η Google είναι χρήσιμα πράγματα Οι ποιές??? Συγνώμη φίλε μου, αλλά κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά με τα "free" προγράμματα της οποιοσδήποτε εταιρείας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, nero62 είπε αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι κρίνουμε την google... 13 ώρες πριν, nero62 είπε θεωρώ ότι είμαστε πολύ ασήμαντοι και μικροί για να κρίνουμε και να ειρωνευομαστε κάτι τόσο μεγάλο όπως είναι μια εταιρία όπως η google που έχει αλλάξει στην κυριολεξία την ανθρωπότητα ολόκληρη. δεν νομίζεις? Αστειεύεσαι μάλλον. Ενδεικτικά, την εβδομάδα που πέρασε ο CEO της Google κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με το κατά πόσο τα search results επηρέασαν τις αμερικάνικες εκλογές του 2016. Από αυτή την κατάθεση: "the 2016 presidential election had exposed mistakes over two advertising accounts linked to Russia which the company has since sought to rectify." Ξεχνάτε μάλλον πως το κύριο προϊόν της Google είναι οι διαφημίσεις. Ο,τι κι αν φτιάχνουν είναι driven από το business model γύρω από τις διαφημίσεις. Και κάτι άλλο να κάνουν, κάποιο νέο project (επειδή έχουν τους πόρους) αν δεν αποδώσει κατάλληλα σε σχέση με το business model αυτό, όπως έχουμε δει το τρώει η μαρμάγκα τελικά. Εννοείται πως μια εταιρία με τέτοιο reach και τέτοια επιρροή πρέπει να είναι συνεχώς υπό επιτήρηση και αντικείμενο κριτικής! 15 ώρες πριν, georgep71 είπε Για να καταλαβω, οσοι δουλευουν προϊοντα Google γιατι απο τα σχολια και σε αυτο και στο προηγουμενο αρθρο μοιαζουμε με φλωρακια? Οταν η google εβγαλε το Picasa πριν το photos ειχε αναγνωριση προσωπου δωρεαν για τον απλο χρηστη να ταγκαρει στις φωτο του, τοπικα, στα αρχεια του. Ημαρτον με αυτη την απαξιωση για τα προιοντα της Google. Καλά, chill κι εσύ, πριν χρόνια το iPhoto έβαζε features και το Picasa ακολουθούσε (με πολύ πιο χάλια interface κιόλας) - on device face recognition/tagging included. Κανείς δεν απαξιώνει την Google για τις τεχνολογίες της. Είναι κορυφαίοι σε αυτό που κάνουν. Έχουν και ωραιότατα business πακέτα για όλες τις δουλειές. Εχουν και κορυφαίο περιβάλλον εργασίας (oh wait...) Καλό είναι όμως η αξίωση που (όλοι λίγο πολύ) έχουμε για δωρεάν εφαρμογές/υπηρεσίες να μπαίνει που και που στην άκρη και να τα βλέπουμε πιο αντικειμενικά τα πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex1_kgr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 23 ώρες πριν, SeaLion είπε Search, Gmail, Maps. Αντε και Drive. Οι απλοί χρήστες καλύτερα να μην ασχοληθούν με καμία άλλη υπηρεσία από Google γιατί τζάμπα χαλάνε τον χρόνο τους. Στο myspace τουλάχιστον καλά περάσαμε όσο κράτησε. Για το Google+ που μας το φορτώσαν με το ζόρι, τι να πεις... Θέλω να σταθώ στο σχόλιο σου χωρίς βεβαίως να μιλάω προσωπικά. Έκανες εσύ κάποια έρευνα και ξέρεις τις ανάγκες του κάθε χρήστη; Πώς με τόσο θράσος (εσύ και άλλοι τόσοι) μπαίνεις σε ένα τεχνολογικό φόρουμ και λες σε άλλους ανθρώπους να μην ασχοληθούν με υπηρεσίες γιατί θα χαλάσουν το χρόνο τους; Ξέρεις εσύ πως δουλεύω εγώ το photos?Πώς δουλεύω το Keep?Και είμαι 500% σίγουρος ότι το keep δεν το έχεις ανοίξει ποτέ στη ζωή σου. Το ότι εσύ προφανώς δεν έχεις κάποιες ανάγκες δε σε κάνει σωστό να αποθαρρύνεις άλλους χρήστες από υπηρεσίες ειδικά σε φόρουμ που αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης! Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον πάνω στο ίδιο θέμα. Όσο για το G+ το δούλεψα λίγο και γενικά αν το είχαν κάνει νωρίτερα ίσως έκανε κάτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 58 λεπτά πριν, alex1_kgr είπε Θέλω να σταθώ στο σχόλιο σου χωρίς βεβαίως να μιλάω προσωπικά. Έκανες εσύ κάποια έρευνα και ξέρεις τις ανάγκες του κάθε χρήστη; Πώς με τόσο θράσος (εσύ και άλλοι τόσοι) μπαίνεις σε ένα τεχνολογικό φόρουμ και λες σε άλλους ανθρώπους να μην ασχοληθούν με υπηρεσίες γιατί θα χαλάσουν το χρόνο τους; Ξέρεις εσύ πως δουλεύω εγώ το photos?Πώς δουλεύω το Keep?Και είμαι 500% σίγουρος ότι το keep δεν το έχεις ανοίξει ποτέ στη ζωή σου. Το ότι εσύ προφανώς δεν έχεις κάποιες ανάγκες δε σε κάνει σωστό να αποθαρρύνεις άλλους χρήστες από υπηρεσίες ειδικά σε φόρουμ που αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης! Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον πάνω στο ίδιο θέμα. Όσο για το G+ το δούλεψα λίγο και γενικά αν το είχαν κάνει νωρίτερα ίσως έκανε κάτι. Είμαι χρήστης υπηρεσιών Google πάνω από 10 χρόνια, σε διάφορα επίπεδα (PaaS/SaaS/IaaS, Business/Personal) και με διάφορετικές εμπειρίες, συνήθως θετικές στο κομμάτι business. Σε επίπεδο απλού χρήστη αν το πάρουμε, ναι, η άποψή μου είναι πως υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να χάσουν τον χρόνο τους με services/features που η Google δε το έχει σε τίποτα να τα σκοτώσει ή να αλλάξει τόσο ριζικά που να είναι άλλο προϊόν πλέον. Το Keep δεν το είχα ανοίξει καν μέχρι σήμερα. Μπράβο σου που σε βολεύει. Εκεί καταλήξανε τελικά τα notes του gmail? Ποτέ δε με είχαν πείσει προσωπικά οπότε έχω ήδη άλλες λύσεις για τέτοιες λειτουργίες. Το θεωρείς κάτι πρωτοποριακό; Εγώ μια από τα ίδια είδα. Αντε, σε 1-2 χρόνια θα το σπάσουν σε "Notes" και "Reminders". To "Photos" (see what I did there?), εντάξει, δε το αγγίζω καν, δεν παίζει ούτε κατά διάνοια να ανεβάσω όλη μου τη ζωή σε geotagged photos στη Google επειδή μου το δίνει "τζάμπα". Προσωπική στάση αυτή, και πάλι. Δεν κάνω dictate σε κανέναν πως να πράξει. Το G+ είναι μακράν το χειρότερο προϊόν τους, που με το ζόρι μας φορτώσανε όταν το ανοίξανε, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να πιάσουν το Facebook. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 @SeaLion προσωπικα λιγο που μπαινω στα αρθρα κ διαβαζω σχολια εχω την εντυπωση οτι υπαρχει ενας τεραστιος σνομπισμος για οτιδηποτε. Αυτο προσπαθουσα να θιξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, georgep71 είπε @SeaLion προσωπικα λιγο που μπαινω στα αρθρα κ διαβαζω σχολια εχω την εντυπωση οτι υπαρχει ενας τεραστιος σνομπισμος για οτιδηποτε. Αυτο προσπαθουσα να θιξω. Από εμένα προσωπικά; Για την Google? Δεν ξέρω πόσο σνομπ μπορώ να είμαι όταν χρησιμοποιώ και μου είναι απαραίτητες κάποιες υπηρεσίες της καθημερινά και μάλιστα ορισμένες τις θεωρώ κορυφαίες στο είδος τους. Δεν μπορώ να διαβάζω όμως σχόλια (και να μην απαντώ ) πως θα πρεπε να είμαστε και ευγνώμονες για το δώρο της Google στην ανθρωπότητα ή να την θεωρούμε υπεράνω κριτικής, σαν άλλο μεσσία ενώ πρακτικά είναι ο πιο creepy stalker που είχες ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, kurkosdr είπε Μπορείς να έχεις και Android τηλέφωνο χωρίς καθόλου εφαρμογές με πρόσβαση στο ίντερνετ. Και λοιπόν; Οι προστιθέμενης αξίας εφαρμογές που βάζει η Google είναι χρήσιμα πράγματα, δεν είναι shovelware τύπου Candy Crush σαν αυτό που βάζει η Microsoft στα Windows (που αν θες και εκεί μπορείς να το απενεργοποιήσεις, αλλά η διαφορά είναι ότι εκεί όντως θες να το απενεργοποιήσεις) Είναι αστεία η σύγκριση Windows με οποιοδήποτε από τα δύο OSes που δίνει η Google αλλά οκ. Στο θέμα, δεν προσθέτουν καμια αξία πολλές από τις εφαρμογές της Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από gnsX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, SeaLion είπε Από εμένα προσωπικά; Για την Google? Οχι φιλε μου και συγνωμη αν αυτο φανηκε στο προηγουμενο μηνυμα μου. Ηταν γενικο το σχολιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nero62 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, SeaLion είπε Εννοείται πως μια εταιρία με τέτοιο reach και τέτοια επιρροή πρέπει να είναι συνεχώς υπό επιτήρηση και αντικείμενο κριτικής! Από τους ειδικούς στον τομέα. Όχι από τα "τζιμάνια" του Insomnia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 12/12/2018 στις 2:00 ΜΜ, gnsX είπε Στο θέμα, δεν προσθέτουν καμια αξία πολλές από τις εφαρμογές της Ναι, για αυτό από τότε που η Google Camera βγήκε απ' το Store ψάχνομαστε πως θα την βρούμε με "πλάγιους" τρόπους. Έχουμε και λέμε: Google Drive - Δωρεάν backup 15GB Google Photos - Δωρεάν απεριόριστος χώρος cloud backup για φωτο Google Play Music - Δωρεάν cloud music library Google Play Movies - Τεράστια βιβλιοθήκη ταινιών σε κάθε συσκευή Android Google Docs - Δωρεάν ένα καλύτερο Polaris Office σε κάθε συσκευή Android Google Maps - Δωρεάν navigation app με παγκόσμιο χάρτη που δεν τον φτάνει κανείς στο οικοσύστημα Android Google translate - Δωρεάν η καλύτερη υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης Google app / Google News - Προσωπικό news feed Ναι ξέρω, το privacy policy και τα terms of service. Λες και οι άλλες υπηρεσίες δεν έχουν privacy policy και terms of service. Αυτό που σου λέω είναι ότι οι υπηρεσίες της Google όντως παρέχουν προστιθέμενη αξία στο Android για τους περισσότερους χρήστες, για αυτό και η Google δεν διστάζει να δώσει το Android open source, ξέροντας ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι ανταγωνιστικές και οτι όντως θα χρησιμοποιηθούν από τους περισσότερους χρήστες και άρα ότι θα βγάλει τα (καθόλου αμελητέα) έξοδα ανάπτυξης του Android μόνο από αυτές. Στις 12/12/2018 στις 6:55 ΠΜ, AtiX είπε Οι ποιές??? Συγνώμη φίλε μου, αλλά κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά με τα "free" προγράμματα της οποιοσδήποτε εταιρείας... Τι δεν έχω καταλάβει; Ότι βγάζει λεφτά από αυτές; Καλά κάνει, με φυστίκια θα πληρώσει τους προγραμματιστές που έφτιαξαν το Android που χρησιμοποιείς; Εφόσον εγώ βγαίνω κερδισμένος από αυτό, τι με πειράζει; Αμάν πια με τον Έλληνα που θέλει όλοι να δουλεύουν για αυτόν τελείως τζάμπα. Σε κάθε περίπτωση, δεν σου αρέσουν τα Google Apps; Απενεργοποίησε τα και απόλαυσε το Android που χρηματοδοτήθηκε από εμάς τους περισσότερους που βρίσκουμε προστιθέμενη αξία στα Google Apps. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2018 από kurkosdr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Στις 12/12/2018 στις 4:24 ΠΜ, kurkosdr είπε Οι προστιθέμενης αξίας εφαρμογές που βάζει η Google 49 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Τι δεν έχω καταλάβει; Ότι βγάζει λεφτά από αυτές; Καλά κάνει, με φυστίκια θα πληρώσει τους προγραμματιστές που έφτιαξαν το Android που χρησιμοποιείς; Εφόσον εγώ βγαίνω κερδισμένος από αυτό, τι με πειράζει; Αμάν πια με τον Έλληνα που θέλει όλοι να δουλεύουν για αυτόν τελείως τζάμπα. Φίλε μου βάστα... όταν λες ότι μια εφαρμογή είναι προστιθέμενης αξίας εννοείς ότι λόγω αυτής της εφαρμογής η συσκευή που την διαθέτει έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία... έλα πες μου τώρα τι σχέση έχει αυτό που έγραψα με αυτό που αραδιάζεις λες και σε έπιασα από την μύτη και θα σκάσεις... Για την ιστορία και μόνο τις εφαρμογές της google μπορείς να τις βρεις παντού!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
talibanakos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Εδω ο αλλος μηδενισε ετσι απλα το Earth και το photos,γιατι ειναι πολυ καλος για αυτα. Αθανατο insomnia,χαρουμενη παρασκευη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα