Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Markantonis είπε

Η μόνη εταιρία στην οποία έπιανα 16 mbps - με όλες τις υπόλοιπες ακόμη και σήμερα γύρω στα 10-11

Έπιανες παραπάνω γιατί από όσο θυμάμαι έχει κλείδωμα στο snr 6 ενώ οι άλλοι έχουν το κλείδωμα στα 9 και 11 έτσι κλείδωνες πιο ψιλά αλλα άμα δεν είχες καλή γραμμή μπορεί να είχες αποσυνδέσεις η περισσότερα CRC και FEC errors στην γραμμή σου.

28 λεπτά πριν, helicoid είπε

Κρίμα. Όσο πάει και τα κομμάτια της πίτας γίνονται μεγαλύτερα και λιγότερα. Θα μου πεις οκ τακτικές καρτέλ ακολουθούσαν. Και πάλι όμως, καλύτερα τρεις από δύο, που στο τέλος θα γίνουν ένας.

Το ξέρω οτι είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά έχουμε ιδέα τι παίζει με τα υφιστάμενα συμβόλαια όταν γίνει η εξαγορά; Έχεις κάλυψη συμφωνηθέντων υπηρεσιών έως το τέλος του συμβολαίου ή απλά σου λένε φύγε και απλά μην πληρώσεις ρήτρα αποχώρησης μιας και σου αλλάζουμε τους όρους;

Μέχρι τώρα δεν ήταν καρτέλ από το 2019-20 που θα τελειώσει η εξαγορά θα γίνει του καρτέλ το κάγκελο στην σταθερή. Πάπαλα η Cyta παλάλα η Forthner/Νοvά έτσι ότι ζούμε ακριβώς στην κινητή τηλεφωνία που όλα είναι συμφωνημένα με την ΕΕΤΤ να νίπτει τα χείρας της απλά είναι σαν να μην υπάρχει και εμείς θα βλέπουμε με διαφορα μερικών βδομάδων ανακοινώσεις αυξήσεων και αλλαγές καρμπόν από τους τρεις. Το έργο που ζούμε στη κινητή σύντομα και στην σταθερή.

Επεξ/σία από radeon9700
  • Thanks 2
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφοσον μεινουν λιγοι παροχοι στο παιχνιδι παυει να υπαρχει και ο ανταγωνισμος.Με λιγα λογια,κλαφτα χαραλαμπε.ακομα ενας κλαδος με καρτελ(ακιδες).

• Thanks 1
Δημοσ.

Ήμουν 5+ χρόνια στην Forthnet σε 24άρα γραμμή.Στην αρχή έπιανα 12-14 Mbps,κάθε χρόνο που αυξάνονταν οι γραμμές το download μειωνόταν.Μέχρι πριν κανά 3μηνο έπιανα 6-7 Mbps.Απο 21-22€ κατέληξα να πληρώνω 26€ και ας είχα παραπονεθεί για την μείωση ταχύτητας και για καλύτερη τιμή.

Πρίν κανά τρίμηνο που έληξε το συμβόλαιο έκανα αίτηση για αλλαγή παρόχου στην Wind με 18.99€.Με πήραν απο την Forthnet για προσφορά στα 15€!Τους είπα πως όταν ζητούσα καλύτερη τιμή λόγω μείωσης ταχύτητας και οτι οι άλλοι πάροχοι είχαν καλύτερες τιμές 1 υπάλληλος απάντησε πως τότε ο ανταγωνισμός δεν ήταν τόσο μεγάλος.Λες και μιλούσαμε για πρίν 5 χρόνια μόνο,μέχρι πρίν 2 χρόνια του λέω ζητούσα καλύτερη τιμή στο τελευταίο συμβόλαιο.

Το "κερασάκι" στην τούρτα ήταν πως ενώ τους εξόφλησα τα χρωστούμενα με πήραν τηλέφωνο απο την Nova για χρέος 30€ που αφορούσε επίσκεψη τεχνικού για έλεγχο της γραμμής το 2016!!!Το οποίο είχαν πεί οτι δεν θα το χρέωναν ενώ τότε το χρέωσαν.Τους πήρα τηλέφωνο και το μηδένισαν το 2016.Εν έτει 2018 που έκανα αίτηση αλλαγής παρόχου θυμήθηκαν το "χρέος" χα χα.Εδωσαν εντολή σε εισπρακτική να με καλεί συνεχώς και απο την Nova ήθελαν να τους στείλω e-mail οτι δεν αποδέχομαι το χρέος για να σταματήσουν να με ενοχλούν.Οσο υπάρχει χρέος θα σας καλούμε λέει!Τους μπλόκαρα στο κινητό και έπαιρναν στο σταθερό το οποίο έκλεινα η το έβαζα αθόρυβο(Ασύρματο).

Σε εξυπηρέτηση η Forthnet καλή,η Wind τουλάχιστον σε συγκεκριμένο κατάστημα χάλια.Οτι τους ρωτούσα απαντούσαν δεν γίνεται σε εμάς καλέστε την εξυπηρέτηση.

Δυστυχώς με έχουν σε υψηλότερο sn margin 8-9 με ακόμα μειωμένο download 5-5.5 Mbps και upload το ίδιο(0.6) και ίσως χειρότερο.Η Wind έχει βάλει καμπίνες στην γειτονιά μου εδώ και ξανά τρίμηνο και ελπίζω για Vdsl,αφού η Forthnet "κοιμόταν".Μάλλον η Wind έδωσε άλλη χειρότερη γραμμή.Αλλιώς θα πήγαινα σε Vodafone.

Με συγχωρείτε για το σεντόνι,το έγραψα ως παράδειγμα για να δείξω οτι δεν είναι επαγγελματίες.Θα ήθελα να τους ρίξω ξύλο και να ξεσπάσω πάνω τους.Με 5 Mbps θα έπρεπε να πληρώνουμε 5€.Εβαλαν το "έως 24 Mbps" και είναι καλυμμένοι.

Δημοσ.

το καλυτερο ιντερνετ που ειχα ποτε. θα γυρνουσα μολις εληγε ο οτε αλλα μαλλον δεν θα ειναι ποτε ξανα ιδια. κριμα και ειχε παντα τις καλυτερες ταχυτητες για μενα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kaliakman είπε

Εγώ είμαι forthnet vdsl και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Να δούμε τι θα σημαίνει για εμάς αυτή η εξαγορά (πιθανότατα τίποτα μέχρι να λήξει το συμβόλαιο)

Ούτε εμείς Παλαιό Φάληρο 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ThReSh είπε

Έκανε λίγο μπαμ ότι οι προσφορές κι έτσι στους εναλλακτικούς δεν ήταν βιώσιμες, απλά η Voda κι η Wind είχαν την κινητή και τα έβγαζαν πέρα...

Πόσους πελάτες συμβολαίου έχει η wind στην κινητή και τα βγάζει πέρα ; 

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Alexandros7474 said:

Πόσους πελάτες συμβολαίου έχει η wind στην κινητή και τα βγάζει πέρα ; 

Δεν έχω ιδέα.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Alexandros7474 said:

Τότε γιατί γράφεις χωρίς την κινητή δεν παλεύεται ; Βάση ποιον στοιχείων ;

Γιατί όλοι χωρίς κινητή μάζεψαν χρέη, έπεσαν λουκέτα ή εξαγοράστηκαν επειδή δεν την πάλευαν..

Επιπλέον η Wind εδώ και κάνα χρόνο έχει αυξήσει τις τιμές της και δεν δίνει τόσο χαμηλές όσο παλιότερα.

Επίσης αν δεις τις τιμές χονδρικής του ΟΤΕ και μετά συγκρίνεις με τις τιμές που ακούγαμε σε τηλεφωνικές προσφορές, θα καταλάβεις πως είναι πολύ δύσκολο να είναι βιώσιμες. Έχουν αναλυθεί εκτενώς στο adslgr...

Edit: Η συνολική βάση πελατών κινητής τηλεφωνίας της WIND αυξήθηκε σε 3,8 εκατομμύρια το 2017, με τους χρήστες καρτοκινητής να αγγίζουν τα 2,97 εκατ.

https://emea.gr/wind-σε-κυρίαρχη-θέση-με-150-εκατ.-ευρώ-ρευστό/541598/541598/

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

Ότι συνέβη μέχρι σήμερα με τη Cyta, αναλόγως θα συμβεί με τη Nova. Ομαλή μετάβαση. Αν και εφόσον ολοκληρωθεί το Ντιλ. 

Αυτό που θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρείες ίσως είναι η δορυφορική τηλεόραση. Δεν είχαν ποτέ και για πρώτη φορά θα έχουν τέτοιο προϊόν.  Επίσης τί θα συμβεί με τη διαδικτυακή τηλεόραση που πουλάνε ήδη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, vaskor είπε

Ότι συνέβη μέχρι σήμερα με τη Cyta, αναλόγως θα συμβεί με τη Nova. Ομαλή μετάβαση. Αν και εφόσον ολοκληρωθεί το Ντιλ. 

Αυτό που θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρείες ίσως είναι η δορυφορική τηλεόραση. Δεν είχαν ποτέ και για πρώτη φορά θα έχουν τέτοιο προϊόν.  Επίσης τί θα συμβεί με τη διαδικτυακή τηλεόραση που πουλάνε ήδη...

Ναι, είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τη cyta. Η cyta είχε κυρίως τηλέφωνο-ίντερνετ. To "ανύπαρκτο" cytavision δεν το είχε ουσιαστικά κανείς.

Εδώ έχουμε πακέτα που έχουμε μέσα και δορυφορική τηλεόραση και μετάβαση συνδυαστικών πακέτων τηλεφώνου-ίντερνετ-τηλεόρασης και μάλιστα σε χαμηλές τιμές που η Forthnet υπόσχονταν ότι θα ισχύουν "για πάντα".

Δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό η Wind και η Vodafone, θα καταργήσουν τα  υπάρχοντα φθηνά και "για πάντα" πακέτα της Forthnet, μη καταργήσουν και τη δορυφορική nova εντελώς.

Ένα τρελό σενάριο είναι για να σπάσουν τα φθηνά πακέτα της δορυφορικής Nova, είναι να κάνουν τη Wind Vision και τη Vodafone TV και δορυφορική.

Και να κρατήσουν το όνομα nova μόνο για τα κοινά τους sport και cinema κανάλια.

Από την άλλη μεριά για να λέμε και αλήθειες, η Forthnet πουλούσε κάτω του κόστους χωρίς να μπορεί να ισοφαρίσει τις ζημιές από κάπου αλλού, πχ τη κινητή, στη προσπάθεια να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους συνδρομητές μήπως και βρεθεί κάποιος να την αγοράσει.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Ήμουν 5+ χρόνια στην Forthnet σε 24άρα γραμμή.Στην αρχή έπιανα 12-14 Mbps,κάθε χρόνο που αυξάνονταν οι γραμμές το download μειωνόταν.Μέχρι πριν κανά 3μηνο έπιανα 6-7 Mbps.Απο 21-22€ κατέληξα να πληρώνω 26€ και ας είχα παραπονεθεί για την μείωση ταχύτητας και για καλύτερη τιμή.

Πρίν κανά τρίμηνο που έληξε το συμβόλαιο έκανα αίτηση για αλλαγή παρόχου στην Wind με 18.99€.Με πήραν απο την Forthnet για προσφορά στα 15€!Τους είπα πως όταν ζητούσα καλύτερη τιμή λόγω μείωσης ταχύτητας και οτι οι άλλοι πάροχοι είχαν καλύτερες τιμές 1 υπάλληλος απάντησε πως τότε ο ανταγωνισμός δεν ήταν τόσο μεγάλος.Λες και μιλούσαμε για πρίν 5 χρόνια μόνο,μέχρι πρίν 2 χρόνια του λέω ζητούσα καλύτερη τιμή στο τελευταίο συμβόλαιο.

