Προς το περιεχόμενο

Dragon Age: The Veilguard

Grey_Warden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mike299 είπε

@kavadias μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις "deep combat" . Από όσα έχω διαβάσει, έχει γρήγορο και διασκεδαστικό combat, αλλά σε καμία περίπτωση βαθύ. Αντιθέτως, το κατηγορούν ότι απλά κανείς spam συνεχώς τα 1-4.

Που στηρίζεις το deep combat?

διάβασε το context

1 ώρα πριν, kavadias είπε

Αν μπορούσα να περιγράψω αίσθηση είναι σαν ένα Assassin's Creed της RPG-like εποχής (Origins, Odyssey, Valhalla) σε High Fantasy σύμπαν με πολύ περισσότερα role playing στοχεία, πολύ ωραιότερα περιβάλλοντα και πολύ πιο deep combat,

Σε αυτο το πλαισιο είναι deep, όχι δεν είναι turn based. Rock paper scissors είναι με parry και dodge. Συγκριτικά λοιπόν με τα παιχνίδια της ubi που παρέθεσα είναι πολύ πιο deep το combat. Χωρίς αυτό να το κάνει super deep η super tactical (αν και όταν πάς λεβελ 18 να φας τους blighted champions, μια χαρα χρειάζεται τακτικς πχ.) για εμένα ειναι ενας τιμιος συνδυασμός σε action-rpg λιιιγο τακτικαλ, λιιιιγο timing και λίγο rock/paper/scissors για να μην βαριέσαι. Σίγουρα μια 2ή quick action slot θα έκανε δουλειά γιατι τα 3 σκιλλς ειναι λίγα για ταυτόχρονα και ενας καλύτερος καταμοιρασμός στα rage/cooldown skills -> και καλύτερο stats page γιατι έτσι οπως ειναι τώρα δεν βγαζεις άκρη, ψιλοβαράς ΟΝΤΩΣ στην τύχη.

Επεξ/σία από kavadias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 666
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Οφείλω να επισημάνω, μιας και έπεσε στην κουβέντα ο μπαλαντέρ του "μίσους", ότι η άσκηση κριτικής δεν είναι μίσος.

Δεν είναι μίσος το να απορείς τι όνειρο είδαν αυτοί που το βάφτισαν GOTY. 

Ούτε είναι μίσος να επισημαίνεις ότι -ακόμη και άτομα που το βάφτισαν GOTY- αναγνωρίζουν σοβαρούς περιορισμούς στο RPG κομμάτι.

Δεν είναι μίσος το να λες πως, μετά από 10 χρόνια αναμονής, ένα "rpg" με μόλις τρία classes (εκ των οποίων, όπως επισημαίνουν ακόμη και πολύ θετικές κριτικές, ορισμένα -ο εξής μάγος- είναι σαφώς καλύτερος στο late game από ότι ο πολεμιστής) είναι ένα αποτέλεσμα πολύ φτωχότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς με τέτοια επένδυση και τόσα χρόνια "ανάπτυξης".

Αυτή η προσπάθεια να ταυτιστεί η κριτική με το "μίσος" ουσιαστικά αποσκοπεί στη φίμωση του διαλόγου και τον υποβιβασμό των αντίθετων απόψεων στη σφαίρα του θυμικού ("δεν διαφωνείς, απλά μισείς").

Μιας και γίνεται διάλογος πάνω σε αυτό, θα ήθελα να τοποθετηθω, σε τελείως ήρεμο ύφος. I come in peace που λένε και στο χώρο μου (ναι αγγλόφωνο χωριό είναι 😅). Αν είναι προσβλητική τοποθετηθηση κομπλέ να σβηστεί. Δε το γράφω για σένα snoob, απλώς πιάστηκα από το ποστ σου και θα χρησιμοποιήσω 2ο ενικό.

Εννοείται πως η διαφωνία δεν είναι μίσος. Χωρίς αντίλογο δε κάνεις διάλογο. Και ούτε κακό είναι να μη συμφωνούν όλοι με όλους και δεν γίνεται άλλωστε αυτό, θα ζούσαμε σε μια τέλεια κοινωνία.

Μίσος είναι οι συγκεκριμένες κουβέντες και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν άλλα υπαρκτά προβλήματα. Με κάτι τέτοια κέρδισε ο Τραμπ. Εδώ μέσα στο θέμα ο μόνος κύριος αντίλογος (που και που πέφτει και το "κακό γράψιμο των διαλόγων" που πραγματικά δεν έχω καταλάβει αν είναι ένα από τα θέματα που μπορεί να έχει το παιχνίδι ή έτσι γράφεται) για τα πάντα γύρω από το παιχνίδι είναι ότι έχει να κάνει με τη γουόκ κουλτούρα και τίποτα άλλο, εκεί που είναι που κλοτσαει το πράμα. Λες και είναι κακό να υπάρχουν άνθρωποι να μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν και να μπορούν να το έχουν και στο παιχνίδι και να ταυτιστούν. Ναι όταν θεωρείς πως αυτό είναι "κακό" , ακριβώς αυτό είναι μίσος. Γιατί έτσι αποκλειεις κοινωνικές ομάδες. Ε και όσο και να το κάνουμε τα περί γουόκ είναι altright ρητορική, και δεν είναι όλες οι απόψεις για να ακούγονται, όπως αυτές πχ, και δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία τις εκφράσεις, γιατί από μόνες τους αποτελούν επίθεση προς αυτή. Και κάποιοι χρήστες το έκαναν καραμέλα. Αυτή είναι η μισαλλοδοξία που φέρνει και τη διχόνοια.

Με τον βομβαρδισμό από ποστ στο θέμα δε ξέρω αν υπήρχε ποστ που να ήταν δομημένο με σοβαρότητα και επιχειρήματα, όχι τύπου είναι μωβ πολύ το παιχνίδι ή έχει τρανς άτομα το παιχνίδι, μακάρι να κλείσει, να απολυθούν οι εργαζόμενοι και άλλα τέτοια. Και εννοείται δεν είναι καθόλου κακό να μη σου αρέσουν οι τρανς, οι γκέι κτλ, κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει. Δε ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι ντε και καλά να σου αρέσουν. Χώρο να ζήσουν θέλουν και αυτοί στη κοινωνία. Το πώς τοποθετείται κανείς είναι και τι θεωρεί πρόβλημα ενώ δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Και εγώ στην αρχή όταν είδα τα πρώτα βιδεο είπα τι σαχλαμάρες είναι αυτές, στη συνέχεια μου άρεσε ότι έβλεπα. Εγώ φαν του dragon age δεν είμαι, τα χα παίξει πιο μικρός, δε τα θυμάμαι καν, δεν είχα τρελαθεί και οι περισσότεροι μου έλεγαν πως κάνω λάθος. Δε ξέρω καν αν θα παίξω και αυτό εδώ το dragon age κιόλας. Κάποιοι διάλογοι ναι είναι να κλαίς από το γκριντς

Σε άλλα παιχνίδια που δεν μας έχουν αρέσει, έχουμε γράψει τι ωραία κ τι καλά ορθές απόψεις, με εύλογα πράματα, εδώ αυτό πήγε περίπατο. Δηλαδή και στο cp77 οι επιλογές σου δεν έχουν κανέναν αντίκτυπο πουθενά για rpg παιχνίδι, μα πουθενά, ούτε ρόλο βαράει τι path θα διαλέξεις άντε στην εισαγωγή μέχρι να βρεις τον ωραίο μπρο. Ε μείναμε λίγο εκεί στις κριτικές μας, πήγαμε μετά παρακάτω και τι έγινε που δεν γίνεται κάτι με αυτά? Κάνει άλλα πράγματα καλά, στρώσανε το παιχνίδι και από σκουπίδι, έγινε διαμάντι. Τώρα αν το νέο dragon age είναι 6/7/8/9 το παιχνίδι δε ξέρω, μοιάζει για 7αρι από τα διάφορα ρεβιους που έχει και it's ok. Όσο δεν είναι σάπιο όπως πχ το skulls and bones, είναι οι μηχανισμοί του παιχνιδιού το καταντούν άκρως κουραστικό και βαρετό παιχνίδι.

Είδα ένα meme χθες και πραγματικά μου θύμισε το όλο αυτό εδώ θέμα. Θα το ποσταρω, αν είναι προσβλητικό το σβήνουμε όπως έγραψα και στην αρχή. Οβερ εν άουτ. Αυτά είχα να πω :) .

(Τώρα όσο γράφω από το κινητό εμφανίζονται μηνύματα ότι γράφετε και άλλα, δε ξέρω αν σταμάτησε η κουβέντα πάνω σε αυτό ή συνεχίζει, οπότε αν το βγάζω off topic, ριχτε διαγραφή)

Spoiler

IMG-c975fd602f142e86465ba751321e2084-V.jpg.be7182f02a9ea230d8ed0cd4b9447172.jpg

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 4
  • Thanks 3
  • Confused 4
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις το προβλημα δεν ειναι το παιχνιδι, το προβλημα ειναι οτι το παιχνιδι λεγεται dragon age! Αν λεγονταν "σφυρα τον μου κλεφτικα" κανεις δεν θα ειχε θεμα και κανεις δεν θα ασχολιοταν με αυτο φυσικα. Το προβλημα ειναι κατι αντιστοιχο με τη σειρα του lord of the rings, εκμεταλευονται το πρωτολειο υλικο και το brand name για να εχει καποια τυχη η δημιουργεια τους χωρις κανενα σεβασμο ειτε στο ιδιο το υλικο ειτε στη φαν μπεις που εδωσε αξια σε αυτο το υλικο με τη τσεπη της,ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.

Επεξ/σία από Anastazio
  • Like 9

4 hours ago, xtrmsnpr said:

Μιας και γίνεται διάλογος πάνω σε αυτό, θα ήθελα να τοποθετηθω, σε τελείως ήρεμο ύφος. I come in peace που λένε και στο χώρο μου (ναι αγγλόφωνο χωριό είναι 😅). Αν είναι προσβλητική τοποθετηθηση κομπλέ να σβηστεί. Δε το γράφω για σένα snoob, απλώς πιάστηκα από το ποστ σου και θα χρησιμοποιήσω 2ο ενικό.

Εννοείται πως η διαφωνία δεν είναι μίσος. Χωρίς αντίλογο δε κάνεις διάλογο. Και ούτε κακό είναι να μη συμφωνούν όλοι με όλους και δεν γίνεται άλλωστε αυτό, θα ζούσαμε σε μια τέλεια κοινωνία.

Μίσος είναι οι συγκεκριμένες κουβέντες και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν άλλα υπαρκτά προβλήματα. Με κάτι τέτοια κέρδισε ο Τραμπ. Εδώ μέσα στο θέμα ο μόνος κύριος αντίλογος (που και που πέφτει και το "κακό γράψιμο των διαλόγων" που πραγματικά δεν έχω καταλάβει αν είναι ένα από τα θέματα που μπορεί να έχει το παιχνίδι ή έτσι γράφεται) για τα πάντα γύρω από το παιχνίδι είναι ότι έχει να κάνει με τη γουόκ κουλτούρα και τίποτα άλλο, εκεί που είναι που κλοτσαει το πράμα. Λες και είναι κακό να υπάρχουν άνθρωποι να μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν και να μπορούν να το έχουν και στο παιχνίδι και να ταυτιστούν. Ναι όταν θεωρείς πως αυτό είναι "κακό" , ακριβώς αυτό είναι μίσος. Γιατί έτσι αποκλειεις κοινωνικές ομάδες. Ε και όσο και να το κάνουμε τα περί γουόκ είναι altright ρητορική, και δεν είναι όλες οι απόψεις για να ακούγονται, όπως αυτές πχ, και δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία τις εκφράσεις, γιατί από μόνες τους αποτελούν επίθεση προς αυτή. Και κάποιοι χρήστες το έκαναν καραμέλα. Αυτή είναι η μισαλλοδοξία που φέρνει και τη διχόνοια.

Με τον βομβαρδισμό από ποστ στο θέμα δε ξέρω αν υπήρχε ποστ που να ήταν δομημένο με σοβαρότητα και επιχειρήματα, όχι τύπου είναι μωβ πολύ το παιχνίδι ή έχει τρανς άτομα το παιχνίδι, μακάρι να κλείσει, να απολυθούν οι εργαζόμενοι και άλλα τέτοια. Και εννοείται δεν είναι καθόλου κακό να μη σου αρέσουν οι τρανς, οι γκέι κτλ, κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει. Δε ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι ντε και καλά να σου αρέσουν. Χώρο να ζήσουν θέλουν και αυτοί στη κοινωνία. Το πώς τοποθετείται κανείς είναι και τι θεωρεί πρόβλημα ενώ δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Και εγώ στην αρχή όταν είδα τα πρώτα βιδεο είπα τι σαχλαμάρες είναι αυτές, στη συνέχεια μου άρεσε ότι έβλεπα. Εγώ φαν του dragon age δεν είμαι, τα χα παίξει πιο μικρός, δε τα θυμάμαι καν, δεν είχα τρελαθεί και οι περισσότεροι μου έλεγαν πως κάνω λάθος. Δε ξέρω καν αν θα παίξω και αυτό εδώ το dragon age κιόλας. Κάποιοι διάλογοι ναι είναι να κλαίς από το γκριντς

Σε άλλα παιχνίδια που δεν μας έχουν αρέσει, έχουμε γράψει τι ωραία κ τι καλά ορθές απόψεις, με εύλογα πράματα, εδώ αυτό πήγε περίπατο. Δηλαδή και στο cp77 οι επιλογές σου δεν έχουν κανέναν αντίκτυπο πουθενά για rpg παιχνίδι, μα πουθενά, ούτε ρόλο βαράει τι path θα διαλέξεις άντε στην εισαγωγή μέχρι να βρεις τον ωραίο μπρο. Ε μείναμε λίγο εκεί στις κριτικές μας, πήγαμε μετά παρακάτω και τι έγινε που δεν γίνεται κάτι με αυτά? Κάνει άλλα πράγματα καλά, στρώσανε το παιχνίδι και από σκουπίδι, έγινε διαμάντι. Τώρα αν το νέο dragon age είναι 6/7/8/9 το παιχνίδι δε ξέρω, μοιάζει για 7αρι από τα διάφορα ρεβιους που έχει και it's ok. Όσο δεν είναι σάπιο όπως πχ το skulls and bones, είναι οι μηχανισμοί του παιχνιδιού το καταντούν άκρως κουραστικό και βαρετό παιχνίδι.

Είδα ένα meme χθες και πραγματικά μου θύμισε το όλο αυτό εδώ θέμα. Θα το ποσταρω, αν είναι προσβλητικό το σβήνουμε όπως έγραψα και στην αρχή. Οβερ εν άουτ. Αυτά είχα να πω :) .

Reveal hidden contents

IMG-c975fd602f142e86465ba751321e2084-V.jpg.be7182f02a9ea230d8ed0cd4b9447172.jpg

altright, Τραμπ,  μισαλλοδοξία, δεν είναι όλες οι απόψεις να ακούγονται, επίθεση στην δημοκρατία, incels, όχι επιχειρήματα ....

Είσαι ωραίος και δημοκρατικότατος. 

και εγώ έπεσα σήμερα πάνω σε ένα meme που το βρήκα ενδιαφέρον και αστείο. Χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση.

Spoiler

image.png.61d9c978ef696b9f4fd674931d2c0c25.png

• Like 5
  • Thanks 2
  • Sad 1
  • Haha 4

5 hours ago, xtrmsnpr said:

Εδώ μέσα στο θέμα ο μόνος κύριος αντίλογος (που και που πέφτει και το "κακό γράψιμο των διαλόγων" που πραγματικά δεν έχω καταλάβει αν είναι ένα από τα θέματα που μπορεί να έχει το παιχνίδι ή έτσι γράφεται) για τα πάντα γύρω από το παιχνίδι είναι ότι έχει να κάνει με τη γουόκ κουλτούρα και τίποτα άλλο, εκεί που είναι που κλοτσαει το πράμα. Λες και είναι κακό να υπάρχουν άνθρωποι να μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν και να μπορούν να το έχουν και στο παιχνίδι και να ταυτιστούν. Ναι όταν θεωρείς πως αυτό είναι "κακό" , ακριβώς αυτό είναι μίσος. Γιατί έτσι αποκλειεις κοινωνικές ομάδες.

Διαφωνώ ότι είναι μίσος να το θεωρείς κακό γιατί το παιχνίδι δεν είναι η κανονική ζωή. Φυσικά στην ζωή να αυτοπροσδιορίζεσαι όπως θέλεις (μέσα σε κάποιο όριο γιατί νομίζω είναι χαζό το θέμα με τα 150 φύλα του facebook αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην ευτυχία. Το παιχνίδι όμως πραγματεύεται ένα κόσμο με δράκους και μαγεία.

Χωρίς να είμαι κοινωνιολόγος - ψυχολόγος και χωρίς να μπορώ να γνωρίζω πώς είναι να είσαι τρανς (οπότε ζητώ συγγνώμη αν πω κάτι που δεν ισχύει και προσβάλλω κάποιο τρανς φίλο/η του φόρουμ), νομίζω πως οι τρανς θέλουν να ζήσουν ως το άλλο φύλο γιατί θεωρούν πως αυτό το φύλο θα έπρεπε να έχουν. Πώς λοιπόν δικαιολογείς την ύπαρξη τρανς, non-binary, κτλ σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσες με ένα spell να αλλάξεις το φύλο σου;

Δεν είναι δηλαδή ότι ξυπνήσαμε μια μέρα και επειδή δεν θέλαμε να έχουν εκπροσώπηση οι τρανς αρχίσαμε να διαμαρτυρόμαστε. Η διαμαρτυρία γίνεται επειδή δεν ταιριάζει στο "setting" και δεν έχει να κάνει με τους τρανς αυτούς - καθεαυτούς. Να σου θυμήσω μεγάλες διαμαρτυρίες που έγιναν στο παρελθόν σε πολλά rpg όταν οι ẃriters χρησιμοποιούσαν "μοντέρνες" λέξεις (πχ wtf) σε μεσαιωνικά settings (και τότε πολλοί μιλούσαν για μίσος και προσπαθούσαν να αφορήσουν τις διαμαρτυρίες λέγοντας επιχειρήματα τύπου "πιαστήκατε από 5 διαλόγους από τους 1000").

• Like 1

• Moderators
1 hour ago, imitheos said:

Πώς λοιπόν δικαιολογείς την ύπαρξη τρανς, non-binary, κτλ σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσες με ένα spell να αλλάξεις το φύλο σου;

Πού είναι οι παλιές καλές εποχές του BG2 όπου ο Edwin έβρισκε τα cursed Nether Scrolls και μεταλλασσόταν σε γυναίκα;  :P

• Like 4
  • Haha 7

1 minute ago, Malthador said:

Πού είναι οι παλιές καλές εποχές του BG2 όπου ο Edwin έβρισκε τα cursed Nether Scrolls και μεταλλασσόταν σε γυναίκα;  :P

ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ

Αχέμ.

• Haha 2

Επειδή σίγουρα έχω διαβάσει τις τελευταίες 2 σελίδες απλά θέλω να συμφωνήσω με όλους σας ότι το παιχνίδι είναι ένα σκουπίδι. Συνεχίστε. 😄

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο κάτω και από Elden Ring πια στο Steam και ούτε φωνή ούτε ακρόαση για νούμερα πωλήσεων, ούτε να πουν ότι πούλησαν ένα εκατομμύριο copies.

Spoiler

tenor.gif

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 1
  • Haha 1

Εγω παντως παρολο αυτη τη γκρινια μαυριλα για το παιχνιδι , το απολαμβανω.. δεν εχω δει κατι να με χαλασει. και οτι δεν ειναι open world  , βοηθαει παρα πολυ να μην εχω βαρεθει καθολου στισ 15+ ωρες..Το παιχνιδι δεν ειναι καθολου κακο οσο φενεται και εχει παρα πολυ ωραια περιβαλοντα.. πολυ καλη σκηνοθεσια και 0bags απο τη πρωτη μερα

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, Malthador said:

Αν γινόταν αυτό στο Veilguard θα είχαμε και μια cut scene με την μητέρα του. Εφόσον φάνε τα λαχανικά τους θα της εξηγούσε για ποιο λόγο είναι έτσι τα πράγματα, θα θύμωνε με την κριτική της και γιατί ποτέ δεν μπόρεσε να αποδεχτεί ποια στα αλήθεια ήταν. 😂

Ή έναλλακτικα μια πιο φιλική προσέγγιση στον τόνο του BG2, θα είχαμε cut scenes με τους σεξιστές Τραμπικούς συντρόφους να της κάνουν bullying και μετά να παίρνουν δέκα κάμψεις.

Καημένη Edwina.

Επεξ/σία από fast8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...