Kyriakos131211 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα . Πριν από 1.5 μήνα είχα τροχαίο περιστατικό με την μηχανή . Δηλώθηκε η υπαιτιότητα της '' β '' οδηγού και βγήκε πόρισμα για αποζημίωση του δικύκλου μου εξ'αιτίας ασύμφορης επισκευής . Το ποσό ανέρχεται στα 6000 και το δίκυκλο κοστολογείται στα 1280 € . Το δίκυκλο επωλήθη και η διαφορά που προκύπτει για την αποζημίωση - ενώ έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες - είναι ''παγωμένη '' με αιτιολογία πως η αντίπαλη ασφαλιστική περιμένει εγκρίσεις από το εξωτερικό και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον διαπραγματευτή τους , αναβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα . Αυτή η κατάσταση πάει περίπου 1 μήνα τώρα και δε ξέρω πως πρέπει να κυνηγήσω την αποζημίωση μου πιο σύντομα . Να υπογραμμίσω πως στο συμβόλαιο δεν είχα νομική προστασία .
paylidis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, Kyriakos131211 είπε Να υπογραμμίσω πως στο συμβόλαιο δεν είχα νομική προστασία . Δυστυχώς μέγα λάθος. Προσωπικά θα σου πρότεινα από τώρα να βρεις κάποιον δικηγόρο και να ξεκινήσει με ένα εξώδικο.
Kyriakos131211 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, paylidis είπε Δυστυχώς μέγα λάθος. Προσωπικά θα σου πρότεινα από τώρα να βρεις κάποιον δικηγόρο και να ξεκινήσει με ένα εξώδικο. Ο διαπραγματευτής της αντίπαλης εταιρίας , ισχυρίζεται ότι αυτή η καθυστέρηση αφορά για όλους τους ασφαλισμένους της εταιρίας τους και όχι μόνο σε εμένα . Επίσης μου είπε πως υπάρχει και σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος για όσο αφορά την καθυστέρηση αυτή .
paylidis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Kyriakos131211 είπε Ο διαπραγματευτής της αντίπαλης εταιρίας , ισχυρίζεται ότι αυτή η καθυστέρηση αφορά για όλους τους ασφαλισμένους της εταιρίας τους και όχι μόνο σε εμένα . Επίσης μου είπε πως υπάρχει και σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος για όσο αφορά την καθυστέρηση αυτή . Υπάρχουν σαφείς προδιαγεγραμμένες ημερομηνίες στη νομοθεσία που διέπει τις ασφαλιστικές. Βαλτα κάτω και δες αν έχουν καταπατήσει κάτι. Ένα εξώδικο πάντως πίστεψε με θα επισπεύσει παρά πολύ τη διαδικασία.....
Kyriakos131211 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, paylidis είπε Υπάρχουν σαφείς προδιαγεγραμμένες ημερομηνίες στη νομοθεσία που διέπει τις ασφαλιστικές. Βαλτα κάτω και δες αν έχουν καταπατήσει κάτι. Ένα εξώδικο πάντως πίστεψε με θα επισπεύσει παρά πολύ τη διαδικασία..... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !
NikosKallithea Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Aν το ποσο που διεκδικείς ειναι 6000 ευρω και αν είσαι σίγουρος οτι εινα διεκδικησιμο μπορεις να πληρώσει κανένα 500αρικο στον δικηγόρο και να το παει στα δικαστήρια, ετσι και αλλιως αν ειναι 6000 θα σου βγάλουν σίγουρα 8000- 9000
Kyriakos131211 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Aν το ποσο που διεκδικείς ειναι 6000 ευρω και αν είσαι σίγουρος οτι εινα διεκδικησιμο μπορεις να πληρώσει κανένα 500αρικο στον δικηγόρο και να το παει στα δικαστήρια, ετσι και αλλιως αν ειναι 6000 θα σου βγάλουν σίγουρα 8000- 9000 Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Η αποζημίωση ήρθε στα 6000 € εκ των οποίων μέσα σε αυτά ήταν και η πώληση της μηχανής μου από εκείνους στα 1680€ , άρα έχω να παίρνω την διαφορά που ανέρχεται στα 4320 .
NikosKallithea Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Kyriakos131211 είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Η αποζημίωση ήρθε στα 6000 € εκ των οποίων μέσα σε αυτά ήταν και η πώληση της μηχανής μου από εκείνους στα 1680€ , άρα έχω να παίρνω την διαφορά που ανέρχεται στα 4320 . Αν εχεις εισπράξει χρήματα απο την ασφαλιστική λογο μη επισκευασημου τα πράγματα ειναι ποιο δύσκολα, πρεπει να συμβουλευτής δικηγόρο, γιατι εχεις υπογράψει και καποια χαρτιά που δεν ξερουμε τι λενε
Kyriakos131211 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν εχεις εισπράξει χρήματα απο την ασφαλιστική λογο μη επισκευασημου τα πράγματα ειναι ποιο δύσκολα, πρεπει να συμβουλευτής δικηγόρο, γιατι εχεις υπογράψει και καποια χαρτιά που δεν ξερουμε τι λενε Δεν έχω λάβει χρήματα από την ασφαλιστική . Η ασφαλιστική φρόντισε απλά να μου πουλήσει το όχημα μέσω δικής τους πλατφόρμας στυλ '' δημοπρασίας '' . Κοστολόγησαν την μηχανή στα 6000 ευρώ και φρόντισαν να μου την πουλήσουν εκείνοι στα 1680€ σε ιδιώτη και θα λάβω από την εταιρία την διαφορά .
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Να υποθεσω ότι οι δυο ασφαλιστικες δεν είναι στον φιλικο διακανονισμο ?
alderman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Λογικά η εταιρία για να λέει ότι περιμένει έγκριση από το εξωτερικό, είναι κάποια που λειτουργεί υπό το καθεστώς Ε.Π.Υ. Λογικά θα τα πάρεις τα χρήματά σου, αλλά με αρκετή καθυστέρηση, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις μέχρι και 5-6 μήνες καθυστερήσεων. Οι περισσότερες ΕΠΥ δεν συμμετέχουν στο φιλικό διακανονισμό. Αν ρίξουν πιστόλι, θα αποζημιωθείς από το επικουρικό της χώρας στην οποία έχει έδρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα