outlaw star Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 35 λεπτά πριν, leros2004 είπε Πόσο παλιό bios είχες τρελέ? Από settings μια χαρά τα έβαλες. Scalar τι έβαλες? Μνήμες με τον παλιό cpu έτσι τις έτρεχες? Χαχαχα νομίζω κάτι του στυλ 4024? Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει, ότι είχε out of the box. Αφού έπαιζε ο 2700 πανευκολα στα 4 ghz δεν είχα ασχοληθεί περαιτέρω. Το scalar δεν το έχω πειράξει, να βάλω κάποια τιμή; Από +200 το έβαλα μηδέν και έπεσε η θερμοκρασία και η τάση στα spikes βλέπω 50 max. Μπουσταρει βέβαια μέχρι 4,65 αλλά οκ. Οι μνήμες ναι παιζαν xmp απροβληματιστα. Διαβάζω βέβαια ότι είναι ζεστοί και οι θερμοκρασίες αυτές δεν είναι θέμα, θα τρέξω και κάνα παιχνίδι να δω τι παίζει.
leros2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 6 λεπτά πριν, outlaw star είπε Χαχαχα νομίζω κάτι του στυλ 4024? Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει, ότι είχε out of the box. Αφού έπαιζε ο 2700 πανευκολα στα 4 ghz δεν είχα ασχοληθεί περαιτέρω. Το scalar δεν το έχω πειράξει, να βάλω κάποια τιμή; Από +200 το έβαλα μηδέν και έπεσε η θερμοκρασία και η τάση στα spikes βλέπω 50 max. Μπουσταρει βέβαια μέχρι 4,65 αλλά οκ. Οι μνήμες ναι παιζαν xmp απροβληματιστα. Διαβάζω βέβαια ότι είναι ζεστοί και οι θερμοκρασίες αυτές δεν είναι θέμα, θα τρέξω και κάνα παιχνίδι να δω τι παίζει. Εννοείται δεν είναι θέμα τέτοιες θερμοκρασίες. Γενικά το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι το voltage, το πολύ 1.325v Όσο είσαι κάτω από αυτό, πιες του το αίμα.... Scalar 1 και 200Mhz είναι τα ποιο κλασσικά.... Ps: Παίξε με τις μνήμες 1
jimmy1973 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 εαν του εδινες λιγο χρονο,λογικα θα επερνε μπρος. γενικα οταν πειραζουμε το bios,μετα θελει τον χρονο του για να παρει μπρος-ειδικα μετα απο update. κατ`αλλα προσεχε την παστα που σου σκορπισε. μαζεψε την με προσοχη,γιατι εαν σου βραχυκυκλωσει καμια επαφη,την εκατσες....🤪 1
outlaw star Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, leros2004 είπε Εννοείται δεν είναι θέμα τέτοιες θερμοκρασίες. Γενικά το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι το voltage, το πολύ 1.325v Όσο είσαι κάτω από αυτό, πιες του το αίμα.... Scalar 1 και 200Mhz είναι τα ποιο κλασσικά.... Ps: Παίξε με τις μνήμες OK thx, σιγά - σιγά μόλις σταθεροποιήσω cpu θα δω και τις μνήμες, αν και δεν έχω πολλές ελπίδες, με hynix τσιπάκια, θα επανέλθω όμως 😛. Μου βγάζει και μια μλκ μια στο τόσο για cpu fan error, μάλλον επειδή δεν έχω συνδεδεμένο φανάκι πάνω στη μητρική, θα τι δω και αυτό, βέβαια με το προηγούμενο bios δε μου έβγαζε κάτι... 1 ώρα πριν, jimmy1973 είπε εαν του εδινες λιγο χρονο,λογικα θα επερνε μπρος. γενικα οταν πειραζουμε το bios,μετα θελει τον χρονο του για να παρει μπρος-ειδικα μετα απο update. κατ`αλλα προσεχε την παστα που σου σκορπισε. μαζεψε την με προσοχη,γιατι εαν σου βραχυκυκλωσει καμια επαφη,την εκατσες....🤪 χμμ το άφησα μερικά δευτερόλεπτα, δεν φαντάστηκα ότι θα ήθελε παραπάνω thx for the info. Όχι νταξ πάστα απέξω δεν έφυγε, υα χέρια μου έγιναν σαν του μάστορα, απλά νόμιζα ότι με Liquid metal έιχες θέμα, όχι με κλασική θερμοαγώγιμη
jimmy1973 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, outlaw star είπε OK thx, σιγά - σιγά μόλις σταθεροποιήσω cpu θα δω και τις μνήμες, αν και δεν έχω πολλές ελπίδες, με hynix τσιπάκια, θα επανέλθω όμως 😛. Μου βγάζει και μια μλκ μια στο τόσο για cpu fan error, μάλλον επειδή δεν έχω συνδεδεμένο φανάκι πάνω στη μητρική, θα τι δω και αυτό, βέβαια με το προηγούμενο bios δε μου έβγαζε κάτι... χμμ το άφησα μερικά δευτερόλεπτα, δεν φαντάστηκα ότι θα ήθελε παραπάνω thx for the info. Όχι νταξ πάστα απέξω δεν έφυγε, υα χέρια μου έγιναν σαν του μάστορα, απλά νόμιζα ότι με Liquid metal έιχες θέμα, όχι με κλασική θερμοαγώγιμη συνηθως,μετα απο μερικα δευτερολεπτα,κανει μονο του αλλη μια επανεκινηση και ανοιγει κανονικα. τεσπα-αφου εισαι οκ ολα καλα. 1
leros2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 9 λεπτά πριν, outlaw star είπε χμμ το άφησα μερικά δευτερόλεπτα, δεν φαντάστηκα ότι θα ήθελε παραπάνω thx for the info. Το 1ο boot όντως θέλει λίγο χρόνο, αλλά τέλος καλά όλα καλά 1
outlaw star Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 απλά να πω ότι δε δούλευε και κανένα από τα φανάκια (η μητρικη έπαιρνε ρεύμα), δεν ξέρω αν ήταν φυσιολογικό αυτό και μετά έπαιρναν μπροστά
leros2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, outlaw star είπε απλά να πω ότι δε δούλευε και κανένα από τα φανάκια (η μητρικη έπαιρνε ρεύμα), δεν ξέρω αν ήταν φυσιολογικό αυτό και μετά έπαιρναν μπροστά Για τα φανάκια δεν θυμάμαι να σου πω, αλλά όταν την είχα πρώτο πάρει με τον 2600, στο 1ο boot πήρε το χρόνο της, και εγώ ηρεμιστικά μέχρι να bootαρει.. Μετά με στην αλλαγή με τον 2700x, δεν άργησε καθόλου.
