Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, νέος στο φόρουμ οπότε συγχωρέστε με για τυχόν λάθη.

Θέλω ενα πρόγραμμα στη C που να ζητάει τον βαθμό 10 φοιτητών σε 2 διαφορετικά μαθήματα, να τυπώνει μέσο ορο σε κάθε μάθημα και να βρίσκει τον μέγιστο βαθμό. Δεν μας νοιάζει σε ποιο μαθημα είναι απλα να λέει: αυτός ο βαθμος ήταν μεγιστος και τον είχαν οι φοιτητές αυτοί. (ΠΧ μέγιστος βαθμός 9 φοιτητές 1 και 2)

Έχω ολόκληρο τον κώδικα απόλυτα λειτουργικό αλλά το λάθος είναι στον μέγιστο. Όταν το τρέχω βρίσκει όντως τον μέγιστο αλλα μου βγάζει περισσότερους φοιτητές. (πχ αν είναι ο 1 ο 2 και ο 8 θα μου βγάλει το πρόγραμμα: Φοιτητές 1,2,8,-2) το -2 απο που και ως που;;

Καμια ιδέα; 

Ask1.c

Δημοσ.

Επειδή το πρόγραμμα είναι πολύ απλό ,δεν θα σε βοηθήσει να σου δώσει κάποιος την απάντηση . 

Ξεκίνα λοιπόν απο τα βασικά και άρχισε να τυπώνεις τις τιμές των πινάκων και τις θέσεις που ζητάς για να δείς αν έχει γίνει εκεί το λάθος .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, IOANNIDIS910 είπε

Καλησπέρα σας, νέος στο φόρουμ οπότε συγχωρέστε με για τυχόν λάθη.

Θέλω ενα πρόγραμμα στη C που να ζητάει τον βαθμό 10 φοιτητών σε 2 διαφορετικά μαθήματα, να τυπώνει μέσο ορο σε κάθε μάθημα και να βρίσκει τον μέγιστο βαθμό. Δεν μας νοιάζει σε ποιο μαθημα είναι απλα να λέει: αυτός ο βαθμος ήταν μεγιστος και τον είχαν οι φοιτητές αυτοί. (ΠΧ μέγιστος βαθμός 9 φοιτητές 1 και 2)

Έχω ολόκληρο τον κώδικα απόλυτα λειτουργικό αλλά το λάθος είναι στον μέγιστο. Όταν το τρέχω βρίσκει όντως τον μέγιστο αλλα μου βγάζει περισσότερους φοιτητές. (πχ αν είναι ο 1 ο 2 και ο 8 θα μου βγάλει το πρόγραμμα: Φοιτητές 1,2,8,-2) το -2 απο που και ως που;;

Καμια ιδέα; 

Ask1.c

Στο τελευταίο for ψάξε να βρεις το λάθος. Επίσης προσπάθησε οι μεταβλητές σου να είναι περισσότερο δεικτικές ώστε οι αναγνώστες να καταλαβαίνουν πιο εύκολα τι κάνεις. Πχ αντί για "c" γράφε counter κλπ.

Επεξ/σία από antbyron
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Theo1903 είπε

Επειδή το πρόγραμμα είναι πολύ απλό ,δεν θα σε βοηθήσει να σου δώσει κάποιος την απάντηση . 

Ξεκίνα λοιπόν απο τα βασικά και άρχισε να τυπώνεις τις τιμές των πινάκων και τις θέσεις που ζητάς για να δείς αν έχει γίνει εκεί το λάθος .

Ευχαριστώ φίλε μου!! Παραδίδω εργασία μεθαύριο και αγχώθηκα λίγο για αυτό και η ανάρτηση.. θα το ξανά δω όπως λες με printf ανάμεσα για να δω που χάνεται.. 

8 ώρες πριν, antbyron είπε

Στο τελευταίο for ψάξε να βρεις το λάθος. Επίσης προσπάθησε οι μεταβλητές σου να είναι περισσότερο δεικτικές ώστε οι αναγνώστες να καταλαβαίνουν πιο εύκολα τι κάνεις. Πχ αντί για "c" γράφε counter κλπ.

Θα το δω αύριο παλι φίλε .. σε ευχαριστώ πολύ και για τη βοήθεια αλλά και για τις συμβουλές σου.. είμαι πρώτο εξάμηνο στο μηχανικών πληροφορικής και λόγω καταλήψεων δουλεύουμε μόνο μέσω eclass τις τελευταίες εβδομάδες οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με τον καθηγητή.. να σαι καλά και πάλι!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...