Προς το περιεχόμενο

FRITZ!Box 7530 Review

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, tarantules said:

Γνωρίζει κανείς εαν χρειάζεται να κάνω factory reset στο 7530 όταν μεταβώ από Cosmote σε Vodafone ή παίρνει αυτόματα τις ρυθμίσεις του παρόχου;
Έχω κρατήσει backup τον τηλεφωνικό κατάλογο και τα settings για κάθε ενδεχόμενο.

αν τρεξεις τον wizard και διαλεξεις vodafone ισως να παιξει χωρις hard reset. αν το βαλεις τωρα οπως ειναι δεν νομιζω να παιξει. αν δεν παιξει ουτε με τον wizard τοτε μονο πηγαινε σε Hard reset.

Tις ρυθμισεις του voip τις εχεις ή το δινει το fritz και η vodafone και θα παιξει το voip μονο του ?γιατι μεχρι προτεινως ηξερα οτι δεν παιζει το voip παρα μονο αν παρεις τα στοιχεια με πλαγιο τροπο και τα περασεις.αν τα στοιχεια του voip τα περασεις εσυ τοτε και cosmote να αφησεις profile θα παιξει το πιο πιθανο αντε με μια αλλαγη στο Username/password του INTERNET. Aλλα θα χασεις την 4η lan που θα την εχει γυρισει σε stb. και για να την ξανακανεις κανονικη χωρις hard reset πρεπει να γινει απο το config file.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 766
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, poulinos είπε

Tις ρυθμισεις του voip τις εχεις ή το δινει το fritz και η vodafone και θα παιξει το voip μονο του ?γιατι μεχρι προτεινως ηξερα οτι δεν παιζει το voip παρα μονο αν παρεις τα στοιχεια με πλαγιο τροπο και τα περασεις.αν τα στοιχεια του voip τα περασεις εσυ τοτε και cosmote να αφησεις profile θα παιξει το πιο πιθανο αντε με μια αλλαγη στο Username/password του INTERNET. Aλλα θα χασεις την 4η lan που θα την εχει γυρισει σε stb. και για να την ξανακανεις κανονικη χωρις hard reset πρεπει να γινει απο το config file.

Όχι δεν τις έχω τις ρυθμίσεις και δεν ξέρω εαν θα μου τις δώσουν.Ακόμα είμαι στο στάδιο έγκρισης της φορητότητας.Στο τηλέφωνο πάντως που μίλησα με την υπάλληλο με διαβεβαίωσε όταν της είπα οτι έχω δικό μου router οτι θα παίξει κανονικά.Δεν δίνω βάση όμως στα λεγόμενά της γιατί ως γνωστόν λένε οτι νάναι προκειμένου να γίνει το συμβόλαιο.

4 minutes ago, tarantules said:

Όχι δεν τις έχω τις ρυθμίσεις και δεν ξέρω εαν θα μου τις δώσουν.Ακόμα είμαι στο στάδιο έγκρισης της φορητότητας.Στο τηλέφωνο πάντως που μίλησα με την υπάλληλο με διαβεβαίωσε όταν της είπα οτι έχω δικό μου router οτι θα παίξει κανονικά.Δεν δίνω βάση όμως στα λεγόμενά της γιατί ως γνωστόν λένε οτι νάναι προκειμένου να γίνει το συμβόλαιο.

α καλα.ξεχασε το. το ιντερνετ θα παιξει.η τηλεφωνια δεν μπορει να παιξει σε μη υποστηριζομενο ρουτερ εκτος αν η voda ξεκινησε να δινει και αυτη το fritzbox. αλλιως πρεπει να παρεις τα στοιχεια αν μπορεις να τα παρεις απο το router της vodafone και μετα να τα περασεις στο fritz. εκτος αν δεν εχεις voip.

4 λεπτά πριν, poulinos είπε

α καλα.ξεχασε το. το ιντερνετ θα παιξει.η τηλεφωνια δεν μπορει να παιξει σε μη υποστηριζομενο ρουτερ εκτος αν η voda ξεκινησε να δινει και αυτη το fritzbox. αλλιως πρεπει να παρεις τα στοιχεια αν μπορεις να τα παρεις απο το router της vodafone και μετα να τα περασεις στο fritz. εκτος αν δεν εχεις voip.

Πες μου τέτοια τώρα.....VOIP έχω.Αν δεν δώσουν τους κωδικούς θα δοκιμάσω με το προγραμματάκι.

2 minutes ago, tarantules said:

Πες μου τέτοια τώρα.....VOIP έχω.Αν δεν δώσουν τους κωδικούς θα δοκιμάσω με το προγραμματάκι.

αρα θες τους κωδικους.εκτος οπως ειπα αν εχω χασει επεισοδια και η vodafone υποστηριζει official το fritz που δεν εχω ακουσει κατι .μεχρι τελευταια φορα ηξερα οτι επαιρναν τους κωδικους με πλαγιο τροπο απο το H300 και τους περναγαν στο fritz. τωρα στο τηλεφωνο τι σου ειπαν ενας θεος ξερει.αυτος/αυτη μπορει να νομιζε το ιντερνετ μπορει να μην ξερει και πολλα.call center ειναι και επειδη εχω περασει απο call center θα ακουσεις πολλα.

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

αρα θες τους κωδικους.εκτος οπως ειπα αν εχω χασει επεισοδια και η vodafone υποστηριζει official το fritz που δεν εχω ακουσει κατι .μεχρι τελευταια φορα ηξερα οτι επαιρναν τους κωδικους με πλαγιο τροπο απο το H300 και τους περναγαν στο fritz. τωρα στο τηλεφωνο τι σου ειπαν ενας θεος ξερει.αυτος/αυτη μπορει να νομιζε το ιντερνετ μπορει να μην ξερει και πολλα.call center ειναι και επειδη εχω περασει απο call center θα ακουσεις πολλα.

Θα μάθω σε λίγες μέρες.Ελπίζω να τους δώσουν.Διαφορετικά θα έχω θέμα.

1 minute ago, tarantules said:

Θα μάθω σε λίγες μέρες.Ελπίζω να τους δώσουν.Διαφορετικά θα έχω θέμα.

αν υποστηριζουν το fritz δεν θα στους δωσουν και θα περαστουν μονοι τους.αν δεν το υποστηριζουν δεν θα στους δωσουν.θα σου δωσουν μονο του ιντερνετ.εχει γινει πολλες φορες μπερδεμα αυτο σε call center. ο ενας να θελει τα voip στοιχεια και ο αλλος να του λεει του ιντερνετ.

On 13/08/2022 at 22:13, johngamer said:

Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα θέμα νομίζω με το Fritz...Πάνω σε 50αρα Vodafone και τελευταία μου κάνει κάτι κουλά...Περιστασιακά μου κάνει αποσυνδέσεις με το SNR να το έχω δει να πέφτει έστω και στιγμιαία στο -5db...Αρκετά Corrected και Uncorrected DTU εκεί που παλιότερα ήταν πάντα 0. Τα SNR γενικά δεν είναι σταθερά και "παίζουν". Στο warzone έχω πολύ συχνά Packet Burst και κολλήματα ενώ το ping δεν είναι σταθερό και τρεμοπαίζει αρκετά +-15ms περίπου. Το H267a της Vodafone στο warzone έχει καλύτερες τιμές SNR και σταθερές, και θα κάνει μόνο μερικά FEC error που και που...

To έχω αγορασμένο μισό χρόνο περίπου από Γερμανό και αυτά μου τα κάνει τελευταία μόνο και περιστασιακά...Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Ρύθμιση δεν μου πάει το μυαλό να έχω κάνει λάθος αφού δεν έχω αλλάξει κάτι...Μπορώ να το επιστρέψω; Τι να τους πω; 

must

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

On 14/08/2022 at 02:09, johngamer said:

Από το Fritz είναι όταν είναι στα καλά του, συνήθως μετά από restart. Σκέφτομαι μήπως το κάνει όταν ζεσταίνεται...

βαζει ενα φανακι για να δεις αν πραγματι φταιει αυτο.

On 14/08/2022 at 02:57, Andresalonika said:

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλούς που παίρνουν απο καμπίνες Vodafone. 
Το υπομένεις μέχρι και αν λυθεί ή πας σε 24άρα. 

Δεν έχει κανένα πρόβλημα το ρούτερ.

γενικως εχουν ακουστει θεματακια σε καμπινες vodafone και δεν ξερω τι ισχυει.καποιοι λενε για θεματα στο patching μεσα στις ρεγκλετες το οποιο μου φαινεται παραξενο

On 14/08/2022 at 14:42, johngamer said:

Δεν το άφησα πάνω για ώρες να είμαι 100% σίγουρος, αλλά για όση ώρα το είχα το SNR παρέμενε σταθερό ενώ στο Fritz ανεβοκατεβαίνει. Εκτός από όταν κάνει αποσυνδέσεις, καταλαβαίνω και μια αισθητή διαφορά στο warzone που παίζω...

αν πεσει το margin αρκετα θα σηκωσει errors οποτε και θα δεις διαφορα στο παιχνιδι σε ping κτλ.

On 14/08/2022 at 11:48, johngamer said:

Και πως και δεν το κάνει με το δικό τους ρούτερ; Είναι θέμα συμβατότητας των τσιπ; 

μπορει και chipset αλλα ασε πανω του παροχου καμποσες μερες να δεις.

Στις 29/8/2022 στις 11:12 ΜΜ, poulinos είπε

αν υποστηριζουν το fritz δεν θα στους δωσουν και θα περαστουν μονοι τους.αν δεν το υποστηριζουν δεν θα στους δωσουν.θα σου δωσουν μονο του ιντερνετ.εχει γινει πολλες φορες μπερδεμα αυτο σε call center. ο ενας να θελει τα voip στοιχεια και ο αλλος να του λεει του ιντερνετ.

Δυστυχώς έγινε όπως έλεγες.Πίεσα μέσω email μπας και μου τους δώσουν επικαλούμενος τηλ.συνομιλία που με διαβεβαίωνε οτι θα παίζει κανονικά χωρίς θέμα το fritz αλλά τίποτα.Σήμερα ήρθε και το μεταχειρισμένο h267a και όλα καλά πλέον....Αρκεί να μην μου το πειράξουν και κάνουν τίποτα αλλαγές...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, poulinos είπε

must

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

βαζει ενα φανακι για να δεις αν πραγματι φταιει αυτο.

γενικως εχουν ακουστει θεματακια σε καμπινες vodafone και δεν ξερω τι ισχυει.καποιοι λενε για θεματα στο patching μεσα στις ρεγκλετες το οποιο μου φαινεται παραξενο

αν πεσει το margin αρκετα θα σηκωσει errors οποτε και θα δεις διαφορα στο παιχνιδι σε ping κτλ.

μπορει και chipset αλλα ασε πανω του παροχου καμποσες μερες να δεις.

Τις τελευταίες μέρες είναι άψογο. Οπότε μπορεί να είναι και η ζέστη που το επηρεάζει ή επηρεάζει το dslam (το οποίο είναι και αυτό της vodafone)...

FireShot Capture 009 - FRITZ!Box 7530 - 192.168.178.1.png

Επεξ/σία από johngamer

Καλησπέρα, 

Έχω το μόντεμ και ενώ μέχρι τώρα δούλευε κανονικά η τηλεφωνία έχει κάνα 5-6 μέρες που σταμάτησε. Η σύνδεση που είχα είναι λίγο παράξενη τώρα που το είδα!!! Από διπλή μπριζα τοίχου, μια έξοδο (με Τ)  στο ασύρματο και στο συναγερμό με φίλτρο.  Η άλλη έξοδο  πάει στο φίλτρο του Fritz με διπλή έξοδο. 1 να   κουμπώνει στο 7530  και η άλλη στο σταθερό. Δεν μοιάζει με σωστή αλλά δούλευε!!! Ποια είναι η σωστή  συνδεσμολογία ώστε να ξαναδουλέψει η τηλεφωνία;;

43 λεπτά πριν, alexx είπε

Καλησπέρα, 

Έχω το μόντεμ και ενώ μέχρι τώρα δούλευε κανονικά η τηλεφωνία έχει κάνα 5-6 μέρες που σταμάτησε. Η σύνδεση που είχα είναι λίγο παράξενη τώρα που το είδα!!! Από διπλή μπριζα τοίχου, μια έξοδο (με Τ)  στο ασύρματο και στο συναγερμό με φίλτρο.  Η άλλη έξοδο  πάει στο φίλτρο του Fritz με διπλή έξοδο. 1 να   κουμπώνει στο 7530  και η άλλη στο σταθερό. Δεν μοιάζει με σωστή αλλά δούλευε!!! Ποια είναι η σωστή  συνδεσμολογία ώστε να ξαναδουλέψει η τηλεφωνία;;

Αυτο μαλλον ηταν για Pots ετσι οπως το διαβαζω αν και μπορει και να το χανω λιγο. Γυρισες σε voip προσφατα μηπως?

1 ώρα πριν, Ashaman είπε

Αυτο μαλλον ηταν για Pots ετσι οπως το διαβαζω αν και μπορει και να το χανω λιγο. Γυρισες σε voip προσφατα μηπως?

Κανονικά έχω γυρίσει σε VOIP πάνω απο 1-1.5  χρόνο!!!! Τι να πώ και εγώ μου φάνηκε παράξενη η συνδεσμολογία που είχα κάνει αλλά λειτουργούσε!!! 🤔

29 λεπτά πριν, alexx είπε

Κανονικά έχω γυρίσει σε VOIP πάνω απο 1-1.5  χρόνο!!!! Τι να πώ και εγώ μου φάνηκε παράξενη η συνδεσμολογία που είχα κάνει αλλά λειτουργούσε!!! 🤔

Δεν καταλαβαινω τη συνδεσμολογια. Η λογικη ειναι η εξης. Με διπλη πριζα τοιχου, φευγει καλωδιο τηλεφωνικο απο την πριζα που εχει την καλωδιωση που ερχεται απ'εξω (αυτη δλδ που εχει τη dsl γραμμη) και παει στο router για να παρει vdsl. Απο την τηλεφωνικη εξοδο του router εχεις 2 δυνατοτητες.

1. Να φυγει ενα καλωδιο απευθειας στη 2η πριζα του τοιχου, η οποια θα πρεπει να ειναι συνδεδεμενη με το απερχομενο καλωδιο που παει στις υπολοιπες πριζες, ετσι ωστε να εχεις τηλεφωνο σε ολες τις πριζες του σπιτιου

2. Να υπαρχει ενα splitter (οχι φιλτρο) στην εξοδο του router απο την οποια το ενα καλωδιο παλι να πηγαινει στην πριζα και το αλλο σε καποια αλλη συσκευη εκει διπλα, ειτε ειναι τηλεφωνο, ειτε συναγερμος. 

Φιλτρο δε χρειαζεσαι πουθενα αν το κανεις ετσι

3 ώρες πριν, Ashaman είπε

Δεν καταλαβαινω τη συνδεσμολογια. Η λογικη ειναι η εξης. Με διπλη πριζα τοιχου, φευγει καλωδιο τηλεφωνικο απο την πριζα που εχει την καλωδιωση που ερχεται απ'εξω (αυτη δλδ που εχει τη dsl γραμμη) και παει στο router για να παρει vdsl. Απο την τηλεφωνικη εξοδο του router εχεις 2 δυνατοτητες.

1. Να φυγει ενα καλωδιο απευθειας στη 2η πριζα του τοιχου, η οποια θα πρεπει να ειναι συνδεδεμενη με το απερχομενο καλωδιο που παει στις υπολοιπες πριζες, ετσι ωστε να εχεις τηλεφωνο σε ολες τις πριζες του σπιτιου

2. Να υπαρχει ενα splitter (οχι φιλτρο) στην εξοδο του router απο την οποια το ενα καλωδιο παλι να πηγαινει στην πριζα και το αλλο σε καποια αλλη συσκευη εκει διπλα, ειτε ειναι τηλεφωνο, ειτε συναγερμος. 

Φιλτρο δε χρειαζεσαι πουθενα αν το κανεις ετσι

Το splitter εχει εξοδο Phone & Modem. Απο την Phone θα δώσω στα τηλέφωνα κ στον συναγερμό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...