Προς το περιεχόμενο

Asus prime x470 pro αποριες βοηθεια

Ronnie1985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε

η συνθεση μου ειναι asus 470 pro με amd ryzen 2600 και μνημες corsair Vengeance LPX 2X8GB DDR4-3000MHz.

εχω βγαλει off ολα τα overclock της asus εκτος απο το να ανοιξω το DOT  με ολα auto για να πανε οι μνημες σττα 3000.

εχω ανοιξει το amd precision boost απο το bios αλλα πανω απο 3900 ο amd δεν ανεβαινει.

Γιατί να ανεβεί;

Μέχρι 3,9 φτάνει ο R5 2600.

Για παραπάνω πρέπει να γίνει manual overclock.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Γιατί να ανεβεί;

Μέχρι 3,9 φτάνει ο R5 2600.

Για παραπάνω πρέπει να γίνει manual overclock.

νομιζα οτι αναλογως καταστασης ανεβαζει παραπανω..

αρα.εαν θελω παραπανω κλεινω το amd precision boost,και παιζω μονο με το Overclock της asus,ή παιζουν και τα 2 συγχρονως?

ευχαριστω

17 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Όταν λες off όλα τα overclock της Asus?

οτιδηποτε εχει σχεση με πειραγμα του επεξεργαστη,απο Bios και απο το software της asus.

17 ώρες πριν, leros2004 είπε

Τι δε καταλαβαίνεις?  26 λεπτών "μέλος" είναι.....

τι σημαινει αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε

νομιζα οτι αναλογως καταστασης ανεβαζει παραπανω..

αρα.εαν θελω παραπανω κλεινω το amd precision boost,και παιζω μονο με το Overclock της asus,ή παιζουν και τα 2 συγχρονως?

ευχαριστω

Ο στοκ R5 2600, ανάλογα το workload και τα threads σε χρήση, παίζει από 3,4 έως 3,9.

Όπως τα είπες. Κλείνεις το Precision Boost και βάζεις το multiplier στο 40 (ή κοντινό δεκαδικό π.χ. 40,25).

Στη συνέχεια πρέπει να βρεις το Vcore και το LLC (λογικά το 2) που σου χρειάζονται για να είναι σταθερό.

Επεξ/σία από mpokwsths

28 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Ο στοκ R5 2600, ανάλογα το workload και τα threads σε χρήση, παίζει από 3,4 έως 3,9.

Όπως τα είπες. Κλείνεις το Precision Boost και βάζεις το multiplier στο 40 (ή κοντινό δεκαδικό π.χ. 40,25).

Στη συνέχεια πρέπει να βρεις το Vcore και το LLC (λογικά το 2) που σου χρειάζονται για να είναι σταθερό.

κανα 2 φορες που δοκιμασα το extreme overclock απο το software των windows της asus,δεν ειχε καποιο θεμα και περασε τα 4Ghz γαι πλακα.

γιατι να μπαινω στην μανιουαλ διαδικασια?

απλα ελεγα μηπως ειναι γενικα καλυτερα να δουλεψει με το amd precision boost.

σε ευχαριστω

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Στις 15/12/2018 στις 1:07 ΜΜ, akoinonitos είπε

1. μολις βαλεις καλη ψυκτρα ξαναγραψε εδω να σου πω τι ακριβως να κανεις. Ετσι δουλευει ο επεξεργαστης δεν ειναι θεμα της asus ,το τελευταιο ισως ισχυει για maunual overclock στα 4ghz

2. δεν χρειαζεται να βγαλεις την μπαταρια ,πηγαινεις exit - load optimized default ,δεν παιζει να φταιει αυτο μαλλον ηταν εντελως τυχαιο γεγονος.

Επιτελους αντικατεστησα τη μαμα ψυκτρα και μπηκε μια υδροψυξη της corsair. Στο bios ολα default, εκτος απο docp enabled, και offset -0.075 που μου ειχες προτεινει...

Τι κανω - αλλαζω απο δω και περα στο bios? Οταν μπορεσεις και εχεις χρονο μου λες... :)

52 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Επιτελους αντικατεστησα τη μαμα ψυκτρα και μπηκε μια υδροψυξη της corsair. Στο bios ολα default, εκτος απο docp enabled, και offset -0.075 που μου ειχες προτεινει...

Τι κανω - αλλαζω απο δω και περα στο bios? Οταν μπορεσεις και εχεις χρονο μου λες... :)

pbo enabled/ performance bias - cb11,5 ,δεν χρειαζεται τπτ αλλο για την cpu

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

pbo enabled/ performance bias - cb11,5 ,δεν χρειαζεται τπτ αλλο για την cpu

Το offset το αφηνω οπως το εχω; -0.075?

Επισης δε βρισκω επιλογη pbo. 

Το μονο που βρηκα ειναι performance bias κ το βαλα απο auto που ηταν σε cb11.5 οπως ειπες. 

Το pbo enabled που ειναι;

Επεξ/σία από Ronnie1985

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Το offset το αφηνω οπως το εχω; -0.075?

Επισης δε βρισκω επιλογη pbo. 

Το μονο που βρηκα ειναι performance bias κ το βαλα απο auto που ηταν σε cb11.5 οπως ειπες. 

Το pbo enabled που ειναι;

ναι το Offset αστο οπως ειναι ,το Pbo θα το βρεις στο advanced/amd cbs/nbio/xfr2/precision boost overdrive

Επεξ/σία από akoinonitos

59 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ναι το Offset αστο οπως ειναι ,το Pbo θα το βρεις στο advanced/amd cbs/nbio/xfr2/precision boost overdrive

Ok! Επειδη ειμαι εκτος σπιτιου, τι επιλογες εχει; Κατι θυμαμαι που ειχα διαβασει x10 κ κατι τετοια. Βαζω απλα enabled εγω;

Μόλις τώρα, Ronnie1985 είπε

Ok! Επειδη ειμαι εκτος σπιτιου, τι επιλογες εχει; Κατι θυμαμαι που ειχα διαβασει x10 κ κατι τετοια. Βαζω απλα enabled εγω;

δεν ξερω ποιο Bios version εχεις ,αν δεν βρεις επιλογη scalar ,βαλτο απλα enabled αν εχει και scalar βαλτο χ10

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

δεν ξερω ποιο Bios version εχεις ,αν δεν βρεις επιλογη scalar ,βαλτο απλα enabled αν εχει και scalar βαλτο χ10

Εχω ενα παλιο 4024. Να βαλω λες το τελευταιο που εβγαλε πριν λιγες μερες;

εγω ειχα ριζωσει στο 4204 ενα δυο με τα απο αυτο που ειχα δοκιμασει δεν εκαναν δουλεια... Για το τελευταιο δεν ξερω να σου πω την αληθεια δεν προλαβα να το δοκιμασω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δε σκοπεύεις να βάλεις νέους Ryzen, αναβάθμισε στο 4204. Είναι το καλύτερο για Ryzen 1XXX/2XXX

Το τελευταίο 4804 έχει και ένα θεματάκι με τους σένσορες στα Windows μετά από standby ενώ έχει οριακά μεγαλύτερο latency από το 4204.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1

πως κανουμε downgrade στο 470 pro.?

εβαλα την 4804 και απο το πυθενα μαυριζει η οθονη και θελω να φυρισω πισω.

οσα και να δοκιμασα δεν τα περνει..!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...