outlaw star Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 Δημοσ. 4 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, leros2004 είπε Για τα φανάκια δεν θυμάμαι να σου πω, αλλά όταν την είχα πρώτο πάρει με τον 2600, στο 1ο boot πήρε το χρόνο της, και εγώ ηρεμιστικά μέχρι να bootαρει.. Μετά με στην αλλαγή με τον 2700x, δεν άργησε καθόλου. χαχαχα, άρα πιθανό να έφαγα τόσο χρόνο για το τπτ....ναι ισχύει για ναρκωτικά να κάνεις τέτοιες δουλειές 3 τα χαράματα και να στραβώνει κιόλας η φάση 😛
outlaw star Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 Δημοσ. 5 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Για πείτε παίδες και κάνα σετάκι μνήμες 2 Χ 16 gb να βάζουμε σιγά - σιγά στο πρόγραμμα, τώρα που ο 2700 έφυγε αέρα - πατέρα 😛 Nα παίξω εδώ; https://www.skroutz.gr/s/22522479/Crucial-Ballistix-32GB-DDR4-3600MHz-BL2K16G36C16U4BL.html Δε θέλω να δώσω πάνω από 2 κατοστάρικα, αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, by all means. Επίσης αν καταλαβαίνω καλά, το βέλτιστο είναι να παίξουν στα 3800 ? Επεξ/σία 5 Μαΐου 2021 από outlaw star
outlaw star Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Νέο bios στις 28/06, Version 5851 , Το έχει περάσει κανείς;; https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-X470-PRO/HelpDesk_BIOS/
outlaw star Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις περάστηκε το τελευταίο bios 5861 https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/PRIME-X470-PRO/HelpDesk_BIOS/ Η μετάβαση έγινε από το 5843, με ryzen 5600X πάνω. Όλα φαίνονται σταθερά, το menu στο OC που κοίταξα τουλάχιστον, φαίνεται να έχει αλλάξει ελαφρώς, έχει περισσότερες επιλογές νομίζω. Επίσης πλέον είναι έτοιμο για windows 11, χωρίς να χρειάζεται να πειράξεις κάποια ρύθμιση από το bios. Παλικάρι μητρική πάντως, μπράβο και στην ASUS, που συνεχίζει και βγάζει νέα bios Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2021 από outlaw star 3
leros2004 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 22 ώρες πριν, outlaw star είπε Μόλις περάστηκε το τελευταίο bios 5861 https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/PRIME-X470-PRO/HelpDesk_BIOS/ Η μετάβαση έγινε από το 5843, με ryzen 5600X πάνω. Όλα φαίνονται σταθερά, το menu στο OC που κοίταξα τουλάχιστον, φαίνεται να έχει αλλάξει ελαφρώς, έχει περισσότερες επιλογές νομίζω. Επίσης πλέον είναι έτοιμο για windows 11, χωρίς να χρειάζεται να πειράξεις κάποια ρύθμιση από το bios. Παλικάρι μητρική πάντως, μπράβο και στην ASUS, που συνεχίζει και βγάζει νέα bios Και φυσικά με το φοβερό changelog: "Improve system performance"
outlaw star Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, leros2004 είπε Και φυσικά με το φοβερό changelog: "Improve system performance" Κλασικά, μην τα θες όλα δικά σου Προσοχή όσοι το περάσετε, σίγουρα κοιτάξτε να ρίξετε λίγο τα ρεύματα, μην το αφήσετε default, γιατί εγώ είδα (από cpuz) να δίνει 1,4 Volts...
Ronnie1985 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Έπειτα από αρκετό καιρό απουσίας είπα να περάσω το τελευταίο bios 5861 μαζί με τον 2600x που έχω ακόμα. Όλα καλά μέχρι στιγμης. Ερώτηση, λέω να κάνω clean instal και να βάλω τα windows 11. Τους chipsets drivers για x470 πρέπει να τους περάσω η να αφήσω καλύτερα αυτούς των 11; Στο site της AMD δείχνει να χει βγάλει για windows 11, αλλά πόσο αναγκαίοι είναι τελικά; Τη γνώμη σας αν πρέπει ή όχι να μπουν.... :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα