nikolas.stamb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα, Είμαι στον ΟΤΕ και έχω 24 down 1 up. Είναι προφίλ vdsl και κλειδώνει όντως σε αυτές τις ταχύτητες. Στο ρούτερ λεεί attainable down 38 και attainable up 30. Θέλω να πάω σε VDSL 50/5 γιατί το 1 upload δε μου φτάνει. Η hcn λέει 6 μήνες τουλάχιστον (που σημαίνει κάνα χρόνο) και η inalan καμία πρόβλεψη. Η wind έχει μόνο 24/1 στην περιοχή μου, οπότε μονόδρομος ο ΟΤΕς. Το ερωτήματά μου είναι τα εξής: - Θα πιάνω κοντά στις attainable ταχύτητες ή θα με πάνε σε κανένα άλλο προφίλ με μεγαλυτερο download (προφανώς το up θα είναι μαξ 5); - Τα ping μου στο gaming θα αλλάξουν; Είναι αρκετά καλά προς το παρόν, όταν δεν περιορίζονται από το bandwidth της γραμμής μου. Το γνωρίζω ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, απλά ρωτάω για τη γνώμη σας και αν κανείς έκανε κάτι παρόμοιο και έχει γνώση. Μενεμένη Θεσσαλονίκη Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 23 ώρες πριν, nikolas.stamb είπε Θα πιάνω κοντά στις attainable ταχύτητες ή θα με πάνε σε κανένα άλλο προφίλ με μεγαλυτερο download Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος, το attainable που λες θα αλλάξει. Τώρα η γραμμή σου παίρνει ADSL από το αστικό κέντρο ΟΤΕ, ενώ με VDSL θα συνδεθεί σε κάποια πολύ κοντινότερη καμπίνα τύπου ΚΑΦΑΟ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δες σε τι προφίλ VDSL είσαι τώρα. Αν είσαι σε 17a, δεν θα αλλάξει, και θα έχεις το ίδιο attainable. 4 minutes ago, Doubt said: Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος, το attainable που λες θα αλλάξει. Τώρα η γραμμή σου παίρνει ADSL από το αστικό κέντρο ΟΤΕ, ενώ με VDSL θα συνδεθεί σε κάποια πολύ κοντινότερη καμπίνα τύπου ΚΑΦΑΟ. Σε καμπίνα είναι και τώρα, και μάλιστα σε VDSL, αλλά με κλειδωμένη την ταχύτητα στα 24. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από infin1tyGR 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε Αν είσαι σε 17a, δεν θα αλλάξει, και θα έχεις το ίδιο attainable. Δεν είναι του παρόντος αλλά αν γνωρίζεις... Εγώ είμαι σε 17a , ποιά η διαφορά με το 35b? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, Doubt said: Εγώ είμαι σε 17a , ποιά η διαφορά με το 35b? Το 17a φτάνει μέχρι 150Mbps κάπου ενώ το 35b μέχρι 300. 35b δίνουν μόνο αν έχεις το πακέτο 200/20 Mbps. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolas.stamb Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 17a είμαι, και το attainable σήμερα είναι 31... Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 3 hours ago, nikolas.stamb said: 17a είμαι, και το attainable σήμερα είναι 31... Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το attainable αυτό το βλέπεις με το modem/router να βρίσκεται στην 1η πρίζα ("κεντρική") του σπιτιού ή σε άλλη "πιο μέσα"? Διότι υπάρχει πιθανότητα να το επηρεάζει προβληματική εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolas.stamb Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Βρίσκεται στην κεντρική (και μοναδική) πρίζα του διαμερίσματος. Όταν μου το είχαν γυρίσει σε VDSL προφίλ, είχε attainable 49900 down. Όσο περνάει ο καιρός πέφτει. Σήμερα 31. Στην ουσία αν το γυρίσω σε 50/5, θα κερδίσω μόνο στο upload. Σας ανεβάζω και ένα screenshot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πολυκατοικία? Μπορεί να έχει θέμα κι η κάθετη, ποτέ δεν ξέρεις... Για 9.2db attenuation πάντως έχεις τραγικά χαμηλό attainable. Είναι ενεργοποιημένο το Vectoring στο modem/router? Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από ThReSh 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Ρε παιδιά μια ερώτηση. (και σόρρυ για το highjack) Όταν το Data Path(Up/Down) Fast/Fast όπως φαίνεται στο παραπάνω screenshot είναι Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Τί σημαίνει ;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Ότι δεν είσαι στο "full" interleaved path που βγάζει 30-32ms latency, αλλά στο "ενδιάμεσο" που βγάζει 15-18ms. Το κανονικό fastpath βγάζει 5-8ms. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolas.stamb Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, ThReSh είπε Πολυκατοικία? Μπορεί να έχει θέμα κι η κάθετη, ποτέ δεν ξέρεις... Για 9.2db attenuation πάντως έχεις τραγικά χαμηλό attainable. Είναι ενεργοποιημένο το Vectoring στο modem/router? Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Που το βρίσκω? Οταν πάω σπίτι το βράδυ θα το κοιτάξω. Οσον αφορά την καλωδίωση, η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούρια (2000) και η γραμμή έως τώρα είναι σταθερή, χωρίς διακοπές και ιστορίες. Αυτό θα μου πεις, δε συμαίνει τίποτα. Υπάρχει τρόπος να ελέγξω την ποιότητα της καλωδίωσης? 45 λεπτά πριν, dpolal είπε Ρε παιδιά μια ερώτηση. (και σόρρυ για το highjack) Όταν το Data Path(Up/Down) Fast/Fast όπως φαίνεται στο παραπάνω screenshot είναι Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Τί σημαίνει ;;;; Αυτό μου είπαν ότι βελτιώνει το ping, και το ζήτησα από τον ΟΤΕ να μου το κάνει. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι Πάντως, απότι ξέρω το fast path, σου ρίχνει λίγο την μέγιστη ταχύτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 2 minutes ago, nikolas.stamb said: Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Που το βρίσκω? Οταν πάω σπίτι το βράδυ θα το κοιτάξω. Οσον αφορά την καλωδίωση, η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούρια (2000) και η γραμμή έως τώρα είναι σταθερή, χωρίς διακοπές και ιστορίες. Αυτό θα μου πεις, δε συμαίνει τίποτα. Υπάρχει τρόπος να ελέγξω την ποιότητα της καλωδίωσης? Πρέπει να βρεις τον κατανεμητή της πολυκατοικίας, είναι ένα κουτί στο οποίο φτάνει το καλώδιο του ΟΤΕ από έξω και μετά "μοιράζονται" οι γραμμές στα διαμερίσματα. Θα πρέπει να εντοπίσης το δικό σου ζεύγος κι εκεί να συνδέσεις (με "δαγκάνες") το modem/router και σε συνδιασμό με ένα laptop ή κινητό να δεις πόσο attainable έχεις. Αν είναι ίδιο σημαίνει ότι η κάθετη καλωδίωση της πολυκατοικίας είναι ok. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolas.stamb Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, ThReSh είπε Πρέπει να βρεις τον κατανεμητή της πολυκατοικίας, είναι ένα κουτί στο οποίο φτάνει το καλώδιο του ΟΤΕ από έξω και μετά "μοιράζονται" οι γραμμές στα διαμερίσματα. Θα πρέπει να εντοπίσης το δικό σου ζεύγος κι εκεί να συνδέσεις (με "δαγκάνες") το modem/router και σε συνδιασμό με ένα laptop ή κινητό να δεις πόσο attainable έχεις. Αν είναι ίδιο σημαίνει ότι η κάθετη καλωδίωση της πολυκατοικίας είναι ok. Κατανοητό. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Ισως το κάνω Θα σας ενημερώσω όταν πάω σε 50/5 για τα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolas.stamb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Λοιπόν, πήγα στο 50/5. Αρχικά κλείδωσε 37/5, όσο δηλαδή ήταν το attainable εκείνη τη στιγμή. Πήρα τηλ και μου είπαν ότι θα έπρεπε να πιάνω πάνω από 45. Δήλωσα βλάβη. Μετά από δύο μέρες με παίρνει ο τεχνικός (απο κινητό αν έχει σημασία) και μου λέει "κοίταξε να δεις, αφού είσαι πάνω από 33, δεν υπάρχει βλάβη, δεν μπορώ να κάνω κάτι, μια χαρά είναι". Λέω καλώς, τι 33 τι 50. Περνάει ακόμα μια εβδομάδα και είμαι σταθερά γύρω στα 36-37. Ξαφνηκά κάνει ρεσταρτ το ρούτερ από μόνο του. Μπαίνω μέσα και βλέπω κλειδωμένο στα 50 και attainable 91. Ίσως έκαναν καμια αναβάθμιση σε κάνα κουτί, δεν ξέρω. Το μόνο θέμα ήταν ότι με πήγε απο fastpath στο download σε interleaved με 10ms delay, και ανέβηκαν λίγο τα ping μου. Τους πήρα τηλ και τους είπα να με βάλουν σε fastpath και στο download (το up ήταν fast) και είπαν ότι το έκαναν. Μέσα στο ρούτερ συνεχίζει όμως να λέει interleaved, αλλά το delay έχει πάει στο 1ms. Τα ping επανήλθαν σε καλό επίπεδο. Ανεβάζω και μια εικόνα από το ρούτερ. Αυτή ήταν όλη η ιστορία λοιπόν, και είμαι ευχαριστιμένος εντέλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα