Προς το περιεχόμενο

Dragon Age: The Veilguard (πρώην Dreadwolf)

Grey_Warden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, mike299 είπε

Από πού βασίζει θα στοιχεία του το gamalytics? Μου φαίνεται υπερβολικά μικρό νούμερο το 200κ-300κ πουλημένα τεμάχια που γράφει για να είναι σωστό.

Εαν κρινει κανεις με τα peak που εκανε σε παικτες day 1 και χθες (που δεν υπηρχε η δικαιολογια της εργασιμης) που δεν καταφεραν να φτασουν ουτε τους 100χιλιαδες (βασικα ουτε τους 80χ δεν καταφεραν) το νουμερο αυτο δεν φαινεται και τοσο υπερβολικο. Δεδομενου του γνωστου ονοματος θα περιμενε κανεις να ειχε ~ Starfield νουμερα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 572
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, fast8 είπε

Αυτό είναι το πρόβλημα, τα culture wars δεν πρόκειται να τελειώσουν. Δεν έχει σημασία τι λένε οι gamers, οι εταιρείες πολύ δύσκολα θα αλλάξουν πορεία, γιατί είναι σε αυτό τον δρόμο σχεδόν 10 χρόνια. Τώρα απλά βλέπουμε τους καρπούς.

Ειδικά για το Veilguard, η ιστορία του ξεκινάει απο το Dragon Age Inquisition. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του είδους που είχε την ιδιαιτερότητα να έχει περισσότερες γυναίκες παίκτριες από άντρες !!! Πολλοί δεν το ξέρουνε αυτό. Οπότε η ΕΑ θεώρησε πως το franchise θα της κάνει πολύ χρήμα από ένα κοινό που ήθελε, τις γυναίκες, και αποφάσισε να το κάνει woke χρόνια πριν εμείς αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την λέξη. Ούτως ή άλλως θα απέλυε τους περισσότερους προγραμματιστές της Bioware, αποφάσισε να τους αντικατέστησε με ακτιβιστές αλλά κυρίως με ακτιβίστριες. Όλο το περιβάλλον εργασίας της Bioware τα τελευταία χρόνια είναι ένα μείγμα ακραίου φεμινισμού και LGBTQ ιδεολογίας. Δεν γίνεται το προϊόν που φτιάχνουν να μην έχει κάτι από αυτό, άλλωστε για αυτό προσλήφθηκαν. Το προϊόν, εικαστικά και ως ιστορία, από την αρχή φτιάχτηκε στοχεύοντας τον γυναικείο πληθυσμό και τους gay. Φυσικά προσπάθησαν να κρατήσουν όσο περισσότερο μπορούσαν και το αντρικό κοινό, θέλουν και αυτά τα λεφτά. Δεν είναι τυχαίοι οι διάλογοι και τα θέματα που έχει το παιχνίδι, πχ κοινωνικά θέματα και λιγότερο σκοτεινό απο τα προηγούμενα.

Φυσικά ένα προϊον με τόσο υψηλά production values και budget, είχε πολλές πιθανότητες να παίζεται ευχάριστα. Είναι όπως οι σειρές των Disney+ και Netflix, ακόμα και σαχλαμάρα να είναι την βλέπει κανείς για να περάσει η ώρα γιατί όντως έχουν υψηλά production values και βλέπονται.

Όπως βλέπεις όμως οι εταιρίες, ειδικά η Bioware που ήταν και από τις πρώτες που έγιναν woke, δεν πρόκειται να αλλάξουν επειδή μια μεγάλη μερίδα λέει ότι δεν τους αρέσει το προϊον, παρα μόνο αν καταρρεύσουν. Αυτός πλέον είναι ο πραγματικός τους εαυτός, όσο και αν γκρινιάζουν κάποιοι. Άλλωστε είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας, σωστά;

Επί αυτού που λες , λίγο ψυχακιας ο smash jt αλλα εγώ τον πιστεύω . Πρακτικά μιλάμε πλέον για μια νοσηρή ατμόσφαιρα στο western gaming που θυμίζει τις ποιο σκοτεινές πτυχές του Hollywood . 

Εξακολουθώ να το θεωρό μικρο νούμερο. Εαν δεν φτάσει ούτε το 1εκ πωλήσεις, θα επαληθευτεί o @{TDi}Dj2k..infc και ούτε νέο ΜΕ δεν θα προλάβουμε να δούμε 😅.

Εδώ βέβαια έφτασε τα 5εκ το andromeda. Εκεί πιστεύω θα φτάσει και το DAV

• Like 2
  • Haha 1

1 ώρα πριν, fast8 είπε

Αυτό είναι το πρόβλημα, τα culture wars δεν πρόκειται να τελειώσουν. Δεν έχει σημασία τι λένε οι gamers, οι εταιρείες πολύ δύσκολα θα αλλάξουν πορεία, γιατί είναι σε αυτό τον δρόμο σχεδόν 10 χρόνια. Τώρα απλά βλέπουμε τους καρπούς.

Λάθος, έχει ήδη ξεκινήσει το downfall. Δεν είναι τυχαίο που μεγάλες εταιρίες όπως η Disney/Marvel ξεκίνησαν μαζικές απολύσεις όλων αυτών των ατόμων. Σύντομα, τώρα ποσο σύντομα δεν ξέρω, θα τελειώσει και αυτή η παράνοια.

3 λεπτά πριν, mike299 είπε

θα επαληθευτεί o @{TDi}Dj2k..infc και ούτε νέο ΜΕ δεν θα προλάβουμε να δούμε 😅.

Spoiler

tenor.gif

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Thanks 1
  • Haha 4

5 λεπτά πριν, mike299 είπε

Εξακολουθώ να το θεωρό μικρο νούμερο. Εαν δεν φτάσει ούτε το 1εκ πωλήσεις, θα επαληθευτεί o @{TDi}Dj2k..infc και ούτε νέο ΜΕ δεν θα προλάβουμε να δούμε 😅.

Εδώ βέβαια έφτασε τα 5εκ το andromeda. Εκεί πιστεύω θα φτάσει και το DAV

Το ιδιο πιστευε και η Ubi για το Outlaws 🤣🤣🤣

• Haha 4

15 ώρες πριν, 6xXx6 είπε

https://www.metacritic.com/game/dragon-age-the-veilguard/

Η διαφορά της βαθμολογίας των δημοσιογράφων με τους πραγματικούς gamers  Λέει πολλά….

image.png.3c3b3ff9afa157b1044c99e703fc7a6e.png

Αυτούς εννοείς "πραγματικούς gamers";

Πάρε και ένα εξτραδάκι:

image.png.939929a9ad74aa5e792afc70a2dd200e.png

Τυπάκια σαν αυτούς, συγγνώμη αλλά gamers δεν τους λες. Κάτι τέτοιοι κάνουν sites σαν το ign να δείχνουν αξιόπιστα.

• Like 1

26 minutes ago, John_Fistikis said:

Τυπάκια σαν αυτούς, συγγνώμη αλλά gamers δεν τους λες. Κάτι τέτοιοι κάνουν sites σαν το ign να δείχνουν αξιόπιστα.

Εγώ πάντως συμφωνώ 100% με το σχόλιο του Dekker :D

Επεξ/σία από mike299
  • Like 6

Από τη στιγμή που υπάρχουν πολλά βίντεο καθαρού gameplay,  ο καθένας αποφασίζει αν θα παίξει το παιχνίδι ή όχι. Δεν χρειάζονται οι τόσες υπεραναλύσεις που δεν προσφέρουν τίποτα στο νήμα παρά δείχνουν ιδεοληψίες διαφόρων μορφών.

Όποιος το θεωρεί γουόκ σκουπίδι της νέας παγκόσμιας τάξης να μην το παίξει. Όποιος το θεωρεί γουόκ αριστούργημα του δικαιωματσμού ας το παίξει. Οι υπόλοιποι αποφασίζουν μόνοι τους.

• Like 4
  • Thanks 1

3 hours ago, fast8 said:

Όπως βλέπεις όμως οι εταιρίες, ειδικά η Bioware που ήταν και από τις πρώτες που έγιναν woke, δεν πρόκειται να αλλάξουν επειδή μια μεγάλη μερίδα λέει ότι δεν τους αρέσει το προϊον, παρα μόνο αν καταρρεύσουν. Αυτός πλέον είναι ο πραγματικός τους εαυτός, όσο και αν γκρινιάζουν κάποιοι. Άλλωστε είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας, σωστά;

Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα εκτός από αυτό 

Αν η γουοκιλα τους δαγκώσει οικονομικά αναγκαστικά θα αλλάξουν ροτα. Δεν είναι θέμα φιλοσοφίας,πίστης η εν γένει στάσης, είναι απλά γκαφρα 

Παρατηρώ ότι και η Ντίσνεϋ μετά από γουόκ αποτυχίες τύπου Acolyte , κάνει μια στροφή, οπότε αν το Veilguard δεν έχει το απαραίτητο turnover, θα αναγκαστούν να αλλάξουν τακτική γιατί δεν τους παίρνει οικονομικά 

Από εκεί και πέρα τι μας νοιάζει πόσο θα πουλήσει ρε μάγκες;

Είδαμε και το Cyberpunk που είχε ρεκόρ πωλήσεων αρχικά ότι ήταν ένα μισοτελειωμένο game. Οπότε οι πωλήσεις δεν είναι πλέον δείκτης quality 

Φυσικά εκεί, έκανα own το λάθος τους και μετά το ισιωσαν, αλλά σίγουρα πόνεσαν πολύ οικονομικά για να το κάνουν αυτό

• Like 1

Ακριβώς, εγώ βλέπω ένα "fine" generic game τύπου Ubisoft, σίγουρα όχι κάκιστο, αλλα επίσης σίγουρα όχι το επόμενο Dragon Age.

Ακόμα και πρόβλημα να μην είχα και να μπορούσα να παίξω ένα απλά "fine" game για να σκοτώσω χρόνο, θα το απέφευγα γιατί πολύ απλά δεν θέλω να στηρίξω την τωρινή Bioware/EA.

• Like 5

Δηλαδη δε μπορει να ειναι τιποτα στο ενδιαμεσο και πρεπει να παμε να συνταχθουμε με στρατοπεδο αλλιως τι ? θα μας πουνε κατι ? Ρε δε πανε να μπιπ  ενα παιχνιδι καθεσαι να ξεσκασεις και βρισκεσαι στο σκαμνι να σου κανουν DEH seminar απο το corpo HRM  θες δε θες .Σα να μου λενε εισαι με καμηλα η τραμπα θα πω με κανεναν :devil:

Επεξ/σία από Mhlogiatros

1 hour ago, noFEARgr said:

Οσο και να τα παιρνουν απο την blackrock , οταν τα περισσοτερα παιχνιδια σου εχουν ζημια αντι για κερδος , κατι πρεπει να αλλαξεις . 

Έτσι είναι, όμως εδώ υπάρχει μια σκοτεινή λεπτομέρεια.

Τα παιχνίδια επειδή πλέον είναι πανάκριβα, δεν τα κάνουν με δικά τους λεφτά, αλλά με δανεικά. Δηλαδή παίρνουν Χ εκατομμύρια  που πρέπει να τα γυρίσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία στην τράπεζα. Για αυτό α) έχουμε μισοτελειωμένα παιχνίδια, δεν τα βγάζουν όταν είναι έτοιμα αλλά όταν πρέπει να επιστρέψουν τα λεφτά, β) δεν μπορούν να πάρουν δάνειο με λογικό επιτόκιο αν δεν ακολουθούν τις ESG πολιτικές που σμπρώχνουν οι τράπεζες και η Blackrock. Φαύλος κύκλος, η μόνη λογική λύση να βρούνε επενδυτές ανεξάρτητους απο τράπεζες, αλλά δεν είναι πολλοί με τέτοιες τσέπες.

Και εγώ πιστεύω ότι το παιχνίδι έχει ήδη φτάσει το 1εκ και εύκολα θα πουλήσει ακόμα ένα μέχρι το τέλος του έτους. Απο εκεί και πέρα δυσκολεύει. Τα λεφτά τους πίσω πάντως δεν τα βγάζουν.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 1

1 ώρα πριν, John_Fistikis είπε

image.png.3c3b3ff9afa157b1044c99e703fc7a6e.png

Αυτούς εννοείς "πραγματικούς gamers";

Πάρε και ένα εξτραδάκι:

Δε θέλω να στο χαλάσω , παίζω games  35 χρόνια , από τότε που βγήκε το μετακριτικ και τα στιμ ριβιους δεν έχω κάνει ριβιου ποτέ στη ζωή μου γιατί απλά βαριέμαι .οπότε το ότι κάποιος έχει κάνει ένα  δύο ριβιου δε μου λέει τίποτα. 

Επίσης γνώμες όπως οι άνωθεν που παραθέτεις είναι απόλυτα λογικές και ανανεωμένες όταν κάνεις το παιχνίδι σου αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης βάση περιεχομένου .Επιλογή της bioware είναι αυτή και υπάρχει αντίδραση .

• Thanks 1

τα reviews από users δεν έχουν νόημα τα περισσότερα. Είναι του στυλ "Η 1060 μου δεν παίζει το CP77 με full RT. 0/10" ή γενικά ρίχνουν χαμηλή βαθμολογία για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με το game.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...