Το "κερασάκι" στην τούρτα ήταν πως ενώ τους εξόφλησα τα χρωστούμενα με πήραν τηλέφωνο απο την Nova για χρέος 30€ που αφορούσε επίσκεψη τεχνικού για έλεγχο της γραμμής το 2016!!!Το οποίο είχαν πεί οτι δεν θα το χρέωναν ενώ τότε το χρέωσαν.Τους πήρα τηλέφωνο και το μηδένισαν το 2016.Εν έτει 2018 που έκανα αίτηση αλλαγής παρόχου θυμήθηκαν το "χρέος" χα χα.Εδωσαν εντολή σε εισπρακτική να με καλεί συνεχώς και απο την Nova ήθελαν να τους στείλω e-mail οτι δεν αποδέχομαι το χρέος για να σταματήσουν να με ενοχλούν.Οσο υπάρχει χρέος θα σας καλούμε λέει!Τους μπλόκαρα στο κινητό και έπαιρναν στο σταθερό το οποίο έκλεινα η το έβαζα αθόρυβο(Ασύρματο).

Σε εξυπηρέτηση η Forthnet καλή,η Wind τουλάχιστον σε συγκεκριμένο κατάστημα χάλια.Οτι τους ρωτούσα απαντούσαν δεν γίνεται σε εμάς καλέστε την εξυπηρέτηση.

Δυστυχώς με έχουν σε υψηλότερο sn margin 8-9 με ακόμα μειωμένο download 5-5.5 Mbps και upload το ίδιο(0.6) και ίσως χειρότερο.Η Wind έχει βάλει καμπίνες στην γειτονιά μου εδώ και ξανά τρίμηνο και ελπίζω για Vdsl,αφού η Forthnet "κοιμόταν".Μάλλον η Wind έδωσε άλλη χειρότερη γραμμή.Αλλιώς θα πήγαινα σε Vodafone.

Με συγχωρείτε για το σεντόνι,το έγραψα ως παράδειγμα για να δείξω οτι δεν είναι επαγγελματίες.Θα ήθελα να τους ρίξω ξύλο και να ξεσπάσω πάνω τους.Με 5 Mbps θα έπρεπε να πληρώνουμε 5€.Εβαλαν το "έως 24 Mbps" και είναι καλυμμένοι.

Ολοι το ιδιο ειναι φιλε.
Η wind μας το πηγε απο 22 στα 27 και τωρα που ληγει το συμβολαιο μας το παει στ 20.

Και ηθελα να πάρω forthnet, αλλα τωρα δεν ξερω τι θα κανω.

Δημοσ.

Βλέπω εδώ στα σχόλια λυγμούς περί της μείωσης του ανταγωνισμού θαρρείς και ο υγιής ανταγωνισμός βασίζεται αναγκαστικά στους πολλούς αντιπάλους όχι στους δυνατούς.

Είμαστε μία μικρή χώρα 10εκ ατομών πάνω κάτω, αριθμός που στο εξωτερικό είναι αριθμός πόλης όχι χώρας. Η πίτα είναι μικρή, δεν χωράει ένας τεράστιος (ΟΤΕ) και ένα σωρό μικροί (forthnet, vodafone, wind, cyta) που ψάχνουν τα αποφάγια για να επιβιώσουν. Ο ΟΤΕ είναι μονοπώλιο ενώ είναι αρκετά πιο ακριβός γιατί είναι σταθερός και γρήγορος σε σχέση με τον ανταγωνισμό με την καλύτερη εξυπηρέτηση και το ΟΤΕ ΤV που έχει ένα σωρό δικαιώματα.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δυνατές εφεδρικές επιλογές που να ανταγωνίζονται τον ΟΤΕ, ποια εταιρεία το κάνει ; Καμία.

Έχω ένα γνωστό που ήταν στην Vodafone και έπιανε 3.8mbps (24αρα), με τον ΟΤΕ πιάνει 10.5 (24αρα). Το ίδιο άτομο είχε ρωτήσει την Vodafone πότε θα βάλουν VDSL στην περιοχή του και του λέει η vodafone μες τις επόμενες 2 εβδομάδες και θα σας πάρουμε τηλέφωνο, πέρασαν 3 μήνες και τίποτα. Ο ίδιος το είχε ξεχάσει κιόλας μέχρι που του το θύμησα εγώ.

Άλλο ένα περιστατικό, άλλος ένας γνωστός είχε Forthnet 24αρα και στις αρχές έπιανε 16mbps, μήνες μετά 14 μετά 12 και στο τέλος έφτασε τα 7. Είναι κατάσταση αυτή να φοβάσαι πως δεν θα είναι σταθερή η γραμμή σου και να πρέπει να την ελέγχεις και να παίρνεις τηλέφωνα και να σου υπόσχονται πως θα το "κοιτάξουν" και άμα τους απειλήσεις πως θα πας αλλού απλά να σου ρίχνουν 3/4 ευρώ το πακέτο.

Όχι ρε φίλε δεν θέλω -5 ευρώ το μήνα, θέλω να έχω αυτό που συμφώνησα στο συμβόλαιο.

Και άλλη μία τελευταία περίπτωση, είμουν στην Forthnet για ένα διάστημα και όταν έφυγα πίστευα πως θα έπρεπε να τους επιστρέψω το router όπως είναι και με τον ΟΤΕ για να μην το πληρώσω, λέω χρησιδάνειο θα είναι. Ούτε καν, μου είπαν να το κρατήσω. Τζαμπέ λεφτά χάνουν και από εκεί ότι νάναι, είμαι σίγουρος πως μου είπαν να το κρατήσω γιατί η διαχείριση τους είναι τόσο τσίρκο που δεν ασχολούνται.

Προφανώς και υπάρχουν παρόμοια παραδείγματα για τον ΟΤΕ αλλά ο ΟΤΕ υπάρχει τόσα χρόνια + έχει x10 συνδέσεις. Άμα κατά κάποιο τρόπο η Vodafone + Wind + Forthnet μπορέσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους να προσφέρουν μία υπηρεσία ισάξια με του ΟΤΕ σε χαμηλότερη τιμή γιατί τώρα είναι αρκετά ακριβά τότε ναι, θα υπάρχει ανταγωνισμός.

Τώρα ο "ανταγωνισμός" είναι μία φυσιολογική ακριβή εταιρεία και οι άλλοι που πουλάνε χαρτομάντιλα έξω από τους σταθμούς ΚΤΕΛ.

• Like 7
Δημοσ.

Ότι και να λέμε την σταθερότητα του δικτύου του ΟΤΕ δεν την φτάνει καμιά άλλη εταιρία και γι αυτό και το πληρώνουμε πιο ακριβά. Δεν αλλάζω με κανέναν άλλο ψευτοπάροχο.Όχι δεν δουλεύω στον ΟΤΕ.

• Like 4
Δημοσ.
3 hours ago, AntiCambeR said:

Με 5 Mbps θα έπρεπε να πληρώνουμε 5€.Εβαλαν το "έως 24 Mbps" και είναι καλυμμένοι.

για 200η φορα που θα το γραψω.παντου παγκοσμιως ειναι μεχρι 24 μεχρι 50 μεχρι 100 και ο νομος της φυσικης το κανει να ειναι μεχρι.... αν θες 50 αν θες 100 αν θες 24 ή δεν ξερω τι χωρις το μεχρι υπαρχουν λυσεις με το αναλογο τιμημα.

22 minutes ago, gmts said:

Ότι και να λέμε την σταθερότητα του δικτύου του ΟΤΕ δεν την φτάνει καμιά άλλη εταιρία και γι αυτό και το πληρώνουμε πιο ακριβά. Δεν αλλάζω με κανέναν άλλο ψευτοπάροχο.Όχι δεν δουλεύω στον ΟΤΕ.

το τι θα παρεις εξαρτατε απο τον χαλκο σου στο μεγαλυτερο ποσοστο.οποτε ειτε οτε εχεις ειτε wind ειτε δεν ξερω τι καποια πραγματα ειναι τα ιδια.αν εχεις καλο χαλκο οπως ειχα/εχω θα παιζεις με ολους μια χαρα.αν εχεις χαλια χαλκο θα παιζεις χαλια. αυτο οσο αφορα την ταχυτητα sync.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...