Lioner Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα σας, είμαι νέος χρήστης απο ADSL σε VDSL στον ΟΤΕ και το πρόβλημα μου είναι το εξής: Όταν είχα την ADSL σύνδεση πάντα χρησιμοποιουσα δικό μου ρουτερ της tp link dual band. Τωρα στην vdsl μου έστειλαν ένα δικό τους αλλά δυστηχως δεν με βολεύει καθόλου. Προσπαθώ να βάλω το tp link, έχω ίντερνετ κανονικά αλλά δεν δουλεύει το σταθερό τηλέφωνο. Συνδέω κανονικά το splitter με τις 2 υποδοχές για Phone και modem. Εχω διαβάσει στο ίντερνετ για vdsl splitter αλλα επίσης έχω διαβάσει πως δεν έχει διαφορά με τα adsl splitter.. Στον ΟΤΕ έχω πάρει 10 τηλέφωνα για να με ξανακαλεσουν πίσω για να τους ρωτήσω αλλά τίποτα... Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
antbyron Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Στο κάναν voip μάλλον; Πρέπει να κουμπώσεις το τηλέφωνο στο ρούτερ. Αν δεν το υποστηρίζει το ρουτερ τότε δεν θα έχεις τηλ. Επίσης το tp-link που έχεις υποστηρίζει vdsl ή χάνεις σε ταχύτητα; Ποιο tp-link έχεις; Γράψε λινκ.
Salvation81 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δυσκολο να εχεις TP-Link που να υποστηριζει VOIP οποτε μαλλον αυτο ειναι το θεμα σου.
Lioner Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τι τηλεφωνία εχεις; Τι εννοείς? ΟΤΕ. 7 ώρες πριν, antbyron είπε Στο κάναν voip μάλλον; Πρέπει να κουμπώσεις το τηλέφωνο στο ρούτερ. Αν δεν το υποστηρίζει το ρουτερ τότε δεν θα έχεις τηλ. Επίσης το tp-link που έχεις υποστηρίζει vdsl ή χάνεις σε ταχύτητα; Ποιο tp-link έχεις; Γράψε λινκ. https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-15_TD-W9980.html Είναι vdsl ναι. Από ταχύτητα είναι μια χαρά. Από πίσω δεν υπάρχει υποδοχή Phone όπως στο ρούτερ που μου έδωσε ο ΟΤΕ.. Και τώρα τι γίνεται? Μπορώ να τους ζητήσω να μην είναι voip?
antbyron Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Lioner είπε Τι εννοείς? ΟΤΕ. https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-15_TD-W9980.html Είναι vdsl ναι. Από ταχύτητα είναι μια χαρά. Από πίσω δεν υπάρχει υποδοχή Phone όπως στο ρούτερ που μου έδωσε ο ΟΤΕ.. Και τώρα τι γίνεται? Μπορώ να τους ζητήσω να μην είναι voip? Δεν νομίζω ότι θα δεχθούν να σε βγάλουν από voip. Αντιθέτως προσπαθούν να τους κάνουν όλους voip. Νομίζω είναι ευρωπαική οδηγία. Και εμένα τώρα τελευταία με γύρισαν σε voip χωρίς να θέλω. Παρόλα αυτά μπορείς να προσπαθήσεις να τους το ζητήσεις. Αν αρνηθούν είτε πουλάς το ρουτερ και μένεις με του οτε είτε αγοράζεις καινούριο που να υποστηρίζει αυτά που θέλεις.
alkis13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Vdsl + voip πανε μαζι. Υπαρχει λυση να συνδεσεις σε σειρα τα router. Το πως δε γνωριζω. Αλλα χοντρικα του οτε θα δινει τηλεφωνο, και το αλλο θα διαχειριζεται το ιντερνετ. Αν παρεις το 13888 (πες καλυτερα να σε καλεσουν, θα μιλησεις κανενα 30λεπτο αλλα φανταζομαι θα σου πουν το πως).
KoreanW Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Το VOIP γίνεται καθαρά για λόγους οικονομικής ωφέλειας του παρόχου, τα έχουμε ξαναπεί, δεν υπάρχει καμία «ευρωπαϊκή οδηγία» από πίσω και ό,τι ακούγεται σ' αυτή την κατεύθυνση είναι παπάτζες για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
jkoukos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Lioner είπε Τι εννοείς? ΟΤΕ. https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-15_TD-W9980.html Είναι vdsl ναι. Από ταχύτητα είναι μια χαρά. Από πίσω δεν υπάρχει υποδοχή Phone όπως στο ρούτερ που μου έδωσε ο ΟΤΕ.. Και τώρα τι γίνεται? Μπορώ να τους ζητήσω να μην είναι voip? Ακολουθείς τον οδηγό για να δουλέψει το Speedport πίσω από το 9980 ως δεύτερο router για την τηλεφωνία. Υπόψη ότι το 9980 δεν είναι συμβατό με το Vectoring και αν είσαι συνδεδεμένος σε νέα καμπίνα και παίρνεις από αυτήν υπηρεσία, ότι το ενεργοποιήσουν το 9980 πλέον θα δουλεύει κάνοντας συγχρονισμό σε ADSL. Τότε αναγκαστικά πρέπει να βρεις άλλη λύση (υπάρχει).
Lioner Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, jkoukos είπε Ακολουθείς τον οδηγό για να δουλέψει το Speedport πίσω από το 9980 ως δεύτερο router για την τηλεφωνία. Υπόψη ότι το 9980 δεν είναι συμβατό με το Vectoring και αν είσαι συνδεδεμένος σε νέα καμπίνα και παίρνεις από αυτήν υπηρεσία, ότι το ενεργοποιήσουν το 9980 πλέον θα δουλεύει κάνοντας συγχρονισμό σε ADSL. Τότε αναγκαστικά πρέπει να βρεις άλλη λύση (υπάρχει). Ευχαριστώ αλλά λέω να το αφήσω έτσι όπως είναι καλύτερα δεν θέλω να μπλέκω περαιτέρω... Ο σημαντικότερο λόγος που θέλω να βάλω πίσω τον tp link είναι επειδή έχει μεγαλυτερη εμβέλεια το wifi του και πιάνει 5ghz στο δωμάτιο ενώ το άλλο ίσα που πιάνει τα 2.5.. Και δεν θελω να πάρω κάποιο extender μιας που έχω αυτό το ρουτερ για να μου κάνει την δουλειά.. Έτσι ήλπιζα βέβαια.. Απ ότι βλέπω θα κανω σαν access point το tp link στο δωμάτιο ώστε να μην έχω θέμα με το WiFi
NikosKallithea Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Lioner είπε Απ ότι βλέπω θα κανω σαν access point το tp link στο δωμάτιο ώστε να μην έχω θέμα με το WiFi Αυτο κανε και ασε τον ρουτερ του οτε να κάνει την τηλεφωνία 1
johnmegarythmos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 μην ξεχναει κανενας το τηλεφωνο 13788 του οτε που ειναι το τμημα βλαβων , ειναι καινουργιο τηλεφωνο , ελαχιστος κοσμος το ξερει και περα απο αυτο οσες φορες εχω καλεσει εχω εξυπηρετηθει σχεδον αμεσα με ελαχιστη αναμονη! . ενω στο 13888 θα περιμενα ποση ωρα. μην ξεχνας οτι το voip του οτε εχει καποιο θεμα με την διπλα θυρα του τηλεφωνου και την αναμονη , καλυτερα να ζητησεις απενεργοποιηση κοιτα και την υπογραφη μου και επισης ζητα τους να σου ενεργοποιησουνε την θυρα lan4 να δουλευει κανονικα ως ethernet και οχι ως ote tv οπως ειναι προεπιλεγμενο. προσεχε σε reset στο ρουτερ θα πρεπει να τα ξανα κανεις .
jkoukos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε προσεχε σε reset στο ρουτερ θα πρεπει να τα ξανα κανεις . Μπορείς να κάνεις backup μέσα από το σχετικό μενού τις ρυθμίσεις και, σε περίπτωση reset, περνάς πάλι το backup οπότε σε δευτερόλεπτα είσαι έτοιμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα