Προς το περιεχόμενο

Dragon Age: The Veilguard

Grey_Warden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, enable_your_mind said:

Εγω παντως παρολο αυτη τη γκρινια μαυριλα για το παιχνιδι , το απολαμβανω.. δεν εχω δει κατι να με χαλασει. και οτι δεν ειναι open world  , βοηθαει παρα πολυ να μην εχω βαρεθει καθολου στισ 15+ ωρες..Το παιχνιδι δεν ειναι καθολου κακο οσο φενεται και εχει παρα πολυ ωραια περιβαλοντα.. πολυ καλη σκηνοθεσια και 0bags απο τη πρωτη μερα

Το παιχνίδι σαν παιχνίδι μπορεί να είναι πολύ καλό. Δέχομαι αυτά που είπαν φίλοι εδώ ότι έχει πολύ όμορφα levels και ωραία combat, κτλ. Θα δεχτώ ακόμη και να βγει κάποιος και ναι πει ότι είναι το καλύτερο action rpg που βγήκε τα τελευταία Χ χρόνια.

Το πρόβλημα (τουλάχιστον εγώ, δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους) το βρίσκω στο όνομα dragon age. Δεν μπορείς να λες είναι το Dragon Age 4 αλλά οι επιλογές που έκανες στο 3 δεν μετράνε, είναι γραμμικό, δεν έχει καμμία επιλογή να κάνεις, κτλ και όταν το κοινό θυμώνει, να τους βρίζεις και να τους λες trolls. Ονόμασε το Kill Dragons Action RPG και μετά να μην υπάρχει καμμία διαμαρτυρία. Δεν μπορεί μια εταιρία να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Όταν, για να έχεις με την μία sales από το υπάρχον κοινό, εκμεταλλεύεσαι ένα όνομα και παρουσιάζεις ένα παιχνίδι σαν συνέχεια προηγούμενου, τότε αυτό θα πρέπει να έχει σχέση με τα προηγούμενα.

Πάντα αυτό γίνεται από τις εταιρίες. Θυμάσαι όταν βγήκε το DAO που το λάνσαραν σαν spiritual successor του BG2 και όλος ο κόσμος έβριζε γιατί δεν είχε καμμία σχέση και ένιωθε ότι τον κορόιδεψαν; Δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν ήταν καλό και να που σήμερα θεωρείται ίσως το καλύτερο της σειράς DA. Αυτό όμως δεν άλλαζε το γεγονός του dishonest marketing.

• Like 5
  • Thanks 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα μια απορία 

Είμαι μεγάλος φαν της συγκεκριμένης σειράς και του lore μου άρεσε ακόμα και το inquisition. Στο αγαπημένο μου origins που έχω μάλιστα κάνει αρκετά playthrough αν και δοκίμασα όλα τα classes το αγαπημένο μου μακράν gameplaywise και funfactor wise ήταν το mage (νομίζω είναι ευρέως γνωστό στη κοινή γνώμη μάλιστα πέραν των βασικών combo είχε και άλλα πολλά αν πειραματιζοσουν). Στο veilguard πρόσεξα σε ένα review από κανάλι εκατομμυρίων χρηστών να λέει πως μετάνιωσε για το class που επέλεξε καθώς μετά άπο ένα σημείο οι μάχες ήταν επαναλαμβανόμενες και καπως basic. Έτσι η ερώτηση μου είναι για ένα παιχνίδι που θα παντρευτώ και θα ρίξω 100δες ώρες ποιο class θεωρείται πιο κουλ/με μεγαλύτερο βάθος/πιο φαν να παίζεις. Ρωτάω επιπλέον γιατί διαβάζω ελέγχεις μόνο ένα χαρακτήρα 

• Super Moderators
1 ώρα πριν, costacurta είπε

Καλημέρα μια απορία 

Είμαι μεγάλος φαν της συγκεκριμένης σειράς και του lore μου άρεσε ακόμα και το inquisition. Στο αγαπημένο μου origins που έχω μάλιστα κάνει αρκετά playthrough αν και δοκίμασα όλα τα classes το αγαπημένο μου μακράν gameplaywise και funfactor wise ήταν το mage (νομίζω είναι ευρέως γνωστό στη κοινή γνώμη μάλιστα πέραν των βασικών combo είχε και άλλα πολλά αν πειραματιζοσουν). Στο veilguard πρόσεξα σε ένα review από κανάλι εκατομμυρίων χρηστών να λέει πως μετάνιωσε για το class που επέλεξε καθώς μετά άπο ένα σημείο οι μάχες ήταν επαναλαμβανόμενες και καπως basic. Έτσι η ερώτηση μου είναι για ένα παιχνίδι που θα παντρευτώ και θα ρίξω 100δες ώρες ποιο class θεωρείται πιο κουλ/με μεγαλύτερο βάθος/πιο φαν να παίζεις. Ρωτάω επιπλέον γιατί διαβάζω ελέγχεις μόνο ένα χαρακτήρα 

Από ό,τι έχω διαβάσει, ο μάγος είναι αυτός που κάνει το καλύτερο scaling καθώς προχωρά το παιχνίδι. Ο πολεμιστής θεωρείται ο πιο αδιάφορος/επαναλαμβανόμενος στην πορεία, αλλά ξεκινάει δυνατότερα από τους άλλους δύο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω με rogue παιζω, το gameplay ειναι αρκετα γρηγορο και αρκετα ευχαριστο.

τωρα για το επαναλαμβανομενο gameplay , εχοντας φτασει αρκετα κοντα στα τελειωματα, ξεκιναω το 3o Act που ειναι μικρο απο οτι εχω καταλαβει, απο ενα σημειο και μετα ναι το παιχνιδι γενικοτερα ειναι αρκετα επαναλαμβανομενο και θα επρεπε να ειναι αρκετες ωρες μικροτερο(βεβαια η αληθεια ειναι οτι εχω κανει ολα τα sidequests). Το ευχαριστο ειναι οτι τα quests των companions ειναι αρκετα αξιολογα οπως και ολη η ιστορια του παιχνιδιου. Απο ενα σημειο και μετα το παιχνιδι το παιζω μονο για την ιστορια.

Θα επρεπε να ειχε μεγαλυτερη ποικιλια εχθρων, ενω και αρκετα απο τα bosses ειναι απλα reskins, με ακριβως το ιδιο gameplay που εχεις συναντησει νωριτερα.

Συνολικα παντως, μαλλον μιλαμε για το καλυτερο dragon age παιχνιδι.

Επεξ/σία από xavier
  • Like 3
  • Sad 1
  • Haha 4

2 hours ago, xavier said:

Συνολικα παντως, μαλλον μιλαμε για το καλυτερο dragon age παιχνιδι.

Sorry για το γέλιο, εφόσων αυτή είναι η γνώμη σου καλά κάνεις, αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ :)

Και ένα review που αναφέρει πολύ καλά ποια είναι τα σημαντικά θέματα του παιχνιδιού

https://ragequit.gr/reviews/item/dragon-age-the-veilguard-pc-review/

• Like 9

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω παίξει όλα τα προηγούμενα, το DA:O ξανά λίγους μήνες πριν. Επίσης παίζω cRPG  και PnP RPG 30+ χρόνια, έχω μάτια, κριτική σκέψη και διαβάζω κριτικούς  που έχουν το ίδιο background με μένα και τα γούστα μας ταιριάζουν σαν αυτό που παρέπεμψα λίγα post πριν.

Και για να γίνω πιο σαφής. Είμαι οπαδός των tactical turn based RPG. Το Origin δεν ήταν τέτοιο αλλά σου έδινε κάποιές δυνατότητες ταχτικού ελέγχου με τα positioning και τα spells. Το προηγούμενο DA:I δεν μου άρεσε καθόλου το combat καθώς ήταν (για μένα) full action. Τι να με τραβήξει λοιπόν στο DAV που όλοι λένε ότι είναι ακόμα πιο action?

Αλλά ακόμα και το «αντιπαθητικό» gameplay μπορώ να το προσπεράσω γιατί σε ένα RPG το πρώτο και σημαντικότερο για εμένα είναι το story, οι χαρακτήρες και το γράψιμο. Κάτι που ακόμα και οι υποστηρικτές του τίτλου αναφέρουν ως το χειρότερο χαρακτηριστικό του.

Εξακολουθείς να πιστεύεις λοιπόν ότι μου είναι απαραίτητο να έχω παίξει το παιχνίδι για να έχω άποψη?

Επεξ/σία από mike299
  • Like 1
  • Thanks 1

• Super Moderators

Θα έλεγα πως δεν είναι δυνατόν παιχνίδι RPG (έστω και με το πρόσημο "action") που (αναγνωρισμένα, τόσο από θιασώτες όσο και επικριτές) υστερεί αισθητά στο role-playing κομμάτι, με ανούσιες "επιλογές" και παιδικούς διαλόγους να είναι καλύτερο από τα απείρως ωριμότερα/σκοτεινότερα πρώτα (κυρίως το origins, άρχισαν να το νερώνουν στη συνέχεια).

Παρενθετικά, πολύ καλό το review παραπάνω, από το ragequit, και να διαφωνείς με κάτι εξηγεί το σκεπτικό του, οπότε μπορείς να αξιολογήσεις πόσο θα σε απασχολούσε το κάθε ζήτημα που επισημαίνει.

• Like 8

15 hours ago, mike299 said:

Και ένα review που αναφέρει πολύ καλά ποια είναι τα σημαντικά θέματα του παιχνιδιού

https://ragequit.gr/reviews/item/dragon-age-the-veilguard-pc-review/

Όντως πολύ καλό το review, και καλύπτει και θέματα που δεν έχω δει να αναφέρονται αλλού, όπως το itemisation και τις ανύπαρκτες συνδέσεις με το παρελθόν της σειράς και τις άπειρες ανολοκλήρωτες ιστορίες. Ωραία, το Dragon Age 2 ήταν το πιο ανεξάρτητο σεναριακά και ο Hawke σχεδόν άσχετος. Η Inquisition? Η Morrigan??? Ο Κορυφαίος??? Η γραφή πρέπει να είναι πραγματικά άθλια.

• Like 1

• Moderators
1 ώρα πριν, Tobajara είπε

Όντως πολύ καλό το review, και καλύπτει και θέματα που δεν έχω δει να αναφέρονται αλλού, όπως το itemisation και τις ανύπαρκτες συνδέσεις με το παρελθόν της σειράς και τις άπειρες ανολοκλήρωτες ιστορίες

Και αλλού είχαν ειπωθεί οι λίγες (τρεις; ) επιλογές που μόνο από το Inquisition μόνο που μπορούσες να μεταφέρεις, αλλά δεν ασχολήθηκαν περισσότερο γιατί "soft reboot" και τέτοια...

• Like 1

1 hour ago, liakinen said:

Το review του ragequit.gr (το εκτιμώ ιδιαίτερα) είναι απείρως καλύτερο από αυτά των ξένων Site και Youtube καναλιών. 

Παλια αν δεν κανω λαθος μετρουσε η βαθμολογια τους και στο metacritic 

1 ώρα πριν, liakinen είπε

Το review του ragequit.gr (το εκτιμώ ιδιαίτερα) είναι απείρως καλύτερο από αυτά των ξένων Site και Youtube καναλιών. 

Ισχύει φουλ αυτό. Και όντως το ρεβιου αυτό εδώ είναι κλάσεις ανώτερο από κάτι ξένα. Βασικά σου δίνει να καταλάβεις τι γίνεται στο παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί να το παίξεις. Kuddos εκεί στο ragequit για την συνολική δουλειά τους.

• Like 3

30 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Παλια αν δεν κανω λαθος μετρουσε η βαθμολογια τους και στο metacritic 

Αυτό δεν το γνωρίζω. Ξέρω όμως ότι πολλοί συντάκτες του συγκεκριμένου Site ήταν στο PC master κάποτε.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...