Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας , ψαχνω το πατημα της ραπτομηχανης την ειχε παρει  ο πατερας μου στην γιαγια μου απο την Αμερικη τοτε που ζουσε εκει , αλλα τωρα δεν το βρισκουμε , το την μηχανη την βρηκα στο ebay δειτε εδω  https://www.ebay.com/itm/Vintage-Singer-Fashion-Mate-252-Excellent-Working-Sewing-Machine-w-Control-Pedal/153281911314?hash=item23b0505a12:g:MAwAAOSw~bhb~zLy:rk:1:pf:0

θα μπορεσω να το βρω; καπου ; το ξερω οτι θα ειναι στο εξωτερικο αλλα δεν ξερω τι τελωνειο θα πληρωσω ετσι οπως τα εχουνε κανει δυσταζω να το αγορασω απο το εξωτερικο διοτι δεν ξερω τι θα μου ερθει να πληρωσω τελικα , τι μπορουμε να κανουμε; . 

λεγαμε να αλλαξουμε την μηχανη σε αντιστοιχη ελληνικη για 220volt και οχι 110 που ειναι τωρα οπως της Αμερικης. 

βρηκαμε αυτο https://www.vintagesingerparts.com/products/alphasew-sewing-machine-motor-with-electronic-controll-9-amp-k-bracket-7000-rpm-fits-singer-models-27-28-66-99 αλλα δεν ξερω τι θα πληρωσω για τελωνειο. 

αν μπορει καποιος να με βοηθησει. ευχαιστουμε.  

Δημοσ.

Έχω μία παρόμοια αγορασμένη από Ελλάδα πριν 25 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς περίπου γύρω στις 70.000 - 80.000 χιλιάδες  δραχμές.

Έχει δουλέψει πολύ και δουλεύει άψογα μέχρι σήμερα.Τώρα αν χτύπα ξύλο αύριο τα έπαιζε.Όχι δεν θα έψαχνα να βρω ανταλακτικά να την επισκευάσω θα πήγαινα σε κάποια καινούργια διότι θεωρώ ξεπερασμένο πλέον τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Αν ήταν από τα παλαιά ενδεχομένως να την επισκεύαζα γιατί πιστεύω πως και σήμερα έχουν αξία.;Έχει μία τέτοια η πεθερά μου την οποία όμως μόνο αυτή δουλεύει αλλά και μόνο να τη βλέπεις αξίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ ότι το μοντέλο είναι αρκετά καινούργιο για να θεωρηθεί παλιό (συλλεκτικό ή ότι άλλο) και αρκετά παλιό για να θεωρηθεί σύγχρονο.

Προσωπικά, αν και δεν πετάω εύκολα πράγματα αφού έχω μία τάση να "δένομαι" μαζί τους, δεν θα την έψαχνα παραπάνω. Ειδικά αφού είναι κάτι που δεν το αισθάνεσαι "δικό" σου. Επίσης υπάρχει περίπτωση το κόστος του πεντάλ μαζί με μεταφορικά και πιθανά τελωνεία να φτάσει το κόστος μίας σύγχρονης (προφανώς όχι top of the line) πχ του Lidl (συγχώρα με παππού που το λέω έτσι :)) που σίγουρα θα μπορεί να κάνει "παπάδες".

Ίσως περισσότερες πληροφορίες να πάρεις στο άλλο νήμα που υπάρχει για ραπτομηχανές όπου εκεί είναι ένα μέλος αρκετά ψαγμένο στον τομέα.

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.

καλησπερα τελικα ο πατερας μου την πηγε σε ενα μαγαζι με ραπτομηχανες στο Κορωπι στην οδο Αλλαγιαννη και του ειπε οτι θα του βρει μηχανη για 220volt και του βρηκε σε μια εργασιμη ημερα του κοστισε 45 ευρω να του την βαλει και του λαδωσε και την μηχανη και ολα καλα!, δεν το περιμεναμε. παντως ειναι ακριβως το ιδιο με το  https://www.vintagesingerparts.com/products/alphasew-sewing-machine-motor-with-electronic-controll-9-amp-k-bracket-7000-rpm-fits-singer-models-27-28-66-99

αλλα για 220volt. οποτε γλυτωσαμε το τελωνειο και την αναμονη να ερθει απο το εξωτερικο. μια χαρα.

το παρον θεμα να κλειδωθει και  σας ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση βοηθεια σας!.

• 3 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...