Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτερικό κουτί HD. Μια βοήθεια...

Stavropoulos Akis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ένα δίσκο Maxtor 120GB ATA 133 IDE και τον τοποθέτησα σε ένα εξωτερικό κουτί CHRONUS το οποίο αγόρασα από το ΠΛΑΙΣΙΟ και το σύνδεσα με USB 2.0 στον υπολογιστή μου. Ενώ τον βλέπει κανονικά, μετά από λίγα λεπτά μου βγάζει ένα μήνημα ότι η συσκευή μου δεν λειτουργεί κανονικά και ο δίσκος έχει χαθεί πια. Για να τον ξαναδώ πρέπει να τον βγάλω από το ρεύμα και να τον ξαναβάλω αλλά αυτό οπως καταλαβένεται δεν μπορεί να γίνεται κάθε πέντε λεπτά και ειδικά όταν μεταφέρω δεδομένα. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι για το πρόβλημα ας με βοηθήσει γιατί είμαι έτοιμος να το πετάξω....!!! Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Άκη, γειά χαρά. Έχω κι εγώ το Chronos (HD-337U2). Για τί λειτουργικό μιλάμε? Π.χ. στα XP επιβάλλεται να έχεις βάλει και το Service Pack 1 που λύνει πολλά προβλήματα σχετικά με συσκευές USB 2.0. Επιβάλλεται να έχεις βάλει και τελευταία έκδοση Chipset Drivers (π.χ. για KT400 τους πρόσφατους VIA Hyperion Drivers). Επίσης, από προσωπική εμπειρία προτείνω αν το κουτί σου έχει μπροστινές USB θύρες να μην τις προτιμήσεις. Όποτε συνδέω εκεί το Chronos, άλλοτε έχω ταχύτητες USB 2.0 και άλλοτε USB απλής (με σχετικό μήνυμα High Speed USB Device plugged in Non-High Speed USB Port). Επίσης, μήπως μπριζώνεις το τροφοδοτικό του Chronos σε πολύπριζο υπερφορτωμένο ήδη από οθόνες, case κ.ά?

Δημοσ.

Βάλε καλού κακού να χτυπάει κ κανένας ανεμιστήρας πάνω στο κουτί με το δίσκο γιατί αυτά δεν έχουν coolerάκια... Ίσως φταίει το ότι ζεσταίνεται αρκετά...

Δημοσ.

-Φίλε Parsifal μιλάμε για windows xp με sp1, αλλά δεν ξέρω αν έχω τελευταίο chipset. Θα το τσεκάρω όταν θα πάω στο σπίτι. Επίσης το δουλεύω με τις μπροστινές USB θήρες και το τροφοδοτικό είναι όντως σε πολύμπριζο μαζί με τα υπόλοιπα. Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες. Σέυχαριστώ πολύ.

-Φίλε hawkj83, δεν νομίζω να είναι θέμα cooler γιατί μου το κάνει από την αρχή και ενώ ο δίσκος είναι κρύος. Μου ακούγεται πολύ λογική η λύση με τα ρεύματα. Πάντως σ΄ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

παιδιά αν έχετε μητρικές NFORCE θα χρειαστείτε τους drivers για usb2. οι drivers του SP1 δεν κάνουν. Ψάξτε να τους βρείτε αλλού

Δημοσ.

File exw ki egw CHRONUS exwteriko kouti me Maxtor 160GB mesa. Eixa ta idia provlhmata mexri pou dokimasa to exhs: Allaxa to jumper apo pisw ston sklhro kai apo master to evala cable select. Apo tote kanena provlhma. Malista prwta argouse na ton anagnwrisei kiolas alla meta thn allagh ton vriskei amesa. An exeis XP prepei na exeis oposdhpote to SP1 egatesthmeno kai fysika tous odhgous USB 2.0 ths mhtrikhs sou. To leitourgiko pou xrhsimopoiw kai eida ta parapanw einai Win XP SP1 Pro En.

Good Luck...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...