thodoris_9 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μου ανατέθηκε να σταματήσω την πρόσβαση σε ορισμένες σελίδες στο δίκτυο της δουλειάς. Αφορά δημόσια υπηρεσία και δεν έχουμε τεχνικό να έρθει να το κάνει, έρχονται μόνο σε βλάβες. Έχει πολλούς τρόπους να το κάνεις σε κάθε έναν υπολογιστή αλλά αυτό είναι που θέλω ν' αποφύγω. Όλοι ανήκουν στο ίδιο δίκτυο, συνδεδεμένοι ενσύρματα σε ένα μεγάλο hub το οποίο έχει ένα σκασμό άλλα routers, modems, hubs κτλ. Μπορεί να μου πει κανείς αν μπορώ να το κάνω σε έναν υπολογιστή και να ισχύει για όλους;;; Είναι καμιά 20αρια υπολογιστές και αν χρειάζεται να προσθέσω ή ν'αφαιρεσω κάποια σελίδα, δεν μπορώ κάθε φορά να τα περνάω στον καθένα. Έχω πρόσβαση σε όλα φυσικά. Επαναλαμβάνω, δεν είναι ασύρματο ώστε να συνδεθώ σε κάποιο ρουτερ και τις ρυθμίσεις του. Πατώντας στο δίκτυο ενός pc, βλέπω όλα τα υπόλοιπα και έχω δικαιώματα διαχειριστή σε όλα. Δεν ξέρω αν σας μπερδεψα πάντως θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
NikosKallithea Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημόσια υπηρεσία και δεν εχει διαχειριστές;
thodoris_9 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Δημόσια υπηρεσία και δεν εχει διαχειριστές; Κι όμως ναι. Το μόνο που υπάρχει είναι μια απόφαση για 2 άτομα να φροντίζουμε την καλή λειτουργία του μηχανογραφικου εξοπλισμού που τα περιλαμβάνει όλα. Ένα πρόσφατο ήταν και αυτό που περιγράφω πιο πάνω
kostello Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) χρειαζεσαι firewall με url/web filtering. είτε hardware appliance είτε software. Μπορείς επίσης να τροποποιήσεις το hosts file αλλά θα πρέπει να το κάνεις για κάθε pc. θεωρητικά μπορείς να φτιάξεις ένα ίδιο και να το ρίξεις σε όλα τα pc μια και καλή αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ γιατί υπάρχουν άλλα μέσα. Επίσης ΑΝ χρησιμοποιείτε μόνο IE μπορείς να φτιάξεις group policy και να μπλοκάρεις τις σελίδες που θέλεις. Δυστηχώς στην περίπτωσή σου δύσκολα θα αποφύγεις την πολύ δουλειά για τα 20 pc αν δεν αγοράσετε κάποιο firewall. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από kostello
thodoris_9 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Θα το ψάξω για το firewall και αν δεν βρω ανταπόκριση μάλλον θα καθησω να πειράξω τα hosts σε κάθε έναν. Ευχαριστώ πολύ
blanka Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχει και ποιο εύκολη λύση. με DNS που τον ρυθμίζεις ανάλογα . Έχει και δωρεάν Δες το opendns.com OpenDNS categorizes websites into 56 categories, like “adult,” “games,” “academic fraud” and “social media.” Parents can block entire categories of content, or just choose to block individual websites that are problematic or unsafe for your family. Or, for easier setup, you can choose a filtering level: low, medium or high. The low filtering level blocks just adult content, where the high filtering level blocks adult content, social networking sites, video sharing sites and more. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από blanka
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Ως πρός το θέμα περιορισμού πρόσβασης σε ιστοσελίδες, θα μπορούσες να φτάξεις και έναν proxy server (eg linux squid), τον οποίο θα χρησιμοποιούν όλα τα PC σε πρόσβαση πρός το Internet. Φυσικά θα πρέπει να επιτρέπεις/αποτρέπεις επικοινωνίες σε κάποιο σημείο του δικτύου σου (πχ σε κάποιον router ή firewall) για να μην μπορεί κάποιος να βγαίνει πχ χωρίς proxy πρός το internet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα