kostaskom Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα, Έχω τον ενισχυτή DENON AVR-X3300W και τον έχω συνδέση με HDMI 4K καλώδιο με την smart tv μου. Πρόσφατα έκανα συντονισμό της τηλεόρασης ώστε να βάλω με κατάλληλη σειρά τα κανάλια για να έχω σε πρώτη αναζήτηση τα HD κανάλια...Παρατήρησα λοιπόν όταν έχω ανοιχτό και τον ενισχυτή είτε μέσω (ARC) θύρας ή από οποιαδήποτε άλλη θύρα HDMI το σήμα των HD καναλιών χανόταν ενώ όταν απενεργοποιούσα τον ενισχυτή τα κανάλια έπαιζαν κανονικά. Γνωρίζει κανείς γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό και εαν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί? Ευχαριστώ πολύ
Pleo Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Note: To use ARC, you must turn on HDMI control in the menu of the receiver, as well as the TV. The TV must also have the correct settings to enable audio to be output to the receiver. https://denon.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3956 1
kostaskom Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά στην τηλεόραση είναι ενεργοποιημένο το HDMI (ARC)...και φαντάζομαι και στον ενισχυτή καθώς με το που ανοίγω την τηλεόραση ξεκινάει και ο ενισχυτής. Παρόλα αυτά θα το ψάξω ξανά...Θεωρείς ότι αν χρησιμοποιήσω καλώδιο οπτικής ίνας θα γλιτώσω τα προβλήματα αυτά?Και πάλι ευχαριστώ. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από kostaskom
Pleo Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Θέλει να είναι ενεργοποιημένο και το HDMI Control εκτός από το ARC σε πολλές τηλεοράσεις και ενισχυτές. Μπες στο μενού του Denon και παίξε με τις επιλογές. Δες και στην TV να είναι ενεργοποιημένο το HDMI Control. Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων το ονομάζουν το HDMI Control ο καθένας με το δικό του όνομα. Η LG το λέει ξέρω γω Simplink, η Samsung Anynet κλπ.
kostaskom Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Οκ σε ευχαριστώ!Θα τα ψάξω!Αν έχω κάποιο θέμα πάλι θα ξαναγράψω εδώ!!Καλημέρα!
Pleo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Κυρίως οι τηλεοράσεις είναι στριφνές σε αυτό το θέμα. Ο Denon έχει επιλογή να λειτουργεί το ARC και χωρίς το HDMI Control. H τηλεόρασή σου όμως όχι. Θέλει και το HDMI Control στο on και να επιλέξεις από που θα ακούγεται ο ήχος. Πάντως μπορείς να τα ρυθμίσεις έτσι ώστε όταν ανάβει ο ενισχυτής να ακούγεται αυτόματα από αυτόν ο ήχος και όταν σβήνει να ακούγεται αυτόματα από τα ηχεία της TV. Απλά πρέπει να δοκιμάσεις του συνδιασμούς των ρυθμίσεων.
kostaskom Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Μάλιστα κατάλαβα...ωραία θα τα ψάξω όλα αυτά...οι συμβουλές σου είναι αρκετά χρήσιμες...ό,τι χρειαστώ θα σου ξαναγ΄ραψω...ευχαριστώ...
kostaskom Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα!Εμφανίζοαι ξανά για να ενοχλήσω λίγο με τις ερωτήσεις μου! Έψαξα τις ρυθμίσεις που μου είχες πει και ήταν ενεργοποιημένες τόσο στην τηλεόραση όσο και στον ενισχυτή!Και το πρόβλημα έχει επεκταθεί οχι μόνο στα HD κανάλια αλλά και σε πολλά άλλα...Μήπως θα ήταν προτιμότερη η σύνδεση με οπτική ίνα?
Pleo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Είσαι σίγουρος ότι τα έχεις κάνει όλα σωστά από τον ενισχυτή; http://manuals.denon.com/AVRX3300W/NA/EN/GFNFSYkfayrqor.php http://manuals.denon.com/AVRX3300W/NA/EN/GFNFSYkabkahie.php#OKNRMLcmnaxisu Τσέκαρε αυτά και βλέπουμε.
kostaskom Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα και χρόνια πολλά λόγω ημερών!Ναι είμαι σίγουρος ό,τι όλα είναι σωστά και ενεργοποιημένα...παρατήρησα μάλιστα πως αν κάνω συντονισμό καναλιών με ενεργοποιημένο τον ενισχυτή πιάνει λιγότερα κανάλια, από ότι με κλειστο τον ενισχυτή!
Pleo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Άρα καμία σχέση με το ARC. Το πρόβλημα είναι στη λήψη των καναλιών όταν ο ενισχυτής είναι ενεργοποιημένος. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από τις παρεμβολές του WiFi σε ένα χώρο που έχει εσωτερική κεραία λήψης για την TV. 1
xrhstosiak Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 μαλλον η κεραια της tv σου φταιει, ειχα το ιδιο προβλημα ειχα μια εσωτερικη της πλακας το σημα που επιανε ηταν οριακο, οποτε οταν υπηρχε οτιδηποτε κοντα (κινητα, tablets κτλ κτλ) εχανε πρωτα τα hd και μετα και τα υπολοιπα καναλια μολις μπηκε εξωτερικη κεραια και με καλυτερο θωρακισμενο καλωδιο δεν εμφανιστηκε παλι τετοιο προβλημα καλου κακου ριξε και μια ματια σε γειωσεις (σε ολες τις συσκευες και πολυμπριζα) και γενικα αν εχεις απειρο καλωδιομανι προσπαθησε να το οργανωσεις οσο γινεται 1
kostaskom Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα ευχαριστώ και τους 2 θερμά!Χρόνια πολλά και για τις ημέρες...Να τονίσω εδώ ότι η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με καλώδιο κεραίας σε εξωτερική κεραία και η αλήθεια είναι όσο ανακαλώ τη μνήμη μου...πριν τοποθετήσω και τον ενισχυτή είχε κάποια μιρκοπροβληματάκια με το σήμα οπότε τι προτείνετε να κάνω ώντας άσχετος με τα ηλεκτρολογικά?Λέγοντας θωρακισμένο καλώδιο xrhstosiak τι εννοούμε? Και σχετικά με την οργάνωση των καλωδίων τι έχεις να προτίνεις?Να προσθέσω εδώ ότι η Tv είναι τοποθετημένει πάνω από το τζάκι και τα καλώδια τα χω τοποθετήσει όλα μαζί μέσα σε κανάλι για να μην φαίνονται και καταλήγουν όλα μαζί στις πριζες...
Pleo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Τον ενισχυτή επίσης μπορείς να τον συνδέσεις και με ethernet αντί του Wi Fi, αν κι εφ' όσον έχεις τέτοια πρόθεση. Πάντως όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε αυτό.
kostaskom Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Pleo είπε Τον ενισχυτή επίσης μπορείς να τον συνδέσεις και με ethernet αντί του Wi Fi, αν κι εφ' όσον έχεις τέτοια πρόθεση. Πάντως όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε αυτό. Απλά δεν έχω κοντά πριζα τηλεφώνου για να μπορέσω να βάλω το router εκεί και να τον συνδέσω με ethernet
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα