Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 1/3/2024 στις 10:06 ΠΜ, mindreader είπε

Εχει κανεις σε χρηση, τους χειμωνες, σομπα υγραεριου, που να την χρησιμοποιει την ιδια σομπα, επι πολλα χρονια-χειμωνες; Πχ για μια 10ετια;

Ειναι γενικως 'αντοχης', ή εχουν ευπαθη σημεια που χαλανε με τη χρηση/τα χρονια;

εγω την χρησιμοποιω εδω και 9 χρονια. δεν εχω κανει τιποτα τωρα καλο κακο αυτο δεν ξερω παντως διαφορα στη λειτουργια της δεν εχω δει

• Like 2
  • 8 μήνες μετά...
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακομη ενας χειμωνας, με θαλπωρη απο σομπα υγραεριου.

Και απολυτα ελεγχομενο κοστος.

Πορτα λιγακι ανοιχτη, co detector, φιαλη coral gas prime για εξτρα ασφαλεια, ολα καλα!

Ευτυχής που ανακαλυψα αυτη την επιλογη!

• Like 1
Δημοσ.

,Και εγώ πολλά χρόνια φαν του υγραερίου. Ξεκίνησα σαν συμπληρωματικο του καλοριφερ αλλά τελικα εγινε κυρια και συμπληρωματικό το καλοριφερ.

Οικονομικότατατη αφού γεμιζω σε πρατήριο πάμφθηνα το πως βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και με μικρό κοστος θα βρειτε τον τρόπο.. Κλειστές πόρτες και παράθυρα ποτέ δεν μυρίζει αρκεί να γίνει σωστή συνδεση και προσοχή στο αναμμα να μη φυγει άκαυτο υγραέριο.

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, papoys1 said:

,Και εγώ πολλά χρόνια φαν του υγραερίου. Ξεκίνησα σαν συμπληρωματικο του καλοριφερ αλλά τελικα εγινε κυρια και συμπληρωματικό το καλοριφερ.

Οικονομικότατατη αφού γεμιζω σε πρατήριο πάμφθηνα το πως βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και με μικρό κοστος θα βρειτε τον τρόπο.. Κλειστές πόρτες και παράθυρα ποτέ δεν μυρίζει αρκεί να γίνει σωστή συνδεση και προσοχή στο αναμμα να μη φυγει άκαυτο υγραέριο.

Ακαυτο υγραεριο, πως θα μπορουσε να φυγει;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, papoys1 είπε

Με όλο τον σεβασμό, χρόνια στο κουρμπέτι με σόμπα, οκ η ζέστη που παράγει εκεί γύρω δίπλα απο την σόμπα είναι ωραία, αλλά παρακάτω δεν έχει ζέστη...

Επίσης αν το παρακάνεις με το κλειστό παράθυρο αρχίζει και έχει κατάλοιπα. Αν δείς στο φως ενός πολύφωτου φαίνεται πεντακάθαρα αυτό που λέω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ακαυτο υγραεριο, πως θα μπορουσε να φυγει;

Κάποιοι περιμένουν κάποια δευτερόλεπτα και μετά πατάνε τον αναπτήρα. Με το που πατήσω το κουμπί για εκίνηση υγραερίου αρχίζω να πατάω συνεχομενα τον αναπτήρα εστω και αν πατήσω 2-3 άκυρες μέχρι να ερθει το υγραέριο. Αν καθυστερήσεις και λίγο αέριο να φύγει θα μυρίζει για πολύ ωρα.

piiii   κατάλοιπα  θα δεις αν είναι  παλιά η σόμπα σου  εχει  πάρει την κατηφόρα το  μεσαίο συνηθως κεραμικό δεν καιει σωστά και τότε αφήνει κατάλοιπα.

Αν η σόμπα καίει σωστά δεν αφήνει καθόλου κατάλοιπα στο χώρο.Την καίω πολλές φορές 6 και 8 ωρες τη μερα ποτέ δεν είχα πρόβλημα

Δημοσ.
2 hours ago, papoys1 said:

Κάποιοι περιμένουν κάποια δευτερόλεπτα και μετά πατάνε τον αναπτήρα. Με το που πατήσω το κουμπί για εκίνηση υγραερίου αρχίζω να πατάω συνεχομενα τον αναπτήρα εστω και αν πατήσω 2-3 άκυρες μέχρι να ερθει το υγραέριο. Αν καθυστερήσεις και λίγο αέριο να φύγει θα μυρίζει για πολύ ωρα.

piiii   κατάλοιπα  θα δεις αν είναι  παλιά η σόμπα σου  εχει  πάρει την κατηφόρα το  μεσαίο συνηθως κεραμικό δεν καιει σωστά και τότε αφήνει κατάλοιπα.

Αν η σόμπα καίει σωστά δεν αφήνει καθόλου κατάλοιπα στο χώρο.Την καίω πολλές φορές 6 και 8 ωρες τη μερα ποτέ δεν είχα πρόβλημα

Λοιπον, θιγεις ενα θεμα, που δεν νομιζω εχει διευκρινιστει επαρκως.

Γιατι νομιζω ειχα ξαναρωτησει: αν καποιος, παει και ανοιξει τη στροφιγγα του ρυθμιστη, χωρις να πατησει το σπινθηριστη της σομπας, το υγραεριο διαχεεται στο χωρο; Ή οι σομπες με καποιο συστημα τους το 'στοπαρουν', μεχρι να κανεις, μεχρι να γινει η αναφλεξη μεσω του σπινθηριστη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, mindreader είπε

Λοιπον, θιγεις ενα θεμα, που δεν νομιζω εχει διευκρινιστει επαρκως.

Γιατι νομιζω ειχα ξαναρωτησει: αν καποιος, παει και ανοιξει τη στροφιγγα του ρυθμιστη, χωρις να πατησει το σπινθηριστη της σομπας, το υγραεριο διαχεεται στο χωρο; Ή οι σομπες με καποιο συστημα τους το 'στοπαρουν', μεχρι να κανεις, μεχρι να γινει η αναφλεξη μεσω του σπινθηριστη;

φιλε το να ανοιξεις μονο τη στροφιγγα της φιάλης  δεν φευγει υγραέριο.Το υγραεριο αρχίζει να κινείται προς την εξοδο από τη στιγμή που πατήσεις το κουμπι δεν θελει πολύ χρονο να αρχίσει να βγαινει γιαυτό λεω πατάμε ταυτόχρονα συνεχώς τον αναπτήρα μεχρι να αναψει.

Και κάτι βασικό το κουμπί όχι στο ένα ή σε άλλη ενδειξη πάντα στο 0 μέχρι να ανάψει το πρώτο μάτι,Πότέ στο 2 ή στο 3 γιατί τότε θα φύγει σίγουρα ακαυτο υγραέριο.Και μόλις θερμανει καλά το πρώτο κεραμεικό αν θέλουμε παραπάνω ζεστη πάμε απευθειας στο 3 και από κει αν θέλουμε βάζουμε τα 2.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, papoys1 said:

φιλε το να ανοιξεις μονο τη στροφιγγα της φιάλης  δεν φευγει υγραέριο.Το υγραεριο αρχίζει να κινείται προς την εξοδο από τη στιγμή που πατήσεις το κουμπι δεν θελει πολύ χρονο να αρχίσει να βγαινει γιαυτό λεω πατάμε ταυτόχρονα συνεχώς τον αναπτήρα μεχρι να αναψει.

Και κάτι βασικό το κουμπί όχι στο ένα ή σε άλλη ενδειξη πάντα στο 0 μέχρι να ανάψει το πρώτο μάτι,Πότέ στο 2 ή στο 3 γιατί τότε θα φύγει σίγουρα ακαυτο υγραέριο.Και μόλις θερμανει καλά το πρώτο κεραμεικό αν θέλουμε παραπάνω ζεστη πάμε απευθειας στο 3 και από κει αν θέλουμε βάζουμε τα 2.

Καθησυχαστικη πληροφορια!

Ναι, το εχω παντα στο 0. Ουσιαστικα βεβαια, το 0 και το 1, δεν ταυτιζονται; Η μια πλακα αναβει και με το 0, γι'αυτο δεν το γυρναω ποτε στο 1, δεν αλλαζει κατι, παλι η μια πλακα ειναι αναμενη.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mindreader είπε

Καθησυχαστικη πληροφορια!

Ναι, το εχω παντα στο 0. Ουσιαστικα βεβαια, το 0 και το 1, δεν ταυτιζονται; Η μια πλακα αναβει και με το 0, γι'αυτο δεν το γυρναω ποτε στο 1, δεν αλλαζει κατι, παλι η μια πλακα ειναι αναμενη.

Σωστό το ίδιο κάνω και γω πάντα τη μία πλάκα σπάνια να αναψω δεύτερη γιαυτό αν είδες το παραπάνω βίντεο χάλασε το μεσαίο κεραμικό.Σήμερα το ένα μάτι έχω αναμένο και δεν χρειαστηκε να ανάψω καλοριφέρ.

Δημοσ.
1 hour ago, papoys1 said:

Σωστό το ίδιο κάνω και γω πάντα τη μία πλάκα σπάνια να αναψω δεύτερη γιαυτό αν είδες το παραπάνω βίντεο χάλασε το μεσαίο κεραμικό.Σήμερα το ένα μάτι έχω αναμένο και δεν χρειαστηκε να ανάψω καλοριφέρ.

Ποτε χαλαει το μεσαιο κεραμικο; Απο δυσλειτουργία; Ή με τα χρόνια χρήσης;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Ποτε χαλαει το μεσαιο κεραμικο; Απο δυσλειτουργία; Ή με τα χρόνια χρήσης;

Με τα χρόνια χρήσης φυσικά γιαυτό πρέπει να αλλάζουμε σόμπα γιατί αν πέσει το κεραμικό τότε το υγραεριο δεν καιγεται σωστά και αφήνει κατάλοιπα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοιγω νεο νημα γι'αυτο, μπορω να δοκιμασω οτι οντως δουλευει ο CO detector, βαζοντας τον κοντα στη φλογα ενος αναπτηρα ή σε ένα καντήλι;

edit

Βρηκα αυτο

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
On 10/12/2018 at 16:33, papoys1 said:

Έτσι ανάβει φίλε.

Στην αρχή βλέπεις τη μικρή φλόγα αλλά μετά από  μισό με ένα λεπτό πυρακτώνει και η επιφάνεια η οποία ανάβει από την αρχή αλλά δεν φαίνεται.Από τη στιγμή που ανάψει η μικρή φλόγα είναι οκ.

Την έχω χρόνια και έχω σωθεί.Πιστεύω η πιο φτηνή λύση θέρμανσης και με διαφορά από τη δεύτερη.Πες μας από που την πήρες και οι απατεώνες σου την έδωσαν χωρίς λάστιχο.Απαράδεκτοι εκτός και ήταν σε καμία κουφή προσφορά για αυτό το λόγο.

Μία υπόδειξη.Στην αρχή θα κλείνεις τελείως το ρυθμιστή γυρνώντας τον δεξιόστροφα ώστε να ανάψει η μία εστία.Μόλις ζεσταθεί καλά μετά από 5-10 λεπτά άναψε και τις άλλες δύο,γιατί αν προσπαθήσεις από την αρχή να ανάψεις και τις τρεις θα φύγει άκαυφτο αέριο και θα μυρίζει.Έτσι δεν χρειάζεται να τη βγάλεις έξω ούτε να ανοίξεις παράθυρο γιατί δεν μυρίζει.

Εχεις το 2024, την ιδια σομπα υγραεριου που ειχες και το 2018;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...