jimmy1973 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 εαν εκλεινα το pbo και εκανα boost απο το bios της asus(perfomance)θα ηταν καλυτερα?
chrisde Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Άμα κλείσεις το pbo θα χάσεις επιδόσεις. Αν αξίζει, εσύ θα το κρίνεις. Μου κάνει όμως εντύπωση, εδώ εγώ με 3900xt και αεροψυξη (fuma2) και δεν εχω θέματα και έχεις εσυ με aio; Για τι θερμοκρασίες μιλαμε; Θύμισε μου επίσης το boost που λες ποια ρύθμιση είναι γιατί δεν καταλαβαίνω.
jimmy1973 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) εχω την bequite και την εχω ρυθμισει απο Bios στο auto silence. οι θερμοκρασιες που παιζει με το pbo στο auto, ειναι 40-45 και σε full load με διαφορα bench(occt,prime)παει μεχρι 70-72. απλα θελω να αποφυγω αυτα τα "πεταγματα" την θερμοκρασιας που αναγκαζουν τους ανεμιστηρες να δουλευουν ξαφνικα ψηλα,σε ασχετες φασεις.. δηλαδη αυτο το τρελο up που ξαφνικα απο 42 βαθμους,με ενα κουνημα του ποντικου και ενα ανοιγμα του chrome, ανεβαινει στους 52 !! βεβαια απ`οτι βλεπω τωρα,με το πειραγμα των sec στα fan στο bios που προτεινει ο φιλος πιο πανω, και με το cool n quiet(που λεγεται καπως αλλιως τωρα)στο On,μοιαζει να εφτιαξε η κατασταση. τα πεταγματα της θερμοκρασιας συνεχιζονται(λογικο απ`οτι διαβαζω)αλλα οι ανεμιστηρες ειναι σαφως πιο ηρεμοι. boost εννοω το ψιλο-overclock Που κανει αυτοματα το asus μεσα απο το bios. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2020 από jimmy1973 1
chrisde Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε εχω την bequite και την εχω ρυθμισει απο Bios στο auto silence. οι θερμοκρασιες που παιζει με το pbo στο auto, ειναι 40-45 και σε full load με διαφορα bench(occt,prime)παει μεχρι 70-72. απλα θελω να αποφυγω αυτα τα "πεταγματα" την θερμοκρασιας που αναγκαζουν τους ανεμιστηρες να δουλευουν ξαφνικα ψηλα,σε ασχετες φασεις.. δηλαδη αυτο το τρελο up που ξαφνικα απο 42 βαθμους,με ενα κουνημα του ποντικου και ενα ανοιγμα του chrome, ανεβαινει στους 52 !! βεβαια απ`οτι βλεπω τωρα,με το πειραγμα των sec στα fan στο bios που προτεινει ο φιλος πιο πανω, και με το cool n quiet(που λεγεται καπως αλλιως τωρα)στο On,μοιαζει να εφτιαξε η κατασταση. τα πεταγματα της θερμοκρασιας συνεχιζονται(λογικο απ`οτι διαβαζω)αλλα οι ανεμιστηρες ειναι σαφως πιο ηρεμοι. boost εννοω το ψιλο-overclock Που κανει αυτοματα το asus μεσα απο το bios. Ναι αυτές οι διακυμάνσεις είναι φυσιολογικές ειδικά με pbo. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις custom profile στους fans. Κάνε μου όμως τη χάρη και πες μου που είναι ακριβώς αυτή η ρύθμιση με το boost γιατί εχω κολλήσει τώρα 😋
jimmy1973 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) το ez system tuning. δεξια επανω με το που μπαινεις στο bios... Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2020 από jimmy1973 1
chrisde Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, jimmy1973 είπε το ez system tuning. δεξια επανω με το που μπαινεις στο bios... Α αυτή τη βλακεία εννοείς; Είχα ξεχασει την ύπαρξη του. Δεν το αγγίζεις καν...
jimmy1973 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 ρε παιδια εχω ενα θεμα...περιεργο. κανω π.χ extract ενα αρχειο zip και για εμφανιστει στο desktop πρεπει να κανω refresh. καποιες φορες εμφανιζεται αλλα τις περισσοτερες μονο μετα απο refresh. εχουν δοκιμαστει αλλες μνημες,αλλος σκληρος(παλι nvme)αλλα παλι το ιδιο. τι μπορει να παιζει?
parsifal Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 @jimmy1973 ως κάτοχος της ίδιας μητρικής σε ευχαριστώ που άνοιξες το θέμα πριν τόσον καιρό. Αλλά μην το αντιμετωπίζεις ως personal tech support topic, βαφτίζοντας διάφορα προβλήματα ως θέματα της μητρικής. Για το συγκεριμένο πρόβλημα, έχουμε ενότητα Windows στο forum. Δες εδώ για πιθανές λύσεις: https://www.google.com/search?q=windows+desktop+not+refreshing 2
kkatzos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, parsifal είπε ως κάτοχος της ίδιας μητρικής σε ευχαριστώ που άνοιξες το θέμα πριν τόσον καιρό. Αλλά μην το αντιμετωπίζεις ως personal tech support topic, βαφτίζοντας διάφορα προβλήματα ως θέματα της μητρικής. Διάβασες τη σκέψη μου (και ίσως και το post που έκανα χθες)... 1
Ronnie1985 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Έκανα bios update μέσω ez flash από το bios με usb φλασακι. Πέρασα την τελευταία 5603, κ η διαδικασία έγινε επιτυχώς μου έγραψε. Συνηδητοποιησα όμως οτι είχα ξεχάσει να γυρίσω το bios σε default τιμές προτού κάνω το update. Λέτε να χει κανά θέμα και να το ξαναπεράσω δεύτερη φορά για σιγουριά;
parsifal Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Ο μόνος λόγος να κάνεις load defaults ΠΡΙΝ από ένα BIOS update είναι αν έχεις CPU και/ή RAM overclock που είναι ή υποπτεύεσαι ότι είναι ασταθές. Αν δε μιλάμε για τέτοια περίπτωση, τότε όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. 1
Ronnie1985 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, parsifal είπε Ο μόνος λόγος να κάνεις load defaults ΠΡΙΝ από ένα BIOS update είναι αν έχεις CPU και/ή RAM overclock που είναι ή υποπτεύεσαι ότι είναι ασταθές. Αν δε μιλάμε για τέτοια περίπτωση, τότε όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Και αυτό φαντάζομαι το κάνουμε απλα για να μην ισκαρουμε να crasharei την ώρα του update εφόσον έχουμε κάποιο overclock όχι τόσο stable σωστά; Εγώ μόνο το docp enabled είχα και εφόσον στο τέλος μου γράψε updated successfully όλα πήγαν καλά σωστά;
Ronnie1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μιας κ ανακοινώθηκε επίσημα η υποστήριξη x470 στη σειρά 5000 σκεφτομαι να αντικαστησω τον 2600x με τον 5800x. Αξίζει στη συγκεκριμένη μητρική η μετάβαση αυτή η θα ζοριζεται λόγω όχι τόσο καλών vrm κ γενικά θα "χάνει" απόδοση...;
chrisde Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Βγήκε το beta bios για υποστήριξη σε zen3: https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-X470-PRO/HelpDesk_BIOS/ Για όσους είναι με zen+, zen2 δεν συνίσταται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα