Προς το περιεχόμενο

Dragon Age: The Veilguard (πρώην Dreadwolf)

Grey_Warden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Snoob είπε

Σε spoiler, καθώς φεύγει κάπως εκτός θέματος:

Spoiler

Προσωπικά σπανια ασχολούμαι, αλλα το ρομάντζο που μου έχει μείνει είναι με την Liara, αλλα μονο άμα το κρατήσεις και στα τρία games. Το άλλο ήταν στο BG3 με την Shadowheart, που πάει όμορφα, δηλαδή το πρώτο σκηνικό είναι φάση ραντεβού και καταλήγει σε ένα φιλί και από εκεί και μετά εξελίσσεται ωραία. Αυτά, καθώς άμα δεν έχει κανένα νόημα στην ιστορία ποιος ο λόγος? Digital titties?! :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 572
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

47 minutes ago, Snoob said:

Σε spoiler, καθώς φεύγει κάπως εκτός θέματος:

Reveal hidden contents

Γενικά, έχω κουραστεί πάρα πολύ από το όλο θέμα της σεξουαλικότητας και των "ρομαντικών σχέσεων" (βλέπε: γαμήσια, γιατί τίποτε το ρομαντικό δεν έχουν τα σενάρια που μας πλασάρουν) στα βιντεοπαιχνίδια.

Από τα παιχνίδια που έπαιξα/έχω υπόψη μου, το πρώτο που θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι με εισήγαγε στη λούμπα των "ρομαντικών σχέσεων" ήταν το (κατά τα άλλα ωραιότατο) Baldur's Gate 2. Ακόμη έχω την εικόνα από όταν βρίσκω την Άριελ στο παζάρι, να λέω "τι καλά, απέκτησα sorceress στην ομάδα" και, πριν προλάβω να κατεβώ στο μπουντρούμι του πρώτου μίνι-boss, να αρχίζει να μου την πέφτει. Να είχαν περάσει πέντε λεπτά; Δέκα; Πότε πρόλαβα να τη γοητεύσω, ο μύστης;

Εκεί που το πράγμα ξέφυγε τελείως ήταν με τα Mass Effect, από τα γκρο-πλαν των (ομολογουμένως εξαιρετικών) οπισθίων της Μιράντα, μέχρι τα πελώρια στήθια της δημοσιογράφου και τις αλλαξοκωλιές με τη μισή (αν όχι όλη) την ομάδα σου.

Προσπερνώ το πώς θα επιδρούσε στη συνοχή και την ηρεμία μιας κλειστής ομάδας, περιορισμένης σε ένα διαστημόπλοιο, αν ο/η/γουατέβα αρχηγός γυρόφερνε και την έπεφτε ασύστολα στους πάντες, μέχρι να επιλέξει με ποια θα το κάνει (με fade to black, διότι δεν είμεθα τσόντες εμείς κύριε, και βεβαίως μονογαμικά, διότι έχουμε αρχές).

Το πρόβλημα ήταν πως, επειδή αργούσα να τρέξω τους σχετικούς διαλόγους, έβγαιναν διαδοχικές επιλογές, με αποτέλεσμα η "σχέση" να προχωράει κυριολεκτικά μέσα σε πέντε λεπτά, τινάζοντας στον αέρα την όποια πειστικότητα θα μπορούσε να έχει αυτή η κατάσταση. Στην πορεία, η Bioware έκανε παντιέρα της το να βάλει μέσα επιλογές κάθε είδους, με αποτέλεσμα να μην τολμάς να πεις καλημέρα στον άλλο χωρίς να σε "ερωτευτεί". Έχεις να τον πάρεις μαζί σου σε αποστολή πέντε τέρμενα; Δεν τον νοιάζει, προχώρησε το main story, σε ερωτεύεται. Την έκανες πέρα αμέσως μόλις βρήκες καλύτερη συμπαίκτρια; Σκασίλα της, σε αγαπάει. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη non-companion gay επιλογή, έναν τύπο από το πλήρωμα του Normandy, τον οποίο ενημερώνεις ότι ο άντρας του σκοτώθηκε στον πόλεμο. Κι εκεί που σου λέει "δεν θα τον ξεχάσω ποτέ", έχεις τη δυνατότητα να πας στο fade to black και την "ολοκλήρωση" της "ρομαντικής σχέσης". Μιλάμε, δεν πρόλαβε να κρυώσει ο μακαρίτης και πέσανε τα πιτσούνια στα μεταξωτά σεντόνια. Αλησμόνητος.

Προφανώς το pacing ήταν για τα σκυλιά, κριτήριο του ξεκλειδώματος των επιλογών αυτών ήταν πόσο υλικό είχες τρέξει, όχι αν και τι είδους δέσιμο προέκυψε στην πορεία.

Γυρνώντας πίσω στο πρώτο BG, θυμάμαι (και σίγουρα το έχω γράψει παλιότερα, με παρόμοια αφορμή) τι τυπάρας ήταν ο Μινσκ και από κοντά το χάμστερ του, τι μορφή, επικός παλάβρας που παράλληλα αποδεικνυόταν πολύ πιο λογικός και ψαγμένος από ό,τι θα νόμιζε κανείς. Τότε, δεν είχαμε "ρομαντικές σχέσεις", δεν αποτελούσαν ένα τικ στη λίστα των "επιλογών", εγώ όμως το Μινσκ τον αγάπησα, και ίσως πολύ περισσότερο από τα διάφορα χάπατα με τα οποία (δεν) το έκανα στο ME2. Γιατί τα στούντιο μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι η σχέση με ένα χαρακτήρα αλλιώς δομείται κι αλλιώς εδραιώνεται, όχι με εικονικά πηδήματα. Στο ΜΕ2, λ.χ., τον αγαπημένο μου σύντροφο, το Μόρντιν, ούτε να τον κάνω να με "αγαπήσει" είχα επιλογή, ούτε και να τον γλιτώσω από το scripted θάνατο. Μιλάμε, player agency, όχι αστεία.

Βέβαια, μετά το ME2 (που παρά τα θέματά του μου άρεσε), μόλις συνειδητοποίησα τι επική φόλα ήταν το ΜΕ3, λίγο πριν την τελική αναμέτρηση με το Dixan, όπου περνούσα μπροστά από όλους τους companions, αισθάνθηκα βαθιά την ανάγκη, αφού τα είχε σκίσει κυριολεκτικά όλα η Bioware, να τα σκίσω ψηφιακά κι εγώ, έστω τελευταία ώρα, αλλά ήταν αργά, το παιχνίδι θυμόταν ότι συνειδητά είχα αποφύγει τις "ρομαντικές σχέσεις", οπότε δεν με άφησε. Κι αυτή ήταν η πιο γλυκόπικρη στιγμή μιας, κατά τα άλλα, χλιαρότατης gaming εμπειρίας. Να μάθω άλλη φορά να το παίζω πνεύμα και ηθική, ενώ αντιμετωπίζω χάπατα devs.

Το πρόβλήμα είναι ότι έχει φτάσει η σεξουαλικότητα να λειτουργεί επιβαρρυντικά για την ουσία ενός παιχνιδιού. Οκ, το δέχομαι πως για κάποιους ανθρώπους είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται κατ' αυτό τον τρόπο, το καταλαβαίνω, αλλά πλέον το πράγμα ξεφεύγει τελείως. Δεν με νοιάζει ρε φίλε πού γουστάρει να βάζει ο καθένας το πουλί του ή ό,τι τέλος πάντων, δικό του είναι, ας το κάνει ό,τι θέλει, αλλά όταν φτάνει ένα RPG να σου δίνει περισσότερες επιλογές για το τι γουστάρεις να πηδάς, από το πώς μπορείς να προσεγγίσεις την κρίση που καλείσαι να αντιμετωπίσεις (δεν λέω καν για side quests, στο main story αναφέρομαι) το πράγμα αρχίζει και παίρνει κωμικοτραγικές διαστάσεις. Διαβάζω (γιατί δεν το έχω προχωρήσει αρκετά) ότι έχει "ρομαντικές σχέσεις" μέχρι και το Rogue Trader. 

Από ό,τι φαίνεται, στην 40η χιλιετία δεν υπάρχει μόνο πόλεμος, υπάρχουν και γούτσου-γούτσου αγκαλίτσες και αγάπες.

Eλαχιστα παιχνιδια μπορουν να δειξουν το romance σωστα . Σχεδον ολα απλα θελουν να βαλουν ενα τικ και το δειχνουν τελειως λαθος . Ακομα και στο BG3 περα απο ελαχιστες εξαιρεσεις το θεωρω πολυ κακο . 

Βασικα το μονο που μπορω να σκεφτω που εγινε σωστα ειναι σε παιχνιδια της cdpr . ( Κατι που πιστευω οτι θα αλλαξει δυστυχως στους μελλοντικους τους τιτλους ) 

• Like 7

18 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Βασικα το μονο που μπορω να σκεφτω που εγινε σωστα ειναι σε παιχνιδια της cdpr

Spoiler

Μονο με Yen, αλλα αυτό είχε build-up και ιστορία από πίσω. Στο game αυτό που το πουλάει είναι το ποσο καλά γραμμένη είναι η Yen.

• Like 1

1 hour ago, {TDi}Dj2k..infc said:
  Hide contents

Μονο με Yen, αλλα αυτό είχε build-up και ιστορία από πίσω. Στο game αυτό που το πουλάει είναι το ποσο καλά γραμμένη είναι η Yen.

Spoiler

Θα έλεγα και με την triss αν και δεν είναι canon προφανώς.  

Όπως επίσης και η Shani στο expansion πάρα την λίγη ώρα αναλογικά που εμπεριέχεται έχει μια φυσικότητα και ρεαλισμό η σχέση με τον Γκεραλτ . 

Αν και νομίζω cyberpunk δεν  έχεις παίξει , ανάλογης ποιότητας romance υπάρχει και με την Judy και την Panam 

Γενικά καταλήγω ότι όλα έχουν να κάνουν εν τέλη με την ποιότητα του writing.  Δεν ξέρω τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια και έχει πάει πίσω αυτό το κομμάτι όχι μόνο στο gaming αλλά και σε άλλα μέσα διασκέδασης.  Έχει εκλείψει το ταλέντο στον τομέα αυτό. Γράφουν λες και το κοινό είναι 12 χρόνων μάξιμουμ 

• Like 7

Spoiler

Δεν μ αρεσε η φαση του romance ουτε στα προηγουμενα DA (ωπου ετσι κι αλλιως υπηρχαν woke στοιχεια κατ επιλογη απο τοτε..., δεν ειναι κατι καινουριο) το βλεπα με καφρικο ματι, το κραζα και προχωρουσα χωρις να με επηρεαζει παραπανω...δεν ασχολουμουν ιδιαιτερα...και παρολα αυτα τα παιχνιδια μ αρεσαν. 

Εεεε...θα φτιαξω βαρυμαγκα χαρακτηρα, αν τυχει θα ριξω κανεναν σε κανα γκομενακι, θα τραβηξω ακυρο στις λουμπινες και θα προχωρησω το game....μακρια απ τον κ@@λο μου κι ας κανουν οτι θελουν😅 

Περισσοτερο με νοιαζουν τα γραφικα ( που μ αρεσαν πολυ τα περιβαλλοντα, ειδικα σε κατι βιντεακια με 4090 rtx full, μ αρεσει πολυ η αποδοση του παιχνιδιου day 1 συμφωνα με df ,

για τους διαλογους -story-sidequests θα δω γιατι εχω 100% controversial feedback απο τα reviews....δεν πιστευω κανεναν...

Ο x ξερω γω skillup κραζει

Ο αλλος asmongold θαυμαζει

Το ign και αλλα μεγαλα αποθεωνουν

Αλλα ειναι πιο συντηρητικα "80αρια"

Εεεε τωρα...μπουρδες τυπου αυτοι τα παιρνουν, ή αλλοι οχι νταξ...

ΟΛΟΙ τα παιρνουν, καποιοι θελουν αλλα δεν μπορουν...η πιατσα ετσι με εχει μαθει...

Μαλλον θα το παρω.. ( το παιχνιδι)

( στα κρυφα μονο, μη με πουνε λουγκρα..🤪🤪🤪

Μη σας πω οτι ειδα παραλογο κραξιμο χωρις στοιχεια στα εθρυτερο νετ και τσαντιστηκα και θα παιξει ρολο να το αγορασω...😵‍💫)

Πηγε πολυυυυυυυς κοσμος στο youtube να ''πουλησει'' κραξιμο για το ποσο χαλια ειναι το game...χωρις να το χει ο ιδιος για review....μονο για τα clicks...)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπανια, πολύ σπανια δεν μοιράζουν σε όλους review codes, είναι τζάμπα διαφήμιση και τα λίγα games που το έχουν κάνει είναι φάση God of War και The Last of Us, που είναι heavy on the story, οποτε θέλουν να αποφύγουν τα spoilers, ασχετως ότι όντως ήταν καλά games.

Το μεγαλύτερο ποσοστό που δεν στέλνει review codes, είναι γιατί θέλουν να κρύψουν κάτι, είτε performance, είτε micros, είτε κάκιστο game γενικά. Τα έχουμε δει πολλές φορες. Δεν χρειάζεται να παίξεις ένα game για να δημιουργήσεις μια εικόνα, άμα έστω ασχολείσαι με το gaming.

Το game δεν το έχω παίξει και βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι στην καλύτερη είναι μέτριο. Από εκεί και πέρα μακάρι να βγούνε οι users και να πούνε ότι είναι παιχνιδάρα, μου αρέσουν οι παιχνιδάρες, αλλα χλομότατο.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 4

Σεβαστά όλα, αλλά να το να μην αναφερετε τη Morrigan σαν αξιομνημόνευτο, σοβαρό ρομάντζο είναι σοβαρή παράλειψη. Όχι μόνο ήταν δυναμικότατη και πολύ ενδιαφέρουσα, η όλη σχέση είχε σκαμπανεβάσματα και εντάχθηκε πολύ ωραία στην ιστορία.

• Like 3

είναι το τελευταίο που ανεβάζω για το game και πλέον δεν θα ασχοληθώ άλλο γιατί το γελοιόμετρο έχει βαρέσει κόκκινο και πλέον νομιζω δεν έχει νόημα καθώς το game είναι αυτό που είναι, απευθύνεται εκεί που απευθύνεται και περι ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε

• Like 4
  • Sad 2
  • Haha 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chek2fire είπε

απευθύνεται εκεί που απευθύνεται

Δεν απευθύνεται εκεί που νομίζεις, το συγκεκριμένο group είναι μικροσκοπικό παγκoσμιος και από αυτούς πόσοι νομίζεις αγοράζουν games?! Σε εμάς απευθύνεται, τα λεφτά του καθημερινού τυπά θέλουν, αλλα έχουμε λίγο κουραστεί με την propaganda και θα το νιώσουν σύντομα, όπως το ένιωσε η Square Enix, η Ubisoft, η Sony και τώρα η EA.

Το θέμα είναι ότι συνήθως την πληρώνουν οι devs, που πάλι δεν ξέρω σε πιο βαθμό φταίνε.

Στοίχημα ότι η EA θα κλείσει την Bioware μέσα στον επόμενο χρόνο.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 8

2 ώρες πριν, chek2fire είπε

είναι το τελευταίο που ανεβάζω για το game και πλέον δεν θα ασχοληθώ άλλο γιατί το γελοιόμετρο έχει βαρέσει κόκκινο και πλέον νομιζω δεν έχει νόημα καθώς το game είναι αυτό που είναι, απευθύνεται εκεί που απευθύνεται και περι ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε

Joke's on them o arch-μύστης Fenris γούσταρε non binary (trio) καταστάσεις με τον Hawke και την Isabela since 2011. Ακόμα έχω εφιάλτες από το spam του.🤣

Το παιχνίδι θα ανέβει Luben όπως πάει.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, {TDi}Dj2k..infc said:

Δεν απευθύνεται εκεί που νομίζεις, το συγκεκριμένο group είναι μικροσκοπικό παγκoσμιος και από αυτούς πόσοι νομίζεις αγοράζουν games?! Σε εμάς απευθύνεται, τα λεφτά του καθημερινού τυπά θέλουν, αλλα έχουμε λίγο κουραστεί με την propaganda και θα το νιώσουν σύντομα, όπως το ένιωσε η Square Enix, η Ubisoft, η Sony και τώρα η EA.

Το θέμα είναι ότι συνήθως την πληρώνουν οι devs, που πάλι δεν ξέρω σε πιο βαθμό φταίνε.

Στοίχημα ότι η EA θα κλείσει την Bioware μέσα στον επόμενο χρόνο.

Δύσκολο να κλείσει πριν το επόμενο mass effect. Τώρα εάν και τα δύο πάνε χάλια στις πωλήσεις το θεωρώ και εγώ πολύ πιθανό

Το ειρωνικό είναι όταν εξαγοράστηκε η bioware, τρεμαμε μην την κλείσει όπως έκανε σε άλλα μεγάλα studios (bullfrog, westwood).

Τώρα είμαστε μεταξύ αδιαφορίας και "κλείσε την να ησυχάσουμε!"

3 hours ago, chek2fire said:

Ίσως ο συγκεκριμένος μονόλογος να μπήκε σαν συμβουλή καλής συμπεριφοράς αλλά πέρα από το γεγονός ότι είναι τελείως άσχετο με το setting ενός medieval fantasy video game, βγαίνει και σαν κήρυγμα προς τον παίκτη.

Φυσικά, στον συγκεκριμένο διάλογο τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμία επιλογή διαφωνίας ή αντίθεσης από τον παίκτη.

Επεξ/σία από mike299
  • Like 8

Spoiler
1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Δεν απευθύνεται εκεί που νομίζεις,

Οι user συμφωνουν παντως, οποτε ας το αγορασουν αυτοι οι 1-2-3% (που ουτε και αυτοι θα το αγορασουν, ξερουμε οτι αυτο το κοινο συνηθως θελει να ακουγεται, αλλα δεν στηριζει τις προσπαθειες). 

image.png.5c5b8e4acd9fdf54792bdad76ecccf07.png

Spoiler

Βλεπε τι εγινε και με την Budlight μπυρα. (και αλλα παραδειγματα)

• Like 1
  • Thanks 1

22 minutes ago, ilos said:

Joke's on them o arch-μύστης Fenris γούσταρε non binary (trio) καταστάσεις με τον Hawke και την Isabela since 2011. Ακόμα έχω εφιάλτες από το spam του.🤣

Το παιχνίδι θα ανέβει Luben όπως πάει.

Ναι ρε ‘σύ @ilos οντως που το θυμήθηκες

Και ο Zevran και η Lelliana (τους googlάρα tbh ) είχαν ''μερακλιδικα'' γούστα

από το 1ο το dragon age…το σωστό

το αντρίκειο

το παρασημοφορημένο

της καλής της BioWare…

Νταξ, τότε δεν λεγόντουσαν ''them'' ή ''it '' η whatever, but still…

Μια woke φάση την είχανε από τότε…έστω και χωρίς 'non binary' επιλογες χαρακτηρα εξ αρχής… έβγαινε….στην πορεια🤪αααααν ήθελε καποιος…..αν δεν ήθελε, έριχνες ένα κράξιμο, πέταγες και μια καφρίλα και δεν ασχολιόμουνα

Παρόλα αυτά στο τέλος μια χαρά παιχνίδι ήταν. Έτσι θυμάμαι δλδ….

Spoiler

Anyway, από ότι κατάλαβα, ώρε παλικάρια οποίος αγοράσει /παιξει το παιχνίδι είναι συγκεκριμένης ''κατηγοριας''"? Θα κρεμαστούνε και κουδούνια ξέρω ‘γώ? Οποίος το κράξει και το διαπομπεύσει είναι άλλης κατηγορίας? Αντε να σωθεί το thread τώρα….

Δε γ@@@@ται, πάω να παίξω κάνα Warhammer SM2 που και το γουστάρω και είναι και αντρίκειο… Έτσι κι αλλιώς κλείδωμα θα πέσει…🫡

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεμα ποιοτητας ειναι και να σεβονται τους χαρακτηρες που γραφουν οχι αν ειναι το σωστό το αντρίκειο δεν ειμαστε τετοιο κοινο γυμναστηριακων  :P  Και εμενα η εντυπωση μου ειναι οτι αλλο andromuna mass effect απο τη bioware δε θα δουμε γιατι θα εχει κλεισει :devil:   * ρε θηριο στο BG3 να πεις οτι στην επεφταν το καταλαβαινω αλλα στο ΒG2 μονο γραμμες κειμενου  ειχε τι να δεις και τι romance να καταλαβεις ?

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ γελοιοπαιχνιδο, θα το παρω οταν πέσει στα 1.99€ (νιώθω γενναιόδωρος σήμερα)

Edit: πωωωω μου θυμησατε CDPR τωρα κορυφαίο romance με την Triss στο Witcher 2!! Στο 3 αρκετα καλο αλλα οχι σαν το 2. Το μονο που χαρηκα στο 3 ηταν που απο την πρώτη στιγμή φερθηκα στην Jennefer σαν παρτσακλο, στυλακι Bosslady σε εμενα δεν παιρναει μανταμιτσα 😁 

Triss μονο!!

Επεξ/σία από MikeGR7
